Parada Równości
- bartus
- Juventino
Ponad 2,5 tys. osób. maszeruje w sobotę w Paradzie Równości, zorganizowanej przez środowiska gejów i lesbijek. Demonstracja, odbywająca się mimo zakazu władz Warszawy, jest bardzo kolorowa i przebiega spokojnie.
Wśród maszerujących są m.in. członkowie Stowarzyszenia Gejów i Lesbijek na rzecz Kultury w Polsce, organizacji Lambda, Kampanii Przeciw Homofobii oraz przedstawicielki środowisk feministycznych. Jest też wielu zagranicznych gości, w tym dziennikarzy. Do pochodu przyłącza się wielu warszawiaków, a nawet całe rodziny z dziećmi. Wiele osób jedzie na rowerach.
Parada jest bardzo głośna, maszerujący niosą bowiem grzechotki i bębny, wznoszą też okrzyki, m.in.: "Precz z Kaczorem - dyktatorem" i "Dziękujemy policjantom". Nad tłumem powiewają m.in. fioletowe flagi - symbol środowiska lesbijskiego oraz flagi Unii Europejskiej.
Maszerujący niosą też liczne transparenty, na których przeczytać można m.in.: "Gej to nie pedofil", "Hitler też zakazał spotkań homoseksualistów, a potem mordował ich w Dachau" i czy "Kaczki na wieś, lesbijki na Wiejską".
Jola i Hania, ok. 50-letnie lesbijki, które idą, trzymając się za ręce i niosąc tęczową flagę, podkreśliły w rozmowie z PAP, że marzą o tym, by homoseksualiści mieli prawo do przestrzeni publicznej, tak samo, jak wszyscy inni obywatele.
Przez większość życia mieszkałam w Anglii, tam tzw. marsze gejowskiej dumy są bardzo barwnymi, pokojowymi manifestacjami, nie ma żadnych kontrmanifestacji, nie ma agresji. W niektórych miastach na południu Anglii lokalne władze wywieszają w oknach ratusza tęczowe flagi - powiedziała Jola.
Przemarsz próbuje zakłócać grupa Młodzieży Wszechpolskiej, siadając na jezdni i zagradzając drogę. Policja usuwa ich siłą. Przed demonstrantami cały czas idzie ok. 30 przedstawicieli Młodzieży Wszechpolskiej i tzw. szalikowców, którzy krzyczą do uczestników parady m.in. "Pedały" i "Won z Warszawy".
zrodlo
co sądzicie na temat takich marszy (marszów
)...niby jestesmy w wolnym kraja, kazdy robi co mu sie podoba, a raczej moze robic, byle nie było to niezgodne z prawem, ale ja osobiście jestem przeciwny takiego typu pochodom, a zabierac dzieci na na cos takiego to juz przegiecie :roll: 
Wśród maszerujących są m.in. członkowie Stowarzyszenia Gejów i Lesbijek na rzecz Kultury w Polsce, organizacji Lambda, Kampanii Przeciw Homofobii oraz przedstawicielki środowisk feministycznych. Jest też wielu zagranicznych gości, w tym dziennikarzy. Do pochodu przyłącza się wielu warszawiaków, a nawet całe rodziny z dziećmi. Wiele osób jedzie na rowerach.
Parada jest bardzo głośna, maszerujący niosą bowiem grzechotki i bębny, wznoszą też okrzyki, m.in.: "Precz z Kaczorem - dyktatorem" i "Dziękujemy policjantom". Nad tłumem powiewają m.in. fioletowe flagi - symbol środowiska lesbijskiego oraz flagi Unii Europejskiej.
Maszerujący niosą też liczne transparenty, na których przeczytać można m.in.: "Gej to nie pedofil", "Hitler też zakazał spotkań homoseksualistów, a potem mordował ich w Dachau" i czy "Kaczki na wieś, lesbijki na Wiejską".
Jola i Hania, ok. 50-letnie lesbijki, które idą, trzymając się za ręce i niosąc tęczową flagę, podkreśliły w rozmowie z PAP, że marzą o tym, by homoseksualiści mieli prawo do przestrzeni publicznej, tak samo, jak wszyscy inni obywatele.
Przez większość życia mieszkałam w Anglii, tam tzw. marsze gejowskiej dumy są bardzo barwnymi, pokojowymi manifestacjami, nie ma żadnych kontrmanifestacji, nie ma agresji. W niektórych miastach na południu Anglii lokalne władze wywieszają w oknach ratusza tęczowe flagi - powiedziała Jola.
Przemarsz próbuje zakłócać grupa Młodzieży Wszechpolskiej, siadając na jezdni i zagradzając drogę. Policja usuwa ich siłą. Przed demonstrantami cały czas idzie ok. 30 przedstawicieli Młodzieży Wszechpolskiej i tzw. szalikowców, którzy krzyczą do uczestników parady m.in. "Pedały" i "Won z Warszawy".
zrodlo
co sądzicie na temat takich marszy (marszów

- Spitfire
- Juventino
kaczyński,młodzież wszechpolska z tym całym romanem na czele i inni faszyści i póldebile powinni zniknąć z tego kraju!!!!a parada jak parada niech sobie ida,nikomu nie szkodzą,to nawet dla zdrowia dobre.ja jestem na tak,w sumie ja nie mam nic przeciwko gejom i lesbijką,niech sobie zyjąw spokoju i nawet niech biorą ślub jak tylko chcą i jak sie kochają,ale przeciny jestem adopcji a reszta czemu nie
tylko margaryna mleczna jest na ciążę skuteczna
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Ja jestem przeciwko homoseksualistom a to dlatego ze oni chcą tych samych praw co hetero. A to sie równa z tym że będą chcieli adoptować dzieci,a temu jestem przeciw.
A pozatym nie wiem czemu ma słuzyć taka parada? To już prędzej powinna być parada bezrobotnych bo oni mają dopiero na głowie, nie mają pracy, nie mogą utrzymać rodziny. To jest dopiero problem, a nie ze dwóch facetów nie może wziąść ślubu.
A pozatym nie wiem czemu ma słuzyć taka parada? To już prędzej powinna być parada bezrobotnych bo oni mają dopiero na głowie, nie mają pracy, nie mogą utrzymać rodziny. To jest dopiero problem, a nie ze dwóch facetów nie może wziąść ślubu.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Spitfire
- Juventino
bezrobotni tez moga byc gejami,a 2 to trzeba sie bylo uczyc to by nie byli bezrobotni,a jestes przeciwkotylko dlatego ze chca adoptowac dzieci?? :? smieszne troszkeADAMJUVENTUSPL pisze:Ja jestem przeciwko homoseksualistom a to dlatego ze oni chcą tych samych praw co hetero. A to sie równa z tym że będą chcieli adoptować dzieci,a temu jestem przeciw.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Tak uwarzam że adoptownie dzieci przez gejó jest idiotyzmem. Chciałbyś mieć dwóch tatusiów?Sprzęgło pisze:bezrobotni tez moga byc gejami,a 2 to trzeba sie bylo uczyc to by nie byli bezrobotni,a jestes przeciwkotylko dlatego ze chca adoptowac dzieci?? :? smieszne troszkeADAMJUVENTUSPL pisze:Ja jestem przeciwko homoseksualistom a to dlatego ze oni chcą tych samych praw co hetero. A to sie równa z tym że będą chcieli adoptować dzieci,a temu jestem przeciw.
A co do bezrobotnych to nie gadaj jak nie wiesz. Moja babcia ma znajomą i syn tej znajomej był archeologiem, zna 4 języki i skończył wyższą uczelnię i jest bezrobotny. A pozatym pracę powinien mieć każdy nie ważne od wykształcenia.
Z twojej wypowiedzi wynika że sprawa gejów i lezbijek jest ważniejsza niż sprawa bezrobocia.
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero
- BIANCONERI
- Juventino
Jeżli czują oni potrzebe organizowania takowych marszów to niech je organizują,żyją w wolnym kraju i według tej normy mają prawo do manifestowania swojej seksualności,choć osobiście uważam,że te marsze bardziej im szkodzą niż pomagają.
Jeśli chodzi o adoptowanie dzieci to jestem temu przeciwny poniewaz społeczeństwo nie dorosło do takich reolucji,nie twierdze,że dwóch jak to ktoś określił "tatusiów" to najgorsze zło,ale na takim układzie najbardziej ucierpiałoby dziecko i to nie przez swoich orginalnych przybranych rodziców tylko przez otoczenie,głównie szkolne.Jeśli o mnie chodzi to wolałbym mieć dwóch ojców w tolerancyjnym państwie(które nie tylko toleruje inność,ale także potrafi ją zaakceptowac i traktować ..normalnie) niż "zwykłych" rodziców np.alkoholików.
Jeśli chodzi o adoptowanie dzieci to jestem temu przeciwny poniewaz społeczeństwo nie dorosło do takich reolucji,nie twierdze,że dwóch jak to ktoś określił "tatusiów" to najgorsze zło,ale na takim układzie najbardziej ucierpiałoby dziecko i to nie przez swoich orginalnych przybranych rodziców tylko przez otoczenie,głównie szkolne.Jeśli o mnie chodzi to wolałbym mieć dwóch ojców w tolerancyjnym państwie(które nie tylko toleruje inność,ale także potrafi ją zaakceptowac i traktować ..normalnie) niż "zwykłych" rodziców np.alkoholików.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- Dionizos
- Juventino
Stan mojego zoladka, nie pozwolil mi na udzial w pochodzie MW i kibiców Legii. Mimo to udalo mi sie "wyslac" do Warszawy ok.5 osob z mojego osiedla. Martwi mnie, ze tak malo osob idzie w anty-paradzie. Krakow i Poznan lepiej sie zaprezentowaly.

Edit:

Edit:
Prosilbym o jeden dowod faszystowskiej dzialalnosci wyzej wymienionych osob i organizacji.kaczyński,młodzież wszechpolska z tym całym romanem na czele i inni faszyści i póldebile powinni zniknąć z tego kraju!!!!
- azzurra
- Qualità Juventina
Żyjemy w wolnym kraju, to prawda. Każdy ma prawo demonstrować swoje PRZEKONANIA. Dla mnie to, z kim się chodzi do łóżka to nie jest żadne przekonanie. To prywatna sprawa, którą powinna dziać się w alkowie, a nie na ulicy. Dlatego jestem przeciwna organizuwaniu wszelkich demonstracji, w których jednynym celem jest zamanifestwanie poglądów na sex. I miałabym takie samo zdanie, gdyby na ulicę chceli wyjśc homoseksualiści, dziewice czy pedofile.
Szkoda mi mieszkańców stolicy, że takie bzdurne demonstracje utrudniają im życie. A Kaczyńskiego popieram, dobrze, że parady zakazał. Szkoda, że jednak się odbyła. Naprawdę, to okropne, że ludzie pod przykrywką walki o tolerancję i własne prawa gwałcą prawa innych. Bo ja uważam, że mam prawo nie być narażoną na oglądanie publicznego okazywania sobie czułości, a już w szczególności przed przedstwicieli tej samej płci w tak zmasowanej ilości. Niech każdy żyje sobie jak chce. Sam homoseksualizm nie wywołuje u mnie żadnych negatywnych odczuć, ale żądania prawa do zawierania małżeństw i adopcji dziecie - tutaj mówię NIE.
Szkoda mi mieszkańców stolicy, że takie bzdurne demonstracje utrudniają im życie. A Kaczyńskiego popieram, dobrze, że parady zakazał. Szkoda, że jednak się odbyła. Naprawdę, to okropne, że ludzie pod przykrywką walki o tolerancję i własne prawa gwałcą prawa innych. Bo ja uważam, że mam prawo nie być narażoną na oglądanie publicznego okazywania sobie czułości, a już w szczególności przed przedstwicieli tej samej płci w tak zmasowanej ilości. Niech każdy żyje sobie jak chce. Sam homoseksualizm nie wywołuje u mnie żadnych negatywnych odczuć, ale żądania prawa do zawierania małżeństw i adopcji dziecie - tutaj mówię NIE.
"Nigdy nie przestawaj się uśmiechać, nawet, kiedy jesteś smutny, nigdy nie wiadomo, kto może zakochać się w Twoim uśmiechu." - Gabriel Garcia Marquez
- [Nevermind]
- Juventino
Boze jak widze wypowiedzi takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...Sprzęgło pisze:
bezrobotni tez moga byc gejami,a 2 to trzeba sie bylo uczyc to by nie byli bezrobotni,a jestes przeciwkotylko dlatego ze chca adoptowac dzieci?? :? smieszne troszke
Bezrobotni moga byc gejami, no i co z tego? Ameryki nie odkryles.
Uczyc? Ile ludzi po studiach nie ma pracy! Myslisz ze jak wszyscy Polacy mieliby dobre wyksztalcenie, praca by byla dla wszystkich?

Moze ty bys chcial byc wychowywany przez dwoch homoseksualistow, ale wiekszosc dzieci z domow dziecka nie.
Smieszny to sa twoje poglady.
Jakies <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> parady, i obnoszenie sie ze swoja seksualnoscia :x
- Dionizos
- Juventino
Potwierdzam ta informacje. Fioletowy to rzeczywiscie kolor lesbijski. Mozna go czesto zauwazyc na włoskich stadionachNad tłumem powiewają m.in. fioletowe flagi - symbol środowiska lesbijskiego

To bardzo znana grupa lesbijska...
Edit: Kraza takze sluchy, ze staje sie on kolorem włoskich transwestytow :rotfl: .
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Ja tam do gejów naprawde nic nie mam... ale póki nie wychodzą z domów i nie okazują swoich uczuć w miejscach publicznych ! :evil: Nie chce, zeby kiedyś w przyszłości moje dzieci wracając ze szkoły oglądały na ulicy dwóch liżących się facetów :x Dlatego jestem zdecydowanie przeciwny tego typu paradą i popieram oczywiście decyzje Kaczyńskiego. Co do ślubów homoseksualnych to nie mam zdania na ten tamat. Jak tak bardzo chcą to niech wyjeżdzają do Holandi i niech się nawet żenią :> Oby tylko nie przymieżali się do adopcji dzieci...
110% poparcia dla kolegi :> mnie samemu nie chce się nawet komentowac wypowiedzi sprzęgła bo mógłbym użyć niepotrzebnie słów, których potem bym żałował...[Nevermind] pisze:Boze jak widze wypowiedzi takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...Sprzęgło pisze:
bezrobotni tez moga byc gejami,a 2 to trzeba sie bylo uczyc to by nie byli bezrobotni,a jestes przeciwkotylko dlatego ze chca adoptowac dzieci?? :? smieszne troszke
Uczyc? Ile ludzi po studiach nie ma pracy! Myslisz ze jak wszyscy Polacy mieliby dobre wyksztalcenie, praca by byla dla wszystkich?![]()
Moze ty bys chcial byc wychowywany przez dwoch homoseksualistow, ale wiekszosc dzieci z domow dziecka nie.
Jakies <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> parady, i obnoszenie sie ze swoja seksualnoscia :x
- Spitfire
- Juventino
1- nie jestem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i nie masz prawa tak mowic[Nevermind] pisze:Boze jak widze wypowiedzi takich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>...Sprzęgło pisze:
Uczyc? Ile ludzi po studiach nie ma pracy! Myslisz ze jak wszyscy Polacy mieliby dobre wyksztalcenie, praca by byla dla wszystkich?![]()
2-mysle ze jak kazdy by mial wyklsztalcenie i rzadzili nami mądrzy ludzie i nie ograniczeni to by byla praca,przyklad:fabryka chyba Toyoty w Gliwicach,prace mogło dostac polowa slaska i co??i jajco za przeproszeniem bo glupki na stanowiskach narzucili takie sytawki podatkowe ze toyota jest na slowacji.kto narzucil takie stawki??rolnicy po zawodowkach,ludzie co ledwo zdali mature itd(osobiscie nie mam nic przeciwko nim ale tacy ludzie nami rządza :? )
dionizos dowodow bedziesz mial dostatnio jakby niedaj Boze wygrali wybory,istne nsdap,niszcza wszystko co im nie pasuje,od gejow po Afroamerykanow
adamjuventuspl a dlaczego maja sie nie domagad takich samych praw??co nalezy ich pozamykac w klatkach czy jak??przeszkadza ci ze sie pobiorą??dzieci adoptowac nie beda i temu ja tez jestem przeciwny ale to nie grozi nikomu
- ossy
- Juventino
głupie te parady publiczne. czy ja wychodzę na ulicę z paradą dziewic i prawiczków? a pozatym kto by chciał żeby jego dziecko widziało jak dwóch facetów się liże?
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- Kombinat
- Juventino
Zagram rolę adwokata @Sprzęgła. Zacytowałem jego pierwszy post w tym temacie. W ostatnim zdaniu wyraźnie napisał (mimo paru literówek) że jest przeciwny adopcji, ale poza tym homo mu nie przeszkadzają.Sprzęgło pisze:kaczyński,młodzież wszechpolska z tym całym romanem na czele i inni faszyści i póldebile powinni zniknąć z tego kraju!!!!a parada jak parada niech sobie ida,nikomu nie szkodzą,to nawet dla zdrowia dobre.ja jestem na tak,w sumie ja nie mam nic przeciwko gejom i lesbijką,niech sobie zyjąw spokoju i nawet niech biorą ślub jak tylko chcą i jak sie kochają,ale przeciny jestem adopcji a reszta czemu nie
Tak to jest koledzy jak się nie czyta tematu od poczatku, lub się go czyta, ale bez zrozumnienia.
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Sprzęgło pisze:2-mysle ze jak kazdy by mial wyklsztalcenie i rzadzili nami mądrzy ludzie i nie ograniczeni to by byla praca,przyklad:fabryka chyba Toyoty w Gliwicach,prace mogło dostac polowa slaska i co??i jajco za przeproszeniem bo glupki na stanowiskach narzucili takie sytawki podatkowe ze toyota jest na slowacji.kto narzucil takie stawki??rolnicy po zawodowkach,ludzie co ledwo zdali mature itd(osobiscie nie mam nic przeciwko nim ale tacy ludzie nami rządza :? )
W tych dwóch wypowiedziach widzę sprzeczność. Najpierw za berobocie obwiniasz bezrobotnych, a za chwile zmieniasz zdanie i obwiniasz tych którzy rządzą.Sprzęgło pisze: to trzeba sie bylo uczyc to by nie byli bezrobotni
Żenic niech się żenią, mam to w nosie. Ale oni będą podąrzali za ciosem tak jak to było w innych krajach i będą się domagali adopcji, a jeżeli umożliwiono im to w innych krajach to czemu nie mieliby pozwolić na to i Polskim gejom?Sprzęgło pisze:adamjuventuspl a dlaczego maja sie nie domagad takich samych praw??co nalezy ich pozamykac w klatkach czy jak??przeszkadza ci ze sie pobiorą??dzieci adoptowac nie beda i temu ja tez jestem przeciwny ale to nie grozi nikomu
A inny problem o którym wspominali koledzy to dzieci. Co powiedzieć takiemu dziecku kiedy się spyta: "Czemu tamci panowie się całują?"
To juz chyba łatwiej dziecku powiedzieć skąd się dzieci biorą, bo można powiedzieć że wychodzą z kapusty albo inne bajki.
Alessandro Del Piero
Alessandro Del Piero