HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 22:01

http://www.torun.mm.pl/~ebraz/wielkie_e ... 2005-41st/
Link do nowej płyty Emade, który wziął w obroty samego OSTRego. Polecam.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
felix jaegar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 19:04

hehe zobaczcie co dzieci mysla o hip-hopie... TU btw. kto z was chcialby zostac "hiphopem" albo "hiphopcem" ? :wink: :lol:

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2005, 21:12

Tak a propo, miło byłoby gdyby ktoś mógł wrzucać tutaj jakieś ciekawe linki. Ostatnio straciłem 30GB muzyki i nie ukrywam, że nie pogardziłbym jakowąś pomocą z Waszej strony ;).

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2005, 21:27

felix jaegar pisze:hehe zobaczcie co dzieci mysla o hip-hopie... TU btw. kto z was chcialby zostac "hiphopem" albo "hiphopcem" ? :wink: :lol:

Hahahahha Looolllloooool! Skad to wziąłeś

mocne!!
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2010, 18:17 przez Vincitore, łącznie zmieniany 1 raz.

piterweg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2005, 21:44

Pelson pisze:
felix jaegar pisze:hehe zobaczcie co dzieci mysla o hip-hopie... TU btw. kto z was chcialby zostac "hiphopem" albo "hiphopcem" ? :wink: :lol:

Hahahahha Looolllloooool! Z kad to wziąłeś
Już to kiedyś słyszałem w radiu Trójce. I leci tam taki program "dzieci wiedzą lepiej" no i są tam takie teksty. "yo yo to moja rzeczywistość mój świat" to mnie rozbiło :rotfl: :rotfl: :rotfl:

felix jaegar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2005, 22:01

Pelson pisze: Hahahahha Looolllloooool! Z kad to wziąłeś
Mam qmla w radiu i jakos niedawno przypomnielismy sobie jak ten material byl robiony :-D Dobry jest jeszcze text: "moj brat tam chodzil... z murzynem, bo murzyn jest najlepszy do hip-hopu. On mowi po innym jezyku ale moj brat go rozumie" :lol:

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
GreXzl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2005, 18:54

Witam. Mógł by ktos podać link skad mozna pobrac PCP-jestem z tąd Był bym bardzo wdzieczny :-D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2005, 20:07

GreXzl pisze:Witam. Mógł by ktos podać link skad mozna pobrac PCP-jestem z tąd Był bym bardzo wdzieczny :-D
Eeeee nie PCP tylko Medi Top jak już coś oto link do klipu!:
http://hip-hop.pl/video/projector.php?t=1&id=1104141150

Timon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 14:22

Dobra więc ja sie teraz wypowiem :] . Z Poslkiego HH to głównie słucham południe WYP3, PFK, PKHZ, HST, Kaliber44 itp. Ale głównie skupiam sie na amerykańskim Hip-Hopie (Wu-Tang Clan, Onyx, Das Efx, Naughty by Nature, Cold Crush Brothers, Beastie Boys, Run DMC itp.) Od jakiegoś czasu sam się próbuje udzielać w Rapie, ale to powoli :D. Jesli chodzi o Warszawe i Poznań to WWA czasem lubie posłuchać (Grammatik, WWO) ale poznać to dla mnie żenada, Peja który wydaje kolejny albym nażekania i nawijania a biedzie i kłopotach, a 52, mezo, doniu i te inne *** to już totalna porażka no i najwieksza porażka poznania UMC Records... to tyle.
Peace

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 15:08

wiecie moze kiedy bedzie nowy album WWO? poza tym ze w tym roku. Pzdr

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2005, 21:44

Timon pisze:Dobra więc ja sie teraz wypowiem :] . Z Poslkiego HH to głównie słucham południe WYP3, PFK, PKHZ, HST, Kaliber44 itp. Ale głównie skupiam sie na amerykańskim Hip-Hopie (Wu-Tang Clan, Onyx, Das Efx, Naughty by Nature, Cold Crush Brothers, Beastie Boys, Run DMC itp.) Od jakiegoś czasu sam się próbuje udzielać w Rapie, ale to powoli :D. Jesli chodzi o Warszawe i Poznań to WWA czasem lubie posłuchać (Grammatik, WWO) ale poznać to dla mnie żenada, Peja który wydaje kolejny albym nażekania i nawijania a biedzie i kłopotach, a 52, mezo, doniu i te inne *** to już totalna porażka no i najwieksza porażka poznania UMC Records... to tyle.
Peace
Grammatik , WWO spoko przesłuchaj sobie jeszcze z wawy Fenomena , Moleste i Zip Skład to będziesz spoko ziom :wink:

Ale jeśli chodzi o Poznań to owszem Poznań to kicz ( oczywiście HH) ale nei mów Peja jest najlepszy z tamtych rejonów , może jest troche sprawy bo rymuje że jest biedny a tak naprawdę ma kasy jak lodu ale wystarczy tylko zrozumieć przekaz a wszystko bedzie grał , z poznania to jeszcze 52 Dębiec jest spoko mówisz że kicz i się nei zgadzam bo Hans i spółka wiedża co robia i dobrze to robią!

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2005, 20:42

Pelson pisze: Ale jeśli chodzi o Poznań to owszem Poznań to kicz ( oczywiście HH) ale nei mów Peja jest najlepszy z tamtych rejonów , może jest troche sprawy bo rymuje że jest biedny a tak naprawdę ma kasy jak lodu ale wystarczy tylko zrozumieć przekaz a wszystko bedzie grał , z poznania to jeszcze 52 Dębiec jest spoko mówisz że kicz i się nei zgadzam bo Hans i spółka wiedża co robia i dobrze to robią!
Hmm.. daj spokój z tym Hansem... przecież on tylko marudzi na tych swoich kawałkach, owszem ma ciekawe flow, ale też leci "wsią"... A poza tym jak można było nagrać taki kawałek jak "Jest nas wielu". Dobrze ich PIH w kawałku "2004" podsumował (Ci co słyszeli wiedzą o co biega...).

A co do Pei to kiczu mu zarzucić nie można... Moim zdaniem dzisiejsi słuchacze hip-hopu zamiast zająć się muzyką i jej przykazem przykuwają wieększą uwage do prywatnego życia raperów i ich wizerunków... Dla mnie jak raper dobrze rymuje, ma ciekawe flow i jego muzyka mnie nie męczy to olewam to czy on jest z Poznania, Warszawy czy Kielc czy skadś...
Jest nagonka na tzw. hiphopolo... ale w sumie to pod ten termin można podpiąć każdego... Wielu za największych "hipcopolowców" uważa 18 L mimo że po wyjściu kawałka "Jak zapomnieć" się nimi jarało... Najwięszką udręką polskiej sceny są tacy wykonawcy jak Doniu (we współpracy z Liberem) czy VERBA (Ci drudzy to już poprostu robią sobie chyba jaja...). Co do innych uważanych za hiphopolo to :
DKA - ma swój styl.. ale zdecydowanie nie można go uznać za komercjalnego MC, może jego styl jest mierny... ale nie wszyscy mogą być najlepsi...
MEZO - no w sumie to nie słyszałem jego zbyt wielu kawałków ale wśród tych "najgorszych" są napewno "Aniele" i ten nowy "Nikt nie mówił" (Czy jakoś tak)... ale Mezo sam przyznał że jedna nogą jest w rapie a drugą w popie za co szacunek dla niego.
18 L - w sumie to oprócz kawałka "Jak zapomnieć" to nie slyszałem ich kawałka który można by tu podpiąć... ich wyjątkowo moge strawić :)
OWALE, Dębce i inne poznaniaki - kicz i komera....
Panowie Liber i Doniu - ni eno chłopaki jak już chyba wcześniej napisałem sobie robią jajca... kawałek "Przestrzeń" to już klasyka kabaretowa... a z refrenu "Skarbów" do dzisiaj mam polewke...

Wymienionych wyżej "raperów" bardzo fajnie wyśmiewali Tede z Kołczem :) (polecam telefon do Libera - można go znaleźć w internecie)..

A podsumowując to zdecydowanie wole posłuchać Moniki Brodki niż tych kiczowatych raperów nawijających o dupie marynie...

Obrazek
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2005, 21:10

Ja-JUVE-nek pisze:Wymienionych wyżej "raperów" bardzo fajnie wyśmiewali Tede z Kołczem (polecam telefon do Libera - można go znaleźć w internecie)..
jakby ktoś nie mógł znaleść to TU ma telefon do Libera. Potrzeba Real Playera do odtworzenie...Widok spłuczki :lol: :lol: :) :smile:

Obrazek
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 10:31

-Bartus - ja mam to na dysku juz sporo czasu :D :prochno: :prochno:
Wracając do tematu to ciekawi mnie wasze zdanie na temat płytek Gurala i Włodiego :)
Jak narazie płytka gurala - drewnianej małpy rock jest płytka roku i zapewne nią pozostanie bo nie da sie zrobić lepszej płytki :D tuż po niej jest dla mnie najnowsza płytka Włodiego "W..." - wiele ciekawych kawałków, mimo ze premiery jeszce nie było to napewnoe wielu z Was już posiada tą płytke:)

Timon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2005, 12:18

Grammatik , WWO spoko przesłuchaj sobie jeszcze z wawy Fenomena , Moleste i Zip Skład to będziesz spoko ziom
Ich też słucham, ale skupiam sie na Śląsku i USA.

Co do Peji, owszem jest dobry, ale mam dosc tego jego pieprzenia o biedzie i kłopotach niech wreszcie zmieni płyte bo sie zacina.

ODPOWIEDZ