Kirkland będzie walczył z Kuszczakiem!
- bartus
- Juventino
Rezerwowy bramkarz Liverpoolu, 24-letni Chris Kirkland będzie w przyszłym sezonie występować na zasadzie wypożyczenia w innym zespole Premier League West Bromwich Albion - poinformowały w czwartek angielskie media.
Dotychczas Kirkland walczył, zresztą bezskutecznie, o miejsce w kadrze triumfatora Ligi Mistrzów z Jerzym Dudkiem. Teraz jego konkurentem do gry będzie inny polski piłkarz - Tomasz Kuszczak, który w końcówce niedawno zakończonych rozgrywek zbierał pochlebne recenzje.
Były reprezentant angielskiej młodzieżówki wiele czasu stracił z powodu licznych kontuzji. W "The Reds" (trafił tam cztery lata temu z Coventry City za sześć milionów funtów) nie miał szans na regularne występy, bowiem do Dudka i Scotta Carsona, ma dołączyć jeszcze hiszpański bramkarz Jose Reina.
Kirkland wciąż marzy o grze w reprezentacji Anglii, dlatego aby móc liczyć na powołanie od szwedzkiego selekcjonera Svena-Goerana Erikssona musi regularnie wybiegać w podstawowej jedenastce klubowej.
zrodlo
hehe to chyba po finale LM władze The Reds dały do zrozumienia Kirklandowi, że nie bedzie numerem 1...ale ten Reina podobno tez nie jest zły :roll: ja wierze w Jurka - moim zdaniem jest numerem jeden w Lpoolu
Dotychczas Kirkland walczył, zresztą bezskutecznie, o miejsce w kadrze triumfatora Ligi Mistrzów z Jerzym Dudkiem. Teraz jego konkurentem do gry będzie inny polski piłkarz - Tomasz Kuszczak, który w końcówce niedawno zakończonych rozgrywek zbierał pochlebne recenzje.
Były reprezentant angielskiej młodzieżówki wiele czasu stracił z powodu licznych kontuzji. W "The Reds" (trafił tam cztery lata temu z Coventry City za sześć milionów funtów) nie miał szans na regularne występy, bowiem do Dudka i Scotta Carsona, ma dołączyć jeszcze hiszpański bramkarz Jose Reina.
Kirkland wciąż marzy o grze w reprezentacji Anglii, dlatego aby móc liczyć na powołanie od szwedzkiego selekcjonera Svena-Goerana Erikssona musi regularnie wybiegać w podstawowej jedenastce klubowej.
zrodlo
hehe to chyba po finale LM władze The Reds dały do zrozumienia Kirklandowi, że nie bedzie numerem 1...ale ten Reina podobno tez nie jest zły :roll: ja wierze w Jurka - moim zdaniem jest numerem jeden w Lpoolu

- herr_braun
- Juventino
Mi się wydaje, że Kirkland nie jest rezerwowym bramkarzem Livepoolu tylko jest ciągle trapiony przez kontuzje. Sprawa bramkarzy w FCL bedzie w/g mnie tak wyglądać:
- przyjdzie Reina i będzie podstawowym bramkarzem
- jedynym z obecnych bramakarzy którzy są w stanie pogodzić się z ławką jest młody Carson i to on bedzie rezerwowym
- Dudek odejdzie gdzieś definitywnie i FCL pożałuje że go sprzedali:D
- Kirkland obecnie o małej wartości ze względu na swoją kontuzjogenność będzie wypożyczony aby nabrać na wartości i sprzedać za godziwą cenę(albo jako ubezpieczenie na wypadek jeśli Reina miałby się okazać niewypałem)
Szkoda mi Kuszczaka który w końcówce seonu pokazał że jest dobrym graczem. Ale z drugiej strony dwóch sezonów Dudek też miałbyć zmiennikiem Kirklanda i pograł więcej od niego i FCL nie wyszedl na tym źle;)
- przyjdzie Reina i będzie podstawowym bramkarzem
- jedynym z obecnych bramakarzy którzy są w stanie pogodzić się z ławką jest młody Carson i to on bedzie rezerwowym
- Dudek odejdzie gdzieś definitywnie i FCL pożałuje że go sprzedali:D
- Kirkland obecnie o małej wartości ze względu na swoją kontuzjogenność będzie wypożyczony aby nabrać na wartości i sprzedać za godziwą cenę(albo jako ubezpieczenie na wypadek jeśli Reina miałby się okazać niewypałem)
Szkoda mi Kuszczaka który w końcówce seonu pokazał że jest dobrym graczem. Ale z drugiej strony dwóch sezonów Dudek też miałbyć zmiennikiem Kirklanda i pograł więcej od niego i FCL nie wyszedl na tym źle;)
- mieczkos10
- Juventino
kirklan to dla mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,juz tyle razy miał szanse aby zostac na stale w bramce the reds i zawsze jakas kony=tuzja,niech koleś da już sobie lepiej spokoj z piłką 8)
- mil015
- Juventino
z tego co mi wiadomo to na tym forum NIE OBRAŻAMY innych ludzimieczkos10 pisze:kirklan to dla mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
herr_braun zgadzam się z tobą. Wszystko na to wskazuje, że Reina będzie bramkarzem no.1 a Dudek opusci Liverpool.
Teraz współczuje Kuszczakowi bo to teraz jego wszystke stacje będą krytykować, bo Anglicy chcą mieć Kirklanda w reprezentacji, a Kuszczak moze to jedynie skomplikować
- Aniolek
- Juventino
- Vincitore
- Juventino
Myślę że tutaj nie ma bo walczyć bo Kirkland i tak wygra za samą to że grał kiedyś w Liverpoolu , ogranie , presja ważnych meczach ma to spewnościa we krwi grał pewnie w wielu meczach pozatym był okrtes kiedy był naprawdę lepszy od naszego Jurka jednak kontuzje wiadomo! myślę że nie da dużo bo jeśli zespół nie jest jakiś wyborny to bramkarz nie ma co liczyc na sukcesy jednak nei oznacza to że nei będzie on wzmocnieniem dla WBA
- 2MAN
- Juventino
a już myślałem że sprzedali go całkiem ... Stawiam że napewno będzie grał dużo więcej niż Tomek w W.B.A chociażby dlatego że Anglia potrzebuje nowego,młodego i dobrego Reprezentanta ,a nim właśnie miał być Kirkland.
Napewno "zjadły" go kontuzje ,ale doświadczenie pozwoli mu odzyskać wiare w siebie i zagra dużo dobrych meczy . Mam wrażenie że będzie o nim jeszcze głośno bo to naparwde dobry GK .Coś widze go w Man.Utd w przyszłości
...
Napewno "zjadły" go kontuzje ,ale doświadczenie pozwoli mu odzyskać wiare w siebie i zagra dużo dobrych meczy . Mam wrażenie że będzie o nim jeszcze głośno bo to naparwde dobry GK .Coś widze go w Man.Utd w przyszłości

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- 2MAN
- Juventino
No mi chodzi zdecydowanie o Kirklanda - koleś z doświadczeniem i talentem ,tylko musi coś zrobićz tymi kontuzjami
(o ile z kontuzjami można coś zrobić ) ... Tomek miał jeden dobry mecz i wogóle nie grał przez cały sezon , nie widze przyszłości z takim obrotem sytuacji :doh:

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
- Paweł - Płock
- Juventino
Dzięki Kuszczakowi WBA utrzymało się w Premiership. Udowodnił na meczach z Manchesterem i Portsmouth że jest dobrym bramkarzem. Więc za te dobre występy, powinien mieć miejsce w bramce WBA.
P.S. Kirkland to cienias i ma pełno kontuzji, albo niech skończy kariere :-D lub niech grzeje ławe.
P.S. Kirkland to cienias i ma pełno kontuzji, albo niech skończy kariere :-D lub niech grzeje ławe.
- ozaru4
- Juventino
Wedlug mnie, kiedy do Liverpoolu przyjdzie Reina:
- Kirkland zostanie wypozyczony do WBA
- W bramce stac bedzie Reina
- Dudek bedzie walczyl o podstawowa jedenastke, ale pozniej zrozumie, ze nie ma szans i odejdzie do niezlego klubu, zeby tez grzac lawe...
- Carson bedzie grzal lawe Liverpoolu jako drugi bramkarz druzyny, zapewne wchodzic bedzie ok. 1 raz na 3 miesiace...
- Kirkland zostanie wypozyczony do WBA
- W bramce stac bedzie Reina
- Dudek bedzie walczyl o podstawowa jedenastke, ale pozniej zrozumie, ze nie ma szans i odejdzie do niezlego klubu, zeby tez grzac lawe...
- Carson bedzie grzal lawe Liverpoolu jako drugi bramkarz druzyny, zapewne wchodzic bedzie ok. 1 raz na 3 miesiace...
18.09.05 (pozostało 35 spotkań)
01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
- steru
- Qualità Juventino
No i Kuszczak prawdopodobnie przegra z Kirklandem rywalizacje skoro nawet Dudek ja przegrywal ... "szansa" dla Kuszczaka sa kontuzje Kirklanda.Moim zdaniem Kuszczak nie odbiega umiejetnosciami od Kirklanda jedynie jest mniej doswiadczony co bedzie minusem w tej rywalizacji i trzeba pamietac ze opinia publiczna ma nadzieje ze Kirkland kiedys bedzie bramkarzem nr 1 reprezentacji Anglii a zeby tak bylo to on musi grac...
- Juv
- Juventino
Kuszczak powinien otrzymywać więcej szans gry po tym co pokazał w ostatnich meczach sezonu więc nie wiem po co został sprowadzony Kirkland który większość czasu leczy kontuzje niż gra :roll:
Kuszczak może zostać porządnym bramkarzem ale nie wtedy gdy gra 2 mecze w sezonie! :?
Kuszczak może zostać porządnym bramkarzem ale nie wtedy gdy gra 2 mecze w sezonie! :?
- gosciu_Muranista
- Juventino
Na Wyspach Brytyjskich rozpoczęła się bitwa o polskiego bramkarza West Bromwich Albion Tomasza Kuszczaka. W swoich szeregach widzą Polaka cztery kluby angielskiej Premiership! - pisze "Super Express".
Oficjalną ofertę złożył już Sunderland. Beniaminek ekstraklasy gotowy jest zapłacić za reprezentanta Polski nawet dwa miliony funtów!
Działacze WBA nie chcą jednak słyszeć o żadnym transferze. Jest to o tyle dziwne, że niemal "zaklepane" jest wypożyczenie na rok z Liverpoolu Chrisa Kirklanda, który obecnie przebywa na wakacjach w Las Vegas.
Do West Bromwich ściąga go trener bramkarzy Joe Corrigan, który wcześniej pracował z nim w Liverpoolu.
Jednak o swoją przyszłość Kuszczak nie musi się obawiać. Jak ustalił "SE", zatrudnienie Polaka rozważają jeszcze trzy kluby Premiership: Aston Villa (10. miejsce), Portsmouth (16. miejsce) i West Ham United (beniaminek), które gwarantują mu grę w podstawowej jedenastce.
źródło: http://sport.onet.pl/1112095,wiadomosci.html
Z tego newsa wynika że rysuje się szansa przed Tomkiem że jednak pogra więcej aniżeli 2 spotkania w sezonie. Mógłby ten transfer wyjść dzięki temu byłby kolejny konkurent dla Dudka w kadrze i byśmy mieli kolejnego dobrego bramkarza. Będę się śmiać z WBA jeśli zdecydują się sprzedać Kuszczaka a Kirkland będzie ciągle kontuzjowany-wtedy zobaczą jaki błąd popełnili sprzedając Tomka.
Oficjalną ofertę złożył już Sunderland. Beniaminek ekstraklasy gotowy jest zapłacić za reprezentanta Polski nawet dwa miliony funtów!
Działacze WBA nie chcą jednak słyszeć o żadnym transferze. Jest to o tyle dziwne, że niemal "zaklepane" jest wypożyczenie na rok z Liverpoolu Chrisa Kirklanda, który obecnie przebywa na wakacjach w Las Vegas.
Do West Bromwich ściąga go trener bramkarzy Joe Corrigan, który wcześniej pracował z nim w Liverpoolu.
Jednak o swoją przyszłość Kuszczak nie musi się obawiać. Jak ustalił "SE", zatrudnienie Polaka rozważają jeszcze trzy kluby Premiership: Aston Villa (10. miejsce), Portsmouth (16. miejsce) i West Ham United (beniaminek), które gwarantują mu grę w podstawowej jedenastce.
źródło: http://sport.onet.pl/1112095,wiadomosci.html
Z tego newsa wynika że rysuje się szansa przed Tomkiem że jednak pogra więcej aniżeli 2 spotkania w sezonie. Mógłby ten transfer wyjść dzięki temu byłby kolejny konkurent dla Dudka w kadrze i byśmy mieli kolejnego dobrego bramkarza. Będę się śmiać z WBA jeśli zdecydują się sprzedać Kuszczaka a Kirkland będzie ciągle kontuzjowany-wtedy zobaczą jaki błąd popełnili sprzedając Tomka.