Nie Buffon, Cech Ale Dudek najlepszym bramkarzem w Europie !
- mnowo
- Qualità Juventino
Dudek na pewno w maju rozgrywal stresujace mecze- koniec sezonu w Premiership, potem final Ligi Mistrzow.. oprocz tego, ze pierwsza polowa meczu im sie nie ulozyla i wbili mu 3 bramki, zdolali sie podniesc, a Dudek ze swojej strony po pierwsze nie dopuscil, zeby Milan wbil im kolejne gole, po drugie na pewno konkurs rzutow karnych wiazal sie z ogromnym stresem dla niegoDiego pisze:Ranking nie wybiera zawodników o najlepszych umiejętnościach (bo wygrywaliby ciągle ci sami piłkarze), ani zawodników, którzy zdobyli jakieś trofea :roll: . Po prosty Dudek wyróżnił się spośród wszystkich bramkarzy i zasłużenie został wybrany do jedenastki maja.

...ale tak jak mowilem, prawdopodobnie jest to wyroznienie tylko na miesiac.. aczkolwiek i rzecz jasna zycze mu, zeby pojawial sie w kazdym rankingu.. :roll:
- matechu
- Juventino
Hehe wiedzialem, ze sie przyczepisz do tego ToldoDiego pisze:Dudek zasłużył na tą nagrodę, ponieważ dobrze zagrał w najważniejszym momencie sezonu i to głównie dzięki niemu Liverpool zdobył Puchar Mistrzów. A czy sobie Toldo zasłużył, aby być uważanym za najlepszego bramkarza w maju :roll: ?matechu pisze:No chyba nie powiesz mi, ze jesli chodzi o caly miesiac to Dudek byl najlepszym bramkarzem :? A jesli chodzi o nagrode to powinien ja dostac chociazby Toldo.Diego pisze:
Jeśli nie Dudek to kto?

To byla z kolei odpowiedz na Twoj zarzut. To, ze mam 10 x mniej postow od Ciebie wcale nie znaczy, ze jestem "niedzilnym kibicem" :roll:Diego pisze:Nieprawda :roll: . Nie uważam, że Dudek był najlepszym bramkarzem maja tylko dlatego, że jest Polakiem :roll: . Po prostu bronił dobrze, a to czy jest Polakiem, Włochem czy Rumunem nie robi dla mnie najmniejszej różnicy :roll: .matechu pisze:Jestem pewny, ze gdyby Dudek nie byl Polakiem twierdzilbys, ze nie zasluguje na miano najlepszego bramkarza maja 8)Diego pisze:Jestem pewien, że gdyby Juventus wygrał Ligę Mistrzów, a dwa karne obroniłby Buffon, twierdziłbyś, że Gigi jest najlepszym bramkarzem w historii piłki nożnej .
Czym wyroznil sie Dudek? Czterema interwencjami? Jesli za to ma zostac uznany za najlepszego bramkarza calego miesiaca to ja czegos nie rozumiem :?Diego pisze:Po prosty Dudek wyróżnił się spośród wszystkich bramkarzy i zasłużenie został wybrany do jedenastki maja.matechu pisze:No i tu trzeba postawic pytanie, czy ranking wybiera najlepszego pilkarza pod wzgledem umiejetnosci czy zdobytych trofeow.Diego pisze:Dudek oczywiście zasłużył sobie na tak liczne powołania do jedenastki maja. Głównie dzięki niemu Liverpool sięgnął po Puchar Mistrzów
Tak jeszcze na koniec.Zgodzam sie, ze Dudek mial duza wplyw na wywalczenie przez liverpool pucharu mistrzow, ale nie rozumiem tego calego huraoptymizmu panujacego w Polsce. To, ze wybronil 2 karne wcale nie oznacza, ze stal sie z dnia za dzien jakims klasowym bramkarzem. Ciekawe ile osob bedzie pamietalo jego gre w finale jak znowu pusci jakas frajerska bramke :roll:
- El Nino
- Juventino
Brawo Dudek !!! Gratulacje za dostanie sie od jedenastki maja !!! Super !!!
Zasłużył na to i słusznie że znalazł się gronie najlepszych. Żaden z bramkarzy nie wyróżnił się tak jak on w minionym miesiącu.
Brawa również dla Cannavaro !!!
Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Camoranesi, Ibrahimovic to oni znajdowali sie w jedenastkach europy różnych gazet, więc również gratuluję im tych nominacji i widać że inni też docenili ich wkład w zdoycie mistrzostwa..
Zasłużył na to i słusznie że znalazł się gronie najlepszych. Żaden z bramkarzy nie wyróżnił się tak jak on w minionym miesiącu.
Brawa również dla Cannavaro !!!
Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Camoranesi, Ibrahimovic to oni znajdowali sie w jedenastkach europy różnych gazet, więc również gratuluję im tych nominacji i widać że inni też docenili ich wkład w zdoycie mistrzostwa..
- M.
- Juventino
Sam podałeś jego nazwisko, ja nic nie wymyśliłem :roll: .matechu pisze:Hehe wiedzialem, ze sie przyczepisz do tego Toldo![]()
Oczywiście, masz rację. Uwierz mi, że tak nie pomyślałem.matechu pisze:To, ze mam 10 x mniej postow od Ciebie wcale nie znaczy, ze jestem "niedzilnym kibicem" :roll:
Sam sobie odpowiadasz:matechu pisze:Czym wyroznil sie Dudek?
Otóż to :-D !matechu pisze:Czterema interwencjami
I po raz kolejny masz rację :-D . Dudek z dnia na dzień nie stał się golkiperem światowej klasy, głównym kandydatem do "Złotej Piłki". Prawdopodobnie już nigdy nie zagra takiego meczu i nie znajdzie się już w jedenastce miesiąca. Ale trzeba przyznać, że mecz z Milanem był dla niego czymś wyjątkowym i należy o tym pamiętać. Być może inni bramkarze bronili równo przez cały miesiąc, bronili strzały po których powinny paść bramki. Ale jak napisał mnowomiejsky, co innego mecz o pietruszkę w lidze, a co innego finał Ligi Mistrzów. Czasem jedna dobra interwencja daje więcej niż kilka kapitalnych :roll: .matechu pisze:To, ze wybronil 2 karne wcale nie oznacza, ze stal sie z dnia za dzien jakims klasowym bramkarzem.
Tego nie wiem, ale ja na pewno będę pamiętał :roll: .matechu pisze:Ciekawe ile osob bedzie pamietalo jego gre w finale jak znowu pusci jakas frajerska bramke :roll:
Masz w 100% racjęmnowomiejsky pisze:...ale tak jak mowilem, prawdopodobnie jest to wyroznienie tylko na miesiac.. aczkolwiek i rzecz jasna zycze mu, zeby pojawial sie w kazdym rankingu.. :roll:
:roll:
- matechu
- Juventino
No i w tej kwestii chyba nigdy nie dojdziemy do porozumieniaDiego pisze: Być może inni bramkarze bronili równo przez cały miesiąc, bronili strzały po których powinny paść bramki. Ale jak napisał mnowomiejsky, co innego mecz o pietruszkę w lidze, a co innego finał Ligi Mistrzów. Czasem jedna dobra interwencja daje więcej niż kilka kapitalnych :roll: .

Mysle, ze nie mam nic do dodania i nastepne moje posty nie wniosa nic do rozmowy. Dlatego po raz ostatni wypowiedzialem sie w tym temacie.
Pozdrawiam
- white_wolv
- Juventino
matechu - calkowicie sie z Toba zgadzam...
Osobiscie jestem zaskoczony ta Dudkomania
ktora powoli zaczyna sie rozprzestrzeniac takze wsrod dziennikarzy powaznych gazet sportowych...
Fakt ze Jurek zagral wspanialy mecz z Milanem..fakt ze mimo 3 puszczonych bramek i tak nie mozna mu bylo prawie nic zarzucic ale gdzie porownywac naszego rodaka do bramkarzy tej klasy co Buffon czy Dida?
Oni bronia na najwyzszym poziomie od kilku lat,wystepuja regularnie we wszystkich meczach swoich druzyn(czego nie mozna powiedziec o Jerzym),nigdy nie zawodza..Poza tym jakos juz wszyscy zapomnieli o tej niepewnej interwencji Dudka podczas finalu(kiedy pilka,po podaniu obroncy bodajze, wyslizgnela mu sie z rak i omal nie padla lupem napastnika Milanu)...
A wiec:
Cieszy to uznanie dla naszego reprezentacyjnego bramkarza ale nie ma sie czym podniecac.Nie sadze aby managerowie dali sie na to nabrac, wobec czego cena za Jerzego(i zainteresowanie Jego osoba przez inne kluby)pewnie zbytnio nie wzrosnie.Ja osobiscie zyczylbym sobie zeby pozostal on w Liverpoolu.
Osobiscie jestem zaskoczony ta Dudkomania
Fakt ze Jurek zagral wspanialy mecz z Milanem..fakt ze mimo 3 puszczonych bramek i tak nie mozna mu bylo prawie nic zarzucic ale gdzie porownywac naszego rodaka do bramkarzy tej klasy co Buffon czy Dida?
Oni bronia na najwyzszym poziomie od kilku lat,wystepuja regularnie we wszystkich meczach swoich druzyn(czego nie mozna powiedziec o Jerzym),nigdy nie zawodza..Poza tym jakos juz wszyscy zapomnieli o tej niepewnej interwencji Dudka podczas finalu(kiedy pilka,po podaniu obroncy bodajze, wyslizgnela mu sie z rak i omal nie padla lupem napastnika Milanu)...
A wiec:
Cieszy to uznanie dla naszego reprezentacyjnego bramkarza ale nie ma sie czym podniecac.Nie sadze aby managerowie dali sie na to nabrac, wobec czego cena za Jerzego(i zainteresowanie Jego osoba przez inne kluby)pewnie zbytnio nie wzrosnie.Ja osobiscie zyczylbym sobie zeby pozostal on w Liverpoolu.