Która liga jest najlepsza???
- Corcky
- Juventino
Moim zdaniem, najsilniejsza jest liga włoska, ponieważ (tak jak juz psialiscie) włoskie drużyny na tle inncyhbardzo dobrze radza sobie w Europie. Po drugie daltego, że jak napisał Yari - różncia pomiedzy pozycjami jest najmniejsza - to świadczy o tym że liga ta jest wyrównana.
W angielskiej przewaga miedzy pierwszym a drugim zespołem jest spora
a wiec tu jest ta różnica. Włosi może grają mało efektowny futbol, ale skuteczny
Angielska i hiszpańska jest ciekawsza od włoskiej - napewno, graja przedewszystkim szybciej i ofensywniej, ale nie oznacza to zę lepiej
Na koncu chciałbym jeszcze podkręslić lige francuską, która moim zdaniem jest poukładana(ma cos z włoskiej) , efektowna iofensywnaańskiej) i lubie ogladac ich grę. Tak wiec o niej nie zpaominam, i tez stawiam ją wysoko, w notowaniu, napewno wyzej niz bundesligę, czy jakąkolwiek inną. Z tej ligi pochodza takie gwiazdy jak Trezeguet
, Henry
, Zidane
czy nowo narodzona gwiazda Essien - który tak jak wiekszość odchodzi do lig bogatszych, w tym wypadku do Angli. To jest głowny powód słabosci francuzów, ale i tak bardzoc enię tę ligę 
W angielskiej przewaga miedzy pierwszym a drugim zespołem jest spora

Angielska i hiszpańska jest ciekawsza od włoskiej - napewno, graja przedewszystkim szybciej i ofensywniej, ale nie oznacza to zę lepiej

Na koncu chciałbym jeszcze podkręslić lige francuską, która moim zdaniem jest poukładana(ma cos z włoskiej) , efektowna iofensywnaańskiej) i lubie ogladac ich grę. Tak wiec o niej nie zpaominam, i tez stawiam ją wysoko, w notowaniu, napewno wyzej niz bundesligę, czy jakąkolwiek inną. Z tej ligi pochodza takie gwiazdy jak Trezeguet

Alessandro Del Piero ole!
- El Nino
- Juventino
Mi najbardziej podoba sie styl ligi angielskiej-zespoly grają na maxa przez cale 90 min. gra toczy sie na calym boisku a nie jak w niemieckiej przeważa jeden zespól, jeden sie broni (czasem jest tak tez we włoskiej)
Oczywiście uwielbiam tez lige wloską bo przecież jestem Juventino.. Lubie też tą ligę bo grają tu zespoly które również jak daże sympatią (malutką w porównaniu do Juve) są to Fiorentina, Parma, Palermo... Podoba mi sie styl tych zespołów, choć ostatnio Viola i Parma kiepsko sie prezentują (nudne mecze)..
Oczywiście uwielbiam tez lige wloską bo przecież jestem Juventino.. Lubie też tą ligę bo grają tu zespoly które również jak daże sympatią (malutką w porównaniu do Juve) są to Fiorentina, Parma, Palermo... Podoba mi sie styl tych zespołów, choć ostatnio Viola i Parma kiepsko sie prezentują (nudne mecze)..
- Yari
- Juventino
Tak , ale porównaj to sobie z druzynami z premiership i primeradivision. Tam widać gołym okiem kto jest słaby i kto zasługiwał na spadek. 20/30 punktów. Typowi ,,chłopcy" do bicia. We Włoskiej lidze tylko atalanta miała liczbe punktów w granicach 30 , a i tak bardzo dzielnie walczyła.bartus pisze:to, że akurat w tym sezonie tyle drużyn walczyło o utrzymanie to moim zdaniem wynik lekkiego równania w dół Serie A. Kto przed sezonem by pomyslał Roma, Viola, Lazio, Parma będą walczyły o utrzymanie :roll: Pomijam tych, którzy życzyli spadku tym i innym drużynom bliskim relegacjiPoziom jest bardzo wyrównany. Wystarczy zobaczyć ile drużyn walczyło w tym roku o utrzymanie.Pozdr.
Serie A rulez:).
- bartus
- Juventino
Tak, ale nawet ci "chłopcy potrafią zabierac punkty liderom, albo wyeliminowywac ich z pucharów, jak chocby atalanta nas. Oczywiście wiem, że graliśmy rezerwami ale ci sredniacy tez potrafia sie w trudnych chwilach mobilizowac...Ale w każdej lidze widac czołówke, to nie ulega wątpliwościom, ale do drużyn które są wymieniane jako faworyci, ale co roku dołanczają mniej znane, ale lepiej powiem mniej wyrafinowane druzyny, jak chocby Everton w Premiership, Villareal czy Betis w Primiera Division. W ligach Hiszpanskiej i angielskiejmozna smiało podzieli po spojrzeniu na tabele druzyny na 4 rodzeje słabiaki, sredniaki, pucharowicze i walczący o mistrzostwo. W tym sezonie mozna smiało powiedziec ze mistrzowie 3 najlepszych lig w europie byli zdecydowanie lepsi od pozostałych konkurentów mistrzostwo zapewnione 2-3 lub kilka w na przykładzie Chealsea , kilka kolejek przed koncem sezonu.Yari pisze:Tak , ale porównaj to sobie z druzynami z premiership i primeradivision. Tam widać gołym okiem kto jest słaby i kto zasługiwał na spadek. 20/30 punktów. Typowi ,,chłopcy" do bicia. We Włoskiej lidze tylko atalanta miała liczbe punktów w granicach 30 , a i tak bardzo dzielnie walczyła.bartus pisze:to, że akurat w tym sezonie tyle drużyn walczyło o utrzymanie to moim zdaniem wynik lekkiego równania w dół Serie A. Kto przed sezonem by pomyslał Roma, Viola, Lazio, Parma będą walczyły o utrzymanie :roll: Pomijam tych, którzy życzyli spadku tym i innym drużynom bliskim relegacjiPoziom jest bardzo wyrównany. Wystarczy zobaczyć ile drużyn walczyło w tym roku o utrzymanie.Pozdr.
a jak że jest najlepsza to nie trzeba nikogo tu przekonywacSerie A rulez:)

- Vincitore
- Juventino
No więc tak poprostu uwielbiam Włoską nie tylko ze względu na Juventus! uwielbiam oglądać mecze wszystkie nawet jak gra 13 z 9 drużyną w tabeli poprostu super siena to patrzy , ta poukładana wszystko super .... Calcio rządzi
A tutaj będzie wręcz przeciwnie bo nienawidze hiszpańskiej piłki autentycznie , nudzą mnie mecze Primera Division usypiam po 20 minutavh meczu mimo że gra toczy siew dużo szybszym tępie niż Calcio
Anglia ... hhmmmm i tutaj mam raczej mieszane uczucia jak jest szlagier to ogladam a jak gra M'borough versuZ Blackburn to zZzZzZzZ ( bez obrazy dla obu klubów)
Zaraz wszysyc mnie pewnie zbesztaja że zamiast pisać o najlepszej lidze to pisze jaką najbardziej lubioę oglądać ale mślę że mój post stawia sprawę jasno
A tutaj będzie wręcz przeciwnie bo nienawidze hiszpańskiej piłki autentycznie , nudzą mnie mecze Primera Division usypiam po 20 minutavh meczu mimo że gra toczy siew dużo szybszym tępie niż Calcio
Anglia ... hhmmmm i tutaj mam raczej mieszane uczucia jak jest szlagier to ogladam a jak gra M'borough versuZ Blackburn to zZzZzZzZ ( bez obrazy dla obu klubów)
Zaraz wszysyc mnie pewnie zbesztaja że zamiast pisać o najlepszej lidze to pisze jaką najbardziej lubioę oglądać ale mślę że mój post stawia sprawę jasno
- Kali
- Juventino
Zależy kto co lubi, mi osobiście najbardziej podoba się liga hiszpańska. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta --> grają tam (moim zdaniem) najładniejszą piłkę, mecze żadko są nudne. Pada dużo bramek
Jeżeli lubi ktoś walke do końca to pewnie ogląda ligę angielską lub szkocką (mecze Celticu i Rangersów). Aczkolwiek czasami wydaje mi się, że to najbardziej chamska liga.
Włoska? No teoretycznie powinna mi się podobać, bo kibicuję Juve, ale jednak włoski styl nie za bardzo mi odpowiada, wydaje mi się, że grają tam najnudniejszą piłke, ponieważ kluby z Serie A stawiają bardziej na obronę. Mimo to kocham JUVE!!
No i na końcu liga polska jeżeli ktoś lubi ustawiane mecze i wyniki....
Jeżeli lubi ktoś walke do końca to pewnie ogląda ligę angielską lub szkocką (mecze Celticu i Rangersów). Aczkolwiek czasami wydaje mi się, że to najbardziej chamska liga.
Włoska? No teoretycznie powinna mi się podobać, bo kibicuję Juve, ale jednak włoski styl nie za bardzo mi odpowiada, wydaje mi się, że grają tam najnudniejszą piłke, ponieważ kluby z Serie A stawiają bardziej na obronę. Mimo to kocham JUVE!!
No i na końcu liga polska jeżeli ktoś lubi ustawiane mecze i wyniki....
Ti Amo Juve!
- M.
- Juventino
Oczywiście masz rację pisząc, że włoska Serie A jest bardzo wyrównana. Jednak wcale nie musi to być odzwierciedleniem sił danej ligi :roll: . Czy gdyby w Polsce pierwszy klub miałby 5 punktów przewagi nad ostatnim na końcu sezonu, można by powiedzieć, że polska liga jest mocna? Zdecydowanie nie. Nie da się jednoznacznie stwierdzić, która liga jest najlepsza. Każda ma swoje plusy i minusy, każdy argument w tym temacie można zarówno potwierdzić jak i obalić. Nie ma żadnego wyznacznika, dzięki któremu moglibyśmy jednoznacznie stwierdzić, że dana liga jest najlepsza :roll: .Yari pisze:Tak , ale porównaj to sobie z druzynami z premiership i primeradivision. Tam widać gołym okiem kto jest słaby i kto zasługiwał na spadek. 20/30 punktów. Typowi ,,chłopcy" do bicia. We Włoskiej lidze tylko atalanta miała liczbe punktów w granicach 30 , a i tak bardzo dzielnie walczyła.bartus pisze:to, że akurat w tym sezonie tyle drużyn walczyło o utrzymanie to moim zdaniem wynik lekkiego równania w dół Serie A. Kto przed sezonem by pomyslał Roma, Viola, Lazio, Parma będą walczyły o utrzymanie :roll: Pomijam tych, którzy życzyli spadku tym i innym drużynom bliskim relegacjiPoziom jest bardzo wyrównany. Wystarczy zobaczyć ile drużyn walczyło w tym roku o utrzymanie.Pozdr.
Serie A rulez:).
:roll:
- DamKam
- Juventino
Oto moj ranking:
Liga Angielska
+ dosc wyrownany poziom
+ ladne i wypelnione stadiony
+ dosc ladny styl gry
+ zespoly z tej ligi licza sie zawsze w Europejskich Pucharach
+ duzo znanych i dobrych zawodnikow
Liga Hiszpanska
+ dosc wyrownany poziom
+ ladny styl gry
+ duzo gwiazd
+ dosc ladne stadiony i dobre frekfencje
Liga Wloska
+ dosc wyrownany poziom
+ duzo gwiazd
- czesto dosc marne stadiony i male frekfencje
Liga Niemiecka
+ dosc wyrownany poziom
+ przepiekne stadiony i frekfencje
- ogromna dominacja Bayernu Monachium pod kazdym wzgledem
- brak gwiazd
Liga Francuska & Liga Holenderska
Liga Angielska
+ dosc wyrownany poziom
+ ladne i wypelnione stadiony
+ dosc ladny styl gry
+ duzo znanych i dobrych zawodnikow
Liga Hiszpanska
+ dosc wyrownany poziom
+ ladny styl gry
+ duzo gwiazd
+ dosc ladne stadiony i dobre frekfencje
Liga Wloska
+ dosc wyrownany poziom
+ duzo gwiazd
- czesto dosc marne stadiony i male frekfencje
Liga Niemiecka
+ dosc wyrownany poziom
+ przepiekne stadiony i frekfencje
- ogromna dominacja Bayernu Monachium pod kazdym wzgledem
- brak gwiazd
Liga Francuska & Liga Holenderska
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Mi się podobają dwie ligi:
1. oczywiście Włoska: Dla mnie zawsze jest najważniejsze by klub tracił jak najmniej bramek. I liga Włoska właśnie taka jest, tutaj kluczem do sukcesu jest mocna defensywa. Zresztą mozna to stwierdzić na przykładzie Juve. W poprzednim sezoni nasza obrona spisywała się słabo i sezon był beznadziejny, a teraz gdy doszli Zaebina i Canna nasza obrona odzyła i mistrzostwo. Oczywiście na koniec sezonu mamy najmenij straconych bramek, a przy okazji również najwięcej strzelonych.
2. Angielska. Lubię twardę gre gdzie zawodnik nie odstawia nogi. Podoba mi się właśnie dlatego że gra się tam twardo. No i jeszcze za atmosferę na stadionie.
Hiszpańskiej nie za bardzo lubię za to że jek ktoś to określi grają wogóle nie patrząc na defensywę.
1. oczywiście Włoska: Dla mnie zawsze jest najważniejsze by klub tracił jak najmniej bramek. I liga Włoska właśnie taka jest, tutaj kluczem do sukcesu jest mocna defensywa. Zresztą mozna to stwierdzić na przykładzie Juve. W poprzednim sezoni nasza obrona spisywała się słabo i sezon był beznadziejny, a teraz gdy doszli Zaebina i Canna nasza obrona odzyła i mistrzostwo. Oczywiście na koniec sezonu mamy najmenij straconych bramek, a przy okazji również najwięcej strzelonych.
2. Angielska. Lubię twardę gre gdzie zawodnik nie odstawia nogi. Podoba mi się właśnie dlatego że gra się tam twardo. No i jeszcze za atmosferę na stadionie.
Hiszpańskiej nie za bardzo lubię za to że jek ktoś to określi grają wogóle nie patrząc na defensywę.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Ole(k)Juve!
- Juventino
zeby dobrze odpowiedziec na to pytanie trzeba byc obiektywnym, chociaz nie wiem czy ja i wy bedziemy glosowac obiektywnie w tej ankiecie. dla mnie o wyzszosci ligi wloskiej na innymi swiadczy tak jak napisal Yari wyrownany i wysoki poziom.
P.S. ale chyba w ankiecie brakuje ligi polskiej
P.S. ale chyba w ankiecie brakuje ligi polskiej

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.