Podsumowanie sezonu 2004/05
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Tradycyjnie już od sezonu 2002/03 proponuję wam małą zabawę, byśmy podsuwali nasz cały sezon w różnych kategoriach. Napiszę kilka pytań, na które osoby zainteresowane odpowiedzą. Oczywiście sezon można podsumować normalnie, jednym ciągiem
Odrazu podam swoje typy
A więc do dzieła :twisted:
Jak ocenicie sezon w skali o 1 do 10 i dlaczego- Oceniam go na 7-. Z jednej strony mało, z drugiej dużo. Cóż, sprawą priorytetową była LM, jak od dłuższego czasu zresztą. Niestety...znów obeszliśmy się smakiem. Mimo wszystko nasi piłkarze zasługują na ogormne podziękowania, bo nie poddali się i wywalczyli ostanie możliwe trofeum, mistrzostwo Włoch. Walka była bardzoooo emocjonująca więc Scudetto smakuje wyjątkowo, do tego liczba zespołó się z zwiększyła więc o sukces było jeszcze trudniej, ale nie dla JUVE! 8) :twisted:
Występ w Serie A -- Znakomicie, w sumie już opisałem wyżej, walka o mistrza z Milanem jakiej od lat nie było, tyle emocji, stresów, lepszych chwil, gorszych, ale na San Siro wszystko się wyjaśniło. Zdominowaliśmy całe Włochy i pobiliśmy nasz rekord największej ilości zdobytych pkt. w sezonie z 74 na 86 :twisted:
Występ w LM - To była dla nas dziwna edycja. W grupie zaszaleliśmy. 1 stracony gol w ostaniej kolejce, 5 wygranych, 1 remis a i rywale nie byle jacy. Jednak miałem to przeczucie, że naszą nędzna skuteczność nas pogrąży w fazie pucharowej :o Niestety, odpadliśmy na własne życzenie. Pierw jeszcze piękny dwu mecz z Realem, ale Liverpoolowi nie sprostaliśmy...ćóż, ja dalej twierdzę, że w Angli powienniśmy w 2 połowie zremisować, to my przeważaliśmy. A w Turynie wszystko szło nie po naszej myśli, brak charakteru, zła taktyka, myśleliśmy, że piłka sama jakoś wpadnie do bramki, ale nie w LM...Ogólnie niedosyty jest wielki. W nowym sezonie LM znów będzie dla nas priorytetem.
Wystep w PW - No cóż, lepiej zapomnijmy, odpadliśmy w fatalnym stylu z fatalnym zesołem, katem okazał się Lazzari. Nie ma co się rozczulać...10 PW wciąż nie w naszych rękach...10 lat mija... :roll:
Nasze najlepsze mecze w sezonie - Napewno wygrana z Romą 2-0, przeważaliśmy całe spotkanie, a pokonanie ich zawsze jest smakowite :twisted:
Bardzo dobry mecz z Interem w Mediolanie, niestety tylko do 79 minuty...
Zmiażdżenie Lecce na czele ze Zdenkiem 8)
Wyśmienite widowisko na San Siro z Milanem! To był ten wielkie JUVENTUS w każdym calu! Pokazaliśmy komu się należy mistrz!
Rewanż w Turynie z Realem. Wspaniała oprawa, doping i widowisko. Przeważaliśmy całe spotkanie, mnóstwo sytuacji, powienniśmy ten mecz roztrzygnąc już w 90 min. Naprawdę spotkanie, o którym nigdy nie zapomnimy!
Nasze najgorsze mecze w sezonie -W sumie nie było takich. Ogółnie jak każdemu i nam się zdarzyły wpadki z trudnym okresie, porażki z Regginą, Sampą i Palermo, to napewno niespodzianki.
W LM rewanż z ,,The Reds''. Cóż, granie piłki górą było fatalnym rozwiązaniem, a po chłopakach nie było widać tej wyrwy boiskowej, którą widzieliśmy jak czarne na białym(
) w meczu z Milanem.
3 najpiekniejsze gole w sezonie
1.D.Trezeguet z Realem
2.A.Del Piero ze Sieną
3.I jakaś bomba Nedveda z Chievo, Lazio, Lecce czy Bologną 8)
Najlepsi zawodnicy w sezonie Co za wybór :-D Nie chcę nikogo wyróżniać bo charteryzuje nas kolektyw jaki tworzymy, ale nie da się ukryć, że ojcami sukcesu byli, idąc od tyłu: Buffon, Canna, Thuram, Emerson, Camoranesi, Nedved i Ibrahimović, troszkę mniej Alex, Treze, Zebina, Zambro, zresztą naprawdę cieżko wybrać :twisted: Dla mnie osobiście no.1 był Zlatan :twisted:
Najgorsi zawodnicy w sezonie Blasi, Blasi i jeszcze raz Blasi! To nie to! To pomyłka, od do nas kompletnie nie pasuje! Umie tylko faulować, strzałów na bramkę oddał może 5 :? Dobrze, że Appiah go wtgryzł ze skladu
Dalej, Iuliano, który odszedł, Montero też fatalnie, poniżej oczekiwań Tacchi, mimo, że miał szasne by się pokazać...
Nasz najlepszy bramkarz pytanie retoryczne, zadaję je, aby były wszystkie formacje 8) Wiadomo Buffon, nie trzeba uzasadniać. Znów wielki, po porzednim, gorszym sezonie nie ma już śladu! Można i trzeba pisać o nim w samych superlatywach.
Nasz najlepszy oborńcaW sumie to nasz podstawowy ,,Chiński mur'', ktory narodził się na nowo, Zebina, Thuram, Canna i Zambi. Zebina to objawienie, Canna był zdecydowanie najlepszy, zresztą jako jedyny nasz obrońca zdobył gola, a nawet 3, Thuram narodził się na nowo, Zambro bez rewelacji ale trzymał poziom
Nasz najlepszy pomocnik Napewno Camoranesi! Jest wyśmienity! Jego centry, ahhh :-D Prawdziwy lider wśród pomocników.
Emerson dobrze, trzyamł poziom, Nedved ile mógł tyle nam dał, nie zawiódł!
Nasz najlepszy napastnik Ibrahimović! Grał najrówniej, od razu poznał sekrety Serie A. On jest nie z tej ziemi 8) Szkoda, że w LM ciążyła nan im niemoc strzelecka, ale mnie przekonał do siebie odrazu, to wielki skarb, jaki posiadamy!
Najlepszy transfer Któtko i na temat, Lucek rządził w mercato, wszyscy Zebina, Canna, Emerson i Zlatan to strzał w ,,10''!
Najgorszy transfer Może nie najgorszy co nie sprawdzony, oczywicie Kapo, żałuję, że tak wyszło, modlę się by został z nami.
To tyle, kolej na was, jak komuś się zechce to wogóle przeczytać i odpowiedzieć
Odrazu podam swoje typy
A więc do dzieła :twisted:
Jak ocenicie sezon w skali o 1 do 10 i dlaczego- Oceniam go na 7-. Z jednej strony mało, z drugiej dużo. Cóż, sprawą priorytetową była LM, jak od dłuższego czasu zresztą. Niestety...znów obeszliśmy się smakiem. Mimo wszystko nasi piłkarze zasługują na ogormne podziękowania, bo nie poddali się i wywalczyli ostanie możliwe trofeum, mistrzostwo Włoch. Walka była bardzoooo emocjonująca więc Scudetto smakuje wyjątkowo, do tego liczba zespołó się z zwiększyła więc o sukces było jeszcze trudniej, ale nie dla JUVE! 8) :twisted:
Występ w Serie A -- Znakomicie, w sumie już opisałem wyżej, walka o mistrza z Milanem jakiej od lat nie było, tyle emocji, stresów, lepszych chwil, gorszych, ale na San Siro wszystko się wyjaśniło. Zdominowaliśmy całe Włochy i pobiliśmy nasz rekord największej ilości zdobytych pkt. w sezonie z 74 na 86 :twisted:
Występ w LM - To była dla nas dziwna edycja. W grupie zaszaleliśmy. 1 stracony gol w ostaniej kolejce, 5 wygranych, 1 remis a i rywale nie byle jacy. Jednak miałem to przeczucie, że naszą nędzna skuteczność nas pogrąży w fazie pucharowej :o Niestety, odpadliśmy na własne życzenie. Pierw jeszcze piękny dwu mecz z Realem, ale Liverpoolowi nie sprostaliśmy...ćóż, ja dalej twierdzę, że w Angli powienniśmy w 2 połowie zremisować, to my przeważaliśmy. A w Turynie wszystko szło nie po naszej myśli, brak charakteru, zła taktyka, myśleliśmy, że piłka sama jakoś wpadnie do bramki, ale nie w LM...Ogólnie niedosyty jest wielki. W nowym sezonie LM znów będzie dla nas priorytetem.
Wystep w PW - No cóż, lepiej zapomnijmy, odpadliśmy w fatalnym stylu z fatalnym zesołem, katem okazał się Lazzari. Nie ma co się rozczulać...10 PW wciąż nie w naszych rękach...10 lat mija... :roll:
Nasze najlepsze mecze w sezonie - Napewno wygrana z Romą 2-0, przeważaliśmy całe spotkanie, a pokonanie ich zawsze jest smakowite :twisted:
Bardzo dobry mecz z Interem w Mediolanie, niestety tylko do 79 minuty...
Zmiażdżenie Lecce na czele ze Zdenkiem 8)
Wyśmienite widowisko na San Siro z Milanem! To był ten wielkie JUVENTUS w każdym calu! Pokazaliśmy komu się należy mistrz!
Rewanż w Turynie z Realem. Wspaniała oprawa, doping i widowisko. Przeważaliśmy całe spotkanie, mnóstwo sytuacji, powienniśmy ten mecz roztrzygnąc już w 90 min. Naprawdę spotkanie, o którym nigdy nie zapomnimy!
Nasze najgorsze mecze w sezonie -W sumie nie było takich. Ogółnie jak każdemu i nam się zdarzyły wpadki z trudnym okresie, porażki z Regginą, Sampą i Palermo, to napewno niespodzianki.
W LM rewanż z ,,The Reds''. Cóż, granie piłki górą było fatalnym rozwiązaniem, a po chłopakach nie było widać tej wyrwy boiskowej, którą widzieliśmy jak czarne na białym(

1.D.Trezeguet z Realem
2.A.Del Piero ze Sieną
3.I jakaś bomba Nedveda z Chievo, Lazio, Lecce czy Bologną 8)
Najlepsi zawodnicy w sezonie Co za wybór :-D Nie chcę nikogo wyróżniać bo charteryzuje nas kolektyw jaki tworzymy, ale nie da się ukryć, że ojcami sukcesu byli, idąc od tyłu: Buffon, Canna, Thuram, Emerson, Camoranesi, Nedved i Ibrahimović, troszkę mniej Alex, Treze, Zebina, Zambro, zresztą naprawdę cieżko wybrać :twisted: Dla mnie osobiście no.1 był Zlatan :twisted:
Najgorsi zawodnicy w sezonie Blasi, Blasi i jeszcze raz Blasi! To nie to! To pomyłka, od do nas kompletnie nie pasuje! Umie tylko faulować, strzałów na bramkę oddał może 5 :? Dobrze, że Appiah go wtgryzł ze skladu

Dalej, Iuliano, który odszedł, Montero też fatalnie, poniżej oczekiwań Tacchi, mimo, że miał szasne by się pokazać...
Nasz najlepszy bramkarz pytanie retoryczne, zadaję je, aby były wszystkie formacje 8) Wiadomo Buffon, nie trzeba uzasadniać. Znów wielki, po porzednim, gorszym sezonie nie ma już śladu! Można i trzeba pisać o nim w samych superlatywach.
Nasz najlepszy oborńcaW sumie to nasz podstawowy ,,Chiński mur'', ktory narodził się na nowo, Zebina, Thuram, Canna i Zambi. Zebina to objawienie, Canna był zdecydowanie najlepszy, zresztą jako jedyny nasz obrońca zdobył gola, a nawet 3, Thuram narodził się na nowo, Zambro bez rewelacji ale trzymał poziom

Nasz najlepszy pomocnik Napewno Camoranesi! Jest wyśmienity! Jego centry, ahhh :-D Prawdziwy lider wśród pomocników.
Emerson dobrze, trzyamł poziom, Nedved ile mógł tyle nam dał, nie zawiódł!
Nasz najlepszy napastnik Ibrahimović! Grał najrówniej, od razu poznał sekrety Serie A. On jest nie z tej ziemi 8) Szkoda, że w LM ciążyła nan im niemoc strzelecka, ale mnie przekonał do siebie odrazu, to wielki skarb, jaki posiadamy!
Najlepszy transfer Któtko i na temat, Lucek rządził w mercato, wszyscy Zebina, Canna, Emerson i Zlatan to strzał w ,,10''!
Najgorszy transfer Może nie najgorszy co nie sprawdzony, oczywicie Kapo, żałuję, że tak wyszło, modlę się by został z nami.
To tyle, kolej na was, jak komuś się zechce to wogóle przeczytać i odpowiedzieć

- KOPEĆ
- Juventino
Hmm w sumie po przeczytaniu Twojego podsumowania mogę powiedzieć że... nic ująć nic dodać. Zgadzam się w 99% ponieważ jak każdy wie 100% nie istnieje =)
Chociaż sezon oceniam na 7,5 =) Takich stresów, przeżyć, doznań, radości, smutków itp. itd. nie przeżyłem jeszcze chyba.
Szkoda tylko pucharu Włoch. Przydałaby się ta srebrna gwiazda =)
No ale poczekamy i na pewno sie doczekamy =)
podsumowanie świetne 
Chociaż sezon oceniam na 7,5 =) Takich stresów, przeżyć, doznań, radości, smutków itp. itd. nie przeżyłem jeszcze chyba.
Szkoda tylko pucharu Włoch. Przydałaby się ta srebrna gwiazda =)
No ale poczekamy i na pewno sie doczekamy =)

- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Przeczytać się chciało... gorzej z odpowiedzią.. bo z prawie wszystkimi Twoimi słowami się zgadzam. Jednak postaram się osobiście odpowiedziec na kilka pytań.To tyle, kolej na was, jak komuś się zechce to wogóle przeczytać i odpowiedzieć
Jak ocenicie sezon w skali o 1 do 10 i dlaczego - 8 z plusikiem....
Na moje osiem pkt składa się 5pkt za scudetto, 2 pkt za zwycięstwa w LM (szczególnie Real) i jeszcze gratisik za fantastyczne perspektywiczne transfery :!:
3 najpiekniejsze gole w sezonie:
1. Trezeguet z Milanem
2. Trezeguet z Realem
3. Nedved z Lazio
Postanowiłem postawić tu na bramki w których ważne były nie tylko same "egzekucje" ale także status meczu (#3 - z Lazio) oraz na całokształt akcji (#1). Szkoda, że w na podium zabrakło miejsca dla którejś z brameczek Ibrahimovica....
Najgorszy transfer
1. Transfer Mareski do Fiorentiny... nie trzeba tłumaczyć tego, bo ten temat jest za każdym razem poruszany...
2. Transfer Di Vaio do Valenci.... ale w perspektywie przyjścia do Nas Zlatana to okazał się nie taki głupi

Co do transferów zasilających zespół to uważam, że jedynie Kapo się nie "przyjął", ale mam nadzieje że dostanie jeszcze szanse....
- Gigi1986
- Juventino
Nie zgadzam się na tego typu podsumowanie bo gra drużyna a nie poszczególni zawodnicy. Nawet najgorszy według Ciebie Blasi wniósł coś do gry JUVE i napewno dał z siebie wszystko. Jeśli kogoś miałbym wyróżnić to jest to Luciano Moggi za te trafne i zaskakujące transfery oraz trener Capello , którego nikt na początku nie chciał bo pozostał sentyment do Lippiego. W sporcie nie ma jednak miejsca na sentymenty. Pozdro
Buffon - jest najlepszym bramkarzem!!! Tak jak ja...urodził się 28 stycznia!!!super mieć coś wspólnego ze swoim idolem.
- pan Zambrotta
- Juventino
no to jedziemy ! :twisted:Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:To tyle, kolej na was, jak komuś się zechce to wogóle przeczytać i odpowiedzieć
Jak ocenicie sezon w skali o 1 do 10 i dlaczego 8. Juventus wyszedł z kryzysu, jakim był sezon 2003/2004. Znowu jesteśmy najlepsi we Włoszech, a do tego znaleźlismy się w najlepszej ósemce Ligi Mistrzów. Trochę, a raczej mizernie wypadliśmy w Coppa Italia, ale to był przewidziany ruch Capello - dla niego liczyło się tylko scudetto i Puchar Europy. Czy to dobra decyzja ? dla mnie tak. Sezon był długi i zawodnicy byli przemęczeni, a dodatkowo daliśmy szansę rezerwom. Wprawdzie nasza druga jedenastka wypadła słabo, ale wierzę że w następnym sezonie Juve będzie miało silniejszy skład i lepiej wypadniemy w Pucharze Włoch.
Występ w Serie A - 28 to piękna liczba

Występ w LM - prawie 10 lat czekamy na ponowny triumf w Lidze Mistrzów. Dla mnie i dla Was to całe wieki. W tej edycji wypadliśmy dobrze, ale liczyłem na wiecej, min. na półfinał. Spodziewałem się że dojdziemy do najlepszej czwórki głównie po wygranej grupie. Może stylem nie błysnęliśmy, za to zawsze schodziliśmy po 90 minutach gry jako niepodważalni zwycięzcy. Rzecz się nie tyczy tylko ostatniego spotkaniaz Maccabi, bo z drużyną z Tel-Aviwu graliśmy o pietruszkę.
Po rozlosowaniu par 1/8 finału mieliśmy kilka starć gigantów, w tym mecz Juventusu z Realem. W pierwszym meczu na Santiago Bernabeu nie zachwyciliśmy, bo byliśmy pod wpływem lekkiego regresu formy. Jednak drugi mecz na Delle Alpi to był rewanż przez duże "R", gdzie przy pełnym stadionie wywalczyliśmy awans do ćwierćfinału, gdzie odpadliśmy z Liverpoolem. Nie wiem, czy dane nam było wygrać z przyszłym triumfatorem rozgrywek, jednak zwycięstwo było blisko. Wystarczyło wygrać 1:0, lecz zawiedliśmy na całej linii i skończylismy naszą przygodę z CL. Zapisaliśmy się w tych rozgrywkach jako drużyna z żelazną defensywą i poukładanej grze. To już przynajmniej coś. Wierzę, że małymi kroczkami Juventus będzie coraz lepiej sobiepoczynał w Lidze Mistrzów. A do jeszcze lepszego występu jest okazja, gdyż następna Champions League będzie słabiej obsadzona.
Wystep w PW - 2 mecze. Co można o nich rzec ? zagraliśmy rezerwami z Atalantą, która ambitnie walczyła o pokazanie się w Italii. Odpadliśmy zasłużenie, gdyż widać było że naszym zawodnikom brakowało motywacji do gry. Szczerze liczyłem na ćwierćfinał, mimo deklaracji Capello o graniu rezerwami. Okazało się, że druga jedenastka jest niewystarczająca do gry na takim szczeblu rozgrywek. Ale myśle, że w następnym sezonie będzie lepiej.
Nasze najlepsze mecze w sezonie - rewanż z Realem na Delle Alpi, niedawny pojedynek na San Siro z Milanem, czy wygrana z Romą na Stadio Olimpico 2:0.
Nasze najgorsze mecze w sezonie - 0:0 z Milanem na Delle Alpi i porażka z Liverpoolem 1:2 na Anfield.
1. Bramka Trezegueta w meczu z Realem
2. Bramka Olivery w Serie A, lecz nie pamiętam z kim. Z pierwszego kontaktu podciął piłkę i przelobował bramkarza zza pola karnego.
3. Bramka Trezegueta w meczu z Milanem. Może samo wykończenie akcji nie zwaliło z nóg, ale za to na pewno asystę DP z przewrotki zapamiętamy na długo.
Najlepsi zawodnicy w sezonie 1. Ibrahimovic 2. Cannavaro, Thuram 3. Camoranesi, Buffon.
Najgorsi zawodnicy w sezonie Blasi, Birindelli, Montero
Nasz najlepszy bramkarz o kurde, ciężkie pytanie

Nasz najlepszy oborńca Na początku chciałbym zaznaczyć, że cały blok defensywny zasłużył na pochwałę. Najbardziej mnie zaskoczył Zebina, bo kto się mógł po nim spodziewać tak dobrej gry ? dziwi mnie tylko to, że nie gra regularnie w pierwszym składzie Tricolores, no ale to chyba nasza korzyść. Jednak na największe wyróżnienie zasługuje wg mnie Thuram. 33 lata na karku, a Francuz nadal prezentuje mistrzowską formę. Cannavaro też spisywał się bez zarzutu, jednak Thuram jest starszy i dla niego ta nagroda.
Dodatkowe wyróżnienie dla Pessotto - latka lecą, a Gianluca nadal prezentuje się bardzo solidnie. Taki piłkarz to skarb, nie ważne w jakiej drużynie.
Nasz najlepszy pomocnik Mauro German Camoranesi. Za jego liczne asysty, rajdy i zaangażowanie. Usunął w cień także dobrze spisujących się Nedveda i Emersona. Dla mnie jeden z najlepszych prawoskrzydłowych świata. Tylko dlaczego w reprezentacji mu się nie wiedzie ?....
Nasz najlepszy napastnik Zlatan, Zlatan i jeszcze raz Zlatan. Bajeczna technika, mnóstwo dryblingów i goli, a także asyst co pokazuje że nie gra samolubnie. Może czasami gra pod publikę i ma ostry charakter, ale on jest jeszcze młody i może kiedyś to minie. Szczególnie powinien uważać na chamskie zachowanie na boisku, bo drugi raz zawieszenia w Seire A nie przeżyję.
Najlepszy transfer Luciano Moggi to geniusz. Za smieszne pieniądze wykupił 4 piłkarzy - Zebina, Cannavaro, Emerson, Ibrahimovic - i z miejsca stali się filarami drużyny. Nic dodać, nic ująć.
Najgorszy transfer powiem może tak: nieudany transfer. Bo o czym tu mówić, jeśli podpisuje się kontrakt z młodym i zdolnym graczem, a później nie daje się mu szansy gry ? mowa tu oczywiście o Kapo, który na dobrą sprawę nie powąchał piłki w tym sezonie. Dla mnie dobrym rozwiązaniem będzie wypożyczenie go do innego klubu.
No, to tyle moich wypocin

- leniup
- Redaktor
A zechce się zechce 8)Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:To tyle, kolej na was, jak komuś się zechce to wogóle przeczytać i odpowiedzieć
Jak ocenicie sezon w skali o 1 do 10 i dlaczego - hmm... trudne zadanie. no ale jakbym się miał decdydować to 7,5. A dlaczego. Ponieważ Juvetus przez przeważającą cześć sezonu grał tak jak miało być, pieknie, a co najważniejsze efektywnie. Wszystko szło po naszej myśli. W całym sezonie nie wyszło nam kilka meczów( w tym bardzo ważne z Liverpoolem) ale wygrane z Romą, Milanem, bayernem czy Realem są wielkimi sukcesami. No ale o tym później
Występ w Serie A -- Na ligowych boiskach byliśmy potężni. W tym sezonie nikt nie mógł się z nami równać. Od samego początku na szczycie do samego końca. W pokonanym polu Roma, Lazio, Milan... wielkie kluby, szkoda tylko ze Interu nie udało sę pokonać. ee tam co nas obchodzą mediolańczycy którzy już dawno nic nie zdobyli. Piłkarze juve prezentowali bardzo dobrą formę w SERIE A i mimo małych zadyszek jak np. stracenie 8 punktowej przewagi, cały czas grali na swoim wysokim poziomie. Ocena 10/10 8)
Występ w LM - - moje wielkie marzenie nadal nie spełnione. W grupie graliśmy bardzo dobrze. Wszyscy się zachwycali jak Juve może z każdym po 1-0 wygrywać. Zwłaszcza dobry mecz w Monachium gdzie Bayern cisnął, ale Juventus potradfił wykorzystać jedyną okazję. Później doskonały rewanż w Turynie z Realem i mecze z Angolami o których pisze później... Ogólnie liczyłem na dużo więcej, oby w następnym sezonie pop 10 latach znów Puchar Mistrzów znalazł się w rękach graczy Juve.
Wystep w PW - co?? dwa słowa - no comment
Rezerwy się nie sprawdziły....

Nasze najlepsze mecze w sezonie - - No było ich troszkę
Nasze najgorsze mecze w sezonie - No naszym najgorszym meczem były oba spotkania z The Redds. Pierwsze fatalne 20 minut w spotkaniu numer 1 zaważyło na tym że to Anglicy awansowali dalej. Mecz w turynie mi się strasznie nie podobał. Juve cisnęło ale nie miało pomysłu na grę, gdy dochodziło 90 minuta nie wierzyłęm jak bardzo bezradni są w tym momencie zawodnicy Starej Damy. Słabymi meczami były też mecze z Sampą i Palermo w pamiętnym okresie kiedy to zatracaliśmy naszą 8 punktową przewagę.
1. D. Trezeguet z Milanem
2. D. Trezeguet z Realem
3. A. Del Piero ze Sieną
4. S. Appiah z Calgari ( ach piękne po prostu nie wierzyłem że w tym piłkarzu drzemią takie mozliwości
Najlepsi zawodnicy w sezonie - Trudny wybór. Kto był najlepszym zawodnikiem Juve skoro wszyscy grali bardzo dobrze. Nie można tu jednoznacznie wybrać kogoś, bo inny zawodnik też na to zasługuje. Dla mnie Zlatan i już. Może za to że oczarował mnie swą techniką.
Najgorsi zawodnicy w sezonie -. Tu odrazu mi się przypomina Montero i jego fatalne kiksy w tym sezonie. Jednak to chyba nie on a nasz Manuel

Nasz najlepszy bramkarz - No tu jest arcytrudny wybór. Powiedział bym że Chimenti ale fani Gigiego się obrażą. No dobra niech bedzie ten Buffon
PS. Co to wogóle za pytanie??

Nasz najlepszy oborńca - nasz mur obronny był wspaniały, ale na największą pochwałę zasługuje Cannavaro. Sprowadzony z Interu gdzie się marnował, odzyskał dawny blask i znów jest jednym z najlepszych defensorów na świecie. W tym sezonie wystawiłbym mu ocene 10/10. A do tego jeszcze bramki z główki.
Nasz najlepszy pomocnik Nedved był kontuzjowany dość często, Emerson wykonywał typową czarną robotę. najlepszym pomocnikiem był więc Camor, który ten sezon miał naprawdę bardzo udany. Ileż to on miał asyst?? o ho ho i jeszcze troche
Nasz najlepszy napastnik- DP nieregularny, treze kontuzjowany, Marcelo rezerwowy, czyli kto?? Oczywiście Zlatan Ibrahimovic. Doskonały transfer Pana Moggiego. Świetnie wkomponował się w nasz zespół. Oby w następnych latach był jeszcze większy pożytek z tego zawodnika, oczywiście w to nie wątpie.
Najlepszy transfer - Dla mnie Zlatan. Dlaczego - czytaj wyżej 8)
Najgorszy transfer - jak dla mnie nie było takiego.
- El Nino
- Juventino
Ocena: A więc miniony sezon oceniam również na 7. Podobne powody do Twoich.
Występ w serie a: Bardzo podobał mi się miniony sezon Juve w serie a, świetne mecze, świetna gra zespołu mimo kontuzji kluczowych graczy (Trezeuget, Del Piero, Nedved byli długo kontuzjowani), no i oczywiście wspaniała gra piłkarzy
Występ w lidze mistrzów: Również uważam jak Ty. Po fazie grupowej wszyscy myśleli że Juve dojdzie do finału lub wygra LM, ale niestety sie nie udało.. Ja nie zbyt dobrze oceniam gre Bianconeri w tej edycji Ligi Mistrzów.
Występ w PW: Nie była zbyt udana droga Juve w pucharze Włoch. Zdaje mi sie że Juventus odpuścił sobie gre w PW i Capello bardziej skupił się na grze w serie a i lidze mistrzów..
Najlepsze mecze w sezonie: Mi najbardziej podobał się mecz z Realem i Milanem. Świetny emocjonujący mecz z drużyną z Madrytu był bardzo "ułożony" i "techniczny" (Zidane, Del Piero, Figo) i dlatego mi sie podobał, a z Milanem to również emocjonujący, bo to przecież była walka o scudetto no i wiele akcji z obydwóch stron, natychmiastowe kontry, strzały i świetne parady bramkarzy.
Najgorszy mecz: Najgorszy to chyba pierwszy mecz z Liverpoolem-chaos w defensywie, nie celne podania itd. Słaby mecz w wykonaniu Juve to także spotkanie z Interem no i te wpadki z teoretycznie gorszymi rywalami w lidze.
3 najpiękniejsze gole:
-Nedved z Ajaxem
-Trezeuget z Realem
-Del Piero ze Sieną
Najlepszy piłkarz: Cały zespół zasłużył na wyróżnienie (oprócz piłkarzy w niższym punkcie), lecz najbardziej do zdobycia mistrzostwa przyczynili się: Ibrahimovic, Camoranesi, Cannavaro, Zambrotta.
Najgorszy piłkarz: Również uważam że był to Blasi, no i na początku sezonu Appiah, choć on nie miał takiej dużej szansy pokazania się jak Blasi. Również Olivera zawiódł mnie w paru meczach.
Najlepszy bramkarz: Wiadomo że Buffon.. 8)
Najlepszy obrońca: Cała obrona grała wyśmienicie, według mnie to najlepsza defensywa na świecie.
Najlepszy pomocnik: Camoranesi - według mnie. Szkoda że Nedved zawsze nie grał (ach te kontuzje)
Najolepszy napastnik: Oczywiście Ibrahimovic.. Grał cały czas naz równym poziomie, a nie jak Del Piero-raz słabszy raz gorsyz mecz. Wiadmo Trezeuget nie grał w większości meczów, a Zalayeta jak już grał to pokazał na co go stać (nie chodzi mi tu tylko o mecz z Realem).
Najlepszy transfer: Chyba Ibrahimovic, ale co byśmy zrobili bez Cannavaro, Zebiny i Emersona, to przecież trzon drużyny !!! Wszystkie transfery trafne..
Najgorszy transfer: Szkoda że Kapo sie nie pokazał, bo zdaje mi się że zasługiwałby na gre w pierwszej jedenatsce, gdyby tylko miał szanse sie pokazać.
Widze że podobne mamy upodobania i zdanie, ale tak twierdzi chyba większość kibiców Juve..
Występ w serie a: Bardzo podobał mi się miniony sezon Juve w serie a, świetne mecze, świetna gra zespołu mimo kontuzji kluczowych graczy (Trezeuget, Del Piero, Nedved byli długo kontuzjowani), no i oczywiście wspaniała gra piłkarzy
Występ w lidze mistrzów: Również uważam jak Ty. Po fazie grupowej wszyscy myśleli że Juve dojdzie do finału lub wygra LM, ale niestety sie nie udało.. Ja nie zbyt dobrze oceniam gre Bianconeri w tej edycji Ligi Mistrzów.
Występ w PW: Nie była zbyt udana droga Juve w pucharze Włoch. Zdaje mi sie że Juventus odpuścił sobie gre w PW i Capello bardziej skupił się na grze w serie a i lidze mistrzów..
Najlepsze mecze w sezonie: Mi najbardziej podobał się mecz z Realem i Milanem. Świetny emocjonujący mecz z drużyną z Madrytu był bardzo "ułożony" i "techniczny" (Zidane, Del Piero, Figo) i dlatego mi sie podobał, a z Milanem to również emocjonujący, bo to przecież była walka o scudetto no i wiele akcji z obydwóch stron, natychmiastowe kontry, strzały i świetne parady bramkarzy.
Najgorszy mecz: Najgorszy to chyba pierwszy mecz z Liverpoolem-chaos w defensywie, nie celne podania itd. Słaby mecz w wykonaniu Juve to także spotkanie z Interem no i te wpadki z teoretycznie gorszymi rywalami w lidze.
3 najpiękniejsze gole:
-Nedved z Ajaxem
-Trezeuget z Realem
-Del Piero ze Sieną
Najlepszy piłkarz: Cały zespół zasłużył na wyróżnienie (oprócz piłkarzy w niższym punkcie), lecz najbardziej do zdobycia mistrzostwa przyczynili się: Ibrahimovic, Camoranesi, Cannavaro, Zambrotta.
Najgorszy piłkarz: Również uważam że był to Blasi, no i na początku sezonu Appiah, choć on nie miał takiej dużej szansy pokazania się jak Blasi. Również Olivera zawiódł mnie w paru meczach.
Najlepszy bramkarz: Wiadomo że Buffon.. 8)
Najlepszy obrońca: Cała obrona grała wyśmienicie, według mnie to najlepsza defensywa na świecie.
Najlepszy pomocnik: Camoranesi - według mnie. Szkoda że Nedved zawsze nie grał (ach te kontuzje)
Najolepszy napastnik: Oczywiście Ibrahimovic.. Grał cały czas naz równym poziomie, a nie jak Del Piero-raz słabszy raz gorsyz mecz. Wiadmo Trezeuget nie grał w większości meczów, a Zalayeta jak już grał to pokazał na co go stać (nie chodzi mi tu tylko o mecz z Realem).
Najlepszy transfer: Chyba Ibrahimovic, ale co byśmy zrobili bez Cannavaro, Zebiny i Emersona, to przecież trzon drużyny !!! Wszystkie transfery trafne..
Najgorszy transfer: Szkoda że Kapo sie nie pokazał, bo zdaje mi się że zasługiwałby na gre w pierwszej jedenatsce, gdyby tylko miał szanse sie pokazać.
Widze że podobne mamy upodobania i zdanie, ale tak twierdzi chyba większość kibiców Juve..
- Coolfi
- Juventino
Jestem na forum od niedawna, więc to moje pierwsze podsumowanie sezonu. Ciekawe, nie powiem 8). Sezon także był ciekawy, ale czy dobry? O tym już w następnym odcinku :lol:.
Ogólna ocena sezonu w skali 1-10
Według mnie sezon był na dobrą 8. Liczyłem na lepszy występ w Lidze Mistrzów, ale to już historia. Scudetto dało mi wiele radości i powód do dumy. Nawet filmiki jak ten ostatni nie zmienia mojego nastawienia do tego zwycięstwa. Było zasłużnone i tyle. Puchar Włoch - lepiej zapomnieć, ale nigdy nie przywiązywałem do tego większej wagi. Ja takze podziękuje kazdemu kto miał jakikolwiek wpływ na 28 scudetto. Wielkie brawa dla zawodnków, całego sztabu, zarządu...
Serie A
Świetny sezon nie tylko dla fanów Juventusu, ale także dla każdego kibica piłki nożnej. Wiele emocji, wzlotów, upadków, radości, smutku. Istna przeplatanka. Raz zwiększalismy przewagę, by potem znów ją stracić. Nigdy nie na odwrót. Na całe szczęście w wielkiej bitwie o San Siro odnieśliśmy zwycięstwo, co przybliżyło nas do triumfu w całej wojnie. Zdziwiła mnie postawa beniaminków. Wszystkie grały całkiem dobrze (no, prawie
), ale szczególne gratulacje dla Palermo, gdyż zaszło najdalej. W rozgrywkach Serie A najlepszym piłkarzem w minionym sezonie był Fabio Cannavaro. Zdecydowany lider obrony, świetnie wkomponował sie w zespół. Doskonałe rozgrywki, doskonałe zwycięstwo Juventusu. A i rekordzik pkt. cieszy
Liga Mistrzów
a) Faza grupowa - tutaj trzeba tylko gratulować. Zasłużone, pewne pierwsze miejsce w grupie z takimi zespołami jak Ajax czy Bayern bardzo mnie ucieszyło. A że Maccabi zdołało urwać nam punkty to jedynie na nasze życzenie. Roluźnieni awansem zagraliśmy od niechcenia. Wyniki po 1:0 były satysfakcjonujące, ale nie efektowne. Efektywnosć wystarczy.
b) Ćwierćfinały - po losowaniu ucieszyłem się niemiłosiernie. Myśl o kolejnym pokonaniu Królewskich przeszła mi rowno z wyciagnięciem karteczki i dobraniu Juve do Realu. Później chwile zwątpienia. Real to w końcu Real, nie łatwo ich pokonac (no chyba że jest się Juventusem
). Pierwszy mecz nie był zły w naszym wykonaniu. Zabraklo czegoś bardzo potrzebnego do zwycięstwa - mobilizacji. W drugim meczu, pięknym meczu wszystko się udało. Udało się pokonać Real. Piękna bramka Trezegueta po pięknej asyscie Zlatana i jeszcze piekniejszej wrzutce Camora. W dogrywce znów dal o sobie znać kat Hiszpanów Zalayeta. Radosci nie było końca. 
c) Ćwierćfinały, czyli "no to klops". Pierwszy mecz - piękny gest pojednania kibiców Liverpoolu na Anfield, potem mecz. Słaby mecz Juve. Znów brakowało skupienia i skuteczności. Porażka w tym meczu nic nie znaczyła. Szykował sie odwet na Delle Alpi. Niestety rewanż był tragiczny. Skuteczność do bani. Mimo iż stworzyliśmy wiele więcej sytuacji nie udało nam się strzelić bramki. Smutek, żal - tylko to pozostało...
d) Nadzieje - na przyszły sezon są ogromne. Zwycięstwo, nic innego
Puchar Włoch
To sobie niewątpliwie odpusciliśmy. Nie ma co dużo gadać - stać nas było na wiele więcej niż odpadniecie ze słabiutką Atalantą...
Najlepsze Mecze
Moim zdaniem dobrych meczy było wiele. Najlepszy był chyab ten z Realem w rewanzu. Mi osobiście przyspozyl wiele radosci. Zagralismy w nim z pasją, całkiem ładna jak na nas piłkę. Dtugi był chyab ten z Milanem. Nie był tyle piękny w naszym wykonaniu co ważny. I wygrany ! Z innych spotkań chce wyróżnić mecz z Lecce, Lazio i Romą.
Najgorsze Mecze
Zdecydowanie ten z Liverpoolem na Delle Alpi. Jak mogliśmy go nie wygrać? Ehh... :? Brak mobilizacji i skuteczności porażający..... :o
Najładniejsze bramki
1. Del Piero ze Sieną
2. Trezeguet z Realem
3 Nedved z Ajaxem / Appiah z Cagliari (:P)
ZAWODNICY
a) Najlepsi: 1. Cannavaro - podpora obrony, doskonały w obronie, niezły w ataku
2. Camoranesi - wspaniałe dośrodkowania, dryblingi i strzały. Czego chcieć więcej ? Godny zastępca Nedveda, przyszły lider drużyny.
3. Zlatan - świetny napastnik, niezły strzelec, zrobił ogromne postępy w tym sezonie, nic tylko gratulować...
b) Najgorsi: Nie było najgorszego. Jeśli ktoś grał słabo to grał słabo. Nie chcę wybierać najgorszych w mojej ulubionej drużynie.
c) Najlepszy bramkarz - No Buffon oczywiście
Świetne parady, doskonały kontakt ze środkiem obrony. Odrodził się tzw. "trójkąt parmeński" 
d)Najlepszy obrońca: 1. Cannavaro - patrz najlepszy piłkarz
2. Thuram - doskonały sezon, powraca do wielkiej formy na swojej ulubionej pozycji - na środku obrony.
3. Zebina - udany transfer, pewniak na prawej obronie, zaskoczył mnie swą dobrą postawa.
e) Najlepszy pomocnik: 1. Camoranesi - patrz najlepszy piłkarz.
2. Emerson - z romanisty na świetnego Juventiniego. Gratki ;>. Najlepszy defensywny pomocnik w tym sezonie. Od niego zaczyna sie większośc akcji.
3. Nedved - Kolejny dobry sezon, choć nie tak dobry jak dwa poprzednie. Nadal trzyma fason, mimo wieku kluczowy zawodnik, walczak
f) Najlepszy napastnik: Ibrahimovic - patrz najlepszy zawdonik.
Transfery
a) Najlepszy: Według mnie transfer Cannavaro. Świetnei wkomponował sie w zespół. Jeden z najlepszych obrońców na świecie, sprawdził sie w Juve, w dodatku za małe pieniądze
b) Najgorszy: Znów nie mam zamiaru wybierać najgorszych...
Dziękuje za uwagę
.
pozdro
Ogólna ocena sezonu w skali 1-10
Według mnie sezon był na dobrą 8. Liczyłem na lepszy występ w Lidze Mistrzów, ale to już historia. Scudetto dało mi wiele radości i powód do dumy. Nawet filmiki jak ten ostatni nie zmienia mojego nastawienia do tego zwycięstwa. Było zasłużnone i tyle. Puchar Włoch - lepiej zapomnieć, ale nigdy nie przywiązywałem do tego większej wagi. Ja takze podziękuje kazdemu kto miał jakikolwiek wpływ na 28 scudetto. Wielkie brawa dla zawodnków, całego sztabu, zarządu...

Serie A
Świetny sezon nie tylko dla fanów Juventusu, ale także dla każdego kibica piłki nożnej. Wiele emocji, wzlotów, upadków, radości, smutku. Istna przeplatanka. Raz zwiększalismy przewagę, by potem znów ją stracić. Nigdy nie na odwrót. Na całe szczęście w wielkiej bitwie o San Siro odnieśliśmy zwycięstwo, co przybliżyło nas do triumfu w całej wojnie. Zdziwiła mnie postawa beniaminków. Wszystkie grały całkiem dobrze (no, prawie

Liga Mistrzów
a) Faza grupowa - tutaj trzeba tylko gratulować. Zasłużone, pewne pierwsze miejsce w grupie z takimi zespołami jak Ajax czy Bayern bardzo mnie ucieszyło. A że Maccabi zdołało urwać nam punkty to jedynie na nasze życzenie. Roluźnieni awansem zagraliśmy od niechcenia. Wyniki po 1:0 były satysfakcjonujące, ale nie efektowne. Efektywnosć wystarczy.
b) Ćwierćfinały - po losowaniu ucieszyłem się niemiłosiernie. Myśl o kolejnym pokonaniu Królewskich przeszła mi rowno z wyciagnięciem karteczki i dobraniu Juve do Realu. Później chwile zwątpienia. Real to w końcu Real, nie łatwo ich pokonac (no chyba że jest się Juventusem

c) Ćwierćfinały, czyli "no to klops". Pierwszy mecz - piękny gest pojednania kibiców Liverpoolu na Anfield, potem mecz. Słaby mecz Juve. Znów brakowało skupienia i skuteczności. Porażka w tym meczu nic nie znaczyła. Szykował sie odwet na Delle Alpi. Niestety rewanż był tragiczny. Skuteczność do bani. Mimo iż stworzyliśmy wiele więcej sytuacji nie udało nam się strzelić bramki. Smutek, żal - tylko to pozostało...
d) Nadzieje - na przyszły sezon są ogromne. Zwycięstwo, nic innego

Puchar Włoch
To sobie niewątpliwie odpusciliśmy. Nie ma co dużo gadać - stać nas było na wiele więcej niż odpadniecie ze słabiutką Atalantą...
Najlepsze Mecze
Moim zdaniem dobrych meczy było wiele. Najlepszy był chyab ten z Realem w rewanzu. Mi osobiście przyspozyl wiele radosci. Zagralismy w nim z pasją, całkiem ładna jak na nas piłkę. Dtugi był chyab ten z Milanem. Nie był tyle piękny w naszym wykonaniu co ważny. I wygrany ! Z innych spotkań chce wyróżnić mecz z Lecce, Lazio i Romą.
Najgorsze Mecze
Zdecydowanie ten z Liverpoolem na Delle Alpi. Jak mogliśmy go nie wygrać? Ehh... :? Brak mobilizacji i skuteczności porażający..... :o
Najładniejsze bramki
1. Del Piero ze Sieną
2. Trezeguet z Realem
3 Nedved z Ajaxem / Appiah z Cagliari (:P)
ZAWODNICY
a) Najlepsi: 1. Cannavaro - podpora obrony, doskonały w obronie, niezły w ataku
2. Camoranesi - wspaniałe dośrodkowania, dryblingi i strzały. Czego chcieć więcej ? Godny zastępca Nedveda, przyszły lider drużyny.
3. Zlatan - świetny napastnik, niezły strzelec, zrobił ogromne postępy w tym sezonie, nic tylko gratulować...
b) Najgorsi: Nie było najgorszego. Jeśli ktoś grał słabo to grał słabo. Nie chcę wybierać najgorszych w mojej ulubionej drużynie.
c) Najlepszy bramkarz - No Buffon oczywiście

d)Najlepszy obrońca: 1. Cannavaro - patrz najlepszy piłkarz
2. Thuram - doskonały sezon, powraca do wielkiej formy na swojej ulubionej pozycji - na środku obrony.
3. Zebina - udany transfer, pewniak na prawej obronie, zaskoczył mnie swą dobrą postawa.
e) Najlepszy pomocnik: 1. Camoranesi - patrz najlepszy piłkarz.
2. Emerson - z romanisty na świetnego Juventiniego. Gratki ;>. Najlepszy defensywny pomocnik w tym sezonie. Od niego zaczyna sie większośc akcji.

3. Nedved - Kolejny dobry sezon, choć nie tak dobry jak dwa poprzednie. Nadal trzyma fason, mimo wieku kluczowy zawodnik, walczak
f) Najlepszy napastnik: Ibrahimovic - patrz najlepszy zawdonik.
Transfery
a) Najlepszy: Według mnie transfer Cannavaro. Świetnei wkomponował sie w zespół. Jeden z najlepszych obrońców na świecie, sprawdził sie w Juve, w dodatku za małe pieniądze
b) Najgorszy: Znów nie mam zamiaru wybierać najgorszych...
Dziękuje za uwagę
pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- TomiQ
- Juventino
Sezon ogólnie oceniam na 8!!Gdyby zdobyli LM to dałbym 10!!
SerieA - jeszcze nigdy nie przezyłem tyle emocji co w tym sezonie!!!Świetny sezon w wykonaniu prawie całej druzyny!!
Liga Mistrzów - w rozgrywkach grupowych nie mielismy sobie równych!! Jedna stracona bramka!!!Później euforia po wyeliminowaniu Realu!!No aleskończyło się na "angielskim" klubie!!A szkoda!!!
PW - w tych rozgrywkach z reguły JUVE odpuszcza!!
NAJLEPSZE MECZE - z Romą na Stadio Olimpico i z Milanem na San Siro!!A i jeszcze z Realem w Turynie!!
Wpadki - Z Palermo, Sampą i Regginą!!!Duże niespodzianka!!!Tych porażek chyba nawet kibice Milanu sie nie spodziewali!!!
Najpiękniejsze bramki
TREZE z Realem
Nedveda z Chievo
Del Piero ze Sieną
Najlepszy zawodnik - tu wymieniac mozna bez końca :-D !!No ale numero uno zdecydowanie Zlatan!!
Najgorszy zawodnik - Blasi!!!!I nic wiecej nie powiem na ten temat!!
Najlepszy bramkarz - nic dodac nic ując !!Oczywiscie Buffon!!
Najlepszy obrońca - Mamy chiński mur w Turynie!!!Zebina, Canna, Thuram, Zambi!!!
Najlepszy pomocnik - Zdecydowanie Mauro German Camoranesi!!!
Najlepszy napastnik - Zdecydowanie Zlatan!!Boska technika tylko musi popracowac nad celnościa która była jego zmorą w LM!!!!!
Najlepszy transfer - Cała 4 czyli Zlatan, Puma, Zebina, Canna!!Kapo mało dostawał szans ale mam nadzieje że zostanie z nami na kolejny sezon i pokaże na co go stac!!!!
Najgorszy transfer - uważam że takiego nie było!!:-)
SerieA - jeszcze nigdy nie przezyłem tyle emocji co w tym sezonie!!!Świetny sezon w wykonaniu prawie całej druzyny!!
Liga Mistrzów - w rozgrywkach grupowych nie mielismy sobie równych!! Jedna stracona bramka!!!Później euforia po wyeliminowaniu Realu!!No aleskończyło się na "angielskim" klubie!!A szkoda!!!
PW - w tych rozgrywkach z reguły JUVE odpuszcza!!
NAJLEPSZE MECZE - z Romą na Stadio Olimpico i z Milanem na San Siro!!A i jeszcze z Realem w Turynie!!
Wpadki - Z Palermo, Sampą i Regginą!!!Duże niespodzianka!!!Tych porażek chyba nawet kibice Milanu sie nie spodziewali!!!
Najpiękniejsze bramki
TREZE z Realem
Nedveda z Chievo
Del Piero ze Sieną
Najlepszy zawodnik - tu wymieniac mozna bez końca :-D !!No ale numero uno zdecydowanie Zlatan!!
Najgorszy zawodnik - Blasi!!!!I nic wiecej nie powiem na ten temat!!
Najlepszy bramkarz - nic dodac nic ując !!Oczywiscie Buffon!!
Najlepszy obrońca - Mamy chiński mur w Turynie!!!Zebina, Canna, Thuram, Zambi!!!
Najlepszy pomocnik - Zdecydowanie Mauro German Camoranesi!!!
Najlepszy napastnik - Zdecydowanie Zlatan!!Boska technika tylko musi popracowac nad celnościa która była jego zmorą w LM!!!!!
Najlepszy transfer - Cała 4 czyli Zlatan, Puma, Zebina, Canna!!Kapo mało dostawał szans ale mam nadzieje że zostanie z nami na kolejny sezon i pokaże na co go stac!!!!
Najgorszy transfer - uważam że takiego nie było!!:-)
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Vincitore
- Juventino
Jak ocenicie sezon w skali o 1 do 10 i dlaczego No więc Sezon który minął możemy spokojnie ocenić na 8 pokonanie Milanu w Finale Serie A bo tak mozna nazwać ten mecz , zwycięstwo nad Galacticos oraz każde inne zwycięstwo dawały nam powody do Dumy , były jednak chwile nerwów m.in strata 8 punktów przewagi nad Milanem ,czy klęska w Derby Italii , mieliśmy także powody do załamania : z The Reds ale o tym juz zapomniałem. Krótko Mówiąc sezon niezły jednak jest niedosyt!
Występ w Serie A -- Znakomicie , cudownie , extra : Mamy być z czego dumnie podbicie San Siro w meczu z Milanem ( szkoda że z Interem nie mieliśmy wiecej determinacji
ale cóż
) podwójne pokonanie dwóch rzymskich ekip bardziej mnie cieszy oczywiście pokonanie Romy
i Tottiego który takie piękne rzeczy mówił ile to oni z Juve nie wygrają po odejscie Pumy , Zebiny i Capello. Były też mecze troche słabsze chyba każddy pamięta co sie dziło na czacie pomiędzy 85-90 minutą przy stanie np 1-0 dla Juve
. Ogólnie Sezon Super!
Występ w LM - Pierwsza Faza Genialna wygrane w Monachium i w Amsterdamie były tylko kartą przetargową do dalszej rundy. Genialna obrona 1 gol stracony jednak atak też nie zachwycał! 6 goli w 6 meczach! Później wylosowanie Realu ! nerwy! ale wkońcu udało się! no i Liverpool który uważałem za najsłabszą druzynę w 1/4 Pierwszy mecz totalne rozczarowanie , jednak w drugim było nei lepiej 0 walki , 0 gry i 0 zaangażowania bo chęci były na początku rzuciliśmy siedo ataków a później to juz różnie i właśnei Liga Mistrzów jest tym niedosytem który opisywałem dwa punkty wyżej bo spokojnie mogliśmy zajść nawet do samego finału , ale wkońcu odpadliśmy z najlepszą drużyną w europie :lol:
Wystep w PW - No i jak zawsze Coppa Italia stała sienam obojętna potraktowaliśmy to trofeum z przymrózeniem oka ... dać jednemu zawodnikowi wbic 5 bramek ... wstyd! będzie lepiej! musi być lepiej!
Nasze najlepsze mecze w sezonie - Napewno mecz z Romą na Delle Alpie nawet nie zagrozili naszej bramce! , oczywiście wyjazd do Lazio mecz na Delle Alpi z Lecce , i dwa najcenniejsze zwycięstwa dla mnie! Real Madryt! ( no wiadomo pokonanie najlepszej druzyny na globie :lol:
, i ACM gdzie byliśmy skazani na pożarcie!)
Nasze najgorsze mecze w sezonie -Napewno nei leżało nam Palermo - tylko 1 pkt zdobyty z beniamnkiem , ciężko było z Reggina a tak to słaba postawa w meczu z Interem no i najczarniejsze chwile w sezonie : THE REDS
3 najpiekniejsze gole w sezonie Echhh czemu tylko 3 a nie 4
1.DP VS Siena
2.Trezeguet Vs Real
3. Wszystkie gole Nedveda w Serie A
Najlepsi zawodnicy w sezonie Wszyscy byli najlepsi : ale tacy najwieksi walczacy podczas sezonu to : Buffon , Cannavaro , Thuram , Camoranesi , Nedved i Zlatan
Najgorsi zawodnicy w sezonie Blasi - tutaj nie ma nic na wytłumaczenie każde zagranie to jeden wielki błąd tak samo jak sprowadzenie go na Delle Alpi , sorry Blasi ale do nas nie pasujesz , Montero też słabiutko
Nasz najlepszy bramkarz tutaj nei musze sierozpisywać oczywiscie Gigi Buffon
Nasz najlepszy oborńca Profesorzy: Cannavaro i Thuram , Zambrotta i nasz Zebiny który miał byc słabiutki oglnie mamy najlepszą obrone w Europie , ale oczywiście naszym najlepszym obrońcą w tym sezonie był : CIRO FERRARA
Nasz najlepszy pomocnik Camoranesi jak to mówią gra na całego i walczy do upadłego podobnie jak Nedved. Emerson też nieźle chociaż przed sezonem wymagałbym od niego wiecej , No i właśnei nei mamy tego 4 pomocnika z krwi i kości chociaz wyrasta nam na takiego Appiah
Nasz najlepszy napastnik Oczwyiście Zlatan był genialny znaczy sie jest m,a dopiero 23 lata a już jest najlepszym napastnikiem na swiecie ( no co moze nie! :-D ) , Trezeguet za mało grał ale co miał zrobić to zrobił gole z Realem i z Milanem zawsze można na niego liczyc i Del Piero , przecietnie były lepsze chwile i były też te niezłe ale 14 goli w sezonie mówi samo za siebie Alex nawet nieźle
Najlepszy transfer Moggi był The Best!! miejmy nadzieje że i w tym mercato zrobi jakiś dobry transfer a co do tamtego Mercato to : Zebina , Canna , Zlatan i Emerson najwiecej wnieśli do gry
Najgorszy transfer Troche szkoda Kapo za mało grał .... ale i tak najgorszym transferem był Blasi
Występ w Serie A -- Znakomicie , cudownie , extra : Mamy być z czego dumnie podbicie San Siro w meczu z Milanem ( szkoda że z Interem nie mieliśmy wiecej determinacji

Występ w LM - Pierwsza Faza Genialna wygrane w Monachium i w Amsterdamie były tylko kartą przetargową do dalszej rundy. Genialna obrona 1 gol stracony jednak atak też nie zachwycał! 6 goli w 6 meczach! Później wylosowanie Realu ! nerwy! ale wkońcu udało się! no i Liverpool który uważałem za najsłabszą druzynę w 1/4 Pierwszy mecz totalne rozczarowanie , jednak w drugim było nei lepiej 0 walki , 0 gry i 0 zaangażowania bo chęci były na początku rzuciliśmy siedo ataków a później to juz różnie i właśnei Liga Mistrzów jest tym niedosytem który opisywałem dwa punkty wyżej bo spokojnie mogliśmy zajść nawet do samego finału , ale wkońcu odpadliśmy z najlepszą drużyną w europie :lol:
Wystep w PW - No i jak zawsze Coppa Italia stała sienam obojętna potraktowaliśmy to trofeum z przymrózeniem oka ... dać jednemu zawodnikowi wbic 5 bramek ... wstyd! będzie lepiej! musi być lepiej!
Nasze najlepsze mecze w sezonie - Napewno mecz z Romą na Delle Alpie nawet nie zagrozili naszej bramce! , oczywiście wyjazd do Lazio mecz na Delle Alpi z Lecce , i dwa najcenniejsze zwycięstwa dla mnie! Real Madryt! ( no wiadomo pokonanie najlepszej druzyny na globie :lol:

Nasze najgorsze mecze w sezonie -Napewno nei leżało nam Palermo - tylko 1 pkt zdobyty z beniamnkiem , ciężko było z Reggina a tak to słaba postawa w meczu z Interem no i najczarniejsze chwile w sezonie : THE REDS

3 najpiekniejsze gole w sezonie Echhh czemu tylko 3 a nie 4

1.DP VS Siena
2.Trezeguet Vs Real
3. Wszystkie gole Nedveda w Serie A
Najlepsi zawodnicy w sezonie Wszyscy byli najlepsi : ale tacy najwieksi walczacy podczas sezonu to : Buffon , Cannavaro , Thuram , Camoranesi , Nedved i Zlatan
Najgorsi zawodnicy w sezonie Blasi - tutaj nie ma nic na wytłumaczenie każde zagranie to jeden wielki błąd tak samo jak sprowadzenie go na Delle Alpi , sorry Blasi ale do nas nie pasujesz , Montero też słabiutko
Nasz najlepszy bramkarz tutaj nei musze sierozpisywać oczywiscie Gigi Buffon
Nasz najlepszy oborńca Profesorzy: Cannavaro i Thuram , Zambrotta i nasz Zebiny który miał byc słabiutki oglnie mamy najlepszą obrone w Europie , ale oczywiście naszym najlepszym obrońcą w tym sezonie był : CIRO FERRARA
Nasz najlepszy pomocnik Camoranesi jak to mówią gra na całego i walczy do upadłego podobnie jak Nedved. Emerson też nieźle chociaż przed sezonem wymagałbym od niego wiecej , No i właśnei nei mamy tego 4 pomocnika z krwi i kości chociaz wyrasta nam na takiego Appiah
Nasz najlepszy napastnik Oczwyiście Zlatan był genialny znaczy sie jest m,a dopiero 23 lata a już jest najlepszym napastnikiem na swiecie ( no co moze nie! :-D ) , Trezeguet za mało grał ale co miał zrobić to zrobił gole z Realem i z Milanem zawsze można na niego liczyc i Del Piero , przecietnie były lepsze chwile i były też te niezłe ale 14 goli w sezonie mówi samo za siebie Alex nawet nieźle
Najlepszy transfer Moggi był The Best!! miejmy nadzieje że i w tym mercato zrobi jakiś dobry transfer a co do tamtego Mercato to : Zebina , Canna , Zlatan i Emerson najwiecej wnieśli do gry
Najgorszy transfer Troche szkoda Kapo za mało grał .... ale i tak najgorszym transferem był Blasi
- Solaris
- Juventino
Lubie takike tematy i fajnie się czyta wypowiedzi więc się dołączam:
Ocena Sezonu:
Jak dla mnie 9 gdyż według mnie Scudetto jest najważneijszym trofeum do zdobycia...Szkoda PW gdyż to zawsze dla mnie był prestiż,ale świadczyło to również o słabych rezerwach :evil: co do LM to chyba jednak nie żaluje, bo gdyby miało być tak jak z Milanem
8)
Ogólnie gdyby można było to chciałbym by takie sezony trwały wiecznie
Występ w Serie A:
Pokonanie naszych wrogów na ich stadionach to na pewno coś wspaniałego,szkoda jednak że Inter nas powstrzymał, w obu meczach byliśmy lepsi,ale tak jak w przeciągu całego sezonu, mieliśmy momenty lepsze i gorsze
Występ w LM:
Całkiem udany,zarobiliśmy mało,choć warto było odpaśc by zobaczyć jak w finale przegrywa Milan :twisted: , na poważnie to źle że pożegnaliśmy się z LM tak wcześnie, jak to się mówi: "za rok będzie lepiej"
Występ w PW:
Największe wkurzenie roku,nie nawidze Atalanty i nie chciałem z nią przegrać,szkoda bo srebrna gwiazdka wciąż ucieka
Najlepsze mecze w sezonie:
Serie A: Viola: Juve-po tym to nawet płakałem ze szczęścia
Serie A:Roma Juve-fajnieee wygrać z Romą nawet gdy jest słaba
Serie A:Milan Juve-radość wielka, nie do opisania 8)
Najgorsze mecze w sezonie:
Serie A: Juve Milan
PW: Atalanta Juve
Najpiękniejsze gole w sezonie:
DP & Treze z Milanem
Viola Juve ( Olivera)
Trezeguet z Realem w LM
Najlepsi zawodnicy w sezonie:
Camoranesi,Canna,Thuram
Najgorsi zawodnicy w sezonie:
Montero :twisted: Montero Montero-zawiódł też Blasi,ale jako straszak jest OK
Najlepszy bramkarz:
Buffon choć myśle że Chimenti to najlepszy zmiennik jakiego można by było mieć :!: :!:
Najlepszy obronća:
Canna&Thuram, grali tak jakby byli zaprogramowani
wielkie brawa :!:
Najlepszy pomocnik:
Cięzki wybór, do najlepszego gracza sezonu wybrałem Camora
, lecz chyba jako pomocnik najlepiej sie sprawdził Emerson,Nedved troche zawiódł ale te bramki z Bologną czy Lazio...
Najlepszy napastnik:
Zaskoczę tu wszystkich - Trezeguet-mało grał ale jak grał to trzymał poziom,wychwalacie Ibrahimovica- mnie jednak nie przekonał i twierdze że duet ataku ADP & Treze sprawdzi sie w sezonie 05-06 lepiej
Najlepszy transfer:
Każdy transfer miał w tym sezonie swoje rozwiązanie,każdy zawodnik się przydał, szkoda jednak Maresci i nie dawno jeszcze Miccoliego ale teraz to i może nawet dobrze
Najgorszy transfer:Sprzedani zawodnicy zaowocowlai kupionymi,jednak jeśli miałbym wybrać to chyba szkoda Tudora-mam do niego sentyment za tę bramkę z Depor w LM niegdyś
Podsumowanie:
Sezon bardzo,ale to bardzo udany-nie żałuje prawie niczego,drobne błędy się zdarzały i myślę ze następny sezon przyniesie więcej radości niz smutku,każdy ma odmienny wizerunek Juve, ja bym jednak chciał żeby każdy na świecie kojarzył Juve z zachowaniem Fair Play oraz ze wspaniałym dopingiem czego chyba jednak zabrakło w niektórych pojedynkach
Ocena Sezonu:
Jak dla mnie 9 gdyż według mnie Scudetto jest najważneijszym trofeum do zdobycia...Szkoda PW gdyż to zawsze dla mnie był prestiż,ale świadczyło to również o słabych rezerwach :evil: co do LM to chyba jednak nie żaluje, bo gdyby miało być tak jak z Milanem

Ogólnie gdyby można było to chciałbym by takie sezony trwały wiecznie
Występ w Serie A:
Pokonanie naszych wrogów na ich stadionach to na pewno coś wspaniałego,szkoda jednak że Inter nas powstrzymał, w obu meczach byliśmy lepsi,ale tak jak w przeciągu całego sezonu, mieliśmy momenty lepsze i gorsze
Występ w LM:
Całkiem udany,zarobiliśmy mało,choć warto było odpaśc by zobaczyć jak w finale przegrywa Milan :twisted: , na poważnie to źle że pożegnaliśmy się z LM tak wcześnie, jak to się mówi: "za rok będzie lepiej"
Występ w PW:
Największe wkurzenie roku,nie nawidze Atalanty i nie chciałem z nią przegrać,szkoda bo srebrna gwiazdka wciąż ucieka

Najlepsze mecze w sezonie:
Serie A: Viola: Juve-po tym to nawet płakałem ze szczęścia
Serie A:Roma Juve-fajnieee wygrać z Romą nawet gdy jest słaba
Serie A:Milan Juve-radość wielka, nie do opisania 8)
Najgorsze mecze w sezonie:
Serie A: Juve Milan
PW: Atalanta Juve
Najpiękniejsze gole w sezonie:
DP & Treze z Milanem
Viola Juve ( Olivera)
Trezeguet z Realem w LM
Najlepsi zawodnicy w sezonie:
Camoranesi,Canna,Thuram
Najgorsi zawodnicy w sezonie:
Montero :twisted: Montero Montero-zawiódł też Blasi,ale jako straszak jest OK
Najlepszy bramkarz:
Buffon choć myśle że Chimenti to najlepszy zmiennik jakiego można by było mieć :!: :!:
Najlepszy obronća:
Canna&Thuram, grali tak jakby byli zaprogramowani

Najlepszy pomocnik:
Cięzki wybór, do najlepszego gracza sezonu wybrałem Camora

Najlepszy napastnik:
Zaskoczę tu wszystkich - Trezeguet-mało grał ale jak grał to trzymał poziom,wychwalacie Ibrahimovica- mnie jednak nie przekonał i twierdze że duet ataku ADP & Treze sprawdzi sie w sezonie 05-06 lepiej
Najlepszy transfer:
Każdy transfer miał w tym sezonie swoje rozwiązanie,każdy zawodnik się przydał, szkoda jednak Maresci i nie dawno jeszcze Miccoliego ale teraz to i może nawet dobrze

Najgorszy transfer:Sprzedani zawodnicy zaowocowlai kupionymi,jednak jeśli miałbym wybrać to chyba szkoda Tudora-mam do niego sentyment za tę bramkę z Depor w LM niegdyś
Podsumowanie:
Sezon bardzo,ale to bardzo udany-nie żałuje prawie niczego,drobne błędy się zdarzały i myślę ze następny sezon przyniesie więcej radości niz smutku,każdy ma odmienny wizerunek Juve, ja bym jednak chciał żeby każdy na świecie kojarzył Juve z zachowaniem Fair Play oraz ze wspaniałym dopingiem czego chyba jednak zabrakło w niektórych pojedynkach

- DamKam
- Juventino
Jak ocenicie sezon w skali o 1 do 10 i dlaczego
Ja oceniam ten sezon na 7 :!: Ten sezon byl o wiele lepszy od poprzedniego... Patrzac na wszystko co mozna bylo zdobyc, czyli: Mistrzostwo Wloch, Puchar Wloch i Lige Mistrzow to wygralismy "tylko" to pierwsze... choc i tak osobiscie jestem bardzo zadowolony
Przed sezonem marzylem o LM... ale i tak wspaniale wywalczone Scudetto przynioslo mi wielka radosc i satysfakcje
Występ w Serie A
Oczywiscie ze jestem zadowolony z wystepow Juve w Serie A... wkoncu bylismy najlepsi co zostalo udokumentowane zdobyciem Mistrzostwa :!: Juve byl naprawde najrowniejsza druzyna sezonu... mielismy (mamy
) bardzo dobra i poukladana druzyne, ktora byla glodna sukcesu i zdobyla go
Występ w LM
Po idealnym wrecz przejsciu fazy grupowej i po wspanialym zwyciestwie nad Realem uleglismy wydawaloby sie slabszemu Liverpoolowi... choc pozniej okazalo sie iz przegralismy ze zwyciezca tej edycji LM co troche "usprawiedliwilo" Juventus :!:
Wystep w PW
No tutaj byla kompletna klapa... co tu wiecej pisac
Nasze najlepsze mecze w sezonie
Wydaje mi sie iz najlepszym meczem byl mecz na San Siro z Milanem :!: On udowodnil kto jest tak naprawde najsilniejszy w Serie A w tym sezonie :-D Takze mecz z Realem w Turynie byl swietny i dal nam wiele radosci... przypomnialy mi sie wtedy te piekne chwile z przed dwoch lat(kazdy wie o co chodzi
)
Nasze najgorsze mecze w sezonie
Ciezko wybrac najgorszy mecz bo Juve w tym sezonie naprawde nie mial jakiegos fatalnego meczu :!: Ale jak juz mam wybrac to spotkanie z Liverpoolem w Turynie... to bylo dla mnie wielkie rozczarowanie :!:
Nie przychodzi mi nic do glowy... Juventini strzelili naprawde wiele nieprzecietnych bramek w tym sezonie
Najlepsi zawodnicy w sezonie
Wydaje mi sie iz wyrozniali sie: Cannavaro, Thuram, Camoranesi, Ibrahimovic i Buffon... chyba o nikim nie zapomnialem
Najgorsi zawodnicy w sezonie
Zdecydowanie: Appiah oraz Blasi :!: Appiah jak tylko pojawil sie na boisku to cos "sknocil" zas Blasi byl po prostu bardzo przecietny :roll:
Nasz najlepszy bramkarz
Glupie pytanie
... kto inny jak nie Gigi Buffon
Nasz najlepszy oborńca
Cala obrona spisywala sie swietnie, ale chyba najrowniej i najlepiej gral Cannavaro :!:
Nasz najlepszy pomocnik
Na plaszczyznie calego sezonu, zdecydowanie najlepszy byl Camoranesi :!: Pozostali pomocnicy miewali czasem lekkie znizki formy...
Nasz najlepszy napastnik
Zlatan Ibrahimovic :!: Strzelil najwiecej bramek... proste
Choc na poczatku sezonu wydawalo mi sie iz za duzo fauluje i marnuje 100% sytuacje... zle mi sie wydawalo
Najlepszy transfer
Wszystkie transery byly moim zdaniem trafne... Canna, Zlatan, Zebina i Emerson, taka kolejnosc
Najgorszy transfer
Oddanie Mareski i Chielliniego (mam nadzieje ze wroca) do Violi :!: To bylo po prostu glupie ze strony Moggiego
Uffff... pisalem to chyba pol godziny...
Ja oceniam ten sezon na 7 :!: Ten sezon byl o wiele lepszy od poprzedniego... Patrzac na wszystko co mozna bylo zdobyc, czyli: Mistrzostwo Wloch, Puchar Wloch i Lige Mistrzow to wygralismy "tylko" to pierwsze... choc i tak osobiscie jestem bardzo zadowolony

Występ w Serie A
Oczywiscie ze jestem zadowolony z wystepow Juve w Serie A... wkoncu bylismy najlepsi co zostalo udokumentowane zdobyciem Mistrzostwa :!: Juve byl naprawde najrowniejsza druzyna sezonu... mielismy (mamy

Występ w LM
Po idealnym wrecz przejsciu fazy grupowej i po wspanialym zwyciestwie nad Realem uleglismy wydawaloby sie slabszemu Liverpoolowi... choc pozniej okazalo sie iz przegralismy ze zwyciezca tej edycji LM co troche "usprawiedliwilo" Juventus :!:
Wystep w PW
No tutaj byla kompletna klapa... co tu wiecej pisac

Nasze najlepsze mecze w sezonie
Wydaje mi sie iz najlepszym meczem byl mecz na San Siro z Milanem :!: On udowodnil kto jest tak naprawde najsilniejszy w Serie A w tym sezonie :-D Takze mecz z Realem w Turynie byl swietny i dal nam wiele radosci... przypomnialy mi sie wtedy te piekne chwile z przed dwoch lat(kazdy wie o co chodzi

Nasze najgorsze mecze w sezonie
Ciezko wybrac najgorszy mecz bo Juve w tym sezonie naprawde nie mial jakiegos fatalnego meczu :!: Ale jak juz mam wybrac to spotkanie z Liverpoolem w Turynie... to bylo dla mnie wielkie rozczarowanie :!:
Nie przychodzi mi nic do glowy... Juventini strzelili naprawde wiele nieprzecietnych bramek w tym sezonie

Najlepsi zawodnicy w sezonie
Wydaje mi sie iz wyrozniali sie: Cannavaro, Thuram, Camoranesi, Ibrahimovic i Buffon... chyba o nikim nie zapomnialem
Najgorsi zawodnicy w sezonie
Zdecydowanie: Appiah oraz Blasi :!: Appiah jak tylko pojawil sie na boisku to cos "sknocil" zas Blasi byl po prostu bardzo przecietny :roll:
Nasz najlepszy bramkarz
Glupie pytanie

Nasz najlepszy oborńca
Cala obrona spisywala sie swietnie, ale chyba najrowniej i najlepiej gral Cannavaro :!:
Nasz najlepszy pomocnik
Na plaszczyznie calego sezonu, zdecydowanie najlepszy byl Camoranesi :!: Pozostali pomocnicy miewali czasem lekkie znizki formy...
Nasz najlepszy napastnik
Zlatan Ibrahimovic :!: Strzelil najwiecej bramek... proste

Najlepszy transfer
Wszystkie transery byly moim zdaniem trafne... Canna, Zlatan, Zebina i Emerson, taka kolejnosc
Najgorszy transfer
Oddanie Mareski i Chielliniego (mam nadzieje ze wroca) do Violi :!: To bylo po prostu glupie ze strony Moggiego

Uffff... pisalem to chyba pol godziny...