IFFHS - Nowy Ranking (lipiec 07' - 7 strona)

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 16:53

W najnowszym rankingu IFFHS (Międzynarodowa Federacja Piłkarskich Historyków i Statystyków) dosyć niespodziewanie prowadzenie objął Inter Mediolan.
Tuż za nim znajduje się jego lokalny rywal AC Milan, który ma sześć punktów straty. W pierwszej dziesiątce znalazło się jeszcze dla mistrza Włoch Juventusu Turyn.

Czwartą najwyżej sklasyfikowaną drużyną z Serie A jest z kolei walcząca o utrzymanie Parma, która zajmuje 37. pozycję.

Czołówka rankingu IFFHS:

1. (4.) Inter Mediolan (Włochy) - 276,0 pkt
2. (2.) AC Milan (Włochy) - 270,0 pkt
3. (1.) Manchester United (Anglia) - 259,0 pkt
4. (10.) Bayern Monachium (Niemcy) - 255,0 pkt
5. (25.) CSKA Moskwa (Rosja) - 251,5 pkt
6. (5.) Newcastle United (Anglia) - 251,0 pkt
6. (13.) PSV Eindhoven (Holandia) - 251,0 pkt
8. (3.) Boca Juniors (Argentyna) - 244,0 pkt
9. (8.) Arsenal (Anglia) - 240,0 pkt
10. (12.) Juventus Turyn (Włochy) - 237,0 pkt
11. (14.) Santos (Brazylia) - 234,0 pkt
12. (8.) Schalke Gelsenkirchen (Niemcy) 231,0 pkt
13. (7.) Chelsea (Anglia) - 230,0 pkt
13. (6.) AS Monaco (Francja) - 230,0 pkt
15. (11.) Olympique Lyon (Francja) - 228,0 pkt
16. (15.) Villarreal (Hiszpania) - 227,0 pkt
17. (21.) Liverpool (Anglia) - 222,0 pkt
18. (20.) AZ Alkmaar (Holandia) - 221,5 pkt
19. (19.) AJ Auxerre (Francja) - 221,0 pkt
20. (17.) Sporting Lizbona (Portugalia) - 215,0 pkt
21. (17.) Sao Paulo (Brazylia) - 208,0 pkt
21. (28.) Real Madryt (Hiszpania) - 208,0 pkt
23. (25.) Austria-Memphis Wiedeń (Austria) - 200,5 pkt
24. (41.) Cerro Porteno (Paragwaj) - 199,5 pkt
25. (27.) OSC Lille (Francja) - 196,0 pkt

...

37. (35.) AC Parma (Włochy) - 176,0 pkt

źródło: seriea.pl

Ja się nigdy nie przejmowałem tymi rankingami i dalej się nimi nie przjmuję. Bo nie pokazują tam nic prawdziwego. Ale Inter na pierwszym miejscu to jest już kabaret. Drużyna któar od wielu lat nic nie zdobyła jest na czele :rotfl: .NIedług dołączy do nich jeszcze Roma. Mistrz Włoch na 10 miejscu a zdobywca LM na 17. Już nie wspomnę o tym że nie ma w tym rankingu mistrza Hiszpani Barcelony.
Dałem tego news tutaj, bo nie ma na tym forum działu "śmieszne".

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 17:21

Po co takie zestawienie skoro to nic nie pokazuje Inter najlepszy :rotfl: Chyba w remisach . Szkoda patrzec na taki ranking.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 17:29

JA Juz Sie Zdazylem Poprzyzwyczajac Do Tych rankingo ! I Szczerze Mowiac Poprawiles Mi Humor :rotfl:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 17:54

ale bieda, nie wiem kto to tworzy, ale mam wrażenie, że rodowici Mediolańczycy :rotfl:

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 18:05

mnie zastanawia w jaki sposób IFFHS oblicza ten punkty?! Na 1 miejscu Inter! nie wiadomo jakim cudem-Moratti forsą sypie na Inter czyżby już zaczął opłacać tych z organizacji? Dalej MU na 3 miejscu a ten sezon jest dla niego przegrany przecież nic nie zdobyli. Kolejny Newcastle grający w kratke w lidze a w pucharze UEFA wyeliminowany przez Sporting-który dotarł do finału tegoż pucharu i zajął 2 miejsce w lidze a jest jeszcze niżej w tabeli. Chelsea niżej niż Schalke!!! śmieszny jest ten ranking ale za każdym razem jest podobnie

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 18:17

ADAMJUVENTUSPL pisze: Ale Inter na pierwszym miejscu to jest już kabaret.
Lepiej Inter niz Newcastle ktore bylo ostatnio pierwsze jak patrzylem na ten ranking :rotfl:

Ja nie mam pojecia dlaczego najlepszym klubem jest Inter :think: rownie dobrze mogliby dac Nantes. :wink: Dobrze chpociaz ze przy wyborze bramkarza sie nie pomylili :-D Bo tam wygral Buffon drugi byly chyba Ceh a trzeci Dida czy jakos tak-to mialo sens ale ten ranking jest jakis dziwny i bezsensu :whistle:

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 19:15

:shock: :shock: Wryło mnie w krzesło :D Nie mogę :rotfl: To są kpiny jakich mało! Każdy z nas wie, że to nie ranking, tylko kawał chłamu. Robią go chyba niewidomi :?
Co jak co ale powoli mnie już to wkurza, leję na to ale nie mogę patrzeć na taką niesprawiedliwość, to się w głowie nie mieści :evil: Totalnie bezmyślni ludzie to układają.
CSKA wygrało PUEFA i awansowało na 5 miejsce, Liverpool wygrał najbardziej prestiżowe trofeum i daleko się nie wspiął. Cyrk. Brak Barcy? Nie nie, nie ma słów i nie ma co komentować tego czegość, nie wiem jak to nawet nawać :prochno:

Obrazek
basque

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 19:27

Inter jest tak wysoko bo w rankingu sie licza takze punkty za puchar kraju, a remis to polowa punktow ktore by przyznano za zwyciestwo.
Niby to takie logiczne a zawsze ten ranking powalony wychodzi, ale teraz to juz szczyt. Ten kto wymyslil reguly tego rankingu, po zobaczeniu ze Inter jest pierwszy, powinien popelnic sepuku.
EDIT: link z zasadami do ustalania rankingu: http://www.iffhs.de/main/englisch/clubw ... erechnung/
Ostatnio zmieniony 31 maja 2005, 23:13 przez basque, łącznie zmieniany 1 raz.

OGGI. DOMANI. SEMPRE.
rokfor

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 19:31

smiech na sali...qrde na jakiej podstawie oni to tworza.. :lol: mistrz woch nizej od trzeciej druzyny... :rotfl:

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 19:31

Sam chcialem zalozyc ten temat ale mnie ktos ubiegl :)

Podzielam zdanie poprzednikow bo to jest po prostu kabaret a w dodatku kiepski tak bardzo ze mnie nie zdolal rozsmieszyc... nawet najgorszy musi miec jakas klase. Moim zdaniem to ci goscie sobie rzucaja koscia o to ktory zespol ma byc pierwszy na liscie... teraz wygral niestety kibic Interu :( ehhh po prostu zenada

CSKA przed Livepoolem???!!!
Ale najwiekszy hicior to Az Alkmaar przed Realem i Barcelona ktorej wogole na liscie nie ma!!! :shock:

Jak ktos bedzie mial zasady jak to sie wyznacza ta kolejnosc to niech zarzuci to sie posmieje :smile:

Arek15juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 19:49

no widac ze ci co tak liste robili to musieli troche zaduzo wypic i sie im cos popieprzylo:p nie zdziwilbym sie jak by sie na pierwszym miejscu FC TYGRYSY BIEDRONKA znalazla :P poprostu zalosne to juz nawet ja sam moglbym lepszy zrobic niz cie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> specjalisci co biora jeszcze za to kase szkoda slow

SHADY, AFTERMATH, GGGG G-UNIT
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 20:01

:rotfl: makabra

Goscie co obliczają te statystyki maja poczucie humoru chyba :prochno:
A tak swoja droga to ciekawe od kiedy oni biorą własnie wyniki zeby ustalic tą liste :think:

e-jay

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 20:34

Nie ma sensu oceniac tego rankingu dla mnie to jest totalne dno . Kibice Interu moga miec powod do dumy od X czasu w kocnu pierwsi :bravo:

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 20:39

Ten ranking to czysta parodia :smile: Zastanawiam się kto to pisze i pod jakim względem :think: .

Nie wiem wogóle co robią tam niektóre drużyny i wogóle czego niektórych tam nie ma (np.Barca) :angry:

Jedynie co mnie cieszy to Auxerre bardzo wysoko :D ale i tak za wysoko .

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
KINIEK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 20:51

Ten ranking to totalna parodia :lol: . Za dużo w nim różnych sprzeczności które widać na pierwszy rzut oka. Np. dowiedzieć się można z niego że CSKA jest (teoretycznie chyba?) silniejszą drużyną od Juventusu, Realu M. czy Chelsy :rotfl: no śmiać się chce, ciekawe co to za mądre głowy wyliczają, chyba 90 letni dziadkowie którzy nie wiedzą co się dzieje teraz w piłce i wspominają jakieś stare dzieje kiedy to było zupełnie inaczej. Chyba nikt nie zna sposobu na obliczanie tegoż rankingu, bo logicznie to raczej nie da się go wytłumaczyć, może kiedyś IFFHS podzieli się z nami tą tajną procedurą, ale póki co domyślajmy się i czekajmy na kolejne rankingi, może Wisła w następnym będzie w pierwszej 10, kto wie :D.

ODPOWIEDZ