"Toć żyjemy bezpieczniej.."

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 19:00

Nie ma co ukrywac ale nasza polska rzeczywistosc jest jaka jest i najprawdopodbniej nic sie nie zmieni przez najblizsze kilka lat :? Czlowiek nie moze spokojnie wrocic z imprezy bo zaraz moze dostac w leb i go okradna-paranoja :!: Warszawa tez nie nalezy do bezpiecznych miast (w co raczej nikt nie watpi :roll: )- bardzo czesto slysze rozne opowiesci o tym ze kogos skroili albo pobili w naszej pieknej stolicy. Sam mialem dwie sytuacje, w ktorych moglem stracic dobytek i w jednej z nich niestety strcilem i telefon i kase(3zl :) ) w drugiej mi sie udalo :) Ja nie mieszkam dokladnie w Wawie ale pod Warszawa w maly miasteczku (17 tys) i tutaj raczej jest spokoj bo wszyscy wszystkich znaja i nie ma zadnych napadow-choc powiem szczerze ze nie wiem jak z mlodszymi (gimnazjum) bo nie mam z nimi kontaktu.

Coolfi pisze: pobito moją mamę
:shock: kobiete :?: :shock: To juz lekka przesada :twisted:
mnowomiejsky pisze: "morda nie szklanka"
"a zęby nie bumerang-nie wroca" :wink:

Obrazek
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 21:08

Siewier pisze: tak zeby moją dziewczyne puścić po nocy żeby se pochodziła po takiej wiosce jak Lędziny ( o Tychac nie wspomne :D )

wypraszam sobie ;p

nie wiem czy czlowiek z takim swiatopogladem powinien byc moderatorem, ale w sumie to nie moja sprawa

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 30 maja 2005, 23:29

2MAN pisze:PS.Siewier - cyrk avatar :bravo: to Matryca z Transformerów :smile:
hehe , jeden co sie zna na klasyce światowej kinematografii :D:bravo:
UlTrAs pisze:PS rada dla ludzi przyjezdnych do Zagłebia Dąbrowskiego: jeśli zaczępią was "dresy" to mówcie, że jesteście kibicami Zagłębia Sosnowiec, wtedy macie 85% pewności, że może was nie ruszą :> ;)
A jak sie mnie potem zapytają o jakies dane związane z tym klubem i ja nie bede nic wiedział :?: :prochno:
zlatan_sc pisze:
Gdy zobaczyłem ten temat zaraz przypomniały mi się słowa piosenki Kazika "12 groszy"
Zastanawialem sie wlasnie czy ktos bedzie wiedzial skad te słowa ;)
Możesz być pewien że pare osób zna ten kwałek :P
mnowomiejsky pisze:
Siewier pisze:Z racji mojej przynależności kulturowej dość często jestem świadkiem bądź sam uczestnicze w aktach przemocy :D
Jaki przyklad dajesz nam, uzytkownikom JP? :D Jaki przyklad dajesz swoim owieczkom, ktore masz w pieczy swojej? :smile: A jak zaczniemy brac z Ciebie wzor? :whistle:
LOL :!: Jak ktoś zacznie brać ze mnie przykład to podejrzewam że sie z kimś z tego forum wreszcie skumpluje :D:P
BVB pisze:
Siewier pisze: tak zeby moją dziewczyne puścić po nocy żeby se pochodziła po takiej wiosce jak Lędziny ( o Tychac nie wspomne :D )
wypraszam sobie ;p
A co to na Tychach niby jest bezpiecznie :?:Chyba ino na biletach mzk :smile:
BVB pisze:nie wiem czy czlowiek z takim swiatopogladem powinien byc moderatorem, ale w sumie to nie moja sprawa
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Sie tak zastanawiam co Ty możesz wiedzieć o moim światopoglądzie i co on ma do mojego moderowania :think:

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 15:17

Siewier pisze:
UlTrAs pisze:PS rada dla ludzi przyjezdnych do Zagłebia Dąbrowskiego: jeśli zaczępią was "dresy" to mówcie, że jesteście kibicami Zagłębia Sosnowiec, wtedy macie 85% pewności, że może was nie ruszą :> ;)
A jak sie mnie potem zapytają o jakies dane związane z tym klubem i ja nie bede nic wiedział :?: :prochno:
heh gwarantuje Ci, że nie zapytają. Większość z nich nawet nie wie w któej lidze Zagłębie gra :prochno: chodzą na Ludowy tylko w celach "rozrywkowych" ;)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 15:27

Iver.pk pisze:"a zęby nie bumerang-nie wroca" :wink:
Tudziez "nie grzyby-po deszczu nie rosna " ;)

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Jamal_TH

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 17:15

BVB pisze:
nie wiem czy czlowiek z takim swiatopogladem powinien byc moderatorem, ale w sumie to nie moja sprawa
Nie wiem o co Ci chodzi... Moim zdaniem to dobrze, że Siewier potrafi dać sobie radę. Niestety tak już jest w dzisiejszym świecie, jeśli nie masz pleców i jesteś pipa, to masz przegięte życie, bo zawsze znajdzie się frajer, co będzie chciał to wykorzystać. Takich trzeba tępić. Siewier nie napisał, że sam atakuje (mam nadzieję, że nie - że jest to obrona własnego mienia [; ), dlatego to dobry przykład na normalnego faceta, który nie boi się w/w palantów. Ja też nigdy pierwszy nie atakuję ( chyba, że trzeba... ). Rozwalają mnie tylko kolesie, co się kumplami zastawiają...
To są prawdziwe pipy... BvB nie podchodź do dzisiejszego świata jak starsi ludzie :P ( bez obrazy ) :) Po prostu realia są jakie są... W Tomaszowie też niejeden raz widziałem, lub byłem w centrum gnoju...
Wystarczy nad sobą popracować. Trening i wysiłek nie boli.
Potem masz spokój. A na koniec takie podsumowanie, jeśli chodzi o ,,niebieskie ........ ( wpiszcie co chcecie :P ) ''

,, W XXI wieku, pizza dojeżdża do domu szybciej, niż policja... !! ''

Więc radźmy sobie sami :P

Niech nikt nie odbierze tego jako popisywanka czy tam czego innego, starałem się realnie i prosto napisać ((-; cu

Jak coś kogoś uraziło to sorX [;
Ostatnio zmieniony 31 maja 2005, 23:00 przez Jamal_TH, łącznie zmieniany 1 raz.

Go hard, or go home.
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 18:03

Jak sie nie zna skladu czy informacji o Zagłębiu mow ze jesteś kibicem Legii Warszawa tez puszczą :D

P.S dziala to tylko W Sosnowcu czy Szczecinie :P

Juve The Best

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2005, 18:17

DjJuve pisze:
Iver.pk pisze:"a zęby nie bumerang-nie wroca" :wink:
Tudziez "nie grzyby-po deszczu nie rosna " ;)
Czy też nie trawa 3 razy nie rosną.
Chyba panowie trochu przesadzacie ja często bywam czy też w Gliwicach czy też w Zabrzu często nawet wieczorami. Niby miasata niebezpieczne ale jakoś nie miałem jeszcze żadnych nieprzyjemności. Niepowiem zdarzy sie dym nieraz, ale żebym płakał odrazu że jest niebezpiecznie. :roll:

Obrazek
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 02:21

Siewier pisze:
BVB pisze:nie wiem czy czlowiek z takim swiatopogladem powinien byc moderatorem, ale w sumie to nie moja sprawa
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Sie tak zastanawiam co Ty możesz wiedzieć o moim światopoglądzie i co on ma do mojego moderowania :think:
wiesz, czytam posty na forum. to co opisales w poscie powyzej duzo o tobie mowi po prostu dla mnie tacy ludzie sa niczym

KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 09:42

Taka sytuacja ze wczoraj. Poszedłem ze znajomymi na opuszczony dworzec kolejowy w jednej z Katowickich dzielnic. Dworzec jest opuszczony ponieważ nie ma tam żywego ducha... a jednak.
Kręciliśmy sobie film na język polski. Przebraliśmy się w mundury z 2 wojny światowej i było ogólnie wesoło. Rzeczy leżały na ławce ale dosłownie 5 metrów obok nas. No i gdy kręciliśmy jedno z ujęć po drugiej stronie peronu podszedł do nas jakiś stary pijak z koszem truskawek i poprostu nas zagadał. Tymczasem drugi młodszy zaczajony w krzakach wziął torby i uciekł w krzaki - nawet nie wiedzieliśmy kiedy. Dopiero zorientowaliśmy się po 15 minutach. Zginęło w sumie 800zł w gotówce, 2 telefony, 2 portfele, biżuteria oraz drogie perfumy.

Takie jest polskie społeczeństwo. Dziękuję. :cry:

gerardt1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 17:35

oki, oki, pobiadali(-śmy)sobie, a moze by tak jakiś konkretny pomysł CO Z TYM PROBLEMEM ZROBIĆ? Prwadą jest, że nasz piękny kraj NIE jest bezpieczny. u mnie kiedyś było spokojnie, ale ostatnio ten stan zaczyna się zmieniać-niestety na gorsze. Osobiście jestem zwolennikiem poglądu-nienormaly dom, nienormali ludzie. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, rodzice kompletnie nie interesują się tym co robią ich dzieci. Dać żerć i koniec! A potem zdziwienie na twarzach, kiedy do domu puka policja.

"Mój syn? Pani, co pan? To dobry chłopak był, mało pił..."
Remedium na taki stan rzeczy sa moim zdaniem obostrzenia w przepisach i zmiany w Kodeksie Karnym. Każdy ogląda chyba wiadomości. Pamiętacie sprawę wyroków dla zabujców młodej dziewczyny? Sąd NIE UZNAŁ WILOKROTNYCH GWAŁTÓW, BICIA I DUSZENIA ZA ZABÓJSTWO ZE SZCZEGÓLNYM OKRUCIEŃSTWE!!!!
No i o czym mówimy? Aha, dodam jeszze, że w niektórych stanach uSA można mieć pozwolenie na broń długą(czyli, załóżmy, M16) w wieku 14 lat. To nie jest bład. A żeby kupić piwo trzeba mieć 21. Widzicie tu brak logiki?

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 18:06

gerardt1 pisze:oki, oki, pobiadali(-śmy)sobie, a moze by tak jakiś konkretny pomysł CO Z TYM PROBLEMEM ZROBIĆ?
Tak tylko co :?: Winy za taki a nie inny stan rzeczy nalezy szukac chocizby w TV albo gra komputerowych w modzie na bycie "kozakiem" czy kims podobnym, ale przede wszystkim wina lezy po stronie rodzicow i szkoly :roll: Nie mozna sie zamykac na problemy dzieci tak w wielu przypadkach ma to miejsce w naszym systemie szkolnym. Szkola ciezar wychowania dziecka zwala na rodzicow, a rodzice na szkole. I mamy takie bledne kolo :roll: Szkola jest po to aby uczyc a dom zeby wychowyac-niestety czesto bywa tak jak napisalem wyzej ze szkola zdaniem rodzicow powinna zajac wychowaniem ucznia. Napewno problem wychowania nie powinien spoczywac tylko i wylacznie na barkach rodzicow i mimowolnie (z racji spedzania duzej ilosc godzin) szkola staje sie "drugim domem". Niestety niektorzy nauczyciele czesto nie dostrzegaja problemow swoich wychowankow i nie informuja rodzicow, co z czasem prowadzi do wielu bardzo nie przyjemnych sytuacji :? W utopijnej wizji wychowywania wszystko powinno wspolgrac. Szkola powinna wspolpracowac z rodzicami a rodzice ze szkola jednak jak wiemy z autpsji czesto sa to sprawy olewane przez jedna jak i druga strone :?
gerardt1 pisze:Aha, dodam jeszze, że w niektórych stanach uSA można mieć pozwolenie na broń długą(czyli, załóżmy, M16) w wieku 14 lat. To nie jest bład. A żeby kupić piwo trzeba mieć 21. Widzicie tu brak logiki?
Jak to spiewal T.LOve "Stany, Stany fajowa jazda" :rotfl:

Obrazek
BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 18:25

KOPEĆ - to trzeba byc niezlym... (nie chce ublizac), zeby lazic przy sobie z taka kasa i to w katowichac BUAHAHHAA tyle powiem.

co z tym zrobic? ja bym wprowadzil kare smierci i publiczne egzekucje, chodz to zaprzecza mojej wierze.. :(

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 18:26

gerardt1 pisze: Remedium na taki stan rzeczy sa moim zdaniem obostrzenia w przepisach i zmiany w Kodeksie Karnym.
na pewno w jakis sposob by to pomoglo, moze jeden z drugim zastanowiliby sie najpierw co ich czeka, zanim dopusciliby sie aktu przemocy. Jednak czekanie na zmiany w KK moze sie okazac zbyt dlugie, a po ich wprowadzeniu moze byc juz za pozno.
Ja mysle ze powinnismy poruszyc tu problem policji, ktora z zalozenia ma bronic obywateli. Powszechnie wiadomo, ze policja nie kwapi sie zbytnio aby pomagac pokrzywdzonym przez innych obywatelom. Moge stwierdzic ze nie robia wlasciwie nic aby sytuacja w naszym kraju sie poprawila.
Niedawno na jednym forum, przeczytalem wypowiedz internauty z ktora niewypada mi sie nie zgodzic. Postaram sie wiec mniej wiecej strescic ta wypowiedz.
Policjanci ktorzy odpowiedzialni sa za utrzymanie porzadku na meczach pilkarskich, zazwyczaj reaguja w mgnieniu oka na kazdy nawet najmniejszy niepokojacy sygnal na trybunach. Czesto nawet dzialaja bez powodu. Gdy jednak trzeba pomoc obywatelowi ktory spotkal sie z przemoca nie sa juz tacy chetni, wrecz pozostaja obojetni na to co dzieje sie na ulicach miast.
Wniosek z tego plynie jeden, mlodociani przestepcy wiedza ze sa wlasciwie bezkarni i praktycznie nic im nie grozi, coraz czesciej dopuszczaja sie pobic, kradziezy itp.

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 18:43

zlatan_sc pisze:praktycznie samo centrum 280.000 tysiecznego Sosnowca
Faktycznie przesadziłeś... Sosnowiec ma 229 tys mieszkańców, a te 50 pare tys. co mu dodałeś to jedno dobre małe miasteczko... Pasowałoby wiedzieć co nieco o swoim mieście... :doh:

ODPOWIEDZ