Kto spadnie do Serie B???

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto spadnie na 100% do Serie B?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2005, 13:19

Moimi pewniakami do spadku sa przede wszystkim Atalanta i Brescia. Fiorentina moim zdaniem sie utrzyma, mimo wszystko ma charakter i walczy. Mysle, ze zostana w Serie A. A jesli chodzi o Atalante- graja z Messina, Fiora, Roma i Siena. Brescia gra jeszcze z Interem, Bologna, Messina i Fiorentina na wyjezdzie. Mysle, ze poprzeczka dla tych druzyn jest w tym momencie zbyt wysoko, zeby daly rade ja przeskoczyc. One spadna do Serie B, pewnie zagraja tam sezon-dwa i wroca (przynajmniej Atalanta). :roll:
Co do pozostalych zespolow- ciekawi mnie co sie stanie z Roma, ich kibice powoli zaczynaja oswajac sie z ewentualna mysla o spadku, ale zobaczymy, moze jakos przecisna sie do nastepnego sezonu... Ale Atalancie i Brescii chyba bedziemy juz po tym sezonie dziekowac za przygody w Serie A. :whistle:

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2005, 14:19

Fiorentina, Roma, Inter i Milan - wszystkie moglyby spasc! Jednak cala czworka napewno nie spadnie, najwieksza szanse na degradacje ma Fiorentina i goraco im w tym celu kibicuje :twisted: . Roma to Roma i raczej niestety sie utrzyma... Natomiast nie wyobrazam sobie Serie A bez Parmy (pewnie lubie ich za barwy :D ). NIe kierujac sie prywatnymi zazylosciami, a patrzac trzezwo na sytuacje w tabeli, to uwazam ze spadna: Atalanta, Brescia, Siena i Fiorentina. Z tego wszystkiego to zal mi tylko Di Livio (nie wiem czy czasem nie konczy kariery po tym sezonie), ktory zazsluguje na to zeby zakonczyc kariere grajac w Serie A.

Juve per Sempre
eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:59

Roma pewnym krokiem zmierza ku relegacji :D To by było piękne... Roma i Real to dwa kluby którym zawsze bede życzył jak najgorzej niestety tym drugim zawsze jakoś leci :/ Ale Roma Roma Roma do Serie B!!!! :D Coraz bardziej zaczynam w to wierzyć. Przed nimi mecz z Lazio oraz z dwiem drużynami walczącymi o utrzymanie (w zasadzie atalanta to już nie ma o co walczyć) a przy obecnej formie moga przegrać wszystkie 3. Ale by było 8)

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 00:16

Coraz bardziej wierzę w to iż w Serie A utrzyma się Atalanta Bergamo.Ostatni mecz z Messiną pokazał że zrobią wszystko aby sie utrzymac.Mam nadzieje że Romie nie uda się utrzymać,mają teraz trudny mecz z Lazio.Coś mi się wydaje że degradacji uniknie także Viola,która wygrała z Chievo.Piłkarze z Verony coraz to większymi krokami zblizają się do Serie B.Siena również po tym co pokazuje powinna się utrzymać.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 01:12

no w tym roku walka o utrzymanie zapowiada sie imponujaco. wystarczy popatrzec na zespoly ktore znajduja sie przy strefie spadkowej. przed sezonem zespoly takie jak : roma fiorentina czy parma byly raczej wymieniane do walki europejskie puchary, a nie o utrzymabnie, a tu prosze taka niespodzianka. ja jednak mysle ze spadnie atalanta i brescia, bo to w sumie zespoly ktore maja najslapsze sklady i nie ma powodu zeby zostaly, nie maja atutow takich jak te wyzej wymienione

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
rokfor

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 09:04

pewniakiem do spadku dla mnie jest brescia, mysle ze atalanta zagra w barazach...no i niestety troche szkoda ale mysle ze spadnie chievo jakos nie maja szczescia w tym sezonie no i chcialbym zeby spadła roma :twisted:

mundik15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 09:16

Według mnie napewno spadnie brescia i chievo,bo raczej nic nie prezentują swoja grą co pozwoliłoby im sie utrzymać.
Podziwiam Atalante,z pozycji tragicznej jaka piastowalli kilakanascie kolejek temu,teraz walczą i efekty juz widać,doskoczyli juz do "peletonu spadkowiczów"i potrzebują juz tylku paru oczek aby sie utrzymac.Wierzę ze im sie uda!! :D
Co do Romy -raczej napewno sie utrzyma,byc moze spadnie Fiorentina

17.Atalanta
18.Viola
19.Chievo
20.Brescia

Alessandro Del Piero ole!! Forza JUVE
MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 10:19

Wydaje mi się że raczej spadną Atalanta I Brescia, a co dalej to ciężko powiedzieć, napewno nie życze spadku, jak wielu moich przedmówców Romie, Parmie czy Fiorentinie - po spadku tych drużyn liga dużo by straciła (to jakby u nas w tym sezonie miał by spaść Górnik czy Legia).
Chievo-dość słabe w tym sezonie, ale mam do tej drużyny pewien sentyment( to chyba przez ich barwy klubowe :) ).
Tak więc dla mnie najlepszym rozwiązaniem by była degradacja(oprócz wymienionych na początku) Sieny i Regginy.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 17:27

No to już wiadomo kto spada, kto nie, a kto w barażach :

14. Siena
15. Chievo
16. Bologna
17. Fiorentina
18. Parma
19. Brescia
20. Atalanta

Szkoda Parmy (3-3 z Lecce - bramka Gilardino).... ale z drugiej strony na 100% odejdą stamtąd Gilardino (to było wcześniej już pewne) i Bonera (również łakomy kąsek). Viola sie utrzymała, pewnie wygrała z Brescią 3-0 i zagra w barażach. Bologna 0-0 z Sampą. Chievo dało rade wywieźć z Wiecznego miasta remis przez co też się utrzymali. Siena poradziła sobie z murowanym spadkowiczem - Atalantą (2-1).

No to krótkie podsumowanie dolnej strefy tabeli. W sumie to i tak najważniejsza jest góra tabeli, a w sumie to tylko 1 pozycja!!! :D:D :dance:

Obrazek
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 17:32

Parma nie spadła. Zagra baraż z Bologną.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 17:48

ku mej ogólnej radości Fiorentina nie spadła do serie B natomiast żal mi Parmy która dzielnie walczyła ale skończyło się to dla niej źle. znając ich ambicje pewnie w przyszłym sezonie powrócą do serie A. Walka o utrzymanie była ogromna gdyż aż 10 zespołów miało szanse znaleźć się w strefie spadkowej. Dawno takiej sytuacji nie było.

lp. drużyna m z r p bramki pkt
9. AS Livorno 38- 11- 12 -15- 49:60 - 45
10. Lazio Rzym 38- 11 -11- 16 -48:53 - 44
11. US Lecce 38 -10- 14 -14 -66:73 - 44
12. Cagliari Calcio 38 -10 -14 -14- 51:60 - 44
13. Reggina Calcio 38 -10 -14 -14 -36:45 - 44
14. AC Siena 38 -9 -16- 13 -44:55 - 43
15. Chievo Werona 38 -11- 10 -17- 32:49 - 43
16. Bologna FC 38- 9- 15- 14 -33:36 - 42
17. AC Fiorentina 38 -9 -15 -14- 42:50 - 42
18. AC Parma 38 -10- 12- 16- 48:65 - 42
19. Brescia Calcio 38- 11 -8- 19- 37:54 - 41
20. Atalanta Bergamo 37- 8- 11 -18- 33:43 - 35

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 17:56

Marcin_FCJ pisze:Parma nie spadła. Zagra baraż z Bologną.
:?:

Jakim cudem, jak Bologna ma lepszy stosunek bramkowy i bezpośrednich spotkań :| No chyba, że zasady Serie A są naprawdę tak głupie :lol:

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 18:00

AC Fiorentina jest pewna utrzymania w Serie A. Z trzech zespołów zagrożonych spadkiem (mających po 42 punkty): Parma, Bologna i Fiorentina, to Fioletowi mają najlepszy bilans meczów bezpośrednich. Tym samym o utrzymanie w pierwszej lidze zagrają Parma z Bologną.

Baraże (dwumecz) zostaną rozegrane 14 i 18 czerwca.
Brescia została zdeklasowana w wyjazdowym meczu przez AC Fiorentinę i wraz z Atalantą żegna się z Serie A. Nie wiadomo jeszcze, kto będzie trzecim spadkowiczem, bowiem po 42 punkty mają trzy kluby - Parma, Fiorentina oraz Bologna.

Zgodnie z zasadamy włoskiej federacji jeśli więcej niż trzy zespoły ukończą sezon z taką samą liczbą punktów, a minimum jeden znajduje się w strefie spadkowej, to wówczas tworzona jest "mini-tabelka" na bazie meczy bezpośrednich tych klubów. W rezultacie drużyny z ostatnich dwóch miejsc w "mini-tabelce" zagrają między sobą o pozostanie w lidze.

Parma mogła uniknąć takiej sytuacji, ale tylko zremisowała na wyjeździe z Lecce. Alberto Gilardino drugi raz z rzędu uciekł tytuł króla strzelców. Napastnik, podobnie jak w zeszłym sezonie, "uzbierał" 23 trafienia, ale bramkę zdobył także jego rywal - Lucarelli z Livorno i to on cieszyć się będzie z tytułu Capocannoniere.

Ze strefy spadkowej uciekły natomiast Siena i Chievo. Pierwsza pokonała 2:1 Atalantę, a decydująca bramka padła na dziewięć minut przed końcem gry, zaś Chievo bezbramkowo zremisowało z Romą.
oba newsy z seriea.pl

Alexxxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2005, 18:04

Marcin_FCJ pisze:
AC Fiorentina jest pewna utrzymania w Serie A. Z trzech zespołów zagrożonych spadkiem (mających po 42 punkty): Parma, Bologna i Fiorentina, to Fioletowi mają najlepszy bilans meczów bezpośrednich. Tym samym o utrzymanie w pierwszej lidze zagrają Parma z Bologną.

Baraże (dwumecz) zostaną rozegrane 14 i 18 czerwca.
Brescia została zdeklasowana w wyjazdowym meczu przez AC Fiorentinę i wraz z Atalantą żegna się z Serie A. Nie wiadomo jeszcze, kto będzie trzecim spadkowiczem, bowiem po 42 punkty mają trzy kluby - Parma, Fiorentina oraz Bologna.

Zgodnie z zasadamy włoskiej federacji jeśli więcej niż trzy zespoły ukończą sezon z taką samą liczbą punktów, a minimum jeden znajduje się w strefie spadkowej, to wówczas tworzona jest "mini-tabelka" na bazie meczy bezpośrednich tych klubów. W rezultacie drużyny z ostatnich dwóch miejsc w "mini-tabelce" zagrają między sobą o pozostanie w lidze.

Parma mogła uniknąć takiej sytuacji, ale tylko zremisowała na wyjeździe z Lecce. Alberto Gilardino drugi raz z rzędu uciekł tytuł króla strzelców. Napastnik, podobnie jak w zeszłym sezonie, "uzbierał" 23 trafienia, ale bramkę zdobył także jego rywal - Lucarelli z Livorno i to on cieszyć się będzie z tytułu Capocannoniere.

Ze strefy spadkowej uciekły natomiast Siena i Chievo. Pierwsza pokonała 2:1 Atalantę, a decydująca bramka padła na dziewięć minut przed końcem gry, zaś Chievo bezbramkowo zremisowało z Romą.
oba newsy z seriea.pl
Te zasady są śmieszne :think: Bologna wygrała oba mecze z Parmą i ma lepszy ogólny stosunek bramek :think: Oj Włosi za duzo tego makaronu :doh: Mam nadzieję, że Parma spadnie, może wtedy uda nam się kupić Gilardino i Bonere. Tylko kto wtedy musiałby odejść...

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
ODPOWIEDZ