Van der Vaart w HSV!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 14:56

Ja mam wciąż nadzieje że Van der Vaart się nie przeniesie do HVS. I że to tylko jakis chwyt marketingowy do podbicia jego cenny... 8) bo inaczej to lipa jak nie wiem ..co juz powtarzają tutaj wszyscy :|

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 15:08

Przypomnijcie sobie jaki zespół pozbawił nas w Atenach, w finałowej rozgrywce z 1983 roku, Pucharu Mistrzów oraz dzięki której drużynie zmuszeni byliśmy w sezonie 2000/01 Ligi Mistrzów pożegnać się już na szczeblu fazy grupowej. Hamburger SV to klub o olbrzymich tradycjach piłkarskich w Niemczech, posiadający wspaniały stadion i bardzo możliwe, że próbują przywrócić temu zasłużonemu miastu, wielką piłkę. Transfer do Bundesligi ze słabszej, Ligi Holenderskiej, to zdecydowanie krok do przodu i to nie ulega wątpliwości. Zwłaszcza, jeżeli czynnikiem wpływającym na tą decyzję pozostają finanse oraz bezpieczeństwo w wyjściowej '11'. Ten transfer uważam za jak najbardziej, logiczny. Druga kwestia, że Mundial w Niemczech już za rok, tym samym nagonka na Niemiecki futbol będzie cały czas rosła. Zresztą, co to ma wspólnego z Juventusem? naszym celem jest Liga Mistrzów, tak też, pomyślmy lepiej o wzmocnieniach :wink:.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
mleko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 20:40

z poczatku dosc sceptycznie podchodzilem do tego transferu...uwazalem ze chlopak robi krok wstecz,marnuje 2-3 lata kariery.jednak po przesluchaniu paru opinii(m.in. Romana Kołtonia,ktorego uwazam za najwiekszego specjaliste od Bundesligi i jednego z najwiekszych o pilce)zgadzam sie z Jahem iz to moze byc krok do przodu.owszem,gra w Ajaxie wiaze sie z wystepami LM, ale z obecnym skladem watpie zeby przeszli faze grupowa i dalej znowu powrot do szarej rzeczywistosci(gra z Willem II,Den Haag itp. itd.-2 mecze z PSV i Feyenordem to za malo,bo Alkmaar tez pewnie sie rozpadnie...).a Bundesliga to i wieksze pieniadze, i wiecej menedzerow ja oglada, i wieksze stadiony,ogladalnosc i wyzszy poziom.a jak powiedzial Roman Kołton HSV ma rzeczywiscie budowac team na LM, tak jak to mialo miejsce pare lat temu.podzielam wiec poglad Jaha,iz jest to krok do przodu, ktory moze wyznaczyc dalszy kierunek dla jego kariery.

Juv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 czerwca 2005, 18:59

Ja to jednak mam nadzieję że jeśli już VDV przejdzie do Hamburgu to tylko na 1 sezon w którym pokaże że umie grać i zostanie sprzedany do jakiegoś wielkiego klubu. Jeśli on jest największą nadzieją holenderskiej piłki to dlaczego nie przeszedł do większego klubu od Hamburga ?
W większym klubie mógłby się więcej nauczyć

ODPOWIEDZ