Gianluca Zambrotta :)
- Di_Maggio
- Juventino

- Vincitore
- Juventino
No Gianluca hehe pamiętam jak jeszcze kiedysw barwach Bari strzelił nmam gola z ... wolnego w 86 minucie i przez to z nimi zremsiowaliśmy ale pamiętam również że po tym sezonie dokładnie w tym samym Mercato miał już biało-czarny trykot. Zambro jest fenomenem z prawego pomocnika stał sie lewym obroncą a najśmieszniejsze jest to że w każdym meczu biega po całym boisku i ma niespożyte siły jest bardzo szybki niezłe crossy zawsze jak chce kogos minać nie kąbinuje jakimiś ga;laktycznymi zagraniami tylko zawsze weźmie wypusci piłe w przód i goni ją
:D moze nei jest on bramkostrzely ale to przeważnie on otwiera drogę do bramki swoim kolegą
co tutaj duzo mówic Zambrotta nei moze odejsć ponieważ jest znakomitym obroncą , piłkarzem i waznym punktem naszej drużyny

- nookie
- Juventino
Prawda jest taka ze gdyby nie on to na lewej flance nedved mialby znacznie trudniejsze zadanie przy wyprowadzaniu atakow...trzeba pochwalic Lippiego ze przemianowal on Zambrotte z prawego pomocnika na lewego obronce bo mimo ze byl swietny w pomocy to chyba na obronie jest jeszcze lepszy..co do plotek transferowych to smiac mi sie chce
raczej niemozliwe jest zeby Zambrotta odszedl to bo by sie calkiem mijalo z nteresem klubu...poza tym on sam nieraz deklarowal chcec dlugiego grania dla Juve..tak wiec o Zambrotte jestem clakiem spokojny
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- mnowo
- Qualità Juventino
Pamietam jak Zambrotta gral wlasnie jako prawy pomocnik.. od dawna niezle sie rozwijal i stawal sie coraz lepszym skrzydlowym. Na przyklad jeszcze w pamietnym meczu z Realem Madryt, rozgrywanym na Delle Alpi, gral jako prawy obronca, i pieknie asystowal przy trzeciej bramce- Nedveda- przerzucajac mu pilke na dobieg. Bardzo mi sie podobala ta asysta 8)
Zambrotta ma ogromny talent do dokladnych wrzutek. Udowodnil to juz wiele razy. Podobaja mi sie jego rajdy, sam gram raczej na skrzydle, wiec Zambrotta bardzo mi imponuje :roll:
Ostatnio co prawda Zambrotta notuje pewna znizke faktycznej jego formy, ale nie raz blyszczy na boisku, i uwazam, ze jeszcze nie raz zobaczymy jego rajdy. A co do sprzedazy- no way :naughty:
Zambrotta ma ogromny talent do dokladnych wrzutek. Udowodnil to juz wiele razy. Podobaja mi sie jego rajdy, sam gram raczej na skrzydle, wiec Zambrotta bardzo mi imponuje :roll:
To samo jeden z moich kumpli mowil kiedys o Nedvedzie, a potem okazalo sie, ze jedna noge Nedved ma zbudowana jakos inaczejKOPEĆ pisze:mnie śmieszy sposób jego biegania...

Ostatnia bramke Zambro strzelil bodajze w meczu z Ancona, wygranym przez Juve 3:2, zza pola karnego sieknal piekna petarde prosto w lewe okienko. 8) Co do asyst- jest ich oczywiscie znacznie wiecej :roll:Pelson pisze:moze nie jest on bramkostrzelny ale to przeważnie on otwiera drogę do bramki swoim kolegom
Ostatnio co prawda Zambrotta notuje pewna znizke faktycznej jego formy, ale nie raz blyszczy na boisku, i uwazam, ze jeszcze nie raz zobaczymy jego rajdy. A co do sprzedazy- no way :naughty:

- _Jah
- Juventino
Jest naszym pewnym punktem, zresztą nie tylko naszym, bo też selekcjoner Squadry Azzury-Marcelo Lippi zapewne nie wyboraża sobie swojej druzyny, bez tego zawodnika. Głośno o nim było już na Euro2000, wszak, od tamtej pory, poczynił niebywały postęp. Wszyscy są z niego zadowoleni i coż.. oby więcej takich ludzi w Juve
.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- darel
- Juventino
Zambrotta - bez tego zawodnika ciężko wyobraźic sobie dzisiejszy Juventus. Jest nie tylko pewnym punktem obrony, ale jego rajdy, podania dosrodkowania często otwierają droge do bramki napastnikom.
Jeśli mówi się o zawodniku kompletnym, to warto wspomniec tutaj właśnie nazwisko Zambrotty, poniewaz Gianluca napewno na takie miano zasługuje. Potrafi grac zarówno na prawej, jak i lewej stronie. Doskonały jako obrońca oraz pomocnik. Bardzo dobra gra w defensywie oraz w ofensywie. Potrafi praktycznie wszystko. Co prawda nie strzela zbyt dużo bramek, ale jego nominalna pozycja jest obrona. I jak dla mnie jest jednym z najlepszych obrońców.
Natomiast co do sprzedaży Zambrotty - jest dużo klkubó, które chciałyby go w swoim składzie. I podobno wszyscy sa na sprzedaz, trzeba tylko podac odpowiednią cene. To ja osobiście nie wyobrazam sobie jaka musiałaby byc to cena, żeby Gianluca odpuścił DelleAlpi. Ja narazie nie rozważam takiej mozliwosci i wierze, że Moggi również.
Jeśli mówi się o zawodniku kompletnym, to warto wspomniec tutaj właśnie nazwisko Zambrotty, poniewaz Gianluca napewno na takie miano zasługuje. Potrafi grac zarówno na prawej, jak i lewej stronie. Doskonały jako obrońca oraz pomocnik. Bardzo dobra gra w defensywie oraz w ofensywie. Potrafi praktycznie wszystko. Co prawda nie strzela zbyt dużo bramek, ale jego nominalna pozycja jest obrona. I jak dla mnie jest jednym z najlepszych obrońców.
Natomiast co do sprzedaży Zambrotty - jest dużo klkubó, które chciałyby go w swoim składzie. I podobno wszyscy sa na sprzedaz, trzeba tylko podac odpowiednią cene. To ja osobiście nie wyobrazam sobie jaka musiałaby byc to cena, żeby Gianluca odpuścił DelleAlpi. Ja narazie nie rozważam takiej mozliwosci i wierze, że Moggi również.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
To że Zambi gra teraz na lewej flance obrony to jest również duża zasługa Camora. Przecież pamiętamy jak Gainluca był kontuzjowany, my wytedy wypożyczyliśmy na jego miejsce Mauro, a on okazał się tak świetny na tej pozycji że Lippi postanowił go tam zostawić a Zambrottę przsunąć na lewą obronę, więc jak widzicie gdyby nie kntuzjia Zambiego i talent Camora który się u nas ujawnił na prawej pomocy pewnie w dalszym ciągu grałby Zambrotta.
"Bardzo dobrze" się stało że Zambii miał wtedy kontuzję, bo zyskaliśmy wspniałego skrzydłowego i bardzo dobrego lewego obrońcę który jest chyba teraz najlepszy na tej pozycji. Świetnie gra w obronie, robi świetne ataki skrzydłami po których często padają gole.
A co do jego sprzedaży to nie ma co się rozpisywać, poprostu NIE... i tyle.
"Bardzo dobrze" się stało że Zambii miał wtedy kontuzję, bo zyskaliśmy wspniałego skrzydłowego i bardzo dobrego lewego obrońcę który jest chyba teraz najlepszy na tej pozycji. Świetnie gra w obronie, robi świetne ataki skrzydłami po których często padają gole.
A co do jego sprzedaży to nie ma co się rozpisywać, poprostu NIE... i tyle.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- forza bianco-neri
- Juventino
ma swoj specyficzny styl prowadzenia pilki i tyle, a smiesznie to Rasiak biega, jakby mial szczudla, albo co zamontowane...KOPEĆ pisze:mnie śmieszy sposób jego biegania...
Zawsze tak samo przeciwników przechodzi... a jednak caly czas dają sie wszyscy ogrywać Smile
ta piekna asysta... normalnie sprzed polowy boiska mu crossa zarzucil przed pole karne, a Nedved tylko sam na sam wybiegl z Ikerem.. jedna z lepszych asyst w historii futbolumnowomiejsky pisze:Na przyklad jeszcze w pamietnym meczu z Realem Madryt, rozgrywanym na Delle Alpi, gral jako prawy obronca, i pieknie asystowal przy trzeciej bramce- Nedveda- przerzucajac mu pilke na dobieg. Bardzo mi sie podobala ta asysta Cool

jednak na mnie sprawia wrazenie zawodnika "miekkiego", moze dlatego, ze porusza sie z gracja modela na boisku

co do przyszlych sezonow, to nie wyobrazam sobie Juve bez niego, jednak chcialbym zeby trener przesunal go na pomoc, a kupil jakiegos obronce, Zambro ma fantazje do gry i powinien spelniac bardziej ofensywne zalozenia taktyczne...
Juve per Sempre
- mnowo
- Qualità Juventino
I tu masz racje. To, ze Zambrotta lepiej czuje sie w pomocy, widac bylo np w meczu z Liverpoolem na Delle Alpi- Zambro grajacy w pomocy byl bardziej widoczny, czesciej byl pod polem karnym przeciwnika, stwarzal sytuacje bramkowe, oddawal strzaly na bramke..forza bianco-neri pisze:jednak chcialbym zeby trener przesunal go na pomoc, a kupil jakiegos obronce, Zambro ma fantazje do gry i powinien spelniac bardziej ofensywne zalozenia taktyczne...
Co prawda jest on zawodnikiem uniwersalnym i nie ma przeszkod, zeby gral w obronie, tam tez jest niezly, ale podobnie jak Ty uwazam, ze tak naprawde najlepiej by bylo, gdyby gral w pomocy.. :roll: z tym ze na lewej pomocy czesto gania Nedved, poza tym oslabialibysmy niestety nasza lewa obrone. :? ...ale moze kiedys Zambro powroci do pomocy? :roll:
- Szymek
- Juventino
Napewno Zambro jest teraz 100 razy lepszym piłkarzem niz kiedyś. Póki Juve nie kupi jakiegoś partnewra dla Emersona to Zambro prawdopodobnie będzie sobie częściej poczynać w drugiej lini. Lecz mozemy rownież zainwestować w obrońcę, który wejdzie w lukę po Zambro a sam Gianluca raczej zadomowi się w pomocy. Zawsze podziwiam wszechstronność tego piłkarza. Może grać na lewej obronie, w środku, na prawej, w pomocy równiez może grać wszędzie. Pamiętam, że w sezonie 03/04 w końcówce sezonu w meczu z Parmą, Zambro zagrał z Trzezeguetem w ataku (przynajmniej tak pokzali w planszy przed meczowej w Laoli na DSF). Gianluca ma niesamowitą szybkosc i przy tym dobry drybling. A dla klubów które chca go od nas kupić, powiem jedno-Ciao!
- rokfor
zazdrosci nam go cały swiat... :twisted: a dopiero teraz zaczyna sie dla niego najllepszy okres w karierze, wkracza w ten najlepszy wiek dla pilkarza, to co dopiero teraz bedzie
super zawodnik jeden z najlepszych o ile nie najlepszy lewy obronca swiata...dobrze go miec