Van der Vaart w HSV!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 11:59

Jeśli cena za tego młodego i wspaniale perspektywicznego piłkarza jest taka niska, to nie rozumiem czemu jeszcze Juventus nie złożył na ręce Ajaxu konkretniej oferty. HSV? Tóż to nieporozumienie i paradoks. Zupełnie niewytłumaczalny transfer, Rafeal musiałby być pozbawionym ambicji piłkarzyną, który pragnie lekko większej pensji i pewnego miejsca w wyjściowym składzie. Mam nadzieję jednak, że tak nie jest. Mam nadzieję, że zrozumie, że lepiej wybije się grając w Ajaxie na arenie europejskiej niż w hamburgu. Jest to piłkarz, który może osiągnąć bardzo wiele, w którym wielkię nadzieję pokładam. Marzy mi się on w naszym zespole, więc będę się modlił, żeby ten HSV nie uzbierał, bagatela, tych 7 mln!

Splimer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 12:24

Dla mnie ta wiadomość jest jednym wielkim zaskoczeniem i wierzyć mi się nie chce, że doszło do tego transferu. Van der Vaart nie mógł zniżyć się do takiego poziomu. Wielkie klubu biją się o niego a tu takie zaskoczenie, to nie może być prawda.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 13:00

Bardzo dziwna wiadomość.Wątpie żeby Rafael przeszedł do Hamburga :think: i to za 6 milionów.Niezabardzo to pasuje :naughty: .Nikt nie chciał by grać w takim średnim zespole jak Hamburg.Szczególnie nadzieja Holenderskiej piłki :angry: :angry: .Bardzo nierealna wiadomość :dance: :dance:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 11:14

Zdun pisze:I tak w Juve by nie grał bo sie nie lubi ze zlatanem a po za tym nie uważam ze jest dobry :smile:
Myśle że konflikt jego ze zlatanem nie miałby takiego wilekiego wpływu na gre Juve, bo Capello jakoś załagodził by tą sprawę.. A kto wie może oni się już ze sobą pogodzili, przecież my dokładnie nie wiemy o co poszło i jak teraz pomiędzy nimi wygląda.

Ja jednak uważam że jest on dobry, ale bardziej chyba wolałbym pomoc:
Nedved-Emerson-Kapo-Camoranesi, lub z jakimś przyszłym zaowdnikiem JUve o klasie światowej, gdyby Kapo odszedł od Bianconeri

JUVEFAN26

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 11:42

Nie idealizujcie tak VDV. Ten zawodnik ostanio cofnął się w rozwoju. Wystarczy popatrzeć na jego ostani sezon w Holandii (to już nie ten sam gracz co 2-3 seozny temu). 6 milinów to i tak spora suma za tego gracza i Ajax to wie i dlatego sprzedaje go póki jeszcze coś może na nim zarobić (za rok kończy mu się kontrakt z Ajaxem). VDV ma problem z określeniem na jakiej pozycji może grać (ni to napastnik ni to pomocnik)i w sumie na żadnej nie gra dobrze. VDV zdaje sobie sprawę, że w takich klubach jak Juve czy Chelsea grzałby ławe więc woli grać w słabszym (wcale nie takim złym - według mnie lepszym niż Ajax, a Budesliga jest napewno lepsza niż Eiredivise) HSV. A jego zarobki w HSV przyjajmniej sie podwoją wieć nie ma czego żałować.
Pozdrawiam. (zamiast VDV wolę do JUVE Jankulovskiego nie wspominając o Rosickim).

rokfor

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 11:49

jakies 3 sezony temu zapowiadał sie na super pomocnika ale jednak kontuzje pokrzyzowaly jego kariere i stanął w miejscu a moze nawet sie "cofnął w rozwoju" swojego talentu oczywiscie :lol: no i zrobil kolejny krok ktory wątpie zeby mu pomogł sie poprawiac...no ale to jego wybor :D

sebast

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 11:52

dishman jestes <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :-D
a wracajac do tematu on tam niepojdzie bo po co ???
a jak pojdzie to trace do niego szacunek , zreszta sam do siebie straci bo tam mu niepojdzie dobrze.

alexx15

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 11:53

jest to poprostu zły krok w jego karierze i nic wiecej dodać.....

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2005, 13:25

Nie dziwie się że Rafael poszedł akurat do HSV.W tej drużynie zaczyna się dziać coraz lepiej.Szukali wzmocnien i wykorzystali niezdecydowanie tych wielkich klubów.Niewątpliwie może to być krok w tył w jego karierze ale cóż w HSV będzie miał pewne miejsce w składzie.Poza tym wątpie aby trafił on do Juve nawet gdyby nie kupiło go HSV.Wszyscy doskonale wiedzą o konflikcie między Zlatanem a Van der Vaartem.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Pershing

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2005, 14:02

Plota czy nie ale prawdopodobnie podpisze ten kontarkt, Hsv wydal w tym sezonie najwiecej kasy na transfery w calej Bundeslidze, i sa rozczarowani, chcieli chociaz eliminacje do LM, ale im nie wyszlo, VDV to przyszlosc, po drugie w HSv wystepuje bodajze 4 zawodniow z Niderlandow, a wiec czemu nie, moim zdaniem dobrze by zrobil idac akurat tam, ale z kontraktem na 2-3 lata, pewne miejsce, silniejsza liga, wiecej rywali ze swiatowej czolowki, lepsi zawodnicy, jak sie sprawdzi to wtedy Europa stoi przed nim wielkim otworem(juz teraz czeka). Do nas nie przejdzie, czemu Szatan zdecydowal sie nagle do nas przejsc(malo sie o tym mowilo, malo kto wierzyl w ten transfer), nagle sie nie pogodza.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 21:37

No i stało się:

Van der Vaart w Hamburger SV!

Reprezentant Holandii Rafael van der Vaart przez najbliższe pięć lat będzie grał w drużynie Hamburger SV.

Stosowny kontrakt, do 30 czerwca 2010 roku, 22-letni pomocnik podpisał w piątek. Oba kluby, Hamburger SV i Ajax Amsterdam uzgodniły warunki transferu, nie podając jednakże jego wysokości.

źródło: www.wp.pl

Zgodzę się z przedmówcami. To Jego wielki błąd. Szanuje Go jako piłkarza, jest dobrym zawodnikiem podobał mi się w kilku meczach które widziałem a w których on właśnie grał. Ale wybierając oferte SV kierowało go.. no właśnie co?? Nie będzie grał w Lidze Mistrzów, SVzajęło dopiero 8 miejsce w lidze niemieckiej... jest tylko ligowym średniakiem. A przecież podobno o niego starały się największe kluby europejskie. Wszystko jakieś dziwne. Bardzo zaskakujący transfer.

Obrazek
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 22:26

No ja tez sie dziwie jego decyzji...moze zalezalo mu na kasie głownie..a reszta niezbyt wazna??ale gracz z takim talentem chyba bierze jeszcze po duwage mozliwosc rozwoju itd itp. a w HSV nie bedzie mial zbyt wielkich szans na zrobienie wielkiej kariery...juz w Ajaxie mial wieksza :? nie rozumiem naprawde...moze on chce poprowadzic HSV do pucharów??albo nie wiem..naprawde..dziwna decyzja..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 22:47

Hmm zródło wp.pl to też nie jest zbyt wiarygone :| Ale jeśli to zrobił to makabra :shock: Jak chciał cos udowodnic to tylko tyle ze brak mu jak narazie ambicji na lepszy klub. Oczywiscie nie powinno się go skreślac na dobre ale on sam rzuca sobie kłody pod nogi... :| Widać nie tylko Polska ma zdloności do marnowania niezłych talentów...

K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2005, 23:32

P!otr pisze:Hmm zródło wp.pl to też nie jest zbyt wiarygone :|
też tak uważam
goal.com pisze: VDV w HSV!

Pomocnik Ajaxu Amsterdam Rafael Van Der Vart podpisał kontrakt z niemieckim Hamburgerem SV. Transakcja oceniana jest na 5,5 mln euro.
(...) 22-latek ma zastapić Sergeja Barbareza w zespole Thomasa Dolla. Jego podpis na kontrakcie jest genialnym posunięciem mistrzów europy z 1983 roku.
bardziej ufam goal.com 8)

A tak poważnie to chyba wszyscy którzy interesują sie piłką nożną są zaskoczeni. W interze czy Juve na pewno zarobił więcej, dużo większa jest także szansa na jakieś trofeum. Ja jednak nie oceniałbym go źle. Może chłopak chce poprostu grać? No i do domu ma znacznie bliżej niż z Hiszpanii czy Włoch. Pozostaje jeszcze kwestia czy w ogole jakiś klub obok HSV złożył ofertę na Van Der Varta?

Obrazek
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 maja 2005, 12:47

www.ajax.hostingowy.pl pisze: Jak poinformowała dzisiaj niemiecka prasa, wczoraj miało miejsce posiedzenie przedstawicieli Ajaxu oraz HSV w sprawie ewentualnego transferu Rafaela Van Der Vaarta. Według prasy zgromadzenie trwało bardzo długo, ale wciąż nie doszło do kompromisu. Głównym problemem wciąż jest cena za tego zawodnika. Ajax nie chce go sprzedawać swojego byłego kapitana za mniej, niż 7 milionów euro, a HSV nie chce zapłacić za niego więcej, niż 5 milionów.
Na razie Raffie zostanie w Ajaxie, ale działacze HSV zapewniają, że nie zaprzestaną prowadzenia negocjacji z zarządem Ajaxu Amsterdam.
(25.05.2005)
www.ajax.hostingowy.pl pisze: W dzisiejszym wydaniu &#8222;Sportweek&#8221;, został opublikowany artykuł odnośnie ewentualnego transferu Rafaela Van Der Vaarta. Zostały w niej przytoczone różne cytaty tego piłkarza, które między innymi wyjaśniają, dlaczego chciałby odejść z klubu. &#8222;Nie odchodzę ze względu na Ajax, ale jego otoczenia. Grając w tym zespole pamiętam wiele przykrych momentów, chociaż nie ukrywam, że wspominam także te i dobre. Jednak nie zmienia to faktu, że zespół ten jest moim drugim domem!&#8221;
&#8222;Pieniądze? Nie &#8211; nie odchodzę do tego klubu, ponieważ on zaoferował mi lepsze warunki finansowe. To dla mnie nie ma znaczenia! Odchodzę, ponieważ chce spróbować czegoś nowego!&#8221;
&#8222;Nie wiem jak zakończy się ta sytuacja. Mogę przeprowadzić się do Niemiec, ale równie dobrze mogę spędzić kolejny sezon tutaj &#8211; w Amsterdamie.&#8221;
&#8222;Czuję, że w Niemczech miałbym lepsze życie. Czuję, że tam stworzyłbym wraz z moją dziewczyną dużo lepszy dom&#8230;&#8221;
&#8222;Nie ukrywam, że będę mieć żal do działaczy Ajaxu, jeśli nie puszczą mnie do Bundesligi.&#8221;

Jak łatwo zauważyć cytaty nie tworzą jednego. Są one wypowiedziami tego piłkarza z różnych dni oraz sytuacji.
(25.05.2005)
Z powyższych informacji wynika, że Van der Vaart jeszcze nie przeniósł się do Hamburga, ale jest tego co raz bliżej i, co najgorsze, sam tego bardzo pragnie, myśląć, że to wpłynie pozytywnie na jego kariere. Chętnie bym go widział w naszych szeregach już teraz, jestem przekonany, że spełniałby wymagania Capello z nadwyżką, ale z drugiej strony przykład byłego kolegi z zespołu - Van der Meyde uzasadnia tok rozumowania samego piłkarza. Może jeszcze nie czas na wielki zespół, może nie jest on typem gwiazdora, który przebojem chce się wbić na salony światowej piłki, tylko konsekwetnie wykonuje bezpieczny plan rozwoju własnej kariery...

Reasumując mam nadzieję, że za góra dwa lata ucieknie z Reichu i przyodzieje biało-czarny trykot. :ok:

ODPOWIEDZ