Królestwo niebieskie
- leniup
- Redaktor
Co do książki: Zofia Kossak Szczucka "Krzyżowcy" typowa cegłówka na latobartus pisze:ja znam, twierdza Krucjata czyli kontynuacja 1 czesci, mi sie ta gra bardzo podobna wiecej jednostek niz w zwyklej Twierdzy nowe budynki, ale grafika bez zmian, co nie zmienia faktu ze jest bdb.Yari znasz moze jakies warte przeczytania ksiazki dotyczace Krucjat?Albo tytuly gier o tej tematyce(niekoniecznie strategie)?Bo szczerze powiedziawszy troche mnie ten temat "wzal" po obejrzeniu filmu.
Co do twierdzy krucjaty. Owszem gra bardzo dobra lecz kampania jest żałosna. Misje nudzą się szybko, w każdej chodzi o to samo, nie ma porównania do Twierdzy zwykłej.
Filmu jeszcze nie obejżałem, ponieważ u mnie na yy... niepowiem nieładnie ( miejsce mało rozwinięte) jeszcze nie ma w kinie. Dlatego też z niecierpliwością czekam, ponieważ temat wypraw krzyżowych jest jednym z ważniejszych dla mnie. A w temacie Historia Polski i Swiata przeważnie poruszane są tematy związane z II wojną światową :? No ale niedługo coś fajnego podrzuce.
- Coolfi
- Juventino
Ja film już obejrzałem i jestem zadowolony. Bardzo mi się podobał, napewno bardziej niż atmosfera w kinie :? Obok mnie siedziały chyba 3 grupy dzieciaków, którym film wogóle nie zaciekawił, a przyjechali do kina jedynie żeby się nażreć popcornu, napić coli i nie pójść na lekcje.
Z początku byłem ciekawy jak wypadnie "boski Orlando" i trzeba powiedzieć że się nie zbłaźnił. Dostał rolę prawdziwego mężczyzny i nawet się wywiązał, mimo iż chętniej widziałbym w roli Baliana innego aktora. Ale trzeba przyznać że jego zadaniem było także przyciągnięcie do kin wielbicielek jego urody
A to się producentom udało. Widziałem dużo dziewczyn, kobiet w kinie, które przy każdym zbliżeniu na Blooma wzdychały. Ale co poradzic?
Temat krucjat trochę mnie zaciekawił, ale nie zafascynował. Uważam że było to bardzo ciekawe, a w filmie ukazano wyprawy bardzo realistycznie.
Pod koniec filmu ktoś obok mnie prawie się .... zchlustał, tzn. zwymiotował. Poprostu widok twarzy króla Jerozolimy po zdjęciu maski przez Sybilę trochę go ...hmm... obrzydził
pozdro
Z początku byłem ciekawy jak wypadnie "boski Orlando" i trzeba powiedzieć że się nie zbłaźnił. Dostał rolę prawdziwego mężczyzny i nawet się wywiązał, mimo iż chętniej widziałbym w roli Baliana innego aktora. Ale trzeba przyznać że jego zadaniem było także przyciągnięcie do kin wielbicielek jego urody

Temat krucjat trochę mnie zaciekawił, ale nie zafascynował. Uważam że było to bardzo ciekawe, a w filmie ukazano wyprawy bardzo realistycznie.
Pod koniec filmu ktoś obok mnie prawie się .... zchlustał, tzn. zwymiotował. Poprostu widok twarzy króla Jerozolimy po zdjęciu maski przez Sybilę trochę go ...hmm... obrzydził

pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- nookie
- Juventino
Obejrzałem film i szczerze powiem ze uwazam go za film zmarnowanych szans...wszystkie doslownie bitwy mnie zawiodly...no moze tylko szarza kilkudziesieciu konncyh na 2000 Arabów..ale to nawet bitwa nie byla...nie wiem..moze sceny z Władcy Pierścieni mnie tak rozpieściły?
ale wg. mnie film mozna bylo nakrecic o wiele lepiej...jakos nie wydaje mi sie zeby nawet spelnial kryteria gatunku pt. "ladna bajeczka o machaniu mieczem dla kazdego" no bo w sumie machanie mieczem ladne nie bylo...ale to tylko moje zdanie..co do samych postaci to wszystki byly zagrane dobrze..no moze nie bardzo przekonywal mnie Ballian przemawiajacy do ludu Jerozolimy zaraz przed rozpoczeciem ostrzelu Saracenów..jakis taki był..cichy 
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- felix jaegar
- Juventino
Duze wrazenie zrobila na mnie muzyka w filmie wiec postanowilem ja sciagnac... cos fantastycznego ! (utwor "crusaders" jest po prostu genialny). Jesli ktos jest zainteresowany to muze mozna pobrac z www.tdt.org.pl
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --