Van der Vaart w HSV!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 17:35

Barcelona, Real, Juventus, Inter i Milan. Te wszystkie zespoły chciały w ostatnim czasie pozyskać Rafaela Van der Vaart'a. Negocjacje jednak toczyły się długo i bez rezultatów. Tymczasem niezdecydowanie gigantów wykorzystał HSV Hamburg.

8 zespół obecnego sezonu Bundesligi podpisał dziś kontrakt z największą nadzieją holenderskiego futbolu. Na konto Ajaxu trafi kwota około 6 milionów euro. Transfer ten jest pewnym zaskoczeniem, gdyż HSV prawdopodobnie nie będzie grało w przyszłym sezonie w pucharach. Szanse na to są czysto matematyczne. Holendra zachęciła pewnie obecność wielu graczy z Beneluksu w ekipie z Hamburga.

:| :shock: co to ma byc :shock: przeciez nawet Ajax jest lepszy od HSV. i tylko 6 baniek za transfer definitywny :| cos mi sie nie chce wierzyc... :roll:

źródło

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 17:46

Doprawdy bardzo mnie dziwi polityka transferowa Ajaxu. Od lat jest to kuźnia talentów, które bardzo szybko są sprzedawane....jednak cena pozostawia wiele do myślenia. Wydaje mi się, że powinni się chociaż na rok wstrzymać z wyprzedawaniem zawodników i powalczyć o jakieś trofeum, a cena za jakiegoś zawodnika napewno by przy okazji wzrosła. Później wielkie żale, że przegywaja u siebie w meczu na szczycie 0-4 z PSV :) Ja im dziękuję za Zlatana :twisted: :-D
Co do van Der Vaarta, cóż, oby ten ruch nie okazał się krokiem wstecz, dla tego zawodnika.

Obrazek
Kosior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 17:50

Ojojoj.... Bardzo naciągana ta wiadomość. Dziwne, że na stronie Ajaxu Amsterdam i HSV nie ma o tym "fakcie" wzmianki!

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 17:56

Ehh.... Ahh..... :x

Co zrobic? W końcu w HSV Rafael ma zapewnione ciepłe i przytulne miejsce w pierwszym składzie, nie to co np. w Juve czy Milanie. U nasmusiałby się przebijać do pierwszego składu, bo jak wiadomo ostatnio swoją grą nie zachwyca. Ale 6 mln ?- to chyba lekka przesada. Co jak co, ale to właśnie na niego i Snejdera najbardziej liczy się w kraju tulipanów. Oni mają być podstawą reprezentacji, grać o najwyższe cele z klubami, a tutaj wyskakuje takie HSV z 6 mln i już VDV jest ich. O ile my zrobiliśmy dobry interes kupując Zlatana, to co powiedzieć o tej transakcji? W drużnie HSV jest kilku piłkarzy wartych uwagi, jednak po przyjściu do tego klubu coś nie za bardzo ich kariery się potoczyły. Przykładem moze być van Buyten - raczej mu w Hamburgu nie wyszło. Straszna szkoda tego diamentu. Myślę że HSV to tylko mały przystanek w jego karierze i być może już zimą opusci ten klub, na rzecz jakiegoś giganta Bundesligi. Moim zdaniem w Hamburgu nic nie osiągnię, cofnie się piłkarsko. W europejskich pucharach nie wystąpi, a Budesliga najlepszą ligą nie jest. W dodatku trafił do średniaka. Jak ma się więc wypromować, aby trafić do pierwszego składu jakiegoś giganta? Ehh... szkoda :o
pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
bartek_bp15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 18:22

jak dla mnie to plota:P zobaczcie co to za źródło:P pilka.pl==> i wszystko jasne:D

El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 20:10

Zdaje mi się że to kolejna plotka...
Po pierwsze-źródło pilka.pl
Po drugie-dlaczego Ajax sprzedał go za 6 banie do HSV, jak nawet według tego portalu pilka.pl inne kluby dawały więcej
Po trzecie-HSV to teoretycznie gorszy klub od Ajaxu (wszystkie wyniki i statystyki za tym przemawiają)
Po czwarte-Nikt tego nie potwierdził, żaden z klubów nie powiadomił kibiców i medii o swoim ruchu transferowym
Po piąte-nawet na stronach internetowych kibiców klubu dużo nie pisali o tym że ich ukochany klub zamierza kupić tego piłkarza

Wiem że było już wiele takich nie potwierdzonych informacji o transferach a jednak okazały się prawdą ale tym razem to chyba nie jest prawdziwa informacja (pilka.pl :D )

Oby Rafael Van der Vaart był wkrótce zawodnikiem Juventusu...

Juve_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 20:38

Ta informacja jest chyba fikcyjna i nimożliwe, że jedan z najlepszych
graczy Ajaxu poszedł z jedyne 6mln.
Zgadzam się z moim przedmówcą w 100%

Aniolek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 20:42

No moze jest troszke w tym prady ale ze sie Van Der Vartem interesuje HSV ale watpie zeby on podpisał kontrakt z nimi nobo on ma z anmi przeciez podpisac kontrakt :D

Forza Juve!!!!

Obrazek
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 21:04

Jeszcze nie podpisał ale jest blisko

Well Rafael has said that he is agree with HSV! Now only the clubs have to agree

http://www.rafaelvdvaart.nl/forum/viewt ... 23&start=0 (jest i po angielsku troche)

Szkoda, wedlug mnie zrobi głupote.....

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 21:10

I tak w Juve by nie grał bo sie nie lubi ze zlatanem a po za tym nie uważam ze jest dobry :smile:

P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 21:23

Lipa jak nie wiem ... ale coś nie chce mi się wierzyc że tam przejdzie ... po pierwsze bez pucharow, po drugie to tylko sredniak bundesligi i on chce się tam rozwijać czy coś... nio nie wydaje mi się

Jak tam przejdzie zrobi chyba największą głupote w swoim życiu...co nie może poczekać aż przyjdzie jego kolej tylko już chce gdzieś wyjeżdzać
Już swoim gwiazdorstwem sobie zaszkodzil w Ajax'ie

Kogucik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2005, 21:24

Dziwi mnie fakt,że tylko w pilce.pl o tym piszą!Na bank są to jajka

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 10:56

Według niemieckiej prasy „Hamburger Abendblatt”, do ewentualnego transfery Van Der Vaarta do HSV jeszcze długa droga. Podobno obecny zespół tego zawodnika – Ajax, oraz HSV są dalekie, do osiągnięcia porozumienia.
Ponadto w tej samej prasie ukazała się dziś informacja, w której redaktorzy przyznali się do pomyłki, podając wczoraj, że cena za Raffiego w dalszym ciągu wynosi 5 milionów euro. Media te przyznały rację holenderskim mediom, które wczoraj głosiły, że były kapitan Ajaxu jest wart 7 milionów!
Właśnie według „Hamburger Abendblatt”, cena za tego piłkarza jest główną przeszkodą, ponieważ niemiecki zespół nie chce płacić tak wysokiej kwoty, za tego ofensywnego pomocnika

Żródło: www.afca.pl

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 11:15

mam nadzieje ze to plota i van der vaart przejdzie do nas

JUVEFANE_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2005, 11:46

http://www.afca.pl/newsy.php?function=show_all&no=390

poczytajcie sobie do sfinalizowania transferu jest bardzo długa droga.Brak porozumienia w sprawie odstępnego

JESTEM OSZUSTEM
ODPOWIEDZ