Livorno 2-2 JUVENTUS
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Już za 6 dni kolejny - być może decydujący - mecz w walce o scudetto. Przeciwnikiem będzie Livorno.
Livorno praktycznie już gra o pietruche - 9 miejsce w lidze, ale nad drużyną Chievo zajmującej 17 miejsce ma tylko 4 punkty przewagi więc nic nie jest przesądzone - być może Livorno wciąż walczy o utrzymanie... Ostatni mecz Livorno zagra z Messiną - kolejny trudny mecz. Poprzedni z Interem przegrali 1-0. Każdy punkt jest dla nich ważny. Bez wątpienia ich najgroźniejszym graczem jest współlider tabeli strzelców ligi włoskiej - Cristiano Lucarelli.
Jednak nawet takiemu asowi trudno będzie pokonać jedną z najlepszych linii defensywnych we Włoszech i na świecie (a moim zdaniem nawet najlepszą linie defensywną). Cannavaro i Thuram są w wysokiej formie i wiedzą, że są bardzo blisko upragnionego Scudetto więc nie mogą popełniać żadnych błędów. Kluczem do wygranej z Livorno na pewno będzie dobra gra w środku pola - Emerson, mimo nienajwyższej formy wciąż jest filarem, Nedved po kontuzji stabilizuje forme i gra coraz pewniej, Camoranesi w każdym meczu gra pierwsze skrzypce, a dwie asysty w meczu z Parmą jeszcze dodadzą mu skrzydeł. Ostatnie miejsce w środku najpewniej zarezerwowane będzie dla Apiaha - który mimo nieudanego początku sezonu teraz staje się pomocny drużynie. Z atakiem Capello może zrobić co chce - 5 napastników na wysokim poziomie - na czele z fenomenalnym Zlatanem Ibrachimovicem który z pewnością będzie chciał strzelić swoją 17 bramke w tym sezonie, Alexem Del Piero który przypomniał sobie najlepsze lata i stał się bardzo pomocny drużynie. Nie w pełni sił jest Trezeguet, ale z pewnością wejdzie na boisko w drugiej połowie. Zalayeta ma małe szanse na występ. Do gry wraca zawieszony Adrian Mutu który być może zadebiutuje w barwach Juventusu w tym meczu :!: Zdecydowanym faworytem spotkania są bianco-nerri, ważne jest tylko to, żeby nie zagrali z myślą o remisie - oznaczało by to nerwową końcowke sezonu - mecz z Calgiari...
Zastanawiam się czy Capello postawi na sprawdzoną jedenastke z ostatniego meczu czy może da im odpocząć. Nie mogę się doczekać pierwszego występu Mutu.
Chodź nie można lekceważyć Livorno uważam, że Juventus sobie z nimi poradzi i pewnie zwycięży i 28 scudetto będzie faktem...
EDIT:
Nie, no żartuje 8)
Livorno praktycznie już gra o pietruche - 9 miejsce w lidze, ale nad drużyną Chievo zajmującej 17 miejsce ma tylko 4 punkty przewagi więc nic nie jest przesądzone - być może Livorno wciąż walczy o utrzymanie... Ostatni mecz Livorno zagra z Messiną - kolejny trudny mecz. Poprzedni z Interem przegrali 1-0. Każdy punkt jest dla nich ważny. Bez wątpienia ich najgroźniejszym graczem jest współlider tabeli strzelców ligi włoskiej - Cristiano Lucarelli.
Jednak nawet takiemu asowi trudno będzie pokonać jedną z najlepszych linii defensywnych we Włoszech i na świecie (a moim zdaniem nawet najlepszą linie defensywną). Cannavaro i Thuram są w wysokiej formie i wiedzą, że są bardzo blisko upragnionego Scudetto więc nie mogą popełniać żadnych błędów. Kluczem do wygranej z Livorno na pewno będzie dobra gra w środku pola - Emerson, mimo nienajwyższej formy wciąż jest filarem, Nedved po kontuzji stabilizuje forme i gra coraz pewniej, Camoranesi w każdym meczu gra pierwsze skrzypce, a dwie asysty w meczu z Parmą jeszcze dodadzą mu skrzydeł. Ostatnie miejsce w środku najpewniej zarezerwowane będzie dla Apiaha - który mimo nieudanego początku sezonu teraz staje się pomocny drużynie. Z atakiem Capello może zrobić co chce - 5 napastników na wysokim poziomie - na czele z fenomenalnym Zlatanem Ibrachimovicem który z pewnością będzie chciał strzelić swoją 17 bramke w tym sezonie, Alexem Del Piero który przypomniał sobie najlepsze lata i stał się bardzo pomocny drużynie. Nie w pełni sił jest Trezeguet, ale z pewnością wejdzie na boisko w drugiej połowie. Zalayeta ma małe szanse na występ. Do gry wraca zawieszony Adrian Mutu który być może zadebiutuje w barwach Juventusu w tym meczu :!: Zdecydowanym faworytem spotkania są bianco-nerri, ważne jest tylko to, żeby nie zagrali z myślą o remisie - oznaczało by to nerwową końcowke sezonu - mecz z Calgiari...
Zastanawiam się czy Capello postawi na sprawdzoną jedenastke z ostatniego meczu czy może da im odpocząć. Nie mogę się doczekać pierwszego występu Mutu.
Chodź nie można lekceważyć Livorno uważam, że Juventus sobie z nimi poradzi i pewnie zwycięży i 28 scudetto będzie faktem...
EDIT:
No wiem, że jest Mistrzem Wloch ale teoretycznie jeszcze nie. Ankietą chciałem zrobić na złość Milanistą którzy tu wpadająWojtom pisze:Ankieta troszke niedopracowana, bo nie ma najbardziej prawdopodobnej opcji, czyli tej, ktorą uznaje ja. Juventus juz jest mistrzem Włoch

Ostatnio zmieniony 16 maja 2005, 11:33 przez Ja-JUVE-nek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtom
- Juventino
Ankieta troszke niedopracowana, bo nie ma najbardziej prawdopodobnej opcji, czyli tej, ktorą uznaje ja. Juventus juz jest mistrzem Włoch
Co do meczu, uwazam, ze bedzie to kolejny spacerek. Udowodnilismy, ze jestesmy na fali i pociągniemy do konca sezonu na zwycięstwach, tak uwazam. Del Piero, Ibra mają wpsniałą forme, na pewno cos ustrzelą. Camo, Nedved i Appiah szaleć zaczeli pod koniec, zresztą nie tylko pod koniec sezonu
Obrona to chyba nasza najmocniejsza formacja co bardzo cieszy, zwlaszcza, ze sezon temu Legro troszke popsul opinie o tej własnie częsci druzyny
Co tu się duzo rozpisywac, pojedziemy Livorno conajmniej dwoma golami. Szkoda, ze Mutu nie bedzie mogl zagrać juz w tym meczu
Musimy poczekac na jego debiut z Cagliari
Forza Juve !

Co do meczu, uwazam, ze bedzie to kolejny spacerek. Udowodnilismy, ze jestesmy na fali i pociągniemy do konca sezonu na zwycięstwach, tak uwazam. Del Piero, Ibra mają wpsniałą forme, na pewno cos ustrzelą. Camo, Nedved i Appiah szaleć zaczeli pod koniec, zresztą nie tylko pod koniec sezonu

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- jeżak
- Juventino
Przede wszystkim Juventus może mieć zapewniony tytuł już przed meczem, "wystarczy", że Milan straci punkty z Palermo. Swoją drogą mecz z Livorno powinien być dla tak grającego Juve łatwym.
Teraz mógłby Capello się pokusić o wystawienie w podstawowym składzie Kapo, w końcu by pograł cały mecz. Chociaż swoją drogą, to pewnie ostatni mecz z Cagliari będzie już grany mocno rezerwowym składem, np. z Chimentim w pudle.
Chociaż cieszę się, że Juve jest już o krok od mistrzostwa, to troche żałuję, że walka nie będzie toczyć się do ostatniej kolejki (to znaczy podejrzewam że nie będzie
).
Teraz mógłby Capello się pokusić o wystawienie w podstawowym składzie Kapo, w końcu by pograł cały mecz. Chociaż swoją drogą, to pewnie ostatni mecz z Cagliari będzie już grany mocno rezerwowym składem, np. z Chimentim w pudle.
Chociaż cieszę się, że Juve jest już o krok od mistrzostwa, to troche żałuję, że walka nie będzie toczyć się do ostatniej kolejki (to znaczy podejrzewam że nie będzie

- mnowo
- Qualità Juventino
Wiesz, skoro Juventus jest juz Mistrzem Wloch, to Livorno moze chciec wygrac z Mistrzem.. :roll: heh coz, ja nie uwazam z kolei, ze to bedzie spacerek. Na pewno bedziemy bardzo dowartosciowani i swiadomi swojego potencjalu i mozliwosci po ostatnich meczach, ale nie mozemy spoczac juz na laurach, wakacje beda dopiero po meczu z Cagliari..Wojtom pisze:Ankieta troszke niedopracowana, bo nie ma najbardziej prawdopodobnej opcji, czyli tej, ktorą uznaje ja. Juventus juz jest mistrzem Włoch![]()
![]()
Co do meczu, uwazam, ze bedzie to kolejny spacerek.

Oczywiscie uwazam, ze wygramy, ale nie wiem, czy mozemy pozwolic sobie na podejscie do tego meczu na luzie. Duzo bedzie zalezalo od tego, jak Milan zagra w piatek, czyli dwa dni przed naszym meczem. W sumie to bedzie komfortowa sytuacja, bo bedziemy wiedziec, jak trzeba bedzie podejsc do tego spotkania. Jesli Milan nie wygra, bedziemy teoretycznie mogli cwiczyc na Livorno 50-metrowe rajdy i kiwki wszelkiego rodzaju..
Chociaz szczerze mowiac, moze mam dziwne podejscie, ale wolalbym, zeby mecz z Livorno byl na Delle Alpi- chcialbym, zeby feta z okazji Scudetto odbyla sie w Turynie, zaraz po meczu... Dobrze, ze ostatni mecz gramy u siebie, na pewno bedzie jakas imprezka po meczu...

Co do samego meczu- 3:1 dla nas. Dwie bramki roznicy musza byc 8) hieh hieh. Mam nadzieje, ze Del Piero utrzyma biezaca forme, Ibrahimovic strzeli jakiegos ladnego gola, Zambrotta bedzie mial asyste, a Buffon wpusci co najwyzej jedna bramke. Choc moglby nie wpuscic zadnej

- Yari
- Juventino
Przestrzegam przed hura-optymizmem . W lidze włoskiej różne cuda działy się pod koniec sezonu.Wojtom pisze:Ankieta troszke niedopracowana, bo nie ma najbardziej prawdopodobnej opcji, czyli tej, ktorą uznaje ja. Juventus juz jest mistrzem Włoch![]()
!
Natomiast nie sądze abyśmy mieli spacerek z Livorno. Może i ostatnio mają najgorszą obrone , ale ich najlepszy napastnik , Lucarelli jest w wyśmienitej formie. Boje się rozluźnienia u naszych chłopców. Ale ważne , że morale są wysokie. Coś czuje , że mecz bedzie obfitował w wiele bramek i sytuacji podbramkowych.
Teoretycznie powinniśmy wygrać. W praktyce ... się zobaczy

- wErOn
- Juventino
:shock: To już szczyt pesymizmu żeby podejrzewać rozluźnienie u naszych piłkarzy w meczu od którego zależy zdobycie Scudetto :roll: Wątpliwe, żeby teraz się rozluźnili zagrali na pół gwizdka, żeby walczyc o Scudetto do ostaniej kolejki. Zapewnią mistrzostwo w meczu z Livorno i 3/4 składu ma wolne :twisted: Sądze, że w spotkaniu z Cagliari zobaczymy na boisku piłkarzy Primavery no i najwiekszego poszkodowanego tego sezonu czyli KapoYari pisze: Boje się rozluźnienia u naszych chłopców.

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Yari
- Juventino
Szczytem pesymizmu byłoby twierdzenie , że nie zdobędziemy mistrzostwa Włoch 8)wErOn pisze::shock: To już szczyt pesymizmuYari pisze: Boje się rozluźnienia u naszych chłopców.
Jeżeli u fanów panuje rozluźnienie to czemu ma takowego nie być u piłkarzy

- Wojtom
- Juventino
E no, nie przesadzaj. Capello dokładnie wie co ma zrobic, zeby ten tytuł nie wyslizngął mu się z rąk. Będzie to nielada wyczyn tego pana, wiec jestem pewien, ze taki taktyk jak on, nie pozwoli sobie na totalną klape pod koniec. Piłkarze rowniez są w dobrej formie i chcąc pokazac się z dobrej strony powinni wygrać dwa ostatnie meczeYari pisze:Przestrzegam przed hura-optymizmem . W lidze włoskiej różne cuda działy się pod koniec sezonu.Wojtom pisze:Ankieta troszke niedopracowana, bo nie ma najbardziej prawdopodobnej opcji, czyli tej, ktorą uznaje ja. Juventus juz jest mistrzem Włoch![]()
!

Wszystko moze wyjaśnic się juz w piątek, kiedy to Milan moze odpuscic, poluzować przed finałem LM i wystawic lekko rezerwowy skład, albo chociaz nie wystawiac kilku podstawowych graczy. Palermo lubi wykorzystywac takie sytuacje i moze sprawic niespodziankę, ktora bardzo nas ucieszy, a wtedy mecz z Livorno będzie juz tylko czystą formalnością. Forza Juve !

P.S A w hura-optymizm popadłem juz po wygranym meczu z Milanem

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- mnowo
- Qualità Juventino
Heh a co maja powiedziec? Wiedza doskonale, ze spalili temat. Wiedzieli, ze mecz na San Siro bedzie jednym z kluczowych spotkan w walce o mistrzostwo, i ze koncowka sezonu bedzie przypominala juz tylko mordercza walke z Juventusem. Nie dali rady- i dobrze o tym wiedza. Teraz Ancelotti, zamiast przyznac, ze Juve okazalo sie po prostu lepsze, sciemnia, ze skupiaja sie na Lidze Mistrzow.. :roll: hieh hieh cwaniak..Wojtom pisze:Piłkarze wypowiadają sie pesymistycznie o sezonie. Rui Costa "jest cięzko, ale mamy obowiązek grac do konca", a Ancelotti odciaga uwage, ze niby zalezy im bardziej na Lidze Mistrzow, po tym jak przegrali z nami i zremisowali z Lecce.
Ja z jego wypowiedzi czytalem tylka ta:
"Prowadzący Milan Carlo Ancelotti nie krył frustracji po tym, jak jego podopieczni zaledwie zremisowali z Lecce 2:2 i praktycznie stracili szansę na obronę tytułu mistrzów Włoch. "Rossoneri" na dwie kolejki przed końcem, tracą do Juventusu pięć punktów.
- Popełniliśmy karygodne błędy. Szczególnie przy golu na 2:1. Sądzę, że zabrakło koncentracji i konsekwencji - powiedział.
Milan może teraz skupić się na finale Ligi Mistrzów, który rozegrany zostanie 25 maja w Stambule."
zrodlo: http://www.lechsport.pl/?act=news&more=48903
Byli pewni swego, ale niestety w tym sezonie (w przyszlych oczywiscie jak najbardziej wierze, ze tez 8) ) Scudetto wraca do Turynu. I Panowie z Milanu, ktorym juz chyba powoli bedziemy dziekowac za walke w tym sezonie, musza sie z tym pogodzic.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Mecz na pewno nie bedzie łatwy. Co prawda Livorno jest na bezpiecznym miejscu ale przestrzegam przed hurraoptymizmem. Na pewno zagrają poważnie.
Bardzo wierze ze juz po tym meczu bedziemy świętować 28. scudetto, a do tego wystarczy....wygrać
i nie oglądać sie na Milan.
Poza tym nie chce nerwówki przed ostatnią kolejką, bo juz wystarczająco sie nadenerwowałem w tym sezonie
Mysle ze powinnismy wygrać 1,2-0 . Licze ze Alex zagra kolejny dobry mecz (oby taka seria trwała jak najdluzej, a nie ze wychodzi mu raz na 5 meczy
) A więc - Alex oby tak dalej !
Chciałbym zeby drugą brame dołożył Zlatan i bedzie luz.
Cóz, zbliża sie koniec sezonu i wlasnie teraz trzeba być skupionym na maxa, zeby nie stracić glupio punktów. Nawet nie chce o tym myśleć....
Także powinno być dobrze i głosuje ze juz teraz zapewnimy sobie 28. SCUDETTO !! Do trzeciej gwiazdy juz coraz bliżej, kurcze teraz dopiero bede sie niecierpliwił a juz przy 29 tym bardziej (oby wtedy sie nie zablokowali na pare lat
)
Ale to juz inny temat....
Czas na powrót scudetto tam gdzie jego miejsce !! FORZA JUVE :!:
Bardzo wierze ze juz po tym meczu bedziemy świętować 28. scudetto, a do tego wystarczy....wygrać
Poza tym nie chce nerwówki przed ostatnią kolejką, bo juz wystarczająco sie nadenerwowałem w tym sezonie

Mysle ze powinnismy wygrać 1,2-0 . Licze ze Alex zagra kolejny dobry mecz (oby taka seria trwała jak najdluzej, a nie ze wychodzi mu raz na 5 meczy
Chciałbym zeby drugą brame dołożył Zlatan i bedzie luz.
Cóz, zbliża sie koniec sezonu i wlasnie teraz trzeba być skupionym na maxa, zeby nie stracić glupio punktów. Nawet nie chce o tym myśleć....
Także powinno być dobrze i głosuje ze juz teraz zapewnimy sobie 28. SCUDETTO !! Do trzeciej gwiazdy juz coraz bliżej, kurcze teraz dopiero bede sie niecierpliwił a juz przy 29 tym bardziej (oby wtedy sie nie zablokowali na pare lat
Ale to juz inny temat....
Czas na powrót scudetto tam gdzie jego miejsce !! FORZA JUVE :!:

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Mimo wszystko uważam, że sprawa mistrzostwa roztrzygnie się w meczu z Livorno. Coprawda już dziś (piątek), możemy mieć koronę, ale ja tam bym wolał byśmy po naszym meczu świętowali mistrza. Jednak to będzie dziwne, siadzą nasi gracze przed TV, Milan remisuje lub przegrywa a oni się cieszą, zamiast na boisku to przed TV :-D Ale mniejsza o to. Jestem pewnie jedengo, w ten weekend będziemy mistrzami Włoch :!:
Mecz z Livorno? Wygramy to spotkanie, a dobry Lucarelli nie powącha piłki, coś jak Gilardino :twisted:
Co tu się rozpisywać, szykujmy się do wielkiej fety! Scudetto powraca tam, gdzie jego miejsce :!: :!: :twisted:
Wreszcie forum !! :*:* :-D
Mecz z Livorno? Wygramy to spotkanie, a dobry Lucarelli nie powącha piłki, coś jak Gilardino :twisted:
Co tu się rozpisywać, szykujmy się do wielkiej fety! Scudetto powraca tam, gdzie jego miejsce :!: :!: :twisted:
Wreszcie forum !! :*:* :-D

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
a ja mam pytanie:
-czy te scudetta za wygrana to co rok sa nowe czy jest tylko jedno i kto wygra do tego trafia i tylko sie ilosc razy wpisauje do klubu ile byl czy tez juve ma ich 27 czyli tyle ma tych paten?????
jak byscie mogli to odpowiedzcie
p.s-mam nadzieje ze juz dzis po remisie Milanu bedziemy zadowoleni:)
-czy te scudetta za wygrana to co rok sa nowe czy jest tylko jedno i kto wygra do tego trafia i tylko sie ilosc razy wpisauje do klubu ile byl czy tez juve ma ich 27 czyli tyle ma tych paten?????

p.s-mam nadzieje ze juz dzis po remisie Milanu bedziemy zadowoleni:)
- DamKam
- Juventino
Szczerze mowiac to ja nigdy nie widzialem jakiegos pucharu ktory dostaje druzyna zwycieska :!: Wydaje mi sie iz we Wloszech po prostu nie ma czegos takiego (a szkoda)Wieszczu-14- pisze:a ja mam pytanie:
-czy te scudetta za wygrana to co rok sa nowe czy jest tylko jedno i kto wygra do tego trafia i tylko sie ilosc razy wpisauje do klubu ile byl czy tez juve ma ich 27 czyli tyle ma tych paten?????jak byscie mogli to odpowiedzcie

Co do meczu z Livorno: no coz... to bedzie bardzo dziwna sytuacja... Juve wyjdzie na boisko juz jako Mistrz Wloch a nawet nie mieli okazji sie z niego cieszyc razem z kibicami na stadionie

- Coolfi
- Juventino
Przed nami mecz o pietruchę, nic nie znaczący dla nas, zbyt wiele nie znaczacy dla Livorno. Ale czy oznacza to że nie jest ważny? Nie!
Ja osobiście chciałbym, aby przewaga jaka osiągniemy nad Milanem była jak największa, dlatego przydałoby się wygrać ten i następny mecz. Może nie jest to zbyt ważne, ale zawsze daje pewien komfort że jednak napewno byliśmy w przekroju całego sezonu drużyną lepszą. To tylko głuche punkty przyznawane za wyniki, a nie za styl gry, ale coś jednak znaczą. Jesli ktoś nie jest w temacie Serie A, nie wie jak grają poszczególne drużyny to wyznacznikiem dla niego będzie tabela, a im wieksza przewaga, tym większe przekonanie o sile Juve. Wielkiej sile!
Ciekawi mnie skład jaki wystawi Capello. Nie ma on takiej ławki jak Ancelotti, ale napewno nie wystawi najmocniejszego składu. Trochę rotacji się przyda. W bramce raczej wystąpi Buffon, choć szans Chimentiego na występ nie przekreślam, jednak wolałbym zobaczyć tutaj Gigiego. W obronie dużo się raczej zmieni. moim zdaniem zagra Montero, dla którego to będzie mecz pożegnalny w Juve, no chyba że zagra także z Cagliari. Po bokach powinni zagrać gracze rezerwowi, by oszczędzić trochę tych lepszych na pogrom w ostatnim meczu Serie A i wielką fetę na Delle Alpi. Pessotto i Birindelli to dobre rozwiązanie. Partnerem Montero w środku mógłby być ktoś z pierwszego składu - ktoś jednak bramki musi strzec
W pomocy bez większych zmian. Na prawej Camor, na lewej Nedved bądź Olivera, w środku chciałbym zobaczyć Kapo i powracającego do formy Appiaha. Atak - tutaj nie ma co wybierać. Treze i Ibra lub Del Piero to niezłe rozwiązanie, a jeśli Capello chciałby zdobyć większą ilość bramek, może wystawić całą trójkę na koszt obrońcy. W ostatnim meczu powinien pojawić się Mutu - zaliczy debiut w meczu świętowania 28 scudetto i załapie się do tego triumfu, mimo iż zagra (?) jedno spotaknie, być może nawet nie całe. Jeszcze jedna sprawa mnie ciekawi. Czy w tym sezonie zagra jeszcze Ciro ? Każdy chciałby chyba zakończyć karierę z okragłą liczbą meczy na koncie, w tym wypadku 500. Tak więc ciekawe czy ten wynik utrzym do końca, czy też dostanie szansę na wejście w szóstą setkę? Miejmy nadziję że zobaczymy Ciro podczas świętowania w Turynie.
Jaki stawiam wynik? nie lubie tego robić, ale znów skuszę się i postawię na pewne 2:0 po bramkach Del Piero i Ibrahimovica. Licze na świetny mecz i godne uczczenie scudetto kompleten punktów w dwóch ostatnich spotkaniach.
FORZA JUVE !
Ja osobiście chciałbym, aby przewaga jaka osiągniemy nad Milanem była jak największa, dlatego przydałoby się wygrać ten i następny mecz. Może nie jest to zbyt ważne, ale zawsze daje pewien komfort że jednak napewno byliśmy w przekroju całego sezonu drużyną lepszą. To tylko głuche punkty przyznawane za wyniki, a nie za styl gry, ale coś jednak znaczą. Jesli ktoś nie jest w temacie Serie A, nie wie jak grają poszczególne drużyny to wyznacznikiem dla niego będzie tabela, a im wieksza przewaga, tym większe przekonanie o sile Juve. Wielkiej sile!

Ciekawi mnie skład jaki wystawi Capello. Nie ma on takiej ławki jak Ancelotti, ale napewno nie wystawi najmocniejszego składu. Trochę rotacji się przyda. W bramce raczej wystąpi Buffon, choć szans Chimentiego na występ nie przekreślam, jednak wolałbym zobaczyć tutaj Gigiego. W obronie dużo się raczej zmieni. moim zdaniem zagra Montero, dla którego to będzie mecz pożegnalny w Juve, no chyba że zagra także z Cagliari. Po bokach powinni zagrać gracze rezerwowi, by oszczędzić trochę tych lepszych na pogrom w ostatnim meczu Serie A i wielką fetę na Delle Alpi. Pessotto i Birindelli to dobre rozwiązanie. Partnerem Montero w środku mógłby być ktoś z pierwszego składu - ktoś jednak bramki musi strzec

W pomocy bez większych zmian. Na prawej Camor, na lewej Nedved bądź Olivera, w środku chciałbym zobaczyć Kapo i powracającego do formy Appiaha. Atak - tutaj nie ma co wybierać. Treze i Ibra lub Del Piero to niezłe rozwiązanie, a jeśli Capello chciałby zdobyć większą ilość bramek, może wystawić całą trójkę na koszt obrońcy. W ostatnim meczu powinien pojawić się Mutu - zaliczy debiut w meczu świętowania 28 scudetto i załapie się do tego triumfu, mimo iż zagra (?) jedno spotaknie, być może nawet nie całe. Jeszcze jedna sprawa mnie ciekawi. Czy w tym sezonie zagra jeszcze Ciro ? Każdy chciałby chyba zakończyć karierę z okragłą liczbą meczy na koncie, w tym wypadku 500. Tak więc ciekawe czy ten wynik utrzym do końca, czy też dostanie szansę na wejście w szóstą setkę? Miejmy nadziję że zobaczymy Ciro podczas świętowania w Turynie.
Jaki stawiam wynik? nie lubie tego robić, ale znów skuszę się i postawię na pewne 2:0 po bramkach Del Piero i Ibrahimovica. Licze na świetny mecz i godne uczczenie scudetto kompleten punktów w dwóch ostatnich spotkaniach.

FORZA JUVE !

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Vojtimar
- Juventino
Mistrza już mamy, więc myślę, że mecz nie będzie stał na jkimś wysokim poziomie, zwłaszcza, że Juventus gra na wyjeździe. Mnie także ciekawi skład jaki wystawi Capello. Moim zdaniem powinien być atak Mutu - Alex lub Zalayeta. W pomocy Kapo i Oliveira, w obronie Pessotto i Zebina, reszta bez zmian. Mecz będzie na Canal + sport, tylko nie wiem czy 1 czy 2.
Z Juve na dobre i złe!