Udinese czy Sampdoria???

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ

Kto wygra Udine czy Sampa?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 12:01

Jak myślicie która z tych dwóch drużyn ma szanse zagrać w LM.Obie te ekipy spisują się w tym sezonie bardzo dobrze.Udinese jest jak narazie na 4 miejscu w Serie A natomiast Sampdoria na 5 miesjcu.Dziś dojdzie do spotkania między tymi dwiema drużynami.Niewątpliwie smaczku dodaje fakt iż obie drużyny mają po tyle samo pountków czyli po 59.
W pierwszej rundzie wygrała ekipa z Sampdorii pokonując Udinese 2:0.
Oprócz meczu między sobą zarówno Udinese jak i Sampa mają trudne mecze przed sobą,a więc ten wyścig o LM zapowiada się bardzo ciekawie.Udinese będzie jeszcze grało na wyjeździe z Cagliari i na końcu z Milanem.Sampa będzie grała z Interem oraz Bologną.
Osobiście chciałbym aby Udinese zagrało w LM.Grają bardziej efekownie niż Sampdoria.Jestem ciekaw jak poradziła by sobie być może nowa siła Serie A.Posiadają oni kilku ciekawych zawodników.Jednak kontuzja Jankulovskiego może pokrzyżować plany Udinese.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 12:08

aleksander1986 pisze:Posiadają oni kilku ciekawych zawodników.
Druzyny Sampy tez bym do nieciekawych nie zaliczyl...
Jednak kontuzja Jankulovskiego może pokrzyżować plany Udinese.
Po ostatnim spieciu z Iaquinta, nieobecnosc Jankulovskiego moze wyjsc im na dobre :lol: . Zreszta graja jeszcze z Milanem, a juz jednego samoboja czech strzelil 8) .

Kogo wybrac do gry w LM? Ja bym wzial i jednych i drugich, zamiast beznadziejnego Interu. Niestety szansa na to, ze niebiesko-czarni nie zagraja nawet w eliminacjach, jest dosc mala. A szkoda, bo obydwie druzyny sa ciekawe i graja ładna pilke. W ostatecznosci postawilbym na Sampe. Maja swietnych kibicow (zaliczyli nawet burde z naszymi :dance: ) i wspanialy stadion.

Edit: tutaj cos na potwierdzenie mojej tezy o ultrasach blucerchiati:
http://www.fedelissimi61.it/Album%20fot ... l94-95.jpg
Ostatnio zmieniony 15 maja 2005, 12:37 przez Dionizos, łącznie zmieniany 1 raz.

howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 12:10

ja mysle ze bedzie remis :wink: obstawiam wynik 1:1.Sampdoria gra bardziej defensywnie,trudno jest mu bramke strzelic,Udinese bedzie atakowac i sie otworzy( tak mysle)nigdy nie widzialem ich gry ale z spewnoscia tak bedzie :D

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 13:51

Ja całym sercem jestem za Sampdorią. Uważam że Włochy na europejskim podwórku powinna reprezentować drużyna lepsza, a w moim przekonaniu Sampdoria przewyższa Udinese umiejętnościami pilkarskimi. Nawet biało-czarne barwy Udine mnie nie przekonają :lol: . Szkoda tylko że zespół Novellino zdecydowal się zamienić Bazzaniego na Simone Inzaghiego. Myślę że Bazzani jest obecnie lepszym zawodnikiem.

Wiadomo nie od dziś że Udinese słynie z wyszukiwania perełek i sprzedawania ich do wiekszych klubów. Coś na wzór Ajaxu, z tym że Holendrzy we większości szkolą wielkich piłkarzy, zaś zespół Spalletiego kupuje ich za grosze, by sprzedać za miliony. David Pizarro, Sulley Ali Muntari - ci zawodnicy zyskali wielką sławę po zaledwie krótkim okresie gry w Udinese, a już interesują się nimi wielkie firmy.

Samporia - ten klub bazuje na solidnych piłkarzach w sile wieku, choc nie brakuje młodych talentów. Podstawą zespołu jest obecnie Francesco Flachi i to własnie od niego wszystko będzie zależeć.

Moim zdaniem zwycięży Sampdoria i to właśnie ten zespół zobaczymy w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Skromne zwycięstwo jednobramkowe, po bramce Flachiego - to mój typ.

pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Becker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 14:18

Mecz zapowiada sie naprawde ciekawie, Sampdoria jak widac po tabeli traci mniej bramek jednak Udinese znowoz zdobywa wiecej, Udinese moim zdaniem ma lekka przewage jesli chodzi o sile razenia w ataku. Di Michele i Iaquinta swietnie sobie radza i zdobywaja razem sporo bramek, w Sampdorii nie nalezy zapominac o takich graczach jak Diana czy tez Flachi, ktory ustrzelil juz 14 bramek w tym sezonie... kogo bym wolal w LM ? Prosta odpowiedz - Sampdoria, dlaczego ? hmm to chyba sentyment albo po prostu nie potrzebna tam druga druzyna z Wloch w bialo czarnych barwach ;) mimo wszystko nie darze sympatia zespolu Udinese tak wiec licze na wygrana Sampy. Mysle, ze bedzie 1:2 dla gosci.

Obrazek
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 22:45

bijcie brawa dla mistrza :dance: :D wytypowalem 1;1 hehe!!I tak jak mowilem sampdoria zwyciezy walke z udinese o czonkostwo w LM.

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 23:26

Coolfi pisze:Wiadomo nie od dziś że Udinese słynie z wyszukiwania perełek i sprzedawania ich do wiekszych klubów. Coś na wzór Ajaxu, z tym że Holendrzy we większości szkolą wielkich piłkarzy, zaś zespół Spalletiego kupuje ich za grosze, by sprzedać za miliony. David Pizarro, Sulley Ali Muntari - ci zawodnicy zyskali wielką sławę po zaledwie krótkim okresie gry w Udinese, a już interesują się nimi wielkie firmy.
Chilijczyk jest w Udine od 6 sezonow, Muntari od bodaj 3. Za krotki okres bym tego nie uwazal. Zdaje mi sie, ze po prostu uslyszales o nich niedawno :lol: .
Powiedz mi jakie to perelki Udine sprzedalo? Znanego juz wczesniej z gry w Parmie Fiore? Czy ponad 30 letniego Muzziego?

jeżak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 01:08

Coś mi się wydaje, że sytuacja włoskich klubów może być w Europie w przyszłym sezonie nieciekawa. W LM zagra Udinese albo Sampdoria. Wolałbym chyba Udinese, ale myślę, że ich skład troche się zmieni po tym sezonie. Chyba maja troche ciekawszych zawodników, którzy mogą zmienić barwy, więc może lepiej żeby w LM grała Sampa. W PU sytuacja nie będzie zbyt fajna :) Patrzę i widzę same średniaki. Może się okazać, że Włochy szybko stracą większość swoich reprezentantów w europejskich pucharach. :roll:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 10:34

Wydaje mi się, że Udinese. Tacy zawodnicy jak Di Natale, Di Michele (technicy) czy nawet Fava z całą pewnością mogą zapewnić tej drużynie zwycięstwo.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
mil015

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2005, 10:54

jeżak pisze:Coś mi się wydaje, że sytuacja włoskich klubów może być w Europie w przyszłym sezonie nieciekawa. W LM zagra Udinese albo Sampdoria.
a zobacz kto byl w poprzednim sezonie w LM... Roma, która zdobyła 1pkt. czy ktoś moze zagrac gorzej niz Roma? raczej nie, ja sie ciesze ze bedzie gralo udine lub sampdoria :P bo przynajmniej jestem w 99% pewny ze którys z tych zespołów zdobędzie więcej pkt. niz roma :wink:

Obrazek
ODPOWIEDZ