Koszulka Juve!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 09:42

Juverulez! pisze:ej a ten sprzedawca artisx na allegro to sprzedaje oryginaly bo ja juz 2 miech czekam na koszulke Juve ze swoim nazwiskiem i nic nie ma :(:(:( niedlugo chyba bede interweniowal do władz serwisu! NIe odpowiada na e-maile i sie stresuje, po prostu skandal... :cry: :evil: 145 zl poszlo....
DjJuve czekał ok. 6 tygodni ... wiec lepiej nie spamuj mu skrzynki, bo napewno było w "umowie" oczekiwanie przykładowo 21 dni :wink:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 09:47

Par00wa pisze: gdyż normalnie wstyd mi było w niej chodzić, gryzł mnie fakt, że jest to zwykła szmata
Koszulka na ktorej jest herb Juve nigdy nie bedzie szmata, nawet jesli nie jest oryginalna. Nie przesadzaj w druga strone.

Edit:
I jeszcze pytanko. Jak wyglada sprawa prania koszulek z naprasowanka, czy po praniu zdziera sie?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 10:05

wErOn pisze:
Bobryt pisze:a oto moja nowa koszuleczka :)
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=5197060940
Już masz tą koszulkę? / czekasz na nią? / dopiero masz zamiar zamówić ?

Ciekaw jestem ile koszuje przesyłka :lol:
narazie została zamówiona. przypłynie gdzieś za 3 tygodnie :]
przesyłka na cały świat (worldwide) wynosi średnio 10-14$ (prawie drugie tyle co koszulka ale i tak sie opłaca)
moja sister ma konto w stanach to jej tylko siano podrzucam i mi zamawia :) z polskim ebayem nie wiem jak dokładnie jest
UPDATE:
Bobryt: mam tą koszulkę Barcy:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 14940&rd=1
Sprawdź drugie zdjęcie, gdzie widać koszulkę od przodu. Kolor wewnątrz koszulki powinien być IDENTYCZNY jak na zewnątrz w tym modelu, a tutaj jest tylko marny prześwit.
zdjęcia są różnych jakości i z reguły zdjęcia koszulek nie są rzeczywiste (w sensie że jak ktoś wystawia nie fotografuje towaru, tylko bierze fote z neta). jak pisze authentic to nie masz co się martwić o jakość

Obrazek
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 10:11

DjJuve pisze: Koszulka na ktorej jest herb Juve nigdy nie bedzie szmata, nawet jesli nie jest oryginalna. Nie przesadzaj w druga strone.
Koszulka, dzięki której niektóre cwane i perfidne osoby żerują na naszym przywiązaniu do barw, na naszych uczuciach czy emocjach, jest dla mnie szmatą. Próbują po prostu zarobić na nas, manipulując nami i okłamując nas. Nie akceptuję wszem i wobec takich ciosów poniżej pasa, a wszelkim allegrowym hienom wypowiadam wojnę swoją przyszłą ofertą.
Edit:
I jeszcze pytanko. Jak wyglada sprawa prania koszulek z naprasowanka, czy po praniu zdziera sie?
Mój oryginał jest jeszcze nienoszony, ale po dwóch praniach allegrowej sponsor SKY nie ma żadnych zdarć, a przypuszczam, że matowa prasowanka w autentyku będzie jeszcze trwalsza.

UPDATE:
bobryt pisze:zdjęcia są różnych jakości i z reguły zdjęcia koszulek nie są rzeczywiste (w sensie że jak ktoś wystawia nie fotografuje towaru, tylko bierze fote z neta). jak pisze authentic to nie masz co się martwić o jakość
Ojej... ale Ty naiwny. Chciałbym też mieć takie wielkie zaufanie do ludzi, ale niestety życie nauczyło mnie, że każdego trzeba sprawdzić. Widzę, że cena już Ci nieźle w banie uderzyła i nie ma co się spierać. Popatrz tylko jeszcze na wszystkie jego aukcje: czyżby znalazł akurat w necie akurat wszystkie koszulki jakie oferuje w takim samym ułożeniu? Przecież widać, że zdjęcia przedmiotów to nawet znak rozpoznawczym tegoż użytkownika - mocno wątpliwym jest fakt, iż bierze jest z neta, ale chyba tylko ja to dostrzegam... Poza tym zobacz, czy oferuje inne rozmiary. Niestety. Jedynie XL, w dodatku lewe XL, które tak na prawdę jest rozmiaru prawdziwej L. Uwidocznie to na porównaniu.
Par00wa - dawno temu już napisane pisze:tajlandzkie fabryki ze wzgledow finansowych masowo produkuja jeden uniwersalny rozmiar, ktory swoim zakresem obejmuje najwieksza grupe spoleczna. [w dł. XL jest odpowiednikiem prawdziwej eLki, a M - eSki] My oferujemy ci w wiekszosci przypadkow rozmiary S,M,L,XL i twoj XXL. Niektore trykoty mozemy rowniez zamowic w rozmiarach dzieciecych, czyli JNR:S,JNR:M,JNR:L,JNR:XL, gdzie JNR:XL jest odpowiednikiem L dla doroslych, jednak kosztuje duzo mniej. Z poczatku bedziemy sprowadzac L,XL i ewentualnie XXL, poniewaz ze wzgledu na minimalny zarobek, nie mozemy sobie pozwolic w poczatkowym etapie rozwoju na jakiekolwiek straty, lecz wraz z rozwojem bedziemy hurtowo zamawiac cala game rozmiarow.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2005, 10:32 przez Gibon, łącznie zmieniany 2 razy.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 10:18

Par00wa pisze:
DjJuve pisze: Koszulka na ktorej jest herb Juve nigdy nie bedzie szmata, nawet jesli nie jest oryginalna. Nie przesadzaj w druga strone.
Koszulka, dzięki której niektóre cwane i perfidne osoby żerują na naszym przywiązaniu do barw, na naszych uczuciach czy emocjach, jest dla mnie szmatą. Próbują po prostu zarobić na nas, manipulując nami i okłamując nas. Nie akceptuję wszem i wobec takich ciosów poniżej pasa, a wszelkim allegrowym hienom wypowiadam wojnę swoją przyszłą ofertą..
No wiesz ... chyba za bardzo wziąłeś sobie do serca sprawę posiadania koszulki ukochanego klubu. Jeśli ktoś nie posiada koszulki za 300 zł to nie jest prawdziwym kibicem? Dla Ciebie koszulka jest najważniejsza ? Mnie w sumie od zawsze wystarczały koszulki za 20zł z bazarku, a i to jest oznaką że kocham mój klub. Będziesz lepszym kibicem od innych, bo posiadasz koszulkę na której znaczek SKY jest prosto naprasowany a herb przyszyty? :roll:

... koszulka - 80zł, bycie kibicem - bezcenne ... :think:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 10:20

Par00wa pisze: Koszulka, dzięki której niektóre cwane i perfidne osoby żerują na naszym przywiązaniu do barw, na naszych uczuciach czy emocjach, jest dla mnie szmatą.
Dla mnie nawet czarno-biala bazarowka z herbem Juve nie bedzie szmata, ale to jest indywidualne podejscie kazdego kibica.
Par00wa pisze:Próbują po prostu zarobić na nas, manipulując nami i okłamując nas. Nie akceptuję wszem i wobec takich ciosów poniżej pasa,
Fakt, jest to nieuczciwe, ludzia powinno sie mowic jaka jest prawda. Poki co, mimo wszystko wole te koszulki z allegro, a dlaczego?
a) nie stac mnie na te ze sklepu za cene 280zl.
b) nie chce miec bazarowki.
c) koszulka mimo iz nie oryginalna wyglada calkiem dobrze (przynajmniej dla mnie)
Par00wa pisze: a wszelkim allegrowym hienom wypowiadam wojnę swoją przyszłą ofertą.
Czekamy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 10:28

Trochę sprostuję pewną nadinterpretację jaka się tu pojawiła:

Oczywiście koszulka to kwestia emocjonalna i finansowa każdego z kibiców. Ja nikogo nie zmuszam do swojej oferty, wiem, że niektórych po prostu nie stać. Rozumiem, że ktoś ciężko uciułane 30 zł wyda na bazarówke i będzie miał z tego wielką satysfakcję, ale chodzi mi tu o całkiem inną sprawę. O uczciwość. Jeżeli ktoś sprzedaje produkt wart 2x mniej, podpisując go fałszywie jako oryginał, wykorzystując nasze uczucia, to już dla mnie zwykłe świństwo! Po prostu żerują na naszym oddaniu klubowi, nad emocjami jakie nam dostarcza. Są to hieny gryzące nas po jajach! Dlatego nie mam szacunku dla ich produktów.

UPDATE:
Wy może jedynie z czystej kalkulacji zaopatrujecie się w takowe produkty, będąc w pełni świadomi o jakości koszulki, lecz pomyślcie ilu już wykorzystano...

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 12:19

Par00wa pisze: Jeżeli ktoś sprzedaje produkt wart 2x mniej, podpisując go fałszywie jako oryginał, wykorzystując nasze uczucia, to już dla mnie zwykłe świństwo!
W takim razie - nie lepiej byłoby gdybyś sprzedawał koszulki takie jak oferuje m.in Szulni czyli te dobrze wykonane podróby, ale za przykładowo 50zł ? Daje sobie rekę uciąć że miałbyś wielkie zyski, a i ludzie byliby zadowoleni 8)

Wolność i kapitalizm!
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 13:02

wErOn pisze: W takim razie - nie lepiej byłoby gdybyś sprzedawał koszulki takie jak oferuje m.in Szulni czyli te dobrze wykonane podróby, ale za przykładowo 50zł ? Daje sobie rekę uciąć że miałbyś wielkie zyski, a i ludzie byliby zadowoleni 8)
Nie rozumiesz sensu i idei naszej działalności. Chcemy wyznaczyć nową jakość w sprzęcie sportowym na Allegro, pokazać ludziom produkty, których wartość dla kibica stoi ponad tą sferą materialną, produkt, który zachowa na wiele lat, każdego razu odnosząc się do niego z ogromnym szacunkiem, nosząc go na sobie z ogromną dumą, a w końcu - chcemu zwalczać tą masową modę na tanie falsyfikaty. Na prawdę tutaj zyski są mniej ważne niż sama idea, nie chcemy robić taniej masówki :? . Wierzymy, że znajdą się ludzie, którzy cenią sobie jakość.

dawidm

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 13:41

Pamiętam jak niedawno przy okazji wyjazdu grupy ludzi z Juvepoland wpłaciłem siano juveluckowi, żeby kupił mi oryginalną koszulkę z Turynu. Zbierałem siano przez kilka miesięcy, ale niestety z wiadomych przyczyn wyjazd nie doszedł do skutku :-/ Jestem w stanie wydać teraz te pieniądze na oryginalna koszulkę Juve. Bardziej smakuje coś na co czekamy dłużej (czyli oryginalna koszulka) niż zwykła podróba za paredziesiąt złotych. Ale to tylko moje zdanie. PS. Do Par00wy : Coś nie zrozumiałem. Te koszulki co miałbyś zamiar sprzedawać byłyby z zeszłego sezonu, tak ? Masz jakieś ich zdjęcia ? jeśli to możliwe to wyślij na dawidm@tenbit.pl. Pozdro

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 14:22

http://www.allegro.pl/show_item.phpitem=38522717; http://www.sportshop.kylos.pl/al/lw/22.html; http://www.sportshop.kylos.pl/al/lw/05.html dobra a co o tym sadzicie...bo nei ukrywam napalilem sie! Poprosze o oceny, z gory dzieki! Adresy bierzcie bez srednikow, zeby potem nie bylo, ze stronka nie dziala.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 14:27

Par00wa pisze:
wErOn pisze: W takim razie - nie lepiej byłoby gdybyś sprzedawał koszulki takie jak oferuje m.in Szulni czyli te dobrze wykonane podróby, ale za przykładowo 50zł ? Daje sobie rekę uciąć że miałbyś wielkie zyski, a i ludzie byliby zadowoleni 8)
Nie rozumiesz sensu i idei naszej działalności. Chcemy wyznaczyć nową jakość w sprzęcie sportowym na Allegro, pokazać ludziom produkty, których wartość dla kibica stoi ponad tą sferą materialną, produkt, który zachowa na wiele lat, każdego razu odnosząc się do niego z ogromnym szacunkiem, nosząc go na sobie z ogromną dumą, a w końcu - chcemu zwalczać tą masową modę na tanie falsyfikaty. Na prawdę tutaj zyski są mniej ważne niż sama idea, nie chcemy robić taniej masówki :? . Wierzymy, że znajdą się ludzie, którzy cenią sobie jakość.
Dobrze. Ja to rozumiem. Ale czy piszesz, że na allegro 99% to sprzedawcy którzy biorą kupe kasy za koszulkę wartą o wiele mniej. W takim razie czy oprócz sprzedaży tych orginalów, niemógłbyś sprzedawać równiez tych "drogich podróbek" za cenę jaką rzeczywiście warta jest taka koszulka ? Aha - i nie mów mi, że zyski są tu najmniej ważne, bo w to akurat nie uwierze 8)

Wolność i kapitalizm!
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 14:37

W niedługim czasie planuje zakupić jakąś porządną koszulkę Juve. Ma to być pewnego rodzaju nagroda za dobre świadectwo 8) . Mam zamiar zaczekać i kupić koszulkę już na przyszły sezon - wiadomo że co sezon zmienia się fason. Nie chcę kupować "allegrowych towarów" - mam nadzieję że Par00wa naprawdę będzie miał w swojej ofercie dobre koszulki. Jeśli tak to masz już jednego klienta :wink: Zdaję sobie sprawę że koszulki najtańsze nie będą, ale skoro nagroda od rodziców nie mam zamiaru oszczędzać, coś mi się za rok pracy należy :P

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 15:56

wErOn pisze: Dobrze. Ja to rozumiem. Ale czy piszesz, że na allegro 99% to sprzedawcy którzy biorą kupe kasy za koszulkę wartą o wiele mniej. W takim razie czy oprócz sprzedaży tych orginalów, niemógłbyś sprzedawać równiez tych "drogich podróbek" za cenę jaką rzeczywiście warta jest taka koszulka ? Aha - i nie mów mi, że zyski są tu najmniej ważne, bo w to akurat nie uwierze 8)
Niestety nasze założenia nam tego zabraniają, chcemy stworzyć pewien określony wizerunek, sprzedając szczegółowo dobrane produkty. Może jak już na prawdę bedzie u nas krucho z kasą, to sprzedamy własne ideały... hehe żartuję.

Dzięcioł: ze zdjęc mogę Ci powiedzieć, że nie są to oryginały. Czemu? Zobaczysz w porównaniu, które będzie prawdopodbnie już dzisiaj. :ok:

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 16:22

Dobra w takim razie czekam, na ta twoja oferte...Paroweczko ty moja!

ODPOWIEDZ