Koszulka Juve!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
felix jaegar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:16

Po lekturze tego watku postanowilem wstrzymac sie z kupnem koszulki do czasu az Par00wa opublikuje swoj text na temat podroba vs.original :think: btw. Par00wa, mam nadzieje ze sklepik ruszy na dniach :)

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:28

felix jaegar pisze:Po lekturze tego watku postanowilem wstrzymac sie z kupnem koszulki do czasu az Par00wa opublikuje swoj text na temat podroba vs.original :think: btw. Par00wa, mam nadzieje ze sklepik ruszy na dniach :)
No właśnie, Par00wa, chyba kazdy, kto kupił chociaż jedną koszulke Juve, albo jakąś inną, czeka na ten Twój tekst dotyczący "całej prawdy" o allegro i o autentyczności, czy też o fałszywkach wśród koszulek.

Mam nadzieje, ze opublikujesz go niebawem i będziemy mogli dowiedziec sie tego, czego jeszcze nie wiemy :P A moze wiemy, a nie zwrocilismy uwagi. Rowniez czekam na otwarcie Twojego "domowego bazaru, bo mama kupila za duzo koszulek" zeby nie mowic sklep, bo jeszcze sie policja przyczepi :P

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:30

Marezmo pisze:
sbartnicki pisze: Zauważ że herb jako taki jest naszywką, ale do koszulki jest niestety przyklejony. Pisałem o tym szuliniemu, ale mnie wyśmiał i powiedział że mam problemy wizualne!!! Jeśli byłby naszyty na koszulkę, to od środka byłoby to widać (jakieś nitki, czy coś), tak jak widać w przypadku fajki Nike oraz gwiazdek. No niestety herb jest naklejony.
Prawda, ale przecież nie wiemy jak to wygląda na koszulkach w których grają... Co prawda na mojej jest troche kleju co wygląda mało profesjonalnie, ale i tak uważam, że koszulki od szuliniego to niezły interes.
A z tym jak Ci odpowiedział to dziwne, dla mnie zawsze zachowywał sie profesjonalnie...

Pozdrawiam
Taaaaaaak.... Dla mnie też się zachowywał profesjonalnie. Aż do wystawienia komenta... Następnie chciałem zamówić dla kumpla koszulkę realu, to mu się nie chciało wystawić i odesłał mnie do jakiegoś tam sklepu (którego nie można nazwać profesjonalnym). Mi zależało na kupnie przez Allegro- wiadomo, bezpieczniej. Następnie inny kumpel chciał Interu to też coś biadolił że mu się nie opłaca wystawiać, bo to ostatni egzemplarz czy coś... No a następnie miała miejsce wspomniana sprawa o którą go pytałem. Trudno, może skoczę do okulisty :)
Oczywiście zanim kupiłem i pytałem o różne szczegóły to odpowiadał bardzo szybko i wyczerpująco. Zachwalał produkt jak nie wiem co...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:30

hehe Pr00wa rozkrecil ladna burze na forum ;)
okazalo sie ze 3/4 uzytkownikow ma nie oryginalne koszulki Juve :wink:
Ja osobiscie (mimo iz zdaje sobie sprawe ze koszulka moze byc badz jest nie oryginalna) jestem zadowolony, obecnie nie stac mnie na stroj ze sklepu (ponad 200zl) a ladniejszej podrobki nie kupie :wink:
Jak widac na allegro niezwykle zadko jest okazja kupic cos w 100% prawdziwego.

Co do mojego ostatniego zakupu nie mam zastrzezen- material dokladnie taki sam (sprawdzalaem w sklepie) herb naszywany i sa metki (choc nie wiem czy cokolwiek warte hehe), najwazniejsza jest i tak dycha oraz R.Baggio na plecach :smile:

Par00wa czekamy na konkrety i mam nadzieje ze koszulki na przyszly sezon bedzie mozna kupic juz u Ciebie :)

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:31

black: w każdej chwili mogę z głowy wymienić te różnice, gdyż mam obie koszulki przed nosem, lecz nie sądzisz, że każdy element uwidoczniony na zdjęciu wzmocni jedynie funkcję eskpresywną, czyli główną/podstawową/elemntarną funkcję tegoż tekstu? Chcę od początku do końca swej mini-działalności, od tekstu po sprzedaż, wzbudzać zaufanie wśród kontrahentów oraz wykazywać im szacunek poprzez swój profesjonalizm i poważne podejście do tematu. Swoje głośne szczekanie chcę udokumentować i zargumentować niepodważalnymi aspektami. Możecie być pewni, że zasłużony kolekcjoner koszulek do takiego interesu nie podejdzie ze słomianym zapałem, bez porządnej organizacji i otoczki. Siedząc w tym pare lat, poznaje się pewne nieuczciwe chwyty sprzedawców, pod wpływem których moja irytacja się tak spotęgowała, że postanowiłem coś sam zrobić. Z początku miało mięc to charakter czysto idealistyczny, lecz wraz z pozyskaniem wspólnika wiąże większe nadzieje z tym pomysłem.

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:36

Par00wa - będziesz posiadał koszulki reprezentacji Włoch? Jeśli tak, to czy cena będzie wyższa niż 130zl ? 8)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 22:57

Dla wszystkich zniecierpliwionych umieszczam fotki robione przed chwilą komórką, aby potwierdzić w ogóle posiadanie w/w koszulek. Niestety taka jakość zdjęć nie wystarczy dla fotek do testu, gdyż potrzebujemy trybu makro do uchwycenia małych elementów, które jednak stanowią dużą różnicę w kontekście porównania.

Obrazek
Obrazek

weron: niestety, ale ceny będą wyższe niż 130 zł. Być może Allegrowcy mogą sobie na taką cenę pozwolić przy kupnie towaru za 40 zł, ale my nie, więc ceny będą się wachać w zależności od koszulki 150-190. Lecz do momentu wystawienia pierwszej aukcji, nie ma co gadać o dokładnie cenie - sami zobaczymy ile nas to wszystko będzie kosztować.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 23:05

Par00wa pisze:Dla wszystkich zniecierpliwionych umieszczam fotki robione przed chwilą komórką, aby potwierdzić w ogóle posiadanie w/w koszulek. Niestety taka jakość zdjęć nie wystarczy dla fotek do testu, gdyż potrzebujemy trybu makro do uchwycenia małych elementów, które jednak stanowią dużą różnicę w kontekście porównania.
Na pierwszy rzut oka, od razu stwierdzilbym, ze pierwsza ( ta wyzej ) pochodzi z allegro. Dlaczego? Bo przy bokach ma takie "zmarszczki", ze tak to ujmę, a ta nizej wyglada o wiele lepiej nawet na tych zdjeciach. :wink: Czekamy jednak na analize experta. :)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 23:26

Co do tych zdjec to widac roznice. Chociazby to ze na oryginalnej koszulce ostatni pasek jest czarny i nie ma po nim zadnego bialego kawalka materialu jaki jest widoczny przy "replice". Co do oryginalnosci koszulek, to jak ktos chce kupic oryginal to niech idzie do GO Sportu i sobie kupi. Mi wystarcza podrobka z Allegro, bo nikt nie bedzie raczej dotykal ani blizej sie jej przygladal. 250 czy 279 zl to dla mnie za duzo, nie mieszkam w bogatym zachodnim kraju gdzie wydatek 70 funtow to po prostu cena porzadnego prezentu i gdzie hamburger kosztuje 5 Ł . Sadze ze nikt raczej nie powinen sie nastawiac ze za 100 zl albo nawet 140 kupi oryginalna koszulke, a wszelkie bajki o tym ze jest sprowadzana i nie ma marzy sklepowej sa wyssane z palca ;) . Po prostu oryginal jest w sklepie a podrobki na allegro. Oczywiscie zalezy jak sie trafi, mozna trafic kijowa "replike" a mozna trafic bardzo dobrze zrobiona. Kwestia wyboru.
pozdr

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 23:32

Kolejne pytanie > jak kupić koszulkę w tym sklepie :lol: ?
http://www.sportshop.kylos.pl/

Myslę, że to tam sama strona co http://www.sportshop.pl/ ale tam nie widzę koszulek Włoch, natomiast w pierwszym linku takowe są ;)
Ciekaw jestem cen tych koszulek :roll:

Co do koszulek Par00wy > raczej się nie skuszę, bo poprostu mnie na to nie stać. Mysle że wystarczy mi ta dobrze wykonana replika, którą bedzie mozna zaszpanowac w szkole :smile: :smile:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Bobryt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 23:32

z lekka przesada z tą ceną. ponad 250zł? przegięcie

se popatrzcie... świat stoi otworem!

http://www.ebay.pl/listResults?browse=0 ... orldWide=1

a oto moja nowa koszuleczka :)
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=5197060940

Obrazek
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 23:43

Bobryt pisze:a oto moja nowa koszuleczka :)
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=5197060940
Już masz tą koszulkę? / czekasz na nią? / dopiero masz zamiar zamówić ?

Ciekaw jestem ile koszuje przesyłka :lol:

Wolność i kapitalizm!
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2005, 23:50

tamcatmi6 pisze:Mi wystarcza podrobka z Allegro, bo nikt nie bedzie raczej dotykal ani blizej sie jej przygladal.
Wcześniej już pisałem:
Być może niektórym wystarcza tani produkt przypominający jedynie oryginał, ale wtedy warto zadać sobie pytanie: dla kogo kupujemy tą koszulkę? Dla innych, którzy będą nieświadomi genezy twojego shirtu, czy dla siebie i własnej satysfakcji z posiadania produktu, którym wspierasz i oddajesz hołd klubowi?
Wiadomo, nikogo nie zmuszam, poniewaz:
Par00wa pisze: Naszym targetem sa prawdziwy fani swoich druzyn, ktorzy chcac miec taka koszulke, na ktorej kazda plama bedzie ranic ich serce. Majac taka koszulke, czuje sie bliskosc z zespolem, trykot emanuje historia klubu i szacunkiem do niego, wiesz, ze kupujac ten produkt wsparles klub, a nie tajlandskich cwaniakow chcacych na nas zarobic!
Bobryt: niestety oranges999 jest jednym z głownych dostawców dobrze wykonanych podróbek. Na tych zdjęciach tego nie widać, lecz proponuję poczekać aż będzie miał dostępną którąś z koszulek Barcy - tam to doskonale widać [sam ci to wskażę], a wiem, że sprzedaje je regularnie. Pamiętajcie o zasadzie numer jeden: jeśli ktoś sprzedaje jedną podróbe [przeczytaj komentarze jego], to na 99% wszystkie pochodzą z tego samego źródła. Aha, już wcześniej pisałem, że odradzam cały Ebay, gdyż jest to internetowy bazar. Te same produkty masz na allegro z narzuconą marżą przez sprzedawców-pośredników.

Cwany polaczek jednak nic poza ceną i zyskiem nie widzi, a szkoda...

UPDATE:
Bobryt: mam tą koszulkę Barcy:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 14940&rd=1
Sprawdź drugie zdjęcie, gdzie widać koszulkę od przodu. Kolor wewnątrz koszulki powinien być IDENTYCZNY jak na zewnątrz w tym modelu, a tutaj jest tylko marny prześwit. Oranges999 idzie niestety na czarną listę... "se popatrz"... :?

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 00:02

ej a ten sprzedawca artisx na allegro to sprzedaje oryginaly bo ja juz 2 miech czekam na koszulke Juve ze swoim nazwiskiem i nic nie ma :(:(:( niedlugo chyba bede interweniowal do władz serwisu! NIe odpowiada na e-maile i sie stresuje, po prostu skandal... :cry: :evil: 145 zl poszlo....

Obrazek
Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2005, 00:08

Juverulez! pisze:ej a ten sprzedawca artisx na allegro to sprzedaje oryginaly bo ja juz 2 miech czekam na koszulke Juve ze swoim nazwiskiem i nic nie ma :(:(:( niedlugo chyba bede interweniowal do władz serwisu! NIe odpowiada na e-maile i sie stresuje, po prostu skandal... :cry: :evil: 145 zl poszlo....
Taki sam los spotkał mojego kumpla, czeka biedaczek drugi miesiąc na koszulkę Barcy z nazwiskiem. Podobno ma mu zwrócić kasę, bo się z nim dogadał, ale jeszcze się go zapytam i Ci napiszę, jak u niego sytuacja się wyklarowała.

Polecam przejrzeć jego komentarze:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid ... _recvd_neg

Nigdy nie miałem styczności z jego produktami, ale złamał on zasadę pierwszą, więc ja go osobiście wpisuję na czarną listę. Zresztą jeśli paczka idzie z Tajlandii, to nie ma co się łudzić, że przyjdzie do nas oryginał...

UPDATE:
A jeśli kogoś interesuje niby-oryginał od Szuliniego, to z chęcią sprzedam tę swoją, którą widać na zdjęciu i będzie widać na porównaniu. Powiedzmy, że za 40 zł + przesylka. Była ona bodajże dwa razy noszona, gdyż normalnie wstyd mi było w niej chodzić, gryzł mnie fakt, że jest to zwykła szmata, ale te dwa razy nałożyłem ją na bluzę w celach manifestacyjnych:
1. Po wygranej 2:0 z Realem - "Dumni po zwycięstwie..."
2. Po remisie 0:0 z Liverpoolem - "(...)wierni po porażce."

ODPOWIEDZ