16 maja 2005 - minął równo rok od odejścia Lippi'ego!
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Ważne żeby w przyszłym sezonie walczyć do samego końca, no i żebyśmy z tej walki wyszli zwycięsko, bo głód Ligi MIstrzów jest u nas coraz większy.felix jaegar pisze:Wazne tylko zeby w przyszlym sezonie powalczyc dluzej w lidze mistrzow.
Co do tematu to ja dobrze oceniam pracę Capello, może nie gramy olśniewająco, ale niektóre mecze pokazują że gdyby Capello miał szerszą ławkę to moglibyśmy częściej oglądać takie mecze jak z Realem i Milanem. Nie możemy cały czas grać tak jak w tych dwóch meczach bo wiadomo że kalendarz jest napięty, a ławeczka nie zabardzo.
A w porównaniu Capello i Lippiego to według mnie ci dwaj panowie są najlepsi w swoim fachu we Włoszech z lekkim wskazaniem na Marcelo.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Splimer
- Juventino
Uważam, że obaj Panowie zaslugują na duży szacunek. W swoich działaniach jeden przez drugiego się prześciga. Są jednymi z najlepszych strategów w Europie jak i na świecie. Cała drużyna Bianconerich czuje duży sentyment do Lippiego i ja również. Jest napewno wielką postacią dla teamu Juve. O samym Capello można bardzo dobrze dużo powiedzieć co o jego poprzedniku. Najwidoczniej zmiana trenera była potrzebna Juventusowi żeby móc odnowić skład, żeby wprowadzić zmiany do drużyny aby w nowej sile znów móc powalczyć o Scudetto. :]
- ozaru4
- Juventino
Felix Jaegar! Specjalnie podkreslilem slowo PRAKTYCZNIE zebys sie nie czepial
...nie mowie ze tylko on pracuje...on NAJBARDZIEJ pracuje (tak mnie sie wydaje, no ale nie wiem...
). A poza tym musisz przyznac, ze druzyna sprzed 2 lat byla 4 razy lepsza...

- nookie
- Juventino
100% racji...to ze nie gramy az tak efektownie jak za czasów Lippiego to nie jest do konca wina tlyko Capello..ustawia on taka taktyke na jaka sobie moze pozwolic...nawet za bardzo nie ma zadnego rezerwowego, ktory moglby wniesc cos znaczacego do ofensywy...niby jest kapo ale Capello jakby go nie zauwaza, a poza nim to moze jeszcze Olivera ale on tez zbyt wielu szans nie dostaje..co do oceniania pracy Capello to mysle ze mozna juz go podsumowywac bo patrzymy na to jak gra JUVE a nie na to jakie tytuly osiagnal..a musicie przyznac ze w tamtym sezonie bylo duzo gorzej niz jest teraz..naprawde wielkim szczesciem wygrywalismy mecze w ktorych nie zasluzylismy na to..sam bodajże Giraudo tak mowil...a co do Lippiego jest on fantastycznym trenerem i ja mam przeczucie ze on znow powroci do JUVE za lat kilka..on potrzebuje tak jakby odpoczynku od tej druzyny i mam nadzieje ze znowu powroci..to w sumie jest calkime prawdopodobne za lat kilka..oby tak sie staloADAMJUVENTUSPL pisze: Co do tematu to ja dobrze oceniam pracę Capello, może nie gramy olśniewająco, ale niektóre mecze pokazują że gdyby Capello miał szerszą ławkę to moglibyśmy częściej oglądać takie mecze jak z Realem i Milanem. Nie możemy cały czas grać tak jak w tych dwóch meczach bo wiadomo że kalendarz jest napięty, a ławeczka nie zabardzo.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- felix jaegar
- Juventino
Zebym sie nie czepial to musialbys tam winka wstawic a nie pisac duzymi literami :naughty:ozaru4 pisze:Felix Jaegar! Specjalnie podkreslilem slowo PRAKTYCZNIE zebys sie nie czepial...nie mowie ze tylko on pracuje...on NAJBARDZIEJ pracuje (tak mnie sie wydaje, no ale nie wiem...
). A poza tym musisz przyznac, ze druzyna sprzed 2 lat byla 4 razy lepsza...

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
- [Nevermind]
- Juventino
Dokładnie. Wogle skad na tym forum, wzial sie taki kult Kapo, moze on poprostu nie nadaje sie na Serie A. Capello wie co robi.Diego pisze:
W tej sytuacji Capello podjął bardzo dobrą decyzję. Przecież musieliśmy się bronić, więc jasne jest chyba, że musi wejść zawodnik grający defensywnie (w tym przypadku Blasi) :roll: .farmer16 pisze:niekiedy wkurza mnie jak wpuszcza słabszych zawodników :? Jak zoabzcyłem że zamiast nie pamiętam kogo w meczu z Milanem wszełd Blasi to normalnie śmiać mi się chcialoPrzeciez mamy świetnego Kapo czemu Capello z niego nie korzysta
- nookie
- Juventino
Ale jesli juz chodzi o poprzedni sezon to różnica jest i to duza..sam przyznasz nieprawdaz??byc moze ze to tylko dzieki transferom gra JUVE sie poprawila ale nie sadze zeby to byljedyny powód..Capello wniosl jakas swiezosc do druzyny i przestal wystawiac Alexa niezaleznie od wszystkiego..felix jaegar pisze: ale jak dla mnie druzyna sprzed 2 lat grala bardziej efektownie, natomiast efektywnosc byla podobna. Nie mozna wiec mowic o jakiejs zatrwazajacej roznicy w poziomie gry...
Zauwaz ze rowniez mlody Blasi wystawiany byl b. czesto przez Capello..a Kapo??tu taj bardziej chodzi o to zeby w ogole go wyprobowac i sprawdzic czy faktycznie on sie nadaje do gdy w Serie A..bo jak narazie to nie bylo jak tego sprawdzic...[Nevermind] pisze:Wogle skad na tym forum, wzial sie taki kult Kapo, moze on poprostu nie nadaje sie na Serie A. Capello wie co robi.
a tak w ogoel wie ktos moze ile meczy w tym sezonie rozegral Kapo?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
- wErOn
- Juventino
13 ; słownie: trzynaście 8)nookie pisze:a tak w ogoel wie ktos moze ile meczy w tym sezonie rozegral Kapo?
Oczywiscie nie sa to całe spotkania, tylko ich końcówki ... :roll:
Na boisku był łącznie przez 191 minut ... :doh:
Dla porównania Blasi rozegrał 26 spotkań, ale był na boisku przez 1770 min. :evil:
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Peja
- Juventino
Widocznie tak skoro pewnym krokiem idziemy po Scudetto zostawiajac w tyle Milan ktory ma leprzy skladozaru4 pisze:Mija rok od odejścia Lippiego...trzeba więc podsumować ten rok Capello i czy jest on dobrym trenerem dla Juve?
To raczej nie on dal pomysl do sprowadzenia tych graczy, ale co widac spisuja sie oni znakomicieozaru4 pisze:Czy Capello dobrze postąpił kupując nowych piłkarzy tj. Zlatan ( 8) ), Fabio ( 8) ) i reszta![]()
Kupic:ozaru4 pisze: Kogo Juve powinno kupic, a kogo sprzedac![]()
Gilardino-cena ok 15 milionow
Edu-wolny transfer
Chivu-cena ok. 10 milionow
Bonera/Barzagli- ok.5 milionow
Tudor-powrot z wypozyczenia
Qrde troche duzo tych milionow wyszlo

Sprzedac Montero, Trezeguet
- darel
- Juventino
Ciężko porównywac Lippiego i Capello, a na dzien dzisiejszy jest to niemalże nie możliwe. Powód tego jest jeden - Lippi pracował w Juve wiele lat, zdążył fantastycznie poznac zarówno zawodników jak i drużyne. Sięgnął z Juve po najwyższe laury, zbudował wielki klub, którego bała sie kazda drużyna w Europie.
Capello jest dopiero na poczatku tej wielkiej drogi - plany ma ambitne, ale droga do tytułu najlepszego klubu w Europie jest bardazo trudna. Jak zobaczylismy nie da sie tego zrobić w jednym sezonie. U Capello widać pewna mysl szkoleniową, widac że ma pomysł na ta druzyne, że ma plany sięgające w przyszłość. To czego teraz mu potrzeba to czasu i najbliższego okna transferowego na skompletowanie składu.
Narazie pozostaje cieszyć się z tego, że Juve pod wodzą Capello pewnie dąży do 28 Scudetto. To dobry prognostyk na przyszłe sezony.
Capello jest dopiero na poczatku tej wielkiej drogi - plany ma ambitne, ale droga do tytułu najlepszego klubu w Europie jest bardazo trudna. Jak zobaczylismy nie da sie tego zrobić w jednym sezonie. U Capello widać pewna mysl szkoleniową, widac że ma pomysł na ta druzyne, że ma plany sięgające w przyszłość. To czego teraz mu potrzeba to czasu i najbliższego okna transferowego na skompletowanie składu.
Narazie pozostaje cieszyć się z tego, że Juve pod wodzą Capello pewnie dąży do 28 Scudetto. To dobry prognostyk na przyszłe sezony.
na zawsze wierni turyńskiej drużynie
- ozaru4
- Juventino
:? SPRZEDAC TREZEGUET? Ty sie gosciu zastanow co piszesz...(hehe, no szczerze mowiac to ja tez jestem w tym kiepski
)...Ale dlaczego sprzedac TREZEGUETA? Montero, Pessotto to rozumiem... :!:
18.09.05 (pozostało 35 spotkań)
01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
01. Juventus (09 pkt - 100%)
02. Lazio (06 - 66%)
03. Fiorentina (06 - 66%)
---------------
10. Milan (04 - 44%)
- gosciu_Muranista
- Juventino
z prostej przyczyny otóż David jest zawodnikiem jakby to nazwać: kontuzjogennym i już swoje lata ma. Tak więc Juve powinno go sprzedać póki jeszcze ma on jakąś wartość na rynku i kupić kogoś znacznie młodszego-oby był to Gilardino.ozaru4 pisze::? SPRZEDAC TREZEGUET? Ty sie gosciu zastanow co piszesz...(hehe, no szczerze mowiac to ja tez jestem w tym kiepski)...Ale dlaczego sprzedac TREZEGUETA? Montero, Pessotto to rozumiem... :!:
A co do tematu: bardzo szanuje Lippiego za to co zrobił dla klubu(jest to jeden z moich ulubionych trenerów). Trudno porównywać go z Capello gdyż każdy z nich ma inny warsztat pracy i inne metody. Ale jak narazie jestem zadowolony z Capello jedyną rzeczą jaką mógłby zmienić to wprowadzić większą rotację składu żeby zawodnicy pod koniec sezonu nie ciągneli resztkami sił.
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Napoczątku myślałem że zatrudnienie przez Juve Capello jest błedem. Chciałem by Lippi został a nawet gdy już wiedziałem że Lippi odejdzie to i tak wolałem by to stanowisko przeją Deschamp. Teraz gdy Capello trenuje Bianconerih już prawie rok widze że sie myliłem. W lidze mistrzów odpadliśmy coprawda dość wcześnie ale kto wie czy nie z najlepszą drużyną tego turnieju. A scudetto mamy już chyba zapewnione bo wątpie by Juve wypuściło je teraz z rąk.
- pan Zambrotta
- Juventino
osądzać Capello po jednym sezonie pracy ? ja na razie tego nie zrobię - 12 miesięcy to trochę za mało. Lippi pracował z Juventusem dość długo, tak więc i Capello ocenię po kilku sezonach. Może już nawet po dwóch, nie wiem, ale na pewno nie po jednym.
Ale na pewno można powiedzieć, że w porównaniu z ostatnim sezonem Juventus pnie się w górę. Z drużyny z ponad 40 golami straconymi, jesteśmy drużyną z najmniejszą ilością goli w Serie A i Champions League. Kupiliśmy wartościowych graczy i lepiej wykonujemy założenia taktyczne Capello. Jestem dobrej myśli. Fabio to urodzony zwycięzca, może się okazać, że zdobędzie z trzema ekpiami scudetto. Sądzę, że dobry trener zastąpił dobrego trenera, któremu nie wyszedł po prostu ostatni sezon. Na razie tyle
Ale na pewno można powiedzieć, że w porównaniu z ostatnim sezonem Juventus pnie się w górę. Z drużyny z ponad 40 golami straconymi, jesteśmy drużyną z najmniejszą ilością goli w Serie A i Champions League. Kupiliśmy wartościowych graczy i lepiej wykonujemy założenia taktyczne Capello. Jestem dobrej myśli. Fabio to urodzony zwycięzca, może się okazać, że zdobędzie z trzema ekpiami scudetto. Sądzę, że dobry trener zastąpił dobrego trenera, któremu nie wyszedł po prostu ostatni sezon. Na razie tyle
- Peja
- Juventino
Poniewaz w tym sezonie wiecej sie leczyl niz gral. W przyszlym sezonie obawiam sie ze moze byc podobnie wiec trzeba go sprzedac poki jeszcze mozna cos na nim zarobic.ozaru4 pisze::? SPRZEDAC TREZEGUET? Ty sie gosciu zastanow co piszesz...(hehe, no szczerze mowiac to ja tez jestem w tym kiepski)...Ale dlaczego sprzedac TREZEGUETA? Montero, Pessotto to rozumiem... :!: