16 maja 2005 - minął równo rok od odejścia Lippi'ego!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy jesteś zadowolony ze sprawowania Capello?

Bardzo, jest dużo lepszy od Lippi'ego.
7
6%
Tak, jest OK.
89
74%
Nie wniósł nic nowego.
5
4%
Nie, Lippi był lepszy.
20
17%
Fatalny błąd, Capello nie ma pojęcia o piłce...:)
0
Brak głosów

Liczba głosów: 121
ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 21:45

Mija rok od odejścia Lippiego...trzeba więc podsumować ten rok Capello i czy jest on dobrym trenerem dla Juve? Czy Capello dobrze postąpił kupując nowych piłkarzy tj. Zlatan ( 8) ), Fabio ( 8) ) i reszta :?: Kogo Juve powinno kupic, a kogo sprzedac :?: :think:

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 21:51

No ja narazie nic nie mam do Capello dużo osób go ostatnio krytykuje ale ja nic osobiście do niego nie mam :wink: Tylko niekiedy wkurza mnie jak wpuszcza słabszych zawodników :? Jak zoabzcyłem że zamiast nie pamiętam kogo w meczu z Milanem wszełd Blasi to normalnie śmiać mi się chcialo :| Przeciez mamy świetnego Kapo czemu Capello z niego nie korzysta nie mogę patrzec jak siedzi smutny na ławce rezerwowych :(

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 21:54

Hmmm u mnie jest dopiero 9 maja - ale to szczegół....

Moim zdaniem żadna odpowiedź z wyżej wymienionych nie jest właściwa... a poza tym chyba jeszcze troche (3 mecze) za wcześnie na podsumowanie :!: :!: :!:

Dlatego wstrzymam się z osądem do końca sezonu... a teraz tylko napisze, że Capello nie jest ani lepszy ani gorszy od Lippiego - poprostu ma inną wizje gry prowadzonej drużyny. Trudno powiedzieć by nic nie wniósł, ale też nie można ująć tej zmiany jako porażki czy wielkiego sukcesu.

Najbliższą mi odpowiedzią byłoby - "Tak jest OK", ale będe mógł to powiedzieć dopiero po zdobyciu 28 scudetto....

Obrazek
ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:11

Farmer, to prawda...te zmiany mnie troche wqrzaja...o ile pamietam to w meczu z Realem wpuscil Pessotto...o kur...cze...nie, ze ja cos do niego mam..ale...przeciez mamy tylu dobrych pilkarzy! A on wpuszcza...hm...ze tak sie wyraze starych piernikow...

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:17

Jak dla mnie to Capello jest ok poza paroma jego "wybrykami" trzeba dac mu duży + W pierwszym sezonie w nowym klubie i to po przejściu w takich okolicznościach, [to musiał być stres ;)] Capello ma szanse zdobyć z Juve 28 Scudetto !

Niektórzy już chca go zwalniać :rotfl: :rotfl:
Dla Lippiego wielki respect ale co on by wniósł? Miał za duzo przyzwyczajeń, za dobrze znal ten zespół, w ostatnim sezonie w biało-czarnych barwach nic nie zdzialał, najwyraxniej potrzebował zmian. I trafił do reprezentacji - mam nadzieję, że do MŚ 06 stworzy tam drużynę z charakterem, bo póki co wyprawia cyrki :doh: Za bardzo skupia się na młodziezy, trzeba ich wprowadzać ale nie odrazu na głęboką wodę!

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:20

W porównaniu do ostatniego sezonu pod wodzą Lippiego jest troche lepiej (patrzać na wyniki). Mi podoba się jego styl prowadzenia zespołu, lecz czasami mam zastrzeżenia do jego bardzo defensywnej gry (wtedy mecz jest słaby i mało efektowny). Uważam że "ma łeb" do transferów. Oby Capello zdobył z Juve lige mistrzów, bo jednak chciałbym zobaczyć takie Juve jak np. w 1996,2003 roku pod wodzą Lippiego....

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:24

Po meczu z Liverpoolem ostro go krytykowałem, teraz widze że troche pochopnie, ale z ostateczną ocena trzeba poczekać te klika tygodni do zakończenia sezonu. Napewno nie jest on rewelacyjny i nie zrobiłe wielkiej rewolucji w Juve, nie spełnił także oczekwiań co do LM, ale w końcu nieźle sobie radzi z ligą włoską (nie mówie hop, żeby nie zapeszać ;) ). Tak czy inaczej zobaczymy po zakończeniu sezonu.
ozaru4 pisze:Farmer, to prawda...te zmiany mnie troche wqrzaja...o ile pamietam to w meczu z Realem wpuscil Pessotto...o kur...cze...nie, ze ja cos do niego mam..ale...przeciez mamy tylu dobrych pilkarzy! A on wpuszcza...hm...ze tak sie wyraze starych piernikow...
Kto jak kto ale Pessotto pokazał klasę wchodząc z ławki, w kilku meczach był naprawde jednym z jaśniejszych elementów drużyny. Jego sie czepiać nie powinieneś. Nie mozna mówić o nim jako o złym zmienniku nie wspominając o Montero. Stary może i jest (35l.) ale nadal sie dobrze trzyma i to raczej nie jest jego pożegnalny sezon.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:36

Lippi byl bardzo dobrym strategiem i wiedzial jak odpowiednio zdeterminowac piłkarzy juve przed meczami.Krótko mówiac był bardza dobrym trenerem.Brakuje go w juve ;]

Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2005, 22:53

farmer16 pisze:: Tylko niekiedy wkurza mnie jak wpuszcza słabszych zawodników :? Jak zoabzcyłem że zamiast nie pamiętam kogo w meczu z Milanem wszełd Blasi to normalnie śmiać mi się chcialo :| Przeciez mamy świetnego Kapo czemu Capello z niego nie korzysta nie mogę patrzec jak siedzi smutny na ławce rezerwowych :(
ja akurat nie widze tu powodu do smiechu, bo to akurat byla prawidlowa zmiana, poniewaz wtedy capello juz chcial utrzymac wynik wiec logocznie za def pom wpuscil def pom. to wlasnie wpuszczenie kapo byloby pozbawione sensu, bo zawodnik ten dawno nie gral, a poza tym oslabial obrone, wiec akurat ta decyzja nie busdzi watpliwosci i dla mnie bylo to pewne ze to blasi wejdzie.

a jesli chodzi o capello to jak dla mnie to on nic nie zmienil, druzyna dalej gra to co grala, cyli ciezka pilke nieprzyjemna dla oka, wyjatkiem jest mecz z milanem, bo tam zagrali swietnie. ale ogolnie oprzez caly sezon to juve gra defensywnie, czyli podobnie jak za czasow lippiego

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 00:24

Zmieniło się i to dużo i to na lepsze.Może Juve nie gra tak efektwonie że strzela po 3 gole w każdym meczu tak jak nieraz było za kadencji Lippiego.Capello jest bardzo dobrym trenerem i jeżeli Juve zdobędzie mistrzostwo w pierwszy sezon jak ich prowadzi Fabio to będzie nielada wyczyn dla niego.Zwłaszcza że wprowadzani byli do gry Zlatan,Emerson i Zebina.To że nie powiodło się nam w LM można wytłumaczyć że Juve zmieniało się przez ten okres taktycznie.Za Lippiego Juve inaczej grało i niektórzy piłkarze grali na tej pozycji na której nie powinni grać.Chodzi o Thurama który z Cannavaro stworzyli duet środkowych obrońców jakich pamiętamy za najlepszych lat ekipy Parmy.Myślę że w przyszłym sezonie będzie o niebo lepiej niż w tym.Choć mistrzostwo Włoch już blisko.

...Taka miłość jest jedna...Juve
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 16:21

Jeszcze za wcześnie na podsumowanie pracy Capello. Do rozegrania zostały jeszcze trzy mecze, w których może się wszystko zdarzyć. Bardzo szanuję Lippiego, jestem mu wdzięczy za wszystko, co zrobił dla Juventusu. Jednak jego czas minął, przyszła pora na zmianę :roll: . Mam nadzieję, że Marcello solidnie przygotuje włoską ekipę na przyszłorocze MŚ.

16 maja to nie tylko rocznica odejścia Lippiego z Juventusu. Otóż w słoneczny poniedziałek w porze obiadowej prawie 17 lat temu przyszedłem na świat :roll: :-D .
farmer16 pisze:niekiedy wkurza mnie jak wpuszcza słabszych zawodników :? Jak zoabzcyłem że zamiast nie pamiętam kogo w meczu z Milanem wszełd Blasi to normalnie śmiać mi się chcialo :| Przeciez mamy świetnego Kapo czemu Capello z niego nie korzysta
W tej sytuacji Capello podjął bardzo dobrą decyzję. Przecież musieliśmy się bronić, więc jasne jest chyba, że musi wejść zawodnik grający defensywnie (w tym przypadku Blasi) :roll: .

farmer16 pisze:nie mogę patrzec jak siedzi smutny na ławce rezerwowych :(
:roll:

:roll:
wojtekk03

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 16:49

aleksander1986 pisze:Za Lippiego Juve inaczej grało i niektórzy piłkarze grali na tej pozycji na której nie powinni grać.Chodzi o Thurama który z Cannavaro stworzyli duet środkowych obrońców jakich pamiętamy za najlepszych lat ekipy Parmy.
Lippi ustawiał Thurama na prawej obronie, bo to była kilka lat temu jego pozycja. Grał tak w reprezentacji, więc czemu nie w Juve? Teraz nie ma już tylu sił co kiedyś i nabrał doświadczenia, to został przesuniety do środka przez Capello. Poza tym teraz jest Zebina, wiec to chyba logiczne ze Thuram gra na środku. Kiedys jednak , gdy miał szybkosc, był klasycznym prawym obrońcą, nie widze, żeby Lippi zrobił wtedy błąd że go tam wystawiał - robił bardzo słusznie.
W Juve zdecydowanie wole Lippiego, niż Capello i to nie dla tego, że Capello był w Romie. Po prostu Juventus z Marcelo Lippim to jest ten klasyczny Juventus, najbardziej ofensywny z defensywnych(włoskich) teamów. Teraz gramy jakos bez polotu czasami, a gra na wynik 1-0 czasami konczy sie wielkimi nerwówkami, bo ile można wyczekiwac na błąd przeciwnika? Z Liverpoolem tego błędu sie nie doczekalismy i odpadlismy.....
Capello mial dobre transfery, ale w czasach Lippiego przyszło pól
obecnego Juventusu, wielu z nich gra w Turynie do dziś.
Lippi naprawde żył tym Juventusem, przyszły dwa sezony załamania - przed 1. i 2. odejsciem (1998/99, 2003/2004) dobrze sie stalo, ze przyszedł kots inny, z nowymi pomysłami, ale mam nadzieje że Marcelo Lippi jeszcze kiedyś Delle Alpi odwiedzi:) i bynajmniej nie jako trener Azzurrich, ale wroci do nas jako szkolenioweic Juve:D A Capello życze dalszych sukcesow, bo na pewno sukcesem jest zdobycie Scudetto w pierwszym sezonie(obym sie nie pomylił:-D) ale jakby nie zdobył mistrzostwa, to pewnie by odszedł, wiec nie m(i)a(ł) wyjscia:) coż, czekamy na Lige Mistrzow za rok:-)

i sie zaczęło SCHOOLTiME :/
FORZA JUVe FORZA ALEX
ozaru4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 18:24

Ech...mnie sie wydaje, ze jednak Lippi byl duzo lepszy od Capello (Ibrahimovic, Cannavaro i Mutu to znakomity pomysl) ale...nie pamietacie maja 2003? Ech...final Ligi Mistrzow...ja mialem przyjemnosc go nie ogladac (gdyz bylem na glupiej wycieczce klasowej gdzie nie bylo Polsatu...a facetka mi nawet nie pozwolila do baru isc...szczyt chamstwa :evil:) No oczywiscie nie wspominam o innych sukcesach z Lippim...Scudentta i inne te puchary...Z drugiej strony wydaje sie...ze wtedy mielismy lepsza druzyne...Nedved, Zambrotta, Buffon, Thuram, Trezeguet byli w najwyzszej formie. A teraz? Teraz pracuje PRAKTYCZNIE tylko Ibrahimovic z chyba 3% skutecznosci :| Zdecydowanie trzeba cos zmienic w skladzie :!: Hehe, jest tylko jeden problem... :doh: CO ZROBIC Z TYM SKLADEM?

Di_Maggio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 19:20

No dopiero minie bo jeszcze pare dni...trudno oceniac capello kiedy pracuje dopiero niecały rok wiec trzeba dac mu czas moze zdobedzie lige mistrzów to upragnioną...sadze ze Lippi w tej chwili był lepszy no ale poczekajmy moze cos zrobi Fabio :D

felix jaegar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2005, 19:30

ozaru4 pisze:Ech...mnie sie wydaje, ze jednak Lippi byl duzo lepszy od Capello (Ibrahimovic, Cannavaro i Mutu to znakomity pomysl) ale...nie pamietacie maja 2003?
Lippi byl (JEST) genialnym trenerem, ktorego bardzo szanuje, ale nie mow ze jest duzo lepszy od Capello. To jego pierwszy sezon, a juz (prawdopodobnie) zdobedzie Scudetto. Jest to naprawde duzy sukces, ktory optymistyczne nastawia na kolejny sezon. Rok pracy w klubie to juz pewne doswiadczenie, zaklimatyzowanie, mysle ze teraz moze byc juz tylko co raz lepiej :) Nie twierdze ze gra juve jest olsniewajaca, ale wazne ze jak na razie skuteczna :) Wazne tylko zeby w przyszlym sezonie powalczyc dluzej w lidze mistrzow.
ozaru4 pisze: Z drugiej strony wydaje sie...ze wtedy mielismy lepsza druzyne...Nedved, Zambrotta, Buffon, Thuram, Trezeguet byli w najwyzszej formie. A teraz? Teraz pracuje PRAKTYCZNIE tylko Ibrahimovic z chyba 3% skutecznosci :| Zdecydowanie trzeba cos zmienic w skladzie :!: Hehe, jest tylko jeden problem... :doh: CO ZROBIC Z TYM SKLADEM?
Jakie ty mecze ogladasz? :shock: Tylko ibra pracuje?? a co z cannavarao, trezeguet (jesli nie ma kontuzji 8) ) ostatnio klase pokazal znow alex... W nadchodzacym sezonie mozemy sie do tego spodziewac ciekawych wzmocnien, np: Cassano, Chivu, Edu. Zapewne nie wszytskie z tych transferow dojda do skutku jednakze i tak mamy dobry squad a po letniej przerwie moze byc tylko lepszy :) 8)

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.

-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
ODPOWIEDZ