Koszulka Juve!
- swiergot
- Juventino
15 minut temu dostałem koszulkę właśnie od tego gościa. Niebieska z logo Sky Sport. Jest cudowna! Wszystko jest w najlepszym porządku. Herb równo, ładnie wyszyte gwiadki i logo Nike, logo Sky - choć wprasowane - wygląda dobrze, tak jak mówi zlatan_sc. Polecam tego sprzedawcę.zlatan_sc pisze:Ja polecam to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48744153
Cena 95 zl + 10 zl koszt wysylki. Czekalem troche dlugo, ale paczka przyszla az z Tajlandji (jakie maja fajne znaczki ze sloniami). Koszlulka jest z zupelnie innego materialu niz taniocha z bazaru za 20 zl. Ma po bokach siateczke, super material, wszywane logo Juve, reklama Sky to niestety prasowanka ale zabezpieczona takim czyms zeby nie odpadla i meteczki Nike. Mam ja juz 6 miesiecy i nie nazekam, nie poprula sie, nic sie nie spralo, polecam

- Gibon
- Juventino
Tak czy siak jest to ordynarna podroba, w najblizszym czasie postaram sie wam wszystkim to udowodnic. Najsmieszniejsze jest to, ze niska cena i wizja zarobku przyslania kazdemu cwanemu Polaczkowi wszystkie racjonalne argumenty i prawidlowe toki myslenia, nie da sobie wmowic, ze ktos go oszukal na pieniadz, to on oszukal Nike, bo ma taniej! Zauwazylem, ze co sprzedawca, co kupujacy, posiada inne wytlumaczenie niskich cen
. Tak mnie tylko zastanawia, czy przy kolnierzu na wprasowanej metce, macie wpisane "Made In Thailand"? :idea: Najprawdopodbnie macie albo Marocco, albo Portugal, albo UK - nie widzicie w tym nic dziwnego?
Aha, klub Juventus nie moze sam na wlasna reke produkowac i sprzedawac koszulek! Podpisujac kontrakt z Nike jest zoobligowany do tego, zeby swoimi koszulkami niejako reklamowac ich marke i przynosic im zysk od kazdego sprzedanego trykotu.

Aha, klub Juventus nie moze sam na wlasna reke produkowac i sprzedawac koszulek! Podpisujac kontrakt z Nike jest zoobligowany do tego, zeby swoimi koszulkami niejako reklamowac ich marke i przynosic im zysk od kazdego sprzedanego trykotu.
- Martin
- Juventino
Do mnie doszla ta sama... I szczerze powiem nie jestem z niej zadowolony. Jeszcze w niej nie gralem ale przetestuje ja jutro. Juz wiem, ze podobnie jak w podrobkach (bo nie ulega watpliwosci ze to podrobka) bede musial grac w koszulce pod spodem. Moze i pot wchlania ale czuc ze moga byc z tym problemy.
Kolejna kwestia to wyszywki. Niby sa (gwiazdki i logo nike) ale wlasnie... wyszywane sa tylko te dwa elementy. Logo sprawia wrazenie wyszywanego a tak na prawde to jest chamsko przyklejone. Na koszulce napis ze wyprodukowano w portugalii a przyslane z tajlandii (w 4 dni, z czego dziwil sie pan na poczcie, bo listy od nas to Tajlandii ida dni szesc
).
Oczywiscie do rekawa przyklejona informacja, ze to niby "Authentic", ale sorka... autentycznej koszulki za 90 zyla raczej nigdzie nie dostane. Czyli jednym slowem troche lepsza podrobka niz z bazarow... ale ciagle podrobka... Mysle ze niedlugo zainwestuje w oryginal... ale z tym powstzymam sie do jesieni...
Kolejna kwestia to wyszywki. Niby sa (gwiazdki i logo nike) ale wlasnie... wyszywane sa tylko te dwa elementy. Logo sprawia wrazenie wyszywanego a tak na prawde to jest chamsko przyklejone. Na koszulce napis ze wyprodukowano w portugalii a przyslane z tajlandii (w 4 dni, z czego dziwil sie pan na poczcie, bo listy od nas to Tajlandii ida dni szesc

Oczywiscie do rekawa przyklejona informacja, ze to niby "Authentic", ale sorka... autentycznej koszulki za 90 zyla raczej nigdzie nie dostane. Czyli jednym slowem troche lepsza podrobka niz z bazarow... ale ciagle podrobka... Mysle ze niedlugo zainwestuje w oryginal... ale z tym powstzymam sie do jesieni...
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Wojtom
- Juventino
Koszulka oryginalna zapewne kosztowac bedzie z 300 złotych. Te z allegro, ktore chodzą po 100 zł są według mnie bardzo dobre. Bo porownajcie sobie tą :
http://stanley.aplus.pl/Allegro//Juventus2.jpg , ktora wedlug mnie jest ochydna i nigdy bym jej nie kupił, z tą:
http://img05.allegro.pl/photos/400x300/ ... 4/49237444
Druga jest o wiele lepsza i jest identyczna z oryginałem. Czym sie jednak rozni od oryginalu? W koszulkach, w ktorych grają piłkarze, znaczek Nike i gwiazdki nie są naszywane ! Co wyraźnie widac tutaj:
http://www.juventus.com/FE_images/fotog ... oom/32.jpg
Znaczek ten jest naprasowany. 8)
Reszta jest niemal taka sama. Oczywiscie material mają lepszy oryginały. Bo kupilem dwie koszulki Juve bialo czarne i spotkalem sie z dwoma roznymi materialami
Co o czyms świadczy.
http://stanley.aplus.pl/Allegro//Juventus2.jpg , ktora wedlug mnie jest ochydna i nigdy bym jej nie kupił, z tą:
http://img05.allegro.pl/photos/400x300/ ... 4/49237444
Druga jest o wiele lepsza i jest identyczna z oryginałem. Czym sie jednak rozni od oryginalu? W koszulkach, w ktorych grają piłkarze, znaczek Nike i gwiazdki nie są naszywane ! Co wyraźnie widac tutaj:
Znaczek ten jest naprasowany. 8)
Reszta jest niemal taka sama. Oczywiscie material mają lepszy oryginały. Bo kupilem dwie koszulki Juve bialo czarne i spotkalem sie z dwoma roznymi materialami
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Kuba Napierski
- Juventino
- M.
- Juventino
To mnie akurat nie dziwi. Większość piłkarzy nosi koszulkę pod spodem. Wiadomo, że koszulka meczowa nie będzie wchłaniała potu :roll: .Martin pisze:Juz wiem, ze podobnie jak w podrobkach (bo nie ulega watpliwosci ze to podrobka) bede musial grac w koszulce pod spodem. Moze i pot wchlania ale czuc ze moga byc z tym problemy.
Z Tajlandii w 4 dniMartin pisze:Na koszulce napis ze wyprodukowano w portugalii a przyslane z tajlandii (w 4 dni, z czego dziwil sie pan na poczcie, bo listy od nas to Tajlandii ida dni szesc).

Martin kupowałeś koszulkę u tego samego sprzedawcy co swiergot i zlatan_sc?
Jedyna oferta która mnie interesowała, nie jest zbyt pewna. Sprzedawca ma 22 pozytywy i 1 negatywa (a nie 3 jak pisałem wcześniej - pomyliło mi się :roll: ). W dodatku to komentarze pozytywne ma praktycznie od trzech osób (trochę mnie to dziwi) i jeszcze nikt nie kupił od niego żadnej koszulki :roll: . Według mnie jest to niepewny sprzedawca :roll: .
:roll:
- bblackk
- Juventino
Czy mógłby ktoś tak zebrać do kupy te informacje i oświecić mnie, bo ja czytając poprzednie posty, kompletnie się już pogubiłem... :roll: czym charakteryzuje się orginalna koszulka i czym różni się od repliki?!
- x_men_1988
- Juventino
Jak dla mnie to niektorzy z tych co pislai wczesniej , nie wiedza o co chodzi w oryginalności i replice .bblackk pisze:Czy mógłby ktoś tak zebrać do kupy te informacje i oświecić mnie, bo ja czytając poprzednie posty, kompletnie się już pogubiłem... :roll: czym charakteryzuje się orginalna koszulka i czym różni się od repliki?!
Oryginalan koszulka = koszulka wyprodukowana przez dana firme ( np.nike,adidas,puma) i taka koszulka posiada wszystkie metki , jest zrobiona z dobrego materialu .
Replika = jest to pwielenie czegos , czyli w Go Sporcie za 280 zl jest replika koszulki juve w ktorej graja pilkarze . Na allegro tez sprzedaja takie repliki , ale nigdy nie bedziemy peweni czy koszulka ktora sprzedaja napwno byla wyprodukoana przez nike .
Denerwuje mnie jak kto pisze ze ta koszulak to nie oryginał bo to replika , bo przeziez to ze koszulka jest replika , nie oznacza ze nie jest oryginalana - bo moze to byc Replika Nike , a moze to byc
"replika bazar" ( czyt. podróbka).
EDIT: Wojtom , ty o oryginalnej mwoisz o takiej w jakiej graja zawodnicy ( czyli identyczny wyglad plus wykonana przez nike) ? Bo jesli mowisz o tym ze koszulki z wyszywnaym znaczkiem nike i herbem nie sa oryginalne(znaczy zrobione przez kogos , a nie przez nike) to się mylisz , bo w Go Sporcie za 280 zl , masz koszulke juve i tam herb i znaczek nike sa wyszywane - Są jednak roznice w wygladzie , porównując do tych w ktorych graja pilkarze . Np jelsi chodzi o dwa cienkie paski z prawej i lewej strony , w tych od pilkarzy robią zakole i szybko "wchodza" w szerokie czarne pasy , a w tej z Go sportu robią mniejsze zakole i schodza ( jakis 1 cm ) od czarnego paska i wogóle w niego nie "wchodzą" . uuf sie napisalem ,pewnie kupe bledow zrobilem , lae mzoe dojdziecie do tego o co mi chodizlo .
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2005, 18:50 przez x_men_1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtom
- Juventino
W moim poscie wyzej jest wszystko wyjaśnione. Ja jasniej i wyrazniej nie umiembblackk pisze:Czy mógłby ktoś tak zebrać do kupy te informacje i oświecić mnie, bo ja czytając poprzednie posty, kompletnie się już pogubiłem... :roll: czym charakteryzuje się orginalna koszulka i czym różni się od repliki?!

- bblackk
- Juventino
Czyli jak jest z tym krajem produkcji... bo nie rozumiemPar00wa pisze:Tak mnie tylko zastanawia, czy przy kolnierzu na wprasowanej metce, macie wpisane "Made In Thailand"? :idea: Najprawdopodbnie macie albo Marocco, albo Portugal, albo UK - nie widzicie w tym nic dziwnego?

Ma być Tajlandia, czy Portugalia... ?!
A ja w "GOsport" widziałem koszulkę Juventusu i tam znaczek Nike jak i gwiazdki były naszyte, natomiast logo SKY, było naprasowane (ale wg. mnie dziwnie matowe. Wydaje mi się, że powinno być takie "błyszczące"...?...), a koszuleczka kosztowała jedyne 269zł. Czyli to też była nieorginalna/replika/podróbka...?Wojtom pisze:To są roznice i nie widze powodu, zebym mial kupowac koszulke oryginalną, tylko po to, zeby miec znaczek nike i gwiazdki naprasowane a nei naszyte.
... a gdzie się Nedvedowi podziały gwiazdki?

- wErOn
- Juventino
O, jest jedna!bblackk pisze:http://www.juventus.com/FE_images/fotog ... oom/32.jpg
... a gdzie się Nedvedowi podziały gwiazdki?

Jest komplet

http://www.juventus.com/FE_images/fotog ... oom/36.jpg
Co do koszulek - jeśli chcecie koszuli z pierwszej ręki kupujcie w Juvestore. Na Allegro kupicie jedną za 100zł, a materiał bedzie jak z ryniacza, kupicie druga za 89zł i będzie dobrej jakości. Trzeba kupowac sprawdzone rzeczy, np. tam skad kupił swiergot - skoro potwierdzono dobrą jakość to nie oglądac sie na nic tylko brać stamtąd.
Ceny na allegro są zawyżone. Jak gościu sprzedaje koszulkę z szajskiego materiału i da cenę 100zł to ludzie będą myslec ze to <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> towar, inny sprzedaje za 90zł i wszystko jest OK.
Te koszulki produkowane w Tajlandii sa najlepsze 8)
(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- Wojtom
- Juventino
Dokładnie taką kupiłem na allegrobblackk pisze:A ja w "GOsport" widziałem koszulkę Juventusu i tam znaczek Nike jak i gwiazdki były naszyte, natomiast logo SKY, było naprasowane (ale wg. mnie dziwnie matowe. Wydaje mi się, że powinno być takie "błyszczące"...?...),Wojtom pisze:To są roznice i nie widze powodu, zebym mial kupowac koszulke oryginalną, tylko po to, zeby miec znaczek nike i gwiazdki naprasowane a nei naszyte.

A dlaczego taka sama koszulka kosztowała 270 zł? A na allegro 100 zł? Bo to sklep. A co w sklepie-to droższe

Camo schowałbblackk pisze:.. a gdzie się Nedvedowi podziały gwiazdki?

- Gibon
- Juventino
[uwga posta pisze pod wplywem %]
Zadna fabryka Nike nie znajduje sie w Thailandi, a to byla jedynie ironia, ze czekamy 2 tygodnia na koszulke z tajlandi, gdzie sie niby znajduje fabryka nike i dlatego placimy tak malo, a w efekcie na metce pisze calkiem cos innego.
Wojtom: od razu widac, ze nie miales nigdy stycznosc z oryginalem ze sklepu. Jest kolosalna roznica miedzy trykotem z Allego, a z go sportu czy juvestore, jestem w trakcie pisania poradnika 'podroba czy oryginal?" i tam przekonasz sie, ze niestety to, co masz, to nie jest oryginal.
Aha, k'woli jasnosci: to, co w sklepach i juvestore oferuja to tez nie jest koszulka w jakich sie gra na meczach! Koszulki authentic sa zazwyczah w ogole dla kibicow niedostepne, dla nich produkuje sie koszulki bez climacool i innych bajerow technologiocznych, ale czasem wypuszcza sie limitowane serie "equipment".
Zadna fabryka Nike nie znajduje sie w Thailandi, a to byla jedynie ironia, ze czekamy 2 tygodnia na koszulke z tajlandi, gdzie sie niby znajduje fabryka nike i dlatego placimy tak malo, a w efekcie na metce pisze calkiem cos innego.
Wojtom: od razu widac, ze nie miales nigdy stycznosc z oryginalem ze sklepu. Jest kolosalna roznica miedzy trykotem z Allego, a z go sportu czy juvestore, jestem w trakcie pisania poradnika 'podroba czy oryginal?" i tam przekonasz sie, ze niestety to, co masz, to nie jest oryginal.
Aha, k'woli jasnosci: to, co w sklepach i juvestore oferuja to tez nie jest koszulka w jakich sie gra na meczach! Koszulki authentic sa zazwyczah w ogole dla kibicow niedostepne, dla nich produkuje sie koszulki bez climacool i innych bajerow technologiocznych, ale czasem wypuszcza sie limitowane serie "equipment".
- BOOM
- Juventino
Ja jestem szczesliwym posiadaczem koszulki Juve z tego sezonu
kupilem ja na allegro............ niestety choc material jest niezly i wszystko wyglada super (nie jestem jakis zaawansowany w rozpoznawaniu oryg.).
Nie wierze w to, ze za 100 pln nabylem oryginalna koszulke, ale i tak jestem zadowolony! Nie mam tyle pieniedzy zeby wydawac po 300 pln na koszulke ktora pelni funkcje "kibic equipment"
No ale jesli ktos ma i bardzo mu zalezy na oryginale musi wydac troszke
P.S z allegro latwo sie pokumac, ze nie dostalismy oryginalu gdyz niby cala produkcja odbywa sie w tajlandi (na paczce tez mialem znaczki, ze z tajlandi przylaciala
), a na metce w koszulce mam napisane wyraznie "Made in Portugal" ---- cos tu nie gra 

Nie wierze w to, ze za 100 pln nabylem oryginalna koszulke, ale i tak jestem zadowolony! Nie mam tyle pieniedzy zeby wydawac po 300 pln na koszulke ktora pelni funkcje "kibic equipment"

P.S z allegro latwo sie pokumac, ze nie dostalismy oryginalu gdyz niby cala produkcja odbywa sie w tajlandi (na paczce tez mialem znaczki, ze z tajlandi przylaciala

- Gibon
- Juventino
j/w.BOOM pisze: P.S z allegro latwo sie pokumac, ze nie dostalismy oryginalu gdyz niby cala produkcja odbywa sie w tajlandi (na paczce tez mialem znaczki, ze z tajlandi przylaciala), a na metce w koszulce mam napisane wyraznie "Made in Portugal" ---- cos tu nie gra
A jakby ktos zaczal sprowadzac koszulki za 179 zl w 100% potwierdzony i udowodniony oryginal np. Juventus Home 02/03 Lotto fastweb nowka, znalizby sie chetni na to? Pytam, poniewaz zastanawiam sie nad otwierciem czysto idealistycznego sklepu na allegro oferujacego tylko i wylacznie w pelni oryginalne koszulki, ale niestety troche drozsze od tych podrobek. Jak myslicie, jesli udowodnie, ze Allegro to podoroba, to znajda sie chetni na moja oferte?