Nieczysta gra

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 20:30

tomcatmi6 pisze:Ten srodek jest dozwolony, z tego co slyszalem, wiec o co sie rozchodzi?
Dokladnie o to samo o co chodzilo w procesie Juve przez 4 lata (do momentu w ktorym prokuratorowi zachcialo sie dokoptowac Epo do aktu oskarzenia) czyli o stosowanie lekow (legalnych) bez wyraznej potrzeby, czyli jak to oni pieknie okreslaja: Oszustwo sportowe i uzycie lekow w sposob niebezpieczny dla zdrowia.

Wedlug prokuratora jesli zawodnik przyjmuje lek legalny bez potrzeby to tylko w celu ulepszenia kondycji fizycznej i wydolnosci.

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 21:17

Medi pisze:
tomcatmi6 pisze:Ten srodek jest dozwolony, z tego co slyszalem, wiec o co sie rozchodzi?
Dokladnie o to samo o co chodzilo w procesie Juve przez 4 lata (do momentu w ktorym prokuratorowi zachcialo sie dokoptowac Epo do aktu oskarzenia) czyli o stosowanie lekow (legalnych) bez wyraznej potrzeby, czyli jak to oni pieknie okreslaja: Oszustwo sportowe i uzycie lekow w sposob niebezpieczny dla zdrowia.

Wedlug prokuratora jesli zawodnik przyjmuje lek legalny bez potrzeby to tylko w celu ulepszenia kondycji fizycznej i wydolnosci.
Ale ja dalej tego nie rozumiem, jeżeli jest to legalne to można to używać bez wyraźnej potrzeby. Jak jeżeli nie jest to zabronione to jeżeli to ktoś używa to nie jest to oszustwo.
Jak widać my Polacy nie jesteśmy sami, bo prawo jest głupie w wielu krajach: Włochy, USA itd.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 21:22

ADAMJUVENTUSPL pisze:Ale ja dalej tego nie rozumiem, jeżeli jest to legalne to można to używać bez wyraźnej potrzeby. Jak jeżeli nie jest to zabronione to jeżeli to ktoś używa to nie jest to oszustwo.
Jak widać my Polacy nie jesteśmy sami, bo prawo jest głupie w wielu krajach: Włochy, USA itd.
Jak używasz leków na serce, na wątrobę, na wzrost liczby odpowiednich hormonów, zwiększenie liczby czerwonych kwinek, a nie masz problemów ze zdrowiem to coś tu jest nie tak. Potem się dziwić, że piłkarze umierają w wieku 60 lat :roll:

Włosi dobrze robią, że walczą o zdrowie piłkarzy, bo to nie maszyny do trzepania pieniędzy, czy naprawde wazniejsze jest zarobione kilkaset tysięcy $ niż 10 lat życia ? :think:

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
jeżak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 22:02

wErOn pisze:
ADAMJUVENTUSPL pisze:Ale ja dalej tego nie rozumiem, jeżeli jest to legalne to można to używać bez wyraźnej potrzeby. Jak jeżeli nie jest to zabronione to jeżeli to ktoś używa to nie jest to oszustwo.
Jak używasz leków na serce, na wątrobę, na wzrost liczby odpowiednich hormonów, zwiększenie liczby czerwonych kwinek, a nie masz problemów ze zdrowiem to coś tu jest nie tak. Potem się dziwić, że piłkarze umierają w wieku 60 lat :roll:

Włosi dobrze robią, że walczą o zdrowie piłkarzy, bo to nie maszyny do trzepania pieniędzy, czy naprawde wazniejsze jest zarobione kilkaset tysięcy $ niż 10 lat życia ? :think:

Trudno się nie zgodzić, masz rację. Tylko przykre jest to, że człowiek, który dla włoskiej piłki zrobił naprawdę wiele jest teraz przedstawiany, jako oszust. :roll: Czemu nie zrobią programu i nie nagłośnią sprawy tych, którzy nie chcieli się ostatnio poddać badaniom? Przecież to bardziej aktualny temat. Ale zaraz, zaraz, przecież tam chodziło o graczy Milanu, a Berlusconi rządzi telewizją, więc odpada.
(Mam chyba fioła na punkcie spisków :P)

Ci, którzy twierdzą, że stosowanie, nawet tych dozwolonych środków, jest dopingiem mają pewnie rację. W końcu chodzi tylko o polepszanie swojej sprawności etc. Ale przecież są jeszcze tacy, którzy biorą o wiele większy syf...

Gibon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 22:14

jeżak pisze: Czemu nie zrobią programu i nie nagłośnią sprawy tych, którzy nie chcieli się ostatnio poddać badaniom?
Moze ze wzgledow marketingowych? Suche slowa i fakty o tym, ze nie chcieli poddac sie badaniom, podajac w dodatku w miare wytlumaczalne alibi, mniej oddzialowuje na odbiorce niz widok pilkarza podlaczonego pod kroplowke przed najwazniejszym meczem sezonu.

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 22:23

Powiem wam, że obserwojąc cały ten "kwas" zwiazany z •Juventusem• mozna dostać zawrotu głowy - przepraszam, ale ile mozna o tym PIEPRZYĆ??? Przeciez to juz zaczyna być nudne, nudne i kwaśne... najpierw Juve, teraz Cannavaro - kto będzie następny(związany z Juve)??
Ja wiem jedno! Czy z dopingiem czy bez dopingu, czy z oszczerstwami czy bez oszczerstw, czy z stałymi "kwaśnymi" atakami czy bez ataków, czy z trofeami czy bez trofeów, czy w Serie B czy C,D,E itd - ja i tak zawsze będę KOCHAŁ •JUVENTUS F.C• ZAWSZE!!!!!!!!! :snooty:

Nie wiem jak wy, ale ja cieszę sie ze kibicuję Juve :dance: :dance: nie wyobrazam że mogę kibicować np. Milanowi :angry: :prochno:

<Juventus Semper Fidelis>
Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 23:01

Przykład Cannavaro idealnie ukazuje sposoby współczesnych mediów na zdobywanie widowni. Nie ważne jaka jest informacja. Ważne by ją przekazać w taki sposób by była szokująca i do tego jeszcze atakowała kogoś szanowanego. A to jest czyste kłamstwo lub delikatniej, prawda naciągnięta jak dieta poselska.
Współczuje Cannavaro bo to bedzie się za nim ciągnęło jeszcze długo. A najbardziej irytujący (czyt. wkur...) jest fakt, że jedyną winą Fabio jest jego niewinność.
brak słów

roger

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 23:09

dlaczego kibice juve wszędzie wietrzą spisek?co do fabio, to moim zdaniem (fana MILANU) sprawa jest nieważna, po co to rozdmuchiwać, skoro nic wielkiego nie zrobił, to jak z nie przymusowymi badaniami krwi, bezsens, ale dopatrywać się w tym działania MILANU to już przesada. dajcie spokój chłopaki:)co do zlatana, to kara się należała, ale w takim razie komisja dyscyplinarna powinna karać wszystkich zawodników za takie rzeczy tak samo (mam na mysli cufre). co jeszcze-powodzenia w meczu z bologna i do zobaczenia na San Siro:)

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2005, 23:19

mnowomiejsky pisze: Jesli ktos zrazil sie do niego tym nagraniem- jego sprawa, nie zamierzam teo komentowac, bo to jest kwestia osobista kazdego.
jak sie okazuje jest dokladnie na odwrot, przynajmniej we Wloszech.
Cannavaro dostal tysiace maili od kibicow (az stronka wysiadla :P )

"Fabio Cannavaro official website is temporarily off line because of the high number of accesses." :D

http://www.fabiocannavaro.it/#

w dodatku bronia go trenerzy (na czele z Ancelottim), pilkarze (Veron przyznal sie dzisiaj , ze tez bral neoton) i dziennikarze, takze nie jest zle, mam nadzieje, ze nie beda ciagnac tej sprawy w nieskonczonosc.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 00:02

Sam wczoraj wszedlem na jego strone i pocieszylem go wysylajac maila. Wiem ze inni userzy JP rowniez tak zrobili i dzieki im za to (pozdr Szwarou ;) ). Potrzebne jest wsparcie w tej chwili dla Fabio, podziekowal on w komunikacie na stronie za to i przy okazji pojechal po Rai Due :D
Napisze pozniej jeszcze maila jak juz sie strona rozladuje i bedzie mozliwosc;P
pozdr
PS. Zachecam do pisania, zawsze damy mu wieksza motywacje do walki z takimi zagraniami ;)

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2005, 00:02

roger pisze:dlaczego kibice juve wszędzie wietrzą spisek?co do fabio, to moim zdaniem (fana MILANU) sprawa jest nieważna, po co to rozdmuchiwać, skoro nic wielkiego nie zrobił, to jak z nie przymusowymi badaniami krwi, bezsens, ale dopatrywać się w tym działania MILANU to już przesada. dajcie spokój chłopaki:)co do zlatana, to kara się należała, ale w takim razie komisja dyscyplinarna powinna karać wszystkich zawodników za takie rzeczy tak samo (mam na mysli cufre). co jeszcze-powodzenia w meczu z bologna i do zobaczenia na San Siro:)
A czy ro my rozdmuchujemy tą sprawę?
Zgadzam się z tobą że wszyscy powinni być traktowani tak samo, m.in. Cufre, ale dlaczego są tak traktowani tylko piłkarze Juve i przeciwników Milanu? Może i troche przesadzamy, ale ten film nie został na pewno udostępniony telewizji przez zatroskanego footballem człowieka, ale przez kogoś kto chciał zaszkodzić Cannavaro, bo tylko jego twarz tam widać! Więc jak tu nie widzieć spisku? :roll:
A co do filmu, to oczywiście był on jednym wielkim żartem, faceci są młodzi i sobie jaja robili, czy to takie dziwne? Czy ktoś nie zauważył że w ten film sprawiał ubaw jego postaciom? Choćby ten Gorgio i jego przewrót w przód :? Ale przeciętny widz inaczej to zinterpretuje, tymbardziej jeśli cała sprawa jest w takiej oprawie

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
ODPOWIEDZ