Testy Gimnzajalne 2005
- bartus
- Juventino
ja bym wolal rozprawke zamiast listu, a podanie nie jest wcale duzo trudniejsze od planupan Zambrotta pisze:zaraz mnie krew zaleje. To ja dwa lata temu pisałem podanie, rozprawkę i kilka innych trudnych zagadnień, a Wy mieliście takie "duperele" jak list, czy ramowy plan wycieczki ? świat jest niesprawiedliwy.

- Andryk
- Juventino
wiesz według mnie wszystko zależy od sprawdzającego, bo napewno nie ma, że jest jedna odpowiedź, a reszta jest zła... każdy ma inny umysł i może wymyśleć coś innego. To są odpowiedzi z Wyborczej...nie wiadomo jak będzie oceniał sprawdzający:Pzlatan_sc pisze:Andrewtbg pisze: plemiona świata:D - ja napisałem kultury świata:D nie wiem czy dobrze![]()
I juz masz jedno zle. Trzeba bylo zastapic tylko slowo "plemiona" a nie cale wyrazenieSprawidzlem sobie na gazeta.pl odpowiedzi, i bez listu i planu mam 27 pkt, do zdobycia jeszcze 20, licze ze uzbieram 45
Ale w odpowiedziach, maja chyba inna grupe niz ja, inaczej mialem poukladane pytania, i odpowiedz w drugim pytaniu jest zla
z testowych zadań jestem zadowolony...mam 18 albo 17 ale wyłożyłem sie na takim banalnym

- Jędruś
- Juventino
Tutaj nawet nie ma co się zastanawiać Andrew, że za te zadanie będziesz miał 0 punktów.W poleceniu był napisane wyraźnie.Prościej pisząc zadanie brzmiało:Jakim wyrazem możesz zastąpisz słowo Plemiona.Osobiście ja napisałem "Ludy", czyli całość-Ludy Europy.Uważam, że to zrobiłem dobrze.Andrewtbg pisze:wiesz według mnie wszystko zależy od sprawdzającego, bo napewno nie ma, że jest jedna odpowiedź, a reszta jest zła... każdy ma inny umysł i może wymyśleć coś innego. To są odpowiedzi z Wyborczej...nie wiadomo jak będzie oceniał sprawdzający:Pzlatan_sc pisze:Andrewtbg pisze: plemiona świata:D - ja napisałem kultury świata:D nie wiem czy dobrze![]()
I juz masz jedno zle. Trzeba bylo zastapic tylko slowo "plemiona" a nie cale wyrazenieSprawidzlem sobie na gazeta.pl odpowiedzi, i bez listu i planu mam 27 pkt, do zdobycia jeszcze 20, licze ze uzbieram 45
Ale w odpowiedziach, maja chyba inna grupe niz ja, inaczej mialem poukladane pytania, i odpowiedz w drugim pytaniu jest zla
z testowych zadań jestem zadowolony...mam 18 albo 17 ale wyłożyłem sie na takim banalnympomyliła mi sie kolejnośc:/ ach te koty i napoleon :doh:
- bartus
- Juventino
moze ktos mi przeslas te odpowiedzi z pytaniami ale w wordzie na tifosi___juve@o2.pl . bo nie mam acrobata readera, a jak sciagnelem acrobat reader 6.0 ce to nie chce sie zaistalowac
z gory dzieki

- Pawciosss
- Juventino
Wtrącę się - ja też napisałem "ludy" i również uważam, że zależy to od egzaminatora ,który powinien to uznać. Chcę również zaznaczyć, że odpowiedzi podane przez DJ'a nie są odpowiedziami wskazanymi przez komisję, tylko przez jak tam czytałem dziennikarzy, a wieć spoko luz.Jędruś pisze:Tutaj nawet nie ma co się zastanawiać Andrew, że za te zadanie będziesz miał 0 punktów.W poleceniu był napisane wyraźnie.Prościej pisząc zadanie brzmiało:Jakim wyrazem możesz zastąpisz słowo Plemiona.Osobiście ja napisałem "Ludy", czyli całość-Ludy Europy.Uważam, że to zrobiłem dobrze.Andrewbtg pisze: wiesz według mnie wszystko zależy od sprawdzającego, bo napewno nie ma, że jest jedna odpowiedź, a reszta jest zła... każdy ma inny umysł i może wymyśleć coś innego. To są odpowiedzi z Wyborczej...nie wiadomo jak będzie oceniał sprawdzający:P
z testowych zadań jestem zadowolony...mam 18 albo 17 ale wyłożyłem sie na takim banalnym :prochno: pomyliła mi sie kolejnośc:/ ach te koty i napoleon :doh:
Zresztą może być kilka odpowiedników słowa "plemiona" i jeśli zgadza się to z znaczeniem co podaliście, to muszą uznać ;)
- zlatan_sc
- Juventino
trzeba bylo pierw przeczytac co napisal AdrewPawciosss pisze: Wtrącę się - ja też napisałem "ludy" i również uważam, że zależy to od egzaminatora ,który powinien to uznać. Chcę również zaznaczyć, że odpowiedzi podane przez DJ'a nie są odpowiedziami wskazanymi przez komisję, tylko przez jak tam czytałem dziennikarzy, a wieć spoko luz.
Zresztą może być kilka odpowiedników słowa "plemiona" i jeśli zgadza się to z znaczeniem co podaliście, to muszą uznać

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Alexxxxx
- Juventino
Ja będe miał tak około 45
Mam tylko małe pytanie odnośnie jednego. W jednym z zadań trzeba było napisać duchowieństwo i rycerstwo, a jak ktoś napisał zamiast tego drugiego wojsko. To będzie dobrze
Czy to już będzie zależało od klucza
W tamtych czasach tez mówiło się wojsko, więc już sam nie wiem.

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- M.
- Juventino
:roll:bociu pisze:No, powiem tyle, ze ten cały test to banał. Najlepsze było pytanie :
Po co zastosowano w texcie 1 "(...)" ?
A. Zeby było ładniej
B. Zeby oddzielic zdania
C. Zeby zazanczyc text wyciety
D. Zeby urozmaicic interpunkcje:lol:
To tak pobieznie.
Gratuluję.Alexxxxx pisze:Ja będe miał tak około 45![]()
To mnie najbardziej denerwowało :roll: . Teoretycznie wszystko w kluczu jest napisane, ale praktycznie nie jest. To czy Twoja odpowiedź będzie uznana zależy tylko i wyłącznie od egzaminatora. Ja bym Ci to uznał. Pozostaje Ci się modlićAlexxxxx pisze:Mam tylko małe pytanie odnośnie jednego. W jednym z zadań trzeba było napisać duchowieństwo i rycerstwo, a jak ktoś napisał zamiast tego drugiego wojsko. To będzie dobrzeCzy to już będzie zależało od klucza
W tamtych czasach tez mówiło się wojsko, więc już sam nie wiem.

:roll:
- enbea
- Juventino
apropo takich dwuznacznych odpowiedzi to przypomnialo mi sie pytanie o ottona 3 z tymi obrazkami co trzeba bylo napisac 2 rzeczy ktore swiadcza o tym ze jest wladca mniej wiecej o to w tym pytaniu chodzilo, ja napisalem ze jest to korona i to ze siedzi na tronie a w odpowiedziach gazerty wyborczej byla korona i berlo..teraz nie wiem co mam o tym myslec bo na tronie siedzi chyba tylko krol?
ENBEA
- Alexxxxx
- Juventino
Jest pieć poprawnych odpowiedzi: specjalne szaty, siedzi na tronie, trzyma berło, trzyma jabłko, ma koronę...enbea pisze:teraz nie wiem co mam o tym myslec bo na tronie siedzi chyba tylko krol?
Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- howik
- Juventino
1 zadanie bedzie o procentach,zadanie z walcem,zadanie ze stozkiem,rysunek
kuli ziemskiej-czyli okreslenie pory roki albo dnia/nocy,okreslenie pradu
[szeregowy,rownolegly],zadanie z X'em [rownanie,wyznaczasz X],ostatnie
zadanie jakas tabelka...
z tymi procentami to bedzie diagram,ostatnie zadanie bedzie z jakas tabelka
[byc moze chemiczne..]
beda tez rysunki: mapa polski[cos z powierzchnia],mapa lasu [?]
Bryły obrotowe.
1.D
2.C
3.C
4.D
5.B
6.C
7.A
8.D
9.B
10.A
11.A
12.C
13.D
15.A
16.C
18.A
19.D
20.A
21.C
22.C
23.D
24.A
25.A
Dostalem to od kolegi,oby takie byly pytanie:PSorka ze linku nie podalem ale kumpel mi to znalazl w googlach!!JEsli pierwsze 5 pytan bedzie sie zgadzac to mozna spokojnie sciagac:P:PJa robie sciage:):) POWodzenia wszystkim

zadanie jakas tabelka...
[byc moze chemiczne..]
Bryły obrotowe.
1.D
2.C
3.C
4.D
5.B
6.C
7.A
8.D
9.B
10.A
11.A
12.C
13.D
15.A
16.C
18.A
19.D
20.A
21.C
22.C
23.D
24.A
25.A
Dostalem to od kolegi,oby takie byly pytanie:PSorka ze linku nie podalem ale kumpel mi to znalazl w googlach!!JEsli pierwsze 5 pytan bedzie sie zgadzac to mozna spokojnie sciagac:P:PJa robie sciage:):) POWodzenia wszystkim

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
- Andryk
- Juventino
wszystko fajnie, moze i te pytania co napisałeś będą, ale ściag nie ma co robić! sam sie przekonałem, że miałem inną grupe niż inni. Natomiast, jeśli wierzysz w wiarygodność tych pytań to naucz sie jak co robić a bedze dobrze 8)howik pisze:1 zadanie bedzie o procentach,zadanie z walcem,zadanie ze stozkiem,rysunek
zadanie jakas tabelka...
[byc moze chemiczne..]
Bryły obrotowe.
1.D
2.C
3.C
4.D
5.B
6.C
7.A
8.D
9.B
10.A
11.A
12.C
13.D
15.A
16.C
18.A
19.D
20.A
21.C
22.C
23.D
24.A
25.A
Dostalem to od kolegi,oby takie byly pytanie:PSorka ze linku nie podalem ale kumpel mi to znalazl w googlach!!JEsli pierwsze 5 pytan bedzie sie zgadzac to mozna spokojnie sciagac:P:PJa robie sciage:):) POWodzenia wszystkim![]()
pozdrawiam

ps. ja już powtarzam

- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Moim zdaniem bardziej odpowiednie od "narodów" jest słowo "ludów", ale każdy ma swoją interpretacje, ale obie odpowiedzi są raczej punktowane 
W całym teście (który był stosunkowo prosty) najtrudneijsza była interpretacja wiersza...(Czy można powiedzieć że w wierszu występują rymy - ja tak napisałem
??)
A co do testowych to były banalne - już sobie nawet je sprawdziłem i mam komplecik
czekam teraz jeszcze tylko na otwarte 

W całym teście (który był stosunkowo prosty) najtrudneijsza była interpretacja wiersza...(Czy można powiedzieć że w wierszu występują rymy - ja tak napisałem

A co do testowych to były banalne - już sobie nawet je sprawdziłem i mam komplecik