LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2005, 20:15

Wojtom pisze:Ma za swoje... Nie potrzebnie napalał sie na "najlepszy" klub świata i na kase.
Dokładnie. Każdy piłkarz, który przechodzi do Realu mówi "Jestem szczęśliwym, że będe grał w najlpesyzm klubie świata, to było moim marzeniem".

Wiedziałem, ze to się ak skończy. Po co mieli by wpuszczac Owena na boisko skoro w ataku zapewnione miejsce ma Raul i Ronaldo :roll:. Bardzo lubiłem tego zawodnika ale przejściem do Realu dużo u mnie stracił. Nie wiem czego on oczekiwał po przejściu do Realu. Czy nie uważacie, że to dziwne że w najlepszej drużynie świata ktoś jest niezadowolony? :rotfl:

kynias

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 07:44

Najpierw podaje źródło: Daily Star z 24 kwietnia, 70 strona. Chciałbym napisać kilka zdań, bo to może bardzo zainteresować kibiców Juve. Otórz jest tam dosyć obszerny artykuł o tym co dalej z Realem. I pierwszy szok - numer jeden dla Realu to Buffon!, "dopiero" na 2 miejscu jest Robinho a na trzecim jest podawany Essien. Następny szok - kto zastępcą Luxemburgo? I tu numerem jeden jest Ancelotti, na drugim miejscu Capello!, a na trzecim Eriksson. Jest jednak wypowiedź Sacciego, że - najprościej to ujmując - nr.1 to marzenia ściętej głowy, a nr.3 odpada, bo pan Arrigo nie widzi mozliwosci współpracy z Erikssonem. Poza tym jest wzianka, że Capello dobrze wspominają, bo już kiedyś pracował w Realu. To na tyle szoków o Juve. Jest jeszcze napisane, że z klubem najprawdopodobniej pożegnają się : Owen (Real chce 11 mln funtów; zainteresowane są nim Chelsea, Arsenal, Man Utd, Newcastle i Liverpool, Solari (Man Utd był nim zainteresowany, dopóki ten nie przedłużył wygasającej umowy) , Carlos, Figo , Zidane (trójka ze względu na wiek). Jest też napisane, kto raczej zostanie. I tu padają nazwiska powracającego do formy Ronaldo, Beckhama, Raula, Gravesena i Woodgate'a.
A teraz mój komentarz. Wiem, że to prasa bulwarowa, niemniej w każdej plotce jest ziarenko prawdy. Zastanawia mnie tylko jak i kto ma przeprowadzac transfery, jeśli na przykład nie bedzie jeszcze trenera? I co sie nagle stało z tą lawiną krytyki, jaka padała na Bekhama i Raula?

P.S. Poza tym i tak nam do pięt nie dorastają. Za rok znów ich odprawimy z kwitkiem.[/list]

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 09:01

no bardzo ciekawe, ale ja słyszałem że na 1. miejscu jest u nich Robinho na 2. Joaquin a na 3. Reyes :roll: o Buffonie mówili ale jak to ujął pan Arrigo są to marzenia ściętej głowy :) co do trenera to słyszałem że chcą zatrudnić Ancelottiego a jak sie nie uda to Capello. Ale o Eriksonie nie słyszałem :roll: władze Realu chcą posprzedawać najstarszych zawodnikó aby móc wprowadzić na boisko nowe pokolenie, nowe pokolenie które będzie rządne zwiycięstw i którym będzie sie chciało biegać po boisku :) Real stał sie skupiskiem "gwiazd" które grają nie aby wygrać a jedynie aby coś zarobić. KIedyś tak nie było :roll: kiedyś piłkarze Realu grali inaczej, jednak zdobyte trofea, olbrzymie pensje, wielka sława uderzyły im do glowy :roll: pomyślcie gdybyscie byli takimi Beckhamami i zarabiali kupe kasy na samych reklamach, to chciałoby sie wam grać?? Biegać na bosisklu do osatniej minuty aby za wygranie ligi mistrzów zdobyć 1/10 swojej fortuny :roll: panu Beckusiowi sie nie chce i widać to na boisku. Dobra kończe bo zapędziłem sie troche w inny temat :)
POZDRO

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 10:02

Capello i Buffon na pewno nie odejdą, jesli mają choć troszke rozumu. A innych mogą sobie kupowac, szkoda moze tylko Essiena, bo jest to dobry zawodnik. Niech znowu nakupią 10 napastników i się cieszą, ze mają najbogatszych i najlepszych graczy.

Wiem jedno, kogo by nie kupili, my wzmacniamy ławke i tak dostają :twisted: Forza Juve ! 8)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
marvellous82

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 10:17

Wojtom pisze:A innych mogą sobie kupowac, szkoda moze tylko Essiena, bo jest to dobry zawodnik.
Mam troche inne zdanie. Szczegolnie Robinho znakomicie pasowalby do Juventusu ... i uwazam, ze naprawde bardzo dobrym ruchem byloby sprowadzenie Brazylijczyka na Delle Alpi.

neotrance

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 10:53

hmm , Robinho powiedział niedawno: "Barca albo Real" chyba na tego goscia nie mozemy juz liczyc, ale kto wie ,moze Moggi zrobi znów jakis "szalony transfer" jak sprowadzenie Ibry w ostatni dzień okna transferowego :D I macie racje w Realu chcą sprzedac tych starych zawodników zeby wprowadzic do skladu młodą krew. Ja nie moge przebolec jednego.... Jak Moggi mógł nie sprowadzic Kaki??
:( przeciez to jest swietny mlody zawodnik ,który bardzo dobrze gra i juz nie raz w tym sezonie uratował Milan strzelajac bramke w ostatnich minutach meczu...(gdzies o tym czytałem:]) Teraz mam nadzieje na przyjscie do Juve Masherano , tez jest mlodym swietnym zawodnikiem , a w dodatku ostatnio mozna bylo przeczytac na Juvepoland ze przechodzi do Juve Diogo z Riviera Plante i mam nadzieje ze sciągnie do nas Masherano. Ten zawodnik jest podobno bardzo dobry i ma talent(niestety nie widziałem jego gry ,ale piszą ze jest dobry :roll: ) W Realu na pewno będą jakies "wielkie ruchy transferowe" mają podobno 169mln na transfery i nie zdziwie sie jezeli do Madrytu przybędzie połowa nowego skladu (pewnie bedzie więcj niz połowa:]) nie wiem czy tak jest ,ale moze tez myslą o Masherano :shock: (mam nadzieje ze nie :wink: ) ale mlodych zawodników pewnie sprowadzą... do Juve mam nadzieje ze przyjdzie Rafael van der Vart , Masherano ,co do reszty to juz niech Moggi sie wysili :D tych dwuch bym chciał widziec w Juve ,ale mam nadzieje ze Moggi pomysli i kupi takich co umią grac , a w Realu pewnie bedzie po lecie mocna paka... :cry:

DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 10:54

Faktycznie - Robinho zapowiada się genialnie - ale wydaje mi się że żeby go sprowadzić trzeba by wyłożyć kilkadziesiąt milionów euro a Moggi raczej nie jest do tego skłonny :-D
Poza tym takie brazylijskie gwiazdki raczej wybierają ligę hiszpańską niż włoską. Nie wiem zresztą czy brazylijczycy pasują do Juve - fakt, gra Emerson ale to jest piłkarz raczej grający w defensywie. Mnie osobiście marzy się sprowadzenie Diego bo napastników mamy dobrych i aż w nadmiarze ich będzie w przyszłymj sezonie - Zlatan, Alex, Treze, Mutu, Zalayeta i podobno jeszcze Cassano?...

"Na ręce nam patrzą a nie widzą swoich..." - O.S.T.R.
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 11:21

A ja z tego co wiem, to Capello w Realu nie wpominają dobrze, bo jak dla Hiszpanów grał za bardzo defensywny Football. :roll: Buffon już raczej na 99,9% zostanie w Juve, po pierwsze ma jeszcze konktakt, a po drugie dobrze mu w Juventusie.

A co do samego składu Realu to szykuje się WIELKA rewolucja. Cała "taktyka" klubu, aby spowadzać jedną gwiazdę na sezon teraz legła w gruzach, bo prawie wszyscy odchodzą. Myślę, że w pierwszym sezonie Real będzie grał średnio, ale za kilka lat niestety mogą porócić wielcy Galatikos. :? Na szczęście Moggi też ma bardzo dobre plany odmłodzenia składu i rywaliacje w LM w przyszłym sezonie będzie bardzo ciekawa. :D

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 11:39

Cała polityka transferowa Realu jest do banii!!!!Dlaczego???Bo nie ściagaja oni graczy ktorzy im sa naprawde potrzebni,tylko co sezon jedna gwiazda.Fakt jezeli kupia Robinho to ich atak bedzie jeszcze silniejszy i grozniejszy.Tylko mysle ze oni zmarnuja jego talent.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Dyzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 12:08

Jezeli to prawda ze na pierwszym miejscu na liscie zyczen realu jest Buffon to to jest po prostu smieszne!! po pierwsze najlepszym zawodnikiem realu jest obecnie Casias wiec zaczynanie transferow od zmiany najsilniejszego zawodnika jest po prostu glupota!! po drugie Buffon nie pojdzie do realu bo po co mialby tam isc?? kasy raczej duzo wiecej nie dostanie, w Juve czuje sie dobrze, a real po przebudowie bedzie gral w pierwszym sezonie slabo!!

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 12:22

Mam troche inne zdanie. Szczegolnie Robinho znakomicie pasowalby do Juventusu ... i uwazam, ze naprawde bardzo dobrym ruchem byloby sprowadzenie Brazylijczyka na Delle Alpi.
Ciekaw jestem ile razy widziales go w akcji? Bo ja chyba ze trzy razy jak pokazywali w wiadomosciach mecze reprezentacji Brazylii i wcale mnie ten zawodnik nie przekonal. Watpie aby przyjal sie we wloszech gdzie troche inaczej sie gra niz w hiszpanii (inne zasady oceniaina wejsc cialem itp).
Po przyjsciu Arigo Sacchiego, Real zaczal robic zakupy z glowa, przyjscie Gravesena jest tego przykaldem. Sadze ze druzyna z Madrytu moze zrobic duze zakupy tego lata i wzmocni sie znacznie. Licze na to ze Juventus nie pozostanie w tyle i zakupi zawodnikow ktorzy beda dobrymi zmiennikami dla podstawowej 11.
Co bedzie zoabczymy, szykuje sie ciekawe okienko transferowe.
pozdr

wojtekk03

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 12:53

Jak już kiedyś pisałem, nie rozumiem pana Florentino Pereza i chyba go nie zrozumiem..... ale co tam Capello jak do nich pojdzie to przynajmniej mniej bramek będą tracić :) a aż się tak do niego nie przywiązałem więc nie bede jakos szczególnie tęsknić :twisted: Co do Robinho to pewnie bedzie grał za Figo ale taki zlepek gwiadz jak znowu zrobią to znowu nic nie wygrają :-D i dobrze im tak :D co do Gigiego to i tak go im nie oddamy wiec nie wiem czego oni tutaj szukają jeszcze. ciekawe co zrobią z owenem bo aż mi go żal - jest lepszy od ronaldo i raula a nie gra, podobnie było z morientesem.
Zidane ma już swoje lata, nie oszukujmy sie za dużo już nie wniesie do gry, Gravesen to średniak - pobyli sie swietnego Makelele po to żeby kupić średniego Gravesena i jeszcze robią z niego wielką gwiazdę.
Przeciez Gravesen to jest piłkarz pokroju Blasiego ale w Realu mówią że to super defensywny pomocnik! Nie mam nic do Blasiego ale to nie jest zawodnik najwyższej klasy a Gravesen jak do Realu przyszedl to jest że super zawodnik. Przynajmniej paru moich kolegow tak uważa:) hehehe
Jakby byli mądrzy to by sprzedali Ronaldo,wymienili Gravesena, Samuela i Zidana i Beckhama ale znając życie znowu kupią jakąś gwiazde od zarabiania kasy albo ewentualnie jakiegos sredniaka typowego i powiedzą że to klasa światowa. Chyba że sie zmieni u nich zarząd, ale pewnie sie nie zmieni:)
I jeszcze jedno zdanie - mówi sie że mamy słabą ławke rezerwowych (bo mamy :-D ) to popatrzcie sobie na Real i na te nazwiska na rezerwie oprocz Owena i Solariego :D :D :D Wszystko na ten temat z mojej strony:)

i sie zaczęło SCHOOLTiME :/
FORZA JUVe FORZA ALEX
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 12:53

tomcatmi6 pisze:
Ciekaw jestem ile razy widziales go w akcji? Bo ja chyba ze trzy razy jak pokazywali w wiadomosciach mecze reprezentacji Brazylii i wcale mnie ten zawodnik nie przekonal. Watpie aby przyjal sie we wloszech gdzie troche inaczej sie gra niz w hiszpanii (inne zasady oceniaina wejsc cialem itp).
To prawda. Do Juve on by sie po prostu nie nadawal. Moze nie ze wzgledu na umiejetnosci pilkarskie, ale ze wzgledu na roznice dzielace lige hiszpanska i wloska. :roll: Poza tym nie wiadomo, czy w ogole odpowiadalaby mu wloska pilka i styl tutejszego bycia i gry.
Po przyjsciu Arigo Sacchiego, Real zaczal robic zakupy z glowa, przyjscie Gravesena jest tego przykaldem. Sadze ze druzyna z Madrytu moze zrobic duze zakupy tego lata i wzmocni sie znacznie.
Szefostwo Realu musialoby zmadrzec i nie kupowac kogo popadnie byle ze slawnym nazwiskiem. :? Fakt, ze zakup Gravesena byl niezlym posunieciem, ale ogolnie slyna z niezbyt rozsadnych transferow.
aleksander1986 pisze:Cała polityka transferowa Realu jest do banii!!!!Dlaczego???Bo nie ściagaja oni graczy ktorzy im sa naprawde potrzebni,tylko co sezon jedna gwiazda.
I do tego juz chyba nas przyzwyczaili. Troche nie rozumiem tylko tych pilkarzy, ktorzy tak chetnie przyjmuja ich oferte, a potem czesto sie konczy to w ten sposob, jak sie skonczylo dla Owena- grzeja lawe, wchodza na parenascie minut, a przede wszystkim- marnuja sie. :?

Co do Robinho i Realu- sporo bylo w tym temacie: http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=9342
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2005, 13:40 przez mnowo, łącznie zmieniany 2 razy.

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 13:19

Co do Robinho i Realu- sporo bylo w tym temacie: http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php
Informacja

Wybrany przez Ciebie temat lub post nie istnieje

no i niech sobie nakupuja i co im z tego :lol: ten caly real i jego polityka transfera to jest jeden wielki smiech. tylko denerwoje mnie jedno, w mediach ten szum wokol realu i chelsea, bo jak maja jakis slawnych zawodnikow :roll: tylko w tv jak nie chelsea to real i tak dookola :evil: a o Buffonie i Zabrottcie to moga pomarzyc :)

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2005, 13:44

Po takim sezonie, jaki w tym sezonie miał Real Madryt to normalne, że mówi się o rewolucji w składzie i na ławce trenerskiej.
Dla Realu ten sezon to wielka porażka, chociaż mieli pewne przebłyski, kiedy grali dośc dobrą piłke.
Co do Buffona i Capello - bo to mnie interesuje najbardziej. Poprostu w to nie wierze. Buffon może byc ich celem nr 1, ale on i tak zostanie w Turynie. To, jak sie wypowiada o Juve, jak przeżywa każdy mecz - widać, że jest w klubie, w którym czuje sie najlepiej, a przedłuzając kontrakt wyraźnie powiedział, że nigdzie sie nie wybiera i zostaje na DelleAlpi.
Co do Capello - to ktos kiedys powiedział, że nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki i w większości przypadków jest to prawdą ( wiem: fantastyczny powrót Lippiego). Capello pracuje z Juve dopiero jeden sezon. Widać, że wierzy w ten klub. Przed nim bardzo ważne okno transferowe. Napewno nie opuści klubu w takiej chwili.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
ODPOWIEDZ