Afgańska(niech będzie azjatycka :P ) muzyka :P

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2005, 18:12

Gdy kupiłem razem z ojcem nowy samochod, znalazłem w nim kasetę, a własciwie kasete z jednym fajnym kawałkiem. Juz kiedys go słyszalem, ale nigdy nie mogłem załapac co to za zespół... Postanowiłem zrobic w GP3 probkę midi. Na jej podstawie prosze Was o zidentyfikowanie nutki (wiecie autor, nazwa itp). Jesli temat nie zostanie zamkniety(w co watpie, bo pełni funckje informacyjnego), to zamieszczajcie w nim nazwy innych tego typu zespołów.

A własnie, byłbym zapomniał, wspomniany plik MIDI (bardzo mały, nie gryzie :wink: ) jest TU.

NOI VOGLIAMO LA VERA JUVE!
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2005, 20:04

P(u/a)njabi MC - Mundan to bah ke (jakos tak) myśle, ze to to :)

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 16:43

matt16 pisze:P(u/a)njabi MC - Mundan to bah ke (jakos tak) myśle, ze to to :)
:snooty: to nie to. Chociaż nie wiem czy to nie jest jakiś remiks, a poza tym kawałek jest za krótki, ale oryginalne mundian to bach ke to napewno nie jest!

bociu-----> skąd wiesz, że to jest akurat afgańska muzyka??

Jeżeli Cię to ciekawi to proponuje muzę rodem z Boolywoodu. W Polsce jako, że jesteśmy kraj zacofany jest ona jeszcze mało znana ale np. wspomniny Panjabi MC's zrobił furorę w Europie zach. Polecam: Bhangra Nights, Husan, Arash i oczywiście soundtrack do Monsoon Wedding: miodzio!! :dance:

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 19:45

Supersonic pisze:Snooty to nie to. Chociaż nie wiem czy to nie jest jakiś remiks, a poza tym kawałek jest za krótki, ale oryginalne mundian to bach ke to napewno nie jest!
mi sie jednak wydaje, ze to jest Panjabi MC - Mundian To Bach Ke (z albumu: The Album 2003 - chyba). kawalek zbyt krotki bo to tylko probka. gosciu przerobil to na midi, wiec sie wiele dzwiekow posypalo. Panjabi to zrobil kariere w Rumunii, Mongolii, Czechach 8) w innych krajach tex bylo glosno o nim. MC jest chyba z Maroka, czy Tunezji, juz nie pamietam , kiedys o nim czytalem, wiec raczej Afganem nie jest/

Juve per Sempre
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 19:51

forza bianco-neri pisze:
Supersonic pisze:Snooty to nie to. Chociaż nie wiem czy to nie jest jakiś remiks, a poza tym kawałek jest za krótki, ale oryginalne mundian to bach ke to napewno nie jest!
mi sie jednak wydaje, ze to jest Panjabi MC - Mundian To Bach Ke (z albumu: The Album 2003 - chyba). kawalek zbyt krotki bo to tylko probka. gosciu przerobil to na midi, wiec sie wiele dzwiekow posypalo. Panjabi to zrobil kariere w Rumunii, Mongolii, Czechach 8) w innych krajach tex bylo glosno o nim. MC jest chyba z Maroka, czy Tunezji, juz nie pamietam , kiedys o nim czytalem, wiec raczej Afganem nie jest/
w sumie możliwe skoro to jest Midi... :think: Panjabi zrobił karierę przede wszystkim w Anglii gdzie są kluby, w których gra się już tylko bhangrę- muzykę z Pendżabu połączoną z europejskimi bitami. Co do narodowości to jest on Hindusem.

bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 20:22

to nie to. Chociaż nie wiem czy to nie jest jakiś remiks, a poza tym kawałek jest za krótki, ale oryginalne mundian to bach ke to napewno nie jest!
Tak, tak, to to. Juz zassałem z eMula i się delektuje :wink:
skąd wiesz, że to jest akurat afgańska muzyka??
Nie wiem, tak sobie zartuje :P
Jeżeli Cię to ciekawi to proponuje muzę rodem z Boolywoodu. W Polsce jako, że jesteśmy kraj zacofany jest ona jeszcze mało znana ale np. wspomniny Panjabi MC's zrobił furorę w Europie zach. Polecam: Bhangra Nights, Husan, Arash i oczywiście soundtrack do Monsoon Wedding: miodzio!!
Ta, trzeba wiedziec co to ten Boliłód :wink: . Husan to ten od reklamy peugoeta? Myslalem, ze Husan to zespol, a Bhangra knights to tylko tytuł, czy jest inaczej? A tą reszte sie sciagnie :D
gosciu przerobil to na midi, wiec sie wiele dzwiekow posypalo.
No ta, zebym ja to przerobił. Ja to po prostu tylko pobieznie 'napisałem' w Guitar Pro 3 n dwoch sciazkach :-D
w sumie możliwe skoro to jest Midi... Panjabi zrobił karierę przede wszystkim w Anglii gdzie są kluby, w których gra się już tylko bhangrę- muzykę z Pendżabu połączoną z europejskimi bitami. Co do narodowości to jest on Hindusem.
To to prawie wszystko jasne. Bhangra, jak rozumiem, to taki rodzaj muzyki "afgańsko" (tylko bez szczegółów) - europejskobitpwej, ta? A Pendżab to zapewne jakis azjatycki region?
Hindus-Angad dwa bratanki ... :wink:

koki9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 20:41

nieznam się na tego typu muzyce, ale nawet fajny kawałek :) Osobiście nigdy nie słyszałem nawet o tych zespołach, choć moze słyszałem ich kawałki a nie wiem o tym :P
własciwie to w tym temacie możnaby się pobawić w "jaka to melodia" :D

"Życie składa się z wielu małych monet. Kto umie nimi obracać, posiada majątek." - Jean Anouilh
Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 22:14

Supersonic pisze: Jeżeli Cię to ciekawi to proponuje muzę rodem z Boolywoodu. W Polsce jako, że jesteśmy kraj zacofany jest ona jeszcze mało znana ale np. wspomniny Panjabi MC's zrobił furorę w Europie zach. Polecam: Bhangra Nights, Husan, Arash i oczywiście soundtrack do Monsoon Wedding: miodzio!! :dance:
Arash (to ten od Boro Boro) nie jest z Bollywood. Urodził się w Iranie a w wieku 10 lat przeprowadził się z rodzicami do Szwecji.

Husan to też tytuł piosenki Bhangra Nights (piosenka z reklamy peugeota-tej ze słoniem)

Panjabi MC posłuchaj też piosenki Yogi

A wracając do tematu to wg mnie ta piosenka to Mundian To Bach Ke

tutaj fajny flash z tą piosenką

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 22:22

Dzieki Wam za info.
Alexa... własnie sciagnąłem Arasha i jestem zazenowany... ale nie poziomem muzycznym, tylko KAZĄĄ :( Co za szajs, co sciagniesz, to zwał... A znow na eMulu z trzy godziny zejdzie...

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 22:25

bociu pisze:Dzieki Wam za info.
Alexa... własnie sciagnąłem Arasha i jestem zazenowany... ale nie poziomem muzycznym, tylko KAZĄĄ :( Co za szajs, co sciagniesz, to zwał... A znow na eMulu z trzy godziny zejdzie...
Jeśli chodzi o Boro boro to moge ci przesłać na maila.

Skoro już zainteresowała cię 'kocia' muzyka to posłuchaj 'Im nin alu' śpiewa ją Ofra Haza, jak dla mnie piosenka jest super, ale moja rodzina jej nienawidzi, ciekawe dlaczego :roll: :lol:

Polecam też muzyke turecką (Sezen Aksu, Tarkan, Mustafa Sandal, Teoman, Athena, Sertab Erener, Levent Yüksel (np Bi'daha tövbe), Ali Güven (szczególnie Yolcu).

Warto też przypomnieć sobie (kiedyś bardzo popularną) piosenke 'Alane' - Wes

FORZA JUVE !
bociu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 14:53

WIesz co Alexa, jakos nie zabardzo mi lezy ta turecka 'kocia' nuta(zassalem z eMula chyba z 6 piosenek)... Chodziło mi raczej o cos w stylu Panjabiego, znaczy sie te afgańskie instrumenty (banjo? ) połaczone z europejkimi bitami i oczywiscie w jezyku "afganskim" :P . Moze takie znasz, jeżeli z Ciebie znawczyni :D . No i prosze o dalsze odpowiedzi rowniez (elektronik[a]) Supersonic(a) :wink:

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 20:34

bociu pisze:WIesz co Alexa, jakos nie zabardzo mi lezy ta turecka 'kocia' nuta(zassalem z eMula chyba z 6 piosenek)... Chodziło mi raczej o cos w stylu Panjabiego, znaczy sie te afgańskie instrumenty (banjo? ) połaczone z europejkimi bitami i oczywiscie w jezyku "afganskim" :P . Moze takie znasz, jeżeli z Ciebie znawczyni :D . No i prosze o dalsze odpowiedzi rowniez (elektronik[a]) Supersonic(a) :wink:
Muzyka turecka jest dość specyficzna i nie każdemu się podoba.
Jeżeli chcesz hinduską muzyke to możesz sobie ściągnąć soundtrack do Czasem słońce, czasem deszcz (Kabhi Khushi Kabhi Gham).

FORZA JUVE !
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 23:21

bociu pisze:Chodziło mi raczej o cos w stylu Panjabiego,
spróbuj: "Mukta- ngc" dla mnie bomba.
A tak poza tym to przecież są inne piosenki Panjabiego.
Są niektóre kawałki z Monsoon Wedding np. Come on dance
I na deser Sri Hari np. Gaura Nitai - ale to jest troszeczkę inny typ. bardziej europejski.

pozdrowienia od elektronika :smile: powiedz jak tam Twoje bębenki jak już przesłuchasz!

Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2005, 07:45

http://www.mp3-find.com/download-Panjab ... -30353.mp3
Pod tym linkiem jest Mundian to bach ke, najlepiej będzie jeśli sam sprawdzisz czy to jest to :wink:

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
ODPOWIEDZ