Lazio 0-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 22:43

Gamber pisze:
3d_man pisze:czytajac Wasze komentarze staje sie optymista co do wyniku :P , a to zly znak :roll:

fakt faktem ze nie wygladacie juz tak strasznie, nie tylko dlatego ze macie braki w skladzie, ale rowniez dlatego ze od dawna nie zachwycacie forma, gra, bla bla bla (wiadomo, sami wiecie)

w kazdym badz razie zapowiada sie nudny mecz, oby wynik byl lepszy niz widowisko :wink:

Medi -> drugie miejsce nie jest takie zle, nie masz co wpadac w depresje hiehiehie Obrazek

Tylko widzisz.... Juventus przez więcej niż połowę sezonu zajmował 1 miejsce (cały czas!!!!) i teraz na koniec ma mieć drugą pozycję?????
POWTÓRKA Z ZESZŁEGO SEZONU!!!

A wracając do meczu Lazio-Juve, to martwię się o ten mecz.... nie ma co!!! z Lazio zawsze grało się nam ciężko..... nawet jak było w rezerwowym składzie... ale w dalszym ciągu wierzę że Juventus... Juventus w końcu pokaże że potrafi skończyć ten sezon na poziomie... i wygra chociaż po 1-0 ale ze wszystkimi.... i pokaże Milanowi gdzie jest jego miejsce w szeregu!!! nie wiem moze jestem marzycielem... ale obstaweiam:
Lazio-Juve 0-2
Juve-Bologna 3-1
MILAN-JUVE 0-3 !!!! nie wiem jak to się stanie, ale się stanie :D
Juve-Parma 4-1
Livorno-Juve 0-2 (Mutu!!!)
Juve-Cagliari 3-0

Nie ma miejsca w tej częsci sezonu na remisy i porazki!!! [/b]
Gamber - zamieszkajmy razem :D:D:D

<joke> - podoba mi sie Twoje podejscie !
bravo !

FORZA JUVE !!!!

przez chwilę jako Marco Buffon
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2005, 23:33

Skoro Roma została z zerowym kontem po końcowym gwizdku w Rzymie, czemu sytuacja nie miałaby się powtórzyć z Lazio? Nowy skład? stary chyba dobitnie przekonał nas o tym, że jest już zdeka podmęczony, więc to akurat może okazać się dla nas zbawienne. Jeśli nie? przynajmniej będziemy wiedzieli dlaczego ;)
Milan wygrał 3:0. Po raz kolejny udowodnili swoją wyższość. Jest to o tyle denerwujące, gdyż robią to naprawdę w efektownym stylu. Ich poczynania rodzą podziw, ale to również może okazać się dla nas zbawienne. Faworyci ostatecznie przeżywają rozczarowanie :wink:.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 07:20

Medi pisze:Bramka: Buffon, Chimenti, Bonnefoi
obrona: Pessotto, Birindelli, Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Masiello,
pomoc: Tacchinardi, Nedved, Camoranesi, Blasi, Kapo, Olivera, De Ceglie, Marchisio, Luci.
Atak;: Del Piero, Zalayeta, Paolucci,
_Jah pisze:Milan wygrał 3:0. Po raz kolejny udowodnili swoją wyższość.
Coz, rzeklbym spokojnie- ciekawa sytuacja... Obrazek Przynajmniej wiemy, ze musimy dac z siebie wszystko i powalczyc o te 3 punkty. Nadzieje na wpadke Milanu prysly, z reszta nie tak trzeba podchodzic do naszych meczy. Ten z Lazio trzeba wygrac (jak i kazde nastepne rzecz jasna) i tyle. Nie ma zadnej dyskusji. Mlodzi najpewniej dostana szanse, zobaczymy co im wyjdzie. Ciekawe, na jaki wariant zdecyduje sie Capello: czy wypusci najpierw slabszy sklad, zeby zmeczym Lazio, a potem przydusic ich lepiej grajacymi zawodnikami, czy wystawi od pierwszej minuty najmocniejszy sklad mozliwy do skonstruowania z tych powolanych pilkarzy (wg mnie- Buffon/Pessotto- Thuram- Cannavaro- Zambrotta/Camoranesi- Tacchinardi- Nedved/Kapo/Zalayeta- Del Piero), a potem ewentualnie wymienial najbardziej zmeczonych na mlodzikow :roll: Chyba lepszy bylby ten drugi wariant.. chociaz zobaczymy, na co zdecyduje sie Capello. Mecz juz za 13 godzin. I nie ma śmiacia. :|

darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 08:35

Juz za kilka godzin mecz z Lazio. Mecz, który może okazać sie bardzo ważny w walce o Scudetto. Milan pewnie wygrał swoje spotkanie i trzeba wygrać, żeby nie miec do Milanu straty punktowej.
Naprawde - obawiam się tego meczu - to wszytsko miało wyglądać inaczej. Końcówka sezonu, kiedy mieliśmy przypieczetować Ścudetto mpoże okazać się fatalna w skutkach. Skład sie rozsypał, do tego doszła absencja Zlatana. Naprawde - bedzie ciężko.
Bedzie cieżko, ale nie mozna tylko narzekać - samym biadolenoiem, jak jest źle nie zdobedzie się Scudetta. Lazio wkońcu nie jest druzyna nie do pokonania. Juve dokładnie wie o co walczy, ma świadomośc jakie moga bydc skutki straty punktów. Ten mecz będzie wielką szansa dla Alexa - przez cały sezon był zdejmowany, teraz raczej zagra całe spotkanie, ma szanse, żeby pokazać, że nadal jest wartościowym zawodnikiem. Zobaczymy, czy naszego kapitana jeszcze stać na wielki mecz. Oby tak!!
Trudne spotkanie, ale nie ma łatwych. Trzeba grac tym, co mamy i mam nadzieje wygrać. Głęboko w to wierze.
FORZA JUVE!!!!

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 10:11

Czeka nas cięzki mecz , napewno ew.porażka zmniejsza nasze szanse na wygranie Scudetto , ale jeszcze kilka kolejek przed nami , przedwszystkim pomimo plagi kontuzji moim zdaniem Capello powinien dojść do wniosków patrząc na obecny sezon i nei wystawić Blasiego który nic nie pokazuje , Masiello napewno jest to młodzik ale wkońcu nasi obroncy(Biri i Pessotto) to już emeryci i predzej czy późneij trzeba bedzie ich wymienić , w obecnej sytuacji , ja bym zaryzykował i dał mu zagrac i tak juz nic nie tracimy , w pomocy Kapo czemu nie ? Grał mało w trakcie sezonu ale napewno pare razy pokazał sie z niezłej strony , Oliviera? Grał fantastyczne mecze i fatalne , może tym razem beidze ten pierwszy?:) w ataku nie mamy wyboru , ale może Paolucci ? kto wie :) teoretycznie trudno być optymistą , ja jednak stawiam 2-1 dla Juve :)

Obrazek
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 10:23

No po ostatniej porażce z Medioańczykami Juve musi się wziąść ostro dpo pracy nie będzie 2 podstawowych napastników Trezegueta i Ibry będzie to duża strata ale i tak myślę że Zalayeta poradzi sobie razem z Allesandro Del piero :wink: Musza pokonąać Lazio żeby być dalej na pozycji lidera z Ac Milanem :) Jak nie Milan obejmie prowadzenie :( trzeba się postarać dzisiaj poczatek meczu o godzinie 20:30 :D

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 10:39

Milan wygrał z Parmą, więc Juventusowi nie pozostaje nic jak tylko pokonać Lazio, ale będzie to zadanie bardzo trudne.
Od 6 lat nie pokonaliśmi ich w Rzymie i z tym składem który ma do dyspozycji Capello nie można być wielkim optymistą.
Mimo wszystko mam wielką nadzieje że wygramy i nie stracimy ważnych punktów. :pray:

pees

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 11:07

no z takim składem to rzeczywiście może być ciężko...........szczególnie że nasza gra wygląda łągodnie mówiąc tak sobie........jedyne na co moim zdaniem możemy liczyć to indywidualne umiejętności naszych graczy, kto wie może nedvedowi wyjdzie jakiś strzał z dystansu, del piero minie kilku obrońców, zala znajdzie się świetnie w polu karnym......może się udać.........choć nadziei wielkich na zwycięstwo raczej bym sobie nie robił.......typuje 1:1 :?

JUVE il Campioni d'Italia
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 11:45

Marq_ pisze:Milan wygrał z Parmą, więc Juventusowi nie pozostaje nic jak tylko pokonać Lazio, ale będzie to zadanie bardzo trudne.
Od 6 lat nie pokonaliśmi ich w Rzymie i z tym składem który ma do dyspozycji Capello nie można być wielkim optymistą.
Mimo wszystko mam wielką nadzieje że wygramy i nie stracimy ważnych punktów. :pray:
zgadzam sie ...
bedzie bardzo, bardzo, bardzo ciezko ...
Ale trzeba wkoncu łamac mity i wygrac !

FORZA JUVE !

przez chwilę jako Marco Buffon
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 12:17

No cóż z Lazio zawsze nam sie nie wygodnie grało i zawsze cienko wypadaliśmy na Olimpico pamiętacie tą ochydna porażkę 1-4 ehh naszczęście nie mają już Fiore który był naszym katem a teraz patrząc na skład Lazio to nawewt my w naszym osłabionym mamy o niebo lepszy. Zagramy bez Zlatana,Zebiny,Emersona, Appiaha i oczywiście Trezegueta mimo tego nie interesuje mnie strata punktów musimy wygrać sądzę że Del Piero i Zalayeta w ataku sobie poradzą szczególnie Del Piero na którego spadała lawina krytyki w tym sezonie jak każdy wie ''Bimbo'' najlepsze lata gry ma już za sobą ale wciąż jest tym samym Del Piero co kiedys całe szczeście mamy jeszcze Nedveda, Zambrotte i według mnei najlepszego piłkarza Juve w tym sezonie Camoranseiego w obronie Zambrotta , Cannavaro Thuram i Pessotto który nawet nieźle prezentowasł sie w Lidze Mistrzów przeciwko Realowi Czy Liverpoolowi... obok Nedveda pewnie zagra Tacchinardi a na lewą falnkę powędruje pewnie Blasi ... w Ekipie Lazio najbardziej boję sie dwóch zawodników jest to Tomasso Rocchi chyba każdy pamięta jego Hatt-ricka z nami przed rokiem i wymieniony za S.Inzahiego Bazzani który jeszcze w tym sezonie bronił barw Sampdorii jego chyba nie musze zbytnio przedstawiac bo każdy chyba wie że jest niezły

Mój typ : 0-2 dla Juventusu chociaż mam dziwne przeczucia co do tego meczu!

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 13:52

Ludzie, co jest z wami?! Skąd ten pesymizm? Może nie idzie nam ostatnio zbyt rewelacyjnie i wszystko obraca się przeciwko nam, jednak już nie jednokrotnie potwierdzało się powiedzienie, że "wiara czyni cuda"! Trzeba wierzyć w nasz zespół!

Z Lazio nie wygraliśmy od 6 lat. Poprzednie zwycięstwo zapewniły nam dwie i jedyne bramki Henry'ego w Juve. Lazio to jeden z najtrudniejszych przeciwników Juve, z którym niezwykle ciężko się gra bez względu, w jakiej formie znajdują się obydwie drużyny. Będzie niezwykle ciężko, a presję zwiększać będzie wczorajsze zwycięstwo Milanu. Ja zawsze powtarzam - jesli chcemy być najlepsi, musimy pokonać najlepszych. Jest to mecz którym możemy potwierdzić, że zasługujemy na mistrzostwo!

Szkoda, że nie zagra Appiah. Ostatnio zaliczył świetne spotkanie z Interem. Zawiodłem się na Ibrahimovicu... Myślałem, że Juventus potrafi temperować takie trudne charaktery. Osłabia nas w najważniejszej części sezonu, kiedy jest nam najbardziej potrzebny... No trudno, musimy sobie poradzić bez niego. Będzie dobrze, mam nadzieje, że wymęczymy choćby z 1-0!

Forza Juve !!!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 14:19

DJ Juventinho pisze:Z Lazio nie wygraliśmy od 6 lat. Poprzednie zwycięstwo zapewniły nam dwie i jedyne bramki Henry'ego w Juve.
A poprzedni sezon? Kiedy to wygralismy 1:0 po bramce Trezegueta bodajze w 90 minucie..? Nie pamietam juz dokladnie, ale wydaje mi sie, ze to bylo wlasnie z Lazio :think:
Zapewne DJJ chodziło o to, że na ich stadionie nie wygrywamy od lat, z nimi oczywiscie/Dragon
Dokładnie, właśnie o to :]/DJJ

Lazio to jeden z najtrudniejszych przeciwników Juve, z którym niezwykle ciężko się gra bez względu, w jakiej formie znajdują się obydwie drużyny.
Jest tez bardzo niewygodnym przeciwnikiem z tego powodu, wrecz dziwnie niewygodnym. Przeciez bylo nieraz tak, ze remisowalismy z nimi, a w nastepnej kolejce dostawali od jakiegos ligowego przecietniaka. To zawsze mnie wnerwialo.. :x
No trudno, musimy sobie poradzić bez niego. Będzie dobrze, mam nadzieje, że wymęczymy choćby z 1-0!
Tez w sumie patrze optymistyczno-realistycznie, mysle, ze zanosi sie tak naprawde na remis, ale wierze, ze wygramy, chocby mialo to byc tak jak mowisz- wymeczone zwyciestwo.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 17:14

mnowomiejsky pisze:
DJ Juventinho pisze:Z Lazio nie wygraliśmy od 6 lat. Poprzednie zwycięstwo zapewniły nam dwie i jedyne bramki Henry'ego w Juve.
A poprzedni sezon? Kiedy to wygralismy 1:0 po bramce Trezegueta bodajze w 90 minucie..? Nie pamietam juz dokladnie, ale wydaje mi sie, ze to bylo wlasnie z Lazio :think:
Masz rację. Juventus wygrał w 29. kolejce zeszłego sezonu 1:0 po golu Trezegueta. Jednak w pierwszym meczu Lazio wygrało 2:0, a kapitalną partię wtedy rozegrał Legro :bravo: .

Jak wcześniej zauważył Pelson, Lazio ma dwóch naprawdę dobrych napastników: Bazzaniego i Rocchiego (w zeszłym sezonie Juventus zremisował 3:3, a hat-trickiem popisali się Rocchi i Trezeguet). Mecz na pewno ciężki, wydaje mi się, że padnie w nim remis. Milan wczoraj zdobył trzy punkty, więc na ich potknięcie nie mamy co liczyć. Po prostu trzeba zagrać na 100% i liczyć na szczęcie. Nam pozostaje już tylko modlitwa :pray: .

:roll:
Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 18:00

Wiecie co... najbardziej to mnie wbiła :angry: dzisiejsza porażka Interu z Messiną.... Messina może wygrać, a my nie mogliśmy :płaczę: jakie to jest niesprawiedliwe :angry: Dlaczego ten pech nas przesladuje(a Milanu nie)?? przecież nie bylismy wcale gorsi od Interu... a tymbardziej od... Messiny... ale, FORZA JUVE!!!! Z Lazio wygramy - Mimo tych środowych kwasów, damy rade!!!!!!!!!

<Juventus Semper Fidelis>
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2005, 20:00

Jeja! Przestancie juz tak jeczec jak stare baby :P
Wiary troche Panie i Panowie ! Juve to nei dwoch czy trzech zawodnikow tylko cala 11 - druzyna. Licze na pozytywny wynik w meczu z Lazio, mimo tego ze gramy w oslabionym skladzie. Zobaczymy zreszta, narzekac bedziecie mogli narzekac jesli Juve (*tfu**tfu*) przegra. Poki co jest 30 min do meczu, moze Alex sie przebudzi z tego letargu ktory juz za dlugo trwa, moze Nedved odzyska dawna ikre grajac przeciwko swoim bylym kolegom z zespolu. Moze mlodzik Masiello bedzie chcial sie pokazac z jak najlepszej strony i zaliczy udany mecz od 1 minuty. Kto wie, zobaczymy juz niedlugo. Zycze Wam i sobie zwyciestwa, tak aby Milan nie mogl poczuc sie pewnie i aby pokazac ze Juve to druzyna a nie zbior indywidualnosci.
pozdr

Zablokowany