Skandal na San Siro (CL)
- Szwarou
- Juventino
a co zlego zrobili pilkarze Wisly w meczu z Parma? Przeciez za podobne zajscie zostali usunieci z pucharowpan Zambrotta pisze:A jaka kara wg Ciebie ma być ? chyba nie ukarzą piłkarzy za to, że ich kibice wyrzucili race na boisko ? kara finansowa i mecze bez udziału trybun to chyba wszystko, co może zrobić UEFA.bblackk pisze:Co do kary dla Interu, to znając życie UEFA wyskoczy do nich ze śmiesznie niską karą finansową i na kilka meczy "europejskich" będą grali przy pustych trybunach (horror!). ).

- Gustaw
- Juventino
a zachowali się jak banda kretynów ci kibice. Nie rozumiem po co takie "akcje" robią skoro za chwile ich klub bedzie cierpiec bo mu kary dowalą. Jak wywywalą Inter(w co nie wierzę) to jakies kluby slabe będą grac i skończa jak roma która nie wyszla z grupy.
Rząd teraz powinien wziąc sie ostro za tych kibioli np. ochrona i policja powinna muc im wlac itp itd,zakazy wejscia na stadion moze czegos sie naucza.
Rząd teraz powinien wziąc sie ostro za tych kibioli np. ochrona i policja powinna muc im wlac itp itd,zakazy wejscia na stadion moze czegos sie naucza.
"TOTUS TUUS" PANIE, "Niech będzie wola Twoja"
- Iver.pk
- Juventino
Władze włoskiej federacji piłkarskiej postanowiły zaostrzyć przepisy eliminujące przemoc na stadionach.
Sędziowie mają teraz kończyć mecz natychmiast po zaobserwowaniu nieprawidłowego zachowania kibiców - miedzy innymi rzucania przedmiotami na boisko. Jeśli dojdzie do takich incydentów mecz będzie weryfikowany jako walkower 3:0 przeciwko zespołowi, którego kibice dopuścili się aktów chuligaństwa.
Nowe przepisy będą obowiązywać już od najbliższej kolejki, w której wspóliderujący AC Milan zagra na wyjeździe ze Sieną, a Juventus Turyn podejmie Lecce.
O postanowieniach władz włoskiej piłki zadecydowały wydarzenia z wtorkowego meczu Ligi Mistrzów między Interem Mediolan i AC Milan. W 73. minucie mecz, przy stanie 1:0 dla Milanu, został przerwany po tym jak fani Interu zaczęli rzucać płonące race na pole gry. Jeden z pocisków trafił w ramię bramkarza gości - Didę. W piątek UEFA podejmie decyzję o weryfikacji wyniku.
Zrodlo: http://www.ligawloska.ys.pl/
No przynajmniej zaczynaja dzialac na jakas wieksza skale. W teori wyglada to ladnie ale jak bedzie wygladalo w praktyce to juz zupelnie inna sprawa. Nie wydaje mi sie zeby sedzia od razu przerwal mecz jak tylko cos spadnie na murawe. Jedyne co mi sie w tym planie nie podoba to to ze sami kibice nie ucierpia a jedynie klub-bo dostana walkowera :roll: Ale federacja we Wloszech zaczela przynajmniej cos zmieniac (
) bo zaczynalo sie robic coraz gorzej.Jestem strasznie ciekawy jak to w Angli bylo zoorganizowane ze teraz jest tak pieknie?
Sędziowie mają teraz kończyć mecz natychmiast po zaobserwowaniu nieprawidłowego zachowania kibiców - miedzy innymi rzucania przedmiotami na boisko. Jeśli dojdzie do takich incydentów mecz będzie weryfikowany jako walkower 3:0 przeciwko zespołowi, którego kibice dopuścili się aktów chuligaństwa.
Nowe przepisy będą obowiązywać już od najbliższej kolejki, w której wspóliderujący AC Milan zagra na wyjeździe ze Sieną, a Juventus Turyn podejmie Lecce.
O postanowieniach władz włoskiej piłki zadecydowały wydarzenia z wtorkowego meczu Ligi Mistrzów między Interem Mediolan i AC Milan. W 73. minucie mecz, przy stanie 1:0 dla Milanu, został przerwany po tym jak fani Interu zaczęli rzucać płonące race na pole gry. Jeden z pocisków trafił w ramię bramkarza gości - Didę. W piątek UEFA podejmie decyzję o weryfikacji wyniku.
Zrodlo: http://www.ligawloska.ys.pl/
No przynajmniej zaczynaja dzialac na jakas wieksza skale. W teori wyglada to ladnie ale jak bedzie wygladalo w praktyce to juz zupelnie inna sprawa. Nie wydaje mi sie zeby sedzia od razu przerwal mecz jak tylko cos spadnie na murawe. Jedyne co mi sie w tym planie nie podoba to to ze sami kibice nie ucierpia a jedynie klub-bo dostana walkowera :roll: Ale federacja we Wloszech zaczela przynajmniej cos zmieniac (

- mnowo
- Qualità Juventino
Ot maja refleks... :roll: Musialo dojsc do takich rzeczy, zeby pomyslec o zaostrzeniu przepisow dotyczacych przemocy?Iver.pk pisze:Władze włoskiej federacji piłkarskiej postanowiły zaostrzyć przepisy eliminujące przemoc na stadionach.

Dobre i tyle, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.. teraz pewnie pojawia sie spekulacje jakie zachowanie zachowanie zaliczamy do "nieprawidlowego".. chyba ze okreslaja to szczegolowe przepisy.Sędziowie mają teraz kończyć mecz natychmiast po zaobserwowaniu nieprawidłowego zachowania kibiców - miedzy innymi rzucania przedmiotami na boisko. Jeśli dojdzie do takich incydentów mecz będzie weryfikowany jako walkower 3:0 przeciwko zespołowi, którego kibice dopuścili się aktów chuligaństwa.
W jakim sensie? Chyba tylko czy Inter dostal 0:1 czy 0:3... :roll:W piątek UEFA podejmie decyzję o weryfikacji wyniku.
Na razie podchodze do tego 'zarzadzenia' z pewnym dystansem, bo nowe przepisy jak to nowe przepisy- musza potwierdzic swoja trafnosc w praktyce. Zobaczymy na ile wyeliminuje to przemoc na boiskach i jak bardzo konsekwentni beda Wlosi...
- gosciu_Muranista
- Juventino
Po tym co się działo we Włoszech na stadionach to władze napewno zaostrzą przepisy. A co do kary dla Interu to może jednak będzie wyższa niż się spodziewamy(bo ja też byłem zdania że dostaną kare finansową i ze 3 mecze przy pustych trybunach) ale władze wezmą pod uwage zachowania kibiców Interu na przestrzeni 5lat-gdyż podobny wybryk miał miejsce pare lat temu w pucharze UEFA w meczu z Alaves. Reasumując Inter powinien otrzymać solidną kare by była przestrogą dla nich samych jak i innych klubów na przyszłość.
....EDIT.....
a więc jednak UEFA podjęła decyzje pozwole sobie ukazać co zadecydowali:
Inter został ukarany nakazem rozegrania kolejnych sześciu spotkań w europejskich pucharach poza własnym stadionem. Komisja Dyscyplinarna zastrzegła, że jeśli w ciągu najbliższych trzech lat ekscesy z udziałem kibiców Interu powtórzą się, włoski klubu zostanie ukarany o wiele bardziej surowo.
Ponadto podjęto decyzję o nałożeniu na Inter kary finansowej w wysokości 300 tysięcy franków szwajcarskich. Przerwany w 73. minucie mecz z AC Milan został zweryfikowany jako walkower (3:0) dla "rossonerich", którzy w dwumeczu wygrali 5:0 i awansowali do półfinału.
Interowi przysługuje możliwość odwołania się od decyzji UEFA w ciągu najbliższych trzech dni.
http://sport.onet.pl/1082663,wiadomosci.html
No cóż spodziewałem się troche surowszej kary. Ciekawe czy kibice wytrzymają te 3lata bez awantur jeśli Inter będzie grać słabo to w to wątpie ale zobaczymy.
....EDIT.....
a więc jednak UEFA podjęła decyzje pozwole sobie ukazać co zadecydowali:
Inter został ukarany nakazem rozegrania kolejnych sześciu spotkań w europejskich pucharach poza własnym stadionem. Komisja Dyscyplinarna zastrzegła, że jeśli w ciągu najbliższych trzech lat ekscesy z udziałem kibiców Interu powtórzą się, włoski klubu zostanie ukarany o wiele bardziej surowo.
Ponadto podjęto decyzję o nałożeniu na Inter kary finansowej w wysokości 300 tysięcy franków szwajcarskich. Przerwany w 73. minucie mecz z AC Milan został zweryfikowany jako walkower (3:0) dla "rossonerich", którzy w dwumeczu wygrali 5:0 i awansowali do półfinału.
Interowi przysługuje możliwość odwołania się od decyzji UEFA w ciągu najbliższych trzech dni.
http://sport.onet.pl/1082663,wiadomosci.html
No cóż spodziewałem się troche surowszej kary. Ciekawe czy kibice wytrzymają te 3lata bez awantur jeśli Inter będzie grać słabo to w to wątpie ale zobaczymy.
- Iver.pk
- Juventino
No ja takze sie spodziewalem ze bedzie bardziej surowo ale coz-lepsze cos niz nic. Kibice Interu maja farta i tyle. Te 6 meczy to jest cala faza grubowa LM wiec jezeli Inter nie awansuje to w przyszlym sezonie nie bezie europejskich pucharow na San Siro (poza Milanem).

Inter nie wygral z Milanem od 10 lat :!: Wiec cierpliwosc kibicow sie konczy i sadze ze nie wytrzymaja kolejnej porazki (jezeli takowa nastapi) z Mialnem. I ciekawe co wtedy zadecyduje UEFA-pewnie dostana bana na Europegosciu pisze:Ciekawe czy kibice wytrzymają te 3lata bez awantur jeśli Inter będzie grać słabo to w to wątpie ale zobaczymy.

- Vincitore
- Juventino
Według mnie kara dobra ale! po co ten walkower 3-0 przecież już jest dawno po ptokach i to 3-0 nie potrzebne preztiz już sienei liczy bo po pierwszym meczu już było wiadomo że Milan gra dalej w przypadku gdyby to Inter wygrał pierwszy mecz 2-0 to mieliby sie z czego cieszyć rossoneri a tak to teraz to nie potrzebne. Kara pieniężna wystarczyła i zamknięcie stadionu!