Czy Capello powinien odejść???
- nookie
- Juventino
A no to ze gdyby nie ten jego wazny gol to z Chelsea byc moze w polfinalem gralby Real..poza tym jezlei ktos jest kontuzjowany to trzeba go zastapic kims innym..rownie dobrym prawda?a my narazie w razie czego mamy Del Piero..bo Zalayeta dobry jest..ale nie zawsze zalicza takie wystepy jak w meczu z realem..wiec czemu wczesniej chciales sprzedawac Alexa??tego nie rozumiem..trzeba dokupic kgos do prozdu..to prawda..ale to co jest dobre w tej druzynie nalezy zostawic..a Alex na pewno jej nie szkodzi...pekkk pisze:Co z tego, że Trezeguet wróci po kontuzji i strzeli jakiegoś ważnego gola jak np.Gilardino mógł by w prawie każdym meczu strzelać gole.
Może troche przesadziłem z tą przebudową składu, ale w każdym razie trzeba pozbyć sie weteranów i sprowadzić nowych, młodych zawodników...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Szymek
- Juventino
Myślę, że odejscie Capello byłoby złym rozwiązaniem. Mimo, że to jego pierwszy sezon w Juve to i tak nieźle sobe radzimy. Od 1 do 26 kolejki Serie A zajmowaliśmy miejce na szczycie tabeli. W Lidze Mistrzów również radzilismy sobie świetnie, potrafilismy odrobić straty z meczu na Bernabeu, na Delle Alpi zagraliśmy cudownie, strzeliliśmy 2 gole. Jednak wszystko przestało być piekne do meczu z Liverpoolem, przewcież Juventini byli tacy nastawieni na zwycięstwo lecz czar prysnął. Na Delle Alpi wszyscy się spodziewali czegoś więcej niz bezradnego Juventusu, który nie potrafi w 93 minuty strzelić bramki. Myślę, że jeszcze będizemy dziękowac Capello, że jest naszym trenerem.
- Vincitore
- Juventino
Czy naprawdę sądzisz ze tacy zawodnicy jak Chivu ,Thuram , Zlatan czy Cassano byliby tak z mili i bez żadnego oporu siadli sobie na ławce rezerwowych a pozatym czy wolilisz Chielliniego czy Bonere zamiast Thurama ja bym bo nawet za nich 2 nie oddał! moim zdaniem do nas powinien dołaczyć jakiś zawodnik który : byłby odpowiednim zmiennikiem np : Zebina ma kontuzje to właśnie potrzebny jest nam ktoś kto go może uzupełnić Kovać jest doskołaym zawodnikiem ku temu!pekkk pisze:Moim zdaniem Capello powinien odejsc! Jest to juz trener wypalony(podobnie jak Sir Alex Ferguson) i lepiej by było dla klubu i dla niego samego jak by odszedł. Jeżeli JUVE będzie grało dalej tak defensywnie to na stadion nie będzie przychodzić 25 tys. kibiców a zacznie przychodzic 15 tys!
Zamiast Capello przydał by się np. Deschamp, a może Co Adrianse?
Los Capello powinni podzielic : Montero(Koszmarna gra tego zawodnika), Legrotaglie(na nic się juz nie przyda), Tudor(podobnie jak Leglotaglie nie nadaje sie do gry w JUVE), Tachinardi(jego czas w Juve chyba dobiega końca), Pesotto i Birindelli , Nedved(już nigdy nie odzyska formy, czas ustąpić komuś młodszemu miejsca), del Piero(moze odzyska błysk w jakimś innym klubie),
Trezeguet(zawodnik wiecznie kontuzjowany za pieniądze z jego sprzedaży mozna pozyskać np.Gilardino). Za tych wszystkich wyżej wymienionych zawodników JUVE otrzymało by ok. 40mln Euro
Trzeba zacząć odmładzać skład.
Do JUVE powinien wrócić Chellini! Trzeba kupić Bonere i Chivu (na obrone), van Bomella(na pomoc), Rosickiego(w miejsce Nedveda), Cassano i Gilardino (za Trezeguet i del Piero)
Na zakup tych zawodników trzeba by było wyłożyć ok. 55mln
Więc wychodzi na to, że trzeba stracić 15mln aby odmłodzić skład.
Uważam, że jest to dobra inwestycja bo mielibyśmy świetną druzyne na kilka lat.
Tak skład JUVE powinie wyglądac na następny sezon:
Buffon-Chellini-Bonera-Cannavaro-Zambrotta-Rosicky-van Bomell-Emerson-Camoranesi-Ibrahimovic(Cassano)-Gillardino
Ławka:
Chimenti Chivu Thuram Kovac(transfer jest juz prawie pewny) Zebina Blasi Gianicheda(jego transfer jest również prawie pewny) Kapo Olivera Zalayeta Ibrahomivic(Cassano)
Być może pominąłem jakiegoś zawodnika na ławce rezerwowych, ale to jest nie istotnie, istotne jest to, że z takim składem i z taką ławką jaką ja przedstawiłem moglibyśmy zdziałać dużo więcej niz pod wodzą Capello i z takimi zawodnikami jak Montero czy del Piero....
Pozdrawiam
A co do tematu to nie przesadzajmy! Capello odejść?? i kto niby za niego?? nie ma żadnego dobrego trenera na rynku który mógłby poprowadzic Juventus to szczytnych trofeów , ja wiem że chodzi wam o to że strzelamy mało goli i sie bronimy no właśnie bo to Lippi was tak rozpuścił

- BaUeR
- Juventino
no i co z tego ze barcelona odpadla tylk jedna runde wczesniej niz my .. ale jak oni odpadlu to plakal po niej caly swiat bo graja piekny i efektowny futbol a jak odpadlo juve to wszyscy sie ze taka dryzuna nie gra dalej ... jesli ktos ma gazete wyborcza piatkowa to sobie przeczytajce arrtykul o juve na koncu tam chlop madrze napisal ze dla capello liczy sie czysty wynik na papierze a nie gra kibice czy pilkarze ... tak naprawde capello chce miec tylko wyniki a wyniki bez madrej gry nie ma ... moze nie powienien on odchodzic ale powienen zmienic taktyke ... i chocby zostawic na ustawieniu 4-3-3 a co do lawki rezerowych to nie powinno szukac wzmocniej tylko sciagnac zawodnikow ktorzy sa na wypozyczeniu lub naleza w polowie do juve np chelini maresca micoli to sa mlodzi wartosciowi gracze ktorzy na pewno bardzo duzo by wniesli do naszej grry ...wiec podsumowanie capello zostaje ale zmienia taktyke i zaczyna troche wiecej myslec i wracaja pilkarze z wypozyczenie pozdro 

BaUeR
- BaDeJ
- Juventino
Nie mozna podejmowac takich decyzji po jednej przegranej ale mi jak narazie Capello mi sie nie podoba. Nie dosyc ze gramy okrpny futbol(prócz Ibry i Camora) to jeszcze cos ostatnio nieskuteczny(LM i ostatnio serie a). Pozyjemy zobaczymy.
- paku
- Juventino
Pytanie zasadznicze.
Capello jest u nas niespełna rok i już oczekujecie wygrania wszystkiego ? Począwszy od PW, Serie A i LM ? Panowie potrzeba czasu, i przede wszystkim transferów. Nie mamy klasowego zmiennika, który mógłby zastąpic w wielkim meczu Camonaresiego, Nedveda itp. Ktoś Tu pisała ze sprwadzić Cassano za Trezegeuta, niech ten ktoś puknie się w czoło. Najlepiej sprzedać wszystkich :!:
Jeszcze zmianka była na temat Thurama, Popatrzcie na przykład Maldiniego, ma dużo lat a gra ciągle na wysokim poziomie, mysle ze Thuram także jest predysponowany do tego.
Hm zwolnią Capello i kto wtedy obejmie funkcje trenera ? Deschamp ? a może Kasperczak ?

Capello jest u nas niespełna rok i już oczekujecie wygrania wszystkiego ? Począwszy od PW, Serie A i LM ? Panowie potrzeba czasu, i przede wszystkim transferów. Nie mamy klasowego zmiennika, który mógłby zastąpic w wielkim meczu Camonaresiego, Nedveda itp. Ktoś Tu pisała ze sprwadzić Cassano za Trezegeuta, niech ten ktoś puknie się w czoło. Najlepiej sprzedać wszystkich :!:

Hm zwolnią Capello i kto wtedy obejmie funkcje trenera ? Deschamp ? a może Kasperczak ?

- forza bianco-neri
- Juventino
moim zdaniem powinnismy sie przygotowac do cienszych lat w Juve
chyba, ze dokonamy w oknie transferowym znaczacych wzmocnien, a Capello bedzie mial wiekszy wybor i zacznie sie rotacja w skladzie. Capello nie jest zlym trenerem, a jesli chodzi o obecna gre Juve, to przypomnijcie sobie jak Real pod jego wodza zdobywal LM. ja do Capello mam pelne zaufanie (nie obchodzi mnie przeszlosc, tzn stosunek do Juve). On jest trenerem w sile wieku, ma jakies uznanie w swojej branzy, i jesli jeszcze chce cos osiagnac w trenerce (zostac selekcjonerem) , to musi jeszcze wygrywac - a jesli nie z druzyna formatu Juve to z kim?
ja licze na to, ze Moggi sciagnie paru perspektywicznych graczy. mamy trzon skaldu, jednak brakuje nam fantazji, a sam Camor nie bedzie ciagle kazdej akcji prowokowal. moj skald na przyszly sezon to: Buffon - Zebina, Thuram, Chivu, Cannavaro - Zambrotta, Nedved (A. Gleb, lub Rosicky), Emerson (Mascherano), Camoranesi - Ibrahimovic -(Mutu)- Del Piero
wiec na lawce Chimenti (na lawe wystarczy) - R. Kovac, Bonera, (mozna przesuwac Zambrotte), Pessotto, Blasi, Giannicheda, Kapo, Olivera, Mutu, Zalayeta. i ma byc rotacja!!! Trezegueta mozna sprzedac. to na nastepny sezon, a na kolejne powoli bysie dalej wzmacnialo... jednak mam nadzieje, ze Moggi wymysli cos lepszego/ moze juz wymysli i beziemy mieli taka pake z taka lawa ze mala bania :!: ...wtedy Capello bedzie mogl wykazac sie w akcji...
ja licze na to, ze Moggi sciagnie paru perspektywicznych graczy. mamy trzon skaldu, jednak brakuje nam fantazji, a sam Camor nie bedzie ciagle kazdej akcji prowokowal. moj skald na przyszly sezon to: Buffon - Zebina, Thuram, Chivu, Cannavaro - Zambrotta, Nedved (A. Gleb, lub Rosicky), Emerson (Mascherano), Camoranesi - Ibrahimovic -(Mutu)- Del Piero
wiec na lawce Chimenti (na lawe wystarczy) - R. Kovac, Bonera, (mozna przesuwac Zambrotte), Pessotto, Blasi, Giannicheda, Kapo, Olivera, Mutu, Zalayeta. i ma byc rotacja!!! Trezegueta mozna sprzedac. to na nastepny sezon, a na kolejne powoli bysie dalej wzmacnialo... jednak mam nadzieje, ze Moggi wymysli cos lepszego/ moze juz wymysli i beziemy mieli taka pake z taka lawa ze mala bania :!: ...wtedy Capello bedzie mogl wykazac sie w akcji...
Juve per Sempre
- mnowo
- Qualità Juventino
Ja mam pytanie: czy to jest mentalnosc Polakow?? Jakies niepowodzenie- to zmieniamy trenera? :? Mysmy juz cos takiego przerabialismy- Engel awansowal z reprezentacja do Mistrzostw Swiata w niezlym stylu, za to odpadli w fatalnym, i od razu Engel out (pomijam oczywiscie gre bialo-czerwonych :? ), potem Boniek- nie zdazyl sie rozkrecic juz sam zrezygnowal. Teraz Capello z Juve odpadl z Ligi Mistrzow- oczywiscie kolejny temat odnosnie jego odejscia. :roll:
Fakt, ze odpadlismy z tych rozgrywek w dosc kiepskim, niestety, stylu, ale to nie powod, zeby od razu podsuwac pod nos Capello wypowiedzenie umowy. Mysle, ze jeszcze wiele osiagnie z Juventusem. Czlowiek uczy sie na bledach, na pewno troche winy bylo i po stronie Capello- za taktyke, ale mysle, ze jeszcze nie raz nam pokaze, ze zna sie na prowadzeniu druzyny. Dajmy mu jeszcze troche czasu Panowie.
Co do stylu gry Juve- nie ma sensu sie powtarzac- bo musialbym powtorzyc za niektorymi, ze efektowna gra to jest w Hiszpanii, Juve ma swoj styl, nie wszystkim on sie podoba- trudno. Ale nie bede pisal tego samego co kilka osob przede mna, moge sie najwyzej powolac na te wypowiedzi- tez tak mysle Panowie :roll:
Fakt, ze odpadlismy z tych rozgrywek w dosc kiepskim, niestety, stylu, ale to nie powod, zeby od razu podsuwac pod nos Capello wypowiedzenie umowy. Mysle, ze jeszcze wiele osiagnie z Juventusem. Czlowiek uczy sie na bledach, na pewno troche winy bylo i po stronie Capello- za taktyke, ale mysle, ze jeszcze nie raz nam pokaze, ze zna sie na prowadzeniu druzyny. Dajmy mu jeszcze troche czasu Panowie.
Co do stylu gry Juve- nie ma sensu sie powtarzac- bo musialbym powtorzyc za niektorymi, ze efektowna gra to jest w Hiszpanii, Juve ma swoj styl, nie wszystkim on sie podoba- trudno. Ale nie bede pisal tego samego co kilka osob przede mna, moge sie najwyzej powolac na te wypowiedzi- tez tak mysle Panowie :roll:
- gosciu_Muranista
- Juventino
Capello powinien zostać i to bez dwóch zdań. Nie róbmy z siebie Realu Madryt gdzie jak jakiemuś trenerowi nie idzie to od razu zmiana na innego. Ile razy w tym sezonie zmienili już trenera? i co im z tego wyszło sami widzicie. Capello nie osiągnął celu z Juve jakim był awans do finału LM i dlatego powinien próbować dokonać tego w przyszłym sezonie. Zawodnicy odpoczną po sezonie dojdą nowi i będzie gut. Capello napewno wyciągnie wnioski z tego sezonu i wprowadzi większą rotację tak żeby pod koniec sezonu czy w trakcie zawodnicy nie byli zmęczeni albo nie mieli kontuzji. Napewno będzie dobrze. Najlepszym przykładem zaufania do trenera są Ferguson i Roux-są tam od lat i nikt ich się nie czepia że ten sezon wypadł źle bo wiedzą że już w kolejnym może być lepiej. Tak więc mówię stanowczo NIE odchodzi!!!
- rokfor
tylko jest mała różnica miedzy nami a manchesterem, oni miają wielu młodych wypasionych zawodników typu rooney czy c. ronaldo i tacy własnie gracze to jest przyszłość tego klubu i smiem powiedziec ze w nastepnym sezonie wlasnie man utd bedzie bardzo wysoko w LM, a jesli my chcemy tesh cos namieszac(chodzi mi o fianł LM) to tesh musimy kupowac takich pilkarzy ktorzy beda potrafili minac przeciwnika jeden na jeden, a pan moggi kupuje samych def pomocnikow ja tego nie rozumiem. Srodek naszej pomocy (emerson, tacchinardi, blasi, appiach) i jeszcze dojdzie gianiccheda kolejny def pomocnik czyli mamy jush pieciu w srodku którzy nie potrafią konstruowac gry ofensywnej, trudno bo nie kupimy pilkarza typu ronaldinho do pomocy bo moggi sępi kase ale Hleb ze stuttgartu wymiata równie dobrze super play-maker i kosztuje 10mln euro czyli to nie jest jakas astronomiczna kwota, i czytalem ze juventus podisał nową oferte sponsorską ze w za 5 lat noszenia loga tej firmy dostaniemy 110mln euro(najwieszka oferta sponsorska jaką podpisał jakikolwiek klub piłkarski) ciekwe czy kogos kupimy wartosciowegop czy nie...a co do samego Capello to zaraz po meczu z liverpoolem uwazalem ze trzeba go zwolnic ale po ochlonieciu uwazam ze on dopiero zbiera ekipe jaka mu bedzie potrzebna a w ciagu jednego sezonu to jest troche trudne wiec dajmy mu jeszcze jedna szanse nawet jesli nie zdobedziemy scudetto... 8)
- Ole(k)Juve!
- Juventino
W przypadku Lippiego jeden gorszy sezon spowodowal zmaine trenera,Kali pisze:Jedno niepowodzenie to nie powód żeby wyrzucać trenera!! Poczekaj do końca i dopiero oceniaj. Co będzie jeśli Capello zdobędzie scudetto? dalej tak będziesz sądził?
a Juventus nie grał defensywnie. Myśle, że Lippi powinien wtedy zostać.
Zgadzam się z tobą, ale nie wiem co zrobią władze klubu. Włosi właśnie tak robią, jak coś nie idzie to trener jazda!!! tak było z Trapattonim w raprezentacji...
Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
- Coolfi
- Juventino
Raczej jest to nasza polska mentalność, ale sam chyba przyznasz że z Bońkiem to była ogromna pomyłka i nieporozumienie ................mnowomiejsky pisze:Ja mam pytanie: czy to jest mentalnosc Polakow?? Jakies niepowodzenie- to zmieniamy trenera? Confused Mysmy juz cos takiego przerabialismy- Engel awansowal z reprezentacja do Mistrzostw Swiata w niezlym stylu, za to odpadli w fatalnym, i od razu Engel out (pomijam oczywiscie gre bialo-czerwonych Confused ), potem Boniek- nie zdazyl sie rozkrecic juz sam zrezygnowal.
Moje zdanie na temat odejścia Capello jest bardzo proste i nieskomplikowane - Capello powinien zostać do czasu, kiedy w Serie A będzie nam szło jak Interowi a w CL jak Romie. Nie ma sensu zmieniać trenera po jednym, w dodatku nieco pechowym dwumeczu !! Starma się zrozumieć sfustrowanych (niby) kibiców, którzy po meczach z Anglikami wyzywają Capello, piłkarzy swojego klubu i rywali. Gdzie jest sens w takim mysleniu ?? Niektórzy (patrz komentarze pod newsem o odpadnięciu z CL) to chyba oderwali się dopiero od BravoSport.

Nawet jesli wojna o scudetto roztrzygnie się na naszą niekorzyść (odpukać) to Capello powinien w klubie zostać. Zdaję sobie sprawę że już teraz nie ma w Turynie łatwego życia - nie każdemu podoba się jego taktyka. Mi nie podoba się że jest ona nieskuteczna. Być może nie jest efektowna, ale napewno skuteczna. Gdyby było inaczej to teraz kisili bysmy się w górnej połowie tabeli, a z Ligi mistrzów odpadli w fazie grupowej.
Podsumowując, Fabio Capello to bardzo dobry fachowiec, który nie załamie się po fali krytyki, która już pewnie nastapiła i dalej będzie kontynuował swoją pracę. Przy dobrych transferach i formie czołowych graczy w przyszłym sezonie nie będzie na nas mocnych................I hope

pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Iver.pk
- Juventino
:roll: Po pierwsze zakup Gianachedy to albo ruch na poczet innych zakupow albo zostanie sprzedany Appiah albo Tach :roll:rokforJUVE pisze: , a pan moggi kupuje samych def pomocnikow ja tego nie rozumiem. Srodek naszej pomocy (emerson, tacchinardi, blasi, appiach) i jeszcze dojdzie gianiccheda kolejny def pomocnik czyli mamy jush pieciu w srodku którzy nie potrafią konstruowac gry ofensywnej,
O ronaldinho pisalem wyzej wiec nie mam zamiaru sie powtarzac-poczytaj co ludzie pisza :roll:rokforJUVE pisze: trudno bo nie kupimy pilkarza typu ronaldinho do pomocy bo moggi sępi kase
A skad wieszrokforJUVE pisze: ale Hleb ze stuttgartu wymiata równie dobrze super play-maker i kosztuje 10mln euro

Niektorzy tego nie rozumieja i pewnie nie zrozumieja :roll:paku pisze: Capello jest u nas niespełna rok i już oczekujecie wygrania wszystkiego ? Począwszy od PW, Serie A i LM ? Panowie potrzeba czasu

- *Fightersik*
- Juventino
Już od początku sezonu wiedziałem że Capello nie jest przeznaczony Juventusowi, ale trzeba dac mu szansę. Zdecydowanie wolałbym, żeby Bianconerich trenował Lippi, Trapattoni albo Deschamps. Lippi pracował już w Juve, ma wiele doświadczenia. Podobnie Trapatoni. Deschamps grał w Juventusie i myslę, że troszeczkę wie już o tym klubie. Wprawdzie jest młody, ale to co zrobił z Monaco czyli doprowadzając taki klub do finału LM to jest niesamowite.
Capello preferuje styl defensywny. I tego u niego nie lubię. Stara Dama powinna pokazywać porządny futbol. Powinna grac tak jak np. Barcelona. Niestety taktyka Capella Juventusowi na to niepozwala. Myślę, że zmiana trenera poprawiła by wiele w Juve, ale mimo to zostawił bym go jeszce do końca następnego sezonu.
Capello preferuje styl defensywny. I tego u niego nie lubię. Stara Dama powinna pokazywać porządny futbol. Powinna grac tak jak np. Barcelona. Niestety taktyka Capella Juventusowi na to niepozwala. Myślę, że zmiana trenera poprawiła by wiele w Juve, ale mimo to zostawił bym go jeszce do końca następnego sezonu.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2005, 18:15 przez *Fightersik*, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciek11
- Juventino
Naprawdę nie rozumiem, czemu ten temat wywołał tak duże emocje. To chyba zupełnie normalne, że zaczyna się spekulować w takich momentach. Moim zdaniem odpowiedź nie jest jednoznaczna, bo nazwisko Capello ma swoja markę, ale gdyby Juventus trenował pan X i drużyna grałaby tak jak obecnie, to myślę, że obrońców byłoby znacznie mniej.
Po pierwsze rewanż z Liverpoolem to nie był pierwszy ani piąty, ani nawet dziesiąty słaby albo bardzo przeciętny mecz Juve w tym sezonie. Oczywiście, powiecie, że jesteśmy na drugim miejscu w Serie A, ale styl jest straszny: wygrywamy 1:0, nie tylko dzieki naszej obronie, ale też dość często sędziowie się mylili na naszą korzyść (znacznie częściej niż w odwrotną stronę, jak ostatnio z Liverpoolem) albo po prostu mieliśmy sporo szczęścia (np. mecz z Milanem w Turynie). W LM nie zasłużyliśmy już na przykład na pokonanie Bayernu w Monachium (w Turynie też graliśmy słabo), nie błyszczeliśmy w Amsterdamie itd. 2:0 z Realem jest wspaniałym wynikiem, ale gra o niebo gorsza od tej z meczu z Królewskimi sprzed 2 lat - przyznajcie, że o ile wtedy mieliśmy przygniatającą przewagę, to teraz równie dobrze mogło się skończyć inaczej, bo sytuacji mieliśmy niewiele.
Nie chcę zwalać całej winy na Capello, bo faktem jest obniżenie lotu przez nasze gwiazdy: Nedveda, Del Piero i innych. Transfery - moim zdaniem też się nie do końca powiodły, np. Emerson - gra przeciętnie, do Zlatana ja osobiście naprawdę nie przekonam się dopóki nie będzie zdobywał goli.
Jednak Capello podejmuje mnóstwo dziwacznych decyzji, np. te zmiany Del Piero (niezależnie od gry), wiara w Blasiego, czy częste irytujące zmiany w trakcie spotkań (np. mecz z bodajże Sampdorią). No i te jego tragiczne wypowiedzi...
Drużyna gra od 5 miesięcy jakby była w kryzysie, ale częściowo bronią nas wyniki, chociaż ostatnio nawet te przestają nam sprzyjać. Gramy brzydko i naprawdę dość przeciętnie, mimo, że tabele pokazują, że nie ma powodów do obaw.
I na koniec: proszę, nie piszcie, że Juventus nigdy nie grał porywająco, czy nawet ładnie. Ja kibicuję Bianconerim 11 lat i z pełną odpowiedzialnością twierdzę, że w latach, gdy wygrywaliśmy LM oraz przegrywaliśmy w finale z Borussią i Realem byliśmy najlepszą i najładniej grającą ekipą w Europie. Tak brzydko jak teraz, w tych 11 latach, Juventus nie grał ( za Ancelottiego było mniej efektywnie, ale ładniej ).
Dlatego, jeśli Capello nie wygra Serie A, a będzie to piekielnie trudne, to wcale nie uważam, żeby jego pozycja była niepodważalna. Owszem trafił w spadek formy oraz powolne schodzenie ze sceny kilku gwiazd, ale wydaje się, że mógł zrobić coś więcej, bo mnie jego taktyka, jak i cały Juventus w tym sezonie nie przekonują i pewnie już nie przekonają, nawet jeśli po takich męczarniach jak dotychczas zdobędą mistrzostwo Włoch, czego serdecznie życzę, tak Capello, jak i Juventusowi.
Po pierwsze rewanż z Liverpoolem to nie był pierwszy ani piąty, ani nawet dziesiąty słaby albo bardzo przeciętny mecz Juve w tym sezonie. Oczywiście, powiecie, że jesteśmy na drugim miejscu w Serie A, ale styl jest straszny: wygrywamy 1:0, nie tylko dzieki naszej obronie, ale też dość często sędziowie się mylili na naszą korzyść (znacznie częściej niż w odwrotną stronę, jak ostatnio z Liverpoolem) albo po prostu mieliśmy sporo szczęścia (np. mecz z Milanem w Turynie). W LM nie zasłużyliśmy już na przykład na pokonanie Bayernu w Monachium (w Turynie też graliśmy słabo), nie błyszczeliśmy w Amsterdamie itd. 2:0 z Realem jest wspaniałym wynikiem, ale gra o niebo gorsza od tej z meczu z Królewskimi sprzed 2 lat - przyznajcie, że o ile wtedy mieliśmy przygniatającą przewagę, to teraz równie dobrze mogło się skończyć inaczej, bo sytuacji mieliśmy niewiele.
Nie chcę zwalać całej winy na Capello, bo faktem jest obniżenie lotu przez nasze gwiazdy: Nedveda, Del Piero i innych. Transfery - moim zdaniem też się nie do końca powiodły, np. Emerson - gra przeciętnie, do Zlatana ja osobiście naprawdę nie przekonam się dopóki nie będzie zdobywał goli.
Jednak Capello podejmuje mnóstwo dziwacznych decyzji, np. te zmiany Del Piero (niezależnie od gry), wiara w Blasiego, czy częste irytujące zmiany w trakcie spotkań (np. mecz z bodajże Sampdorią). No i te jego tragiczne wypowiedzi...
Drużyna gra od 5 miesięcy jakby była w kryzysie, ale częściowo bronią nas wyniki, chociaż ostatnio nawet te przestają nam sprzyjać. Gramy brzydko i naprawdę dość przeciętnie, mimo, że tabele pokazują, że nie ma powodów do obaw.
I na koniec: proszę, nie piszcie, że Juventus nigdy nie grał porywająco, czy nawet ładnie. Ja kibicuję Bianconerim 11 lat i z pełną odpowiedzialnością twierdzę, że w latach, gdy wygrywaliśmy LM oraz przegrywaliśmy w finale z Borussią i Realem byliśmy najlepszą i najładniej grającą ekipą w Europie. Tak brzydko jak teraz, w tych 11 latach, Juventus nie grał ( za Ancelottiego było mniej efektywnie, ale ładniej ).
Dlatego, jeśli Capello nie wygra Serie A, a będzie to piekielnie trudne, to wcale nie uważam, żeby jego pozycja była niepodważalna. Owszem trafił w spadek formy oraz powolne schodzenie ze sceny kilku gwiazd, ale wydaje się, że mógł zrobić coś więcej, bo mnie jego taktyka, jak i cały Juventus w tym sezonie nie przekonują i pewnie już nie przekonają, nawet jeśli po takich męczarniach jak dotychczas zdobędą mistrzostwo Włoch, czego serdecznie życzę, tak Capello, jak i Juventusowi.