Olisadebe i reprezentacja

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 14:43

No cuż, napewno to nie jest ten Olisadebe, który zapewnił nam awans do MŚ 02, który strzelił perwszą od 16 lat bramkę na MS dla polski.
Jeśli nie chce grać to trudno, jego sprawa. Nikt za nim płakać nie będzi bo mamy kilku naprawde dobrych napastników - Żurawsko, Frankowski, Saganowski, Włodarczyk, Niedzielan, Rasiak

Pozdrawiam 8)

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 14:46

JuveSuchy pisze:A ja zawsze mialem takie zdanie ze <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> nie mozna wierzyc!!!

człowieku może ty kibicem Lazio jesteś :lol: :wink: ale jeśli maasz takie głupoty gadać to lepiej poszukaj jakichś rasistowskich stroneki w necie :evil: w takim razie nienawidzisz też Thurama, Zebiny i Zalayety?? :evil: jeśli tak t napisz ja tam chętnie do ciebie skocze :evil: pewnie mieszkam niedaleko :evil:

PS:bede zdziwiony jeśli nie naruszyłem żadnego z punktów regulaminu :|

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 15:12

Pelson pisze:No więc myślę że Selekcjoner Paweł Janas nie potrafi docenić gry i talentu Oliego i nie ma zamiaru szlifowac dalej tego diamentu który wykopał Jurek Engel , nie oszukujmy się 50% awansu an Mundial 2002 to zasługa Olisadebe reszta to wkład Trenerów i piłkarzy Olisadebe zdobył wiele ważnych bramek dla naszej reprezentacji , i widać że w Grecjii idze mu nieźle a przecież gra w nie byle jakim klubie , Panathinaikos to drużyna która prawie regularnie występuję w rozgrywkach Ligi Mistrzów a Oli strzela gole nawet takiemy zespołowi jak Arsenal więc moim zdaniem w 100% zasługuję na grę w podstawowej jedenastce biało-czerwonych
aleksander18ps1 pisze:nawet hymnu nie umie
Ale to że nei umie Hymnu to tylko i wyłącznie jego sprawa , a do gry hymn mu nie potrzebny :lol:
Zalezy jak podejsc do sprawy reprezentacji. Dla mnie nie zasluguje na gre ten, dla ktorego to nie jest zaszczyt i ktory zlewa zgrupowania, mecze. Udaje kontuzje (prawdopodobnie). Widać, że juz mu przeszedł zapał do Polski i ma nas gleboko w pupie. I co z tego ze dobrze gra? Jesli by tak myslec to bysmy musieli grac 11 obcokrajowcami. Jak dla mnie paranoja.
Mowie stanowcze NIE Olisadebe w kadrze! W życiu bym go nie powołał

A to z hymnem to była jak dla mnie żenada. Obiecał, że sie nauczy i olał to co powiedział. Wstyd!

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 15:20

Kornknot pisze:I co z tego ze dobrze gra? Jesli by tak myslec to bysmy musieli grac 11 obcokrajowcami. Jak dla mnie paranoja.
nie jestem jakimś zagorzałym fanem oliego ale tego co tu napisałeśnie zrozumiałem :? z tego co tu zapisałęś wynika że tylko obcokrajowcy typu Olisadebe potrafią dobrze grać :? Przypominam ci że mamy w Polsce piłkarzy takich choćby jak: Krzynówek, Żurawski i Frankowski 8) moim zdaniem oni też dobrze grają :lol: Mugłbyś wpisać tu tłumacznie twojego posta :?: :wink: bo nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem :lol:

kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 17:43

No moze zbyt skrótowo to ująłem. Chocdzi o to ze jesli byśmy chcieli miec najsilniejsza reprezentacje z mozliwych to bysmy musieli sciagnac 11 obcokrajowcow, bo w Polsce sa bardzo dobrzy zawodnicy. Ale na zachodzie by sie na pewno znalazło lepszych chociaz troche, od tych ktorymi dysponujemy. A ja własnie uwazam, że Ci ktorzy teraz graja sa najlepsi ze wzgledu ze im na reprezentacji zalezy i chcą dla niej grac.

tevez

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 lutego 2005, 18:22

on sie staje juz wkurzajacy!!! zreszta i tak jest teraz niepotrzebny w kadrze mamy zurawia i franka amoze garac jeszcze wlodarczyk,wichniarek,rasiak i moze wkoncu mlodzi np.pawel brozek chlopak ma potencjal i tzrba to wykozystac a nie marnowac kolejny talent

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:15

Dzisiaj na wp.pl przeczytalem cos, co wlasciwie nie wiem czy mnie zastanowilo, zaciekawilo, czy wrecz wkurzylo.. Okazuje sie, ze nasz rodak Olisadebe chce znowu grac w reprezentacji Polski... :roll:

Artykul z 'Przegladu Sportowrgo' ("Olisadebe chce wracac do kadry") pisze:
Emmanuel Olisadebe już trenuje na pełnych obrotach, ale ciągle nie może przebić się do podstawowej jedenastki Panathinaikosu Ateny. Celem numer jeden jest jednak dla niego powrót do reprezentacji Polski i to już na czerwcowy mecz eliminacyjny z Azerbejdżanem w Baku!

Jestem zły, że nie gram, gdyż ostatnio doszedłem do naprawdę wysokiej formy. Na treningach prezentuję się bardzo dobrze i wszyscy o tym wiedzą. Mało tego - głośno mówią, że jestem w gazie. Wie to również trener Alberto Malesani - naprawdę świetny fachowiec, w przeciwieństwie do swojego poprzednika Zdenka Stasnego, ale to nie on jest odpowiedzialny za to, że nie występuję w kolejnych meczach - powiedział nam Olisadebe.
"W kontrakcie jest zapis, że dużą część wynagrodzenia mam otrzymać po rozegraniu przynajmniej 50 procent meczów Panathinaikosu w danym sezonie. Uznano więc, że niech lepiej grają inni, którym nie trzeba płacić tak dużych bonusów..."

http://sport.wp.pl/kat,1728,wid,6983110 ... 404351.902

I teraz zastanawia mnie najbardziej to, czy on chce grac, bo rzeczywiscie poczul nagly przyplyw patriotyzmu i chce cos dac z siebie dla reprezentacji, czy tez chce "zalatwic" swoje problemy i interesy z Panathinaikosem za posrednictwem kadry, zeby moc de facto grac w greckim klubie. :? trudno mi zrozumiec jego pobudki, nie wiem co o tym myslec. Ale szczerze mowiac- wolalbym, zeby Olisadebe nie wracal do kadry. Nie to, ze jestem jakis "anty" wobec niego, ale jestem prawie pewien, ze historia z "kontuzjami" znowu by wrocila i nikt by na tym tak naprawde nie skorzystal. Zobaczymy jak rozegraja sie jego losy. :roll:

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:25

Olisadebe poczuł, że reprezentacja ma ogromną szanse na awans do MŚ. Chce wrócić, gdyż podczas MŚ mialby po raz kolejny wielką szanse na wypromowanie się. Mam nadzieje, że Janas zastanowi się dwa razy i nie powoła Nigeryjczyka do kadry. Mamy w swojej kadrze wielu dobrych napastników i Olisadebe jest zbędny. Pozatym jakoś wcześniej nie na ręke mu były przyjazdy na zgrupowania. Niby był kontuzjowany a w Panathinaikosie grał jak trzeba było. Bez niego sobie radzimy, więc jest zbędny. Niech on już sobie gra w tej Grecji a od naszej reprezentacji niech się grzecznie od...wali.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:29

UlTrAs pisze:Mam nadzieje, że Janas zastanowi się dwa razy i nie powoła Nigeryjczyka do kadry.
Toz to Polak, nasz rodak, kum, ziomek! :roll:
Janas jesli sie po pierwsze nie zachlysnie ta informacja- "Olisadebe chce grac!"- i jesli rzeczywiscie logicznie pomysli, to go nie powola. Przynajmniej szczerze na to licze. I trzeba szczerze przyznac, ze chociaz nie wszyscy napastnicy z kadry graja w klubie pokroju Panathinaikosu, to uwazam, ze Zurawski, Frankowski, Saganowski, nawet moze Rasiak czy Niedzielan- sa obecnie lepsi od naszego Czarnego Brata. Olisadebe tak naprawde mial swoje piec minut w eliminacjach do MS 2002 oraz w meczu z USA. To wszystko.. :?

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 18:08

obawiam się moi drodzy koledzy że Janas skorzysta z tego iż Oli jest zdrowy i chce grać i powoła Go. Kwestia jest jedna-kiedy? Oli najpierw powinien zająć się sprawami w klubie czyli zacząć w miare regularnie grać nie mówiąc już o strzelaniu bramek czy chociaż asystowaniu a dopiero włączyć się do walki o gre w kadrze. Nie ma nic na skróty. W tej chwili nie kwestionowany duet kadry to: Żuraw i Franek a w rezerwie Rasialdo, może wkrótce Niedzielan na co licze i wreszcie Sagan(oby do siebie przekonał Janasa) a potem daleko daleko Oli. Przecież żeby wejść do kadry musiał by się od razu zgrać ze stałymi zawodnikami w kadrze a to nie możliwe. W efekcie powstało by małe zamieszanie. Tak więc Oli musi poczekać na swoją szanse. A jeśli jest tak jak mówi Ultras-tzn.że chce zabłysnąc na MŚ bo kadra ma szanse awansu to tylko źle o nim świadczy i może słowa Ultrasa za pare miesiecy się potwierdzą. A kadra stanie się przepustką do innego klubu.

ODPOWIEDZ