co sądzicie o Tacchinardim

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 marca 2005, 13:29

Tacchi się za Capello kompletnie pogubił. Było to widać chociażby w meczu z Realem ,gdzie bardzo dużo chciał zrobić i udowodnić coś Fabio ,ale nie do końca mu wychodziło oraz tak zadziornie walczył ,co spowodowało później wykluczenie z boiska.
Capello nie widzi Alessio w składzie ,więc moim zdaniem powinien on odejść. Tak będzie lepiej dla niego. Choć z wielkim żalem pożegnałbym go z Stadio Delle Alpi.

matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 22:31

A ja mysle, ze Alessio sie jeszcze 'nie skonczył' i niebawem udowodni Capello, ze nalezy mu sie miejsce w składzie (np. zamiast Blasiego), bo to juz ostatni 'gwizdek', zanim przybedą nowe nabytki Juve :(

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 22:38

Alessio to napewno jeden z najbardziej niedocenianych piłkarzy na świecie. Pomijam tu wszystkich następców Pele i Maradony, których były setki. No cóż - taka jest rola pomocnika "od czarnej roboty". wystarczy wspomnieć nazwisko Makelele - za czasów kiedy grał w Realu gra tego zespołu była wspaniała. Kiedy odszedł Real nie mógł znaleźć zastępcy (teraz może się udało - Gravesen). Francuz nie jest może zawodnikiem szczególnie popularnym ale napewno jednym z najlepszych. Druga sprawa to pozycja Taccha w drużynie - niestety Capello uparł się na Blasim i koniec. My tego nie zmienimy :wink: Mam wielką nadzieję że w letnim mercato odejdzie ten najsłabszy ze środka pola - Appiah. A dla Tacchinardiego może nadejdą jeszcze lepsze dni :D

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
JUVEJAH90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 22:51

Moim zdaniem nie jest to zawodnik jakiegoś wielkiego formatu, ale bardzo go lubie. Uważam że często robi na boisku wiele pożytecznego, no i jeszcze na dodatek dysponuje nizłym uderzeniam z dystansu.

Czy jestem prawdziwym kibicem? Trudne pytanie...Myślę że niedokońca:(
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 23:12

Tacchinardi stracił conajmniej połowe swojej wartosci pod wodzą Capello. Nic nie ujmując temu jakze wybitnemu trenerowi oczywiscie, ale Alessio gra mało. To bardzo dobry zawodnik, gra u nas od dawna i mysle, ze ma jeszcze troche do zaoferowania Juventusowi. Gdyby trener dawal mu czesciej grac, na pewno znajdowalby sie w wyzszej formie niz obecnie, ale jednak nie gra az tak tragicznie.

Mam nadzieje, ze jeszcze kiedys zobacze jego wspaniale strzaly z daleka, pienke dosrodkowania itp. Chcialbym, zeby czasami grywal częsciej. Ale decyzje nie nalezą do nas, niestety.
W kazdym razie zycze mu jak najlepiej i niech jeszcze pokaze na co go stac ! :)

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 21:11

Ogólnie Tacchinardi jest dobrym zaowdnikiem kiedyś wymiatał za młodu jak jeszcze w Juve grał Zidane dobrze odgrywa role pomocnika tylko szkoda , że teraz nie ma uznania w oczach Capello musi ciężko pracowac na treningach , żeby przebić się do pierwszej jedenastki 8)

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Skierosiek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 21:35

Dla mnie Alessio zawsze będzie symbolem defensywnego pomocnika..jeżeli słyszę hasło"defensywny pomocnik" to mam przed oczyma właśnie jego...szkoda że nie gra teraz regularnie...i życzę mu żeby ,jeżeli nie w Turynie to w Barsie , grał zawsze i pokazywał ze we Włoszech są lepsi na jego pozycji niż C.Zannetti czy Perotta( Gatusso akurat jest dobry)

TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 23:04

Tacchinardi moim zdaniem oboki Pirlo to najleprzy dewensywny pomocnik we wWoszech!!Nie rozumiem dlaczego Capello nie stawia go w pierwszej 11 tylko stawia na dużo słabszego Blasiego!!!!Alessio powinien znaleść miejsce w reprezentacji Włoch - no ale ta decyja należy to Trappa!!!Moim zdaniem Alessio jest nie doceniany we Włoszech!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
mundik15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 23:28

bardzo lubie Tacchinardiego , nie rozumie dlaczego gra Blasi a nie on!! Tacchinardi jest bardzo dobrym def pomocnikiem,jego zaletą są strzałyz dystansu,lecz teraz nie ma okazji sobie postrzelać :( gdyby był Lippi to tacchi napewno grał by w podstawowym składzie!!
Tomiq - trenerem kadry nie jest trapp tylko Marcelo Lippi!!

Alessandro Del Piero ole!! Forza JUVE
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2005, 00:10

Bardzo dobry środkowy pomocnik.Niedoceniany przez Capello.Jest napewno zawodnikiem który nadaje charakter Juventusovi.Gdy tylko pojawi sie na boisku to walczy za dwóch.Nie odpuszcza nikomu,a poza tym posiada piekielnie mocny strzał.Bardzo dobrze mu wychodzą właśnie uderzenia z dystansu.Szkoda że Capello go pomija w ustalaniu składu,napewno jest przydatniejszy niż Blasi.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2005, 08:20

Pawciosss pisze:Tacchi się za Capello kompletnie pogubił. Było to widać chociażby w meczu z Realem ,gdzie bardzo dużo chciał zrobić i udowodnić coś Fabio ,ale nie do końca mu wychodziło oraz tak zadziornie walczył ,co spowodowało później wykluczenie z boiska.
Capello nie widzi Alessio w składzie ,więc moim zdaniem powinien on odejść. Tak będzie lepiej dla niego. Choć z wielkim żalem pożegnałbym go z Stadio Delle Alpi.
Nie uważam, że w meczu z Realem Tacch grał źle. Po jego wejściu uspokiła się gra w środku pola Juve (wcześniej rządził tam Real z Gravesenem na czele), choć Tacch grał na nietypowej dla siebie lewej pomocy. Poza tym uprzykrzył bardzo skutecznie grę groźnemu w tym meczu spaślakowi Ronaldo, wyprowadzając go całkowicie z równowagi, choć sam również dostał czerwoną.
Tacchinardi niewątpliwie powinien grać w pierwszym teamie i dzielić i rządzić (i walczyć oraz neutralizować ataki przeciwnika, a to potrafi!) w środku pola Juve, ale Capello chyba go nie lubi.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
docent

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 21:10

Alessio jest świetnym zawodnikiem i nie wiem dlaczego przegrywa walke o miejsce w jedenastce z Blasim. Mam pytanie do Manuele czy ale Alessio? jak uważacie

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 21:30

Wojtom pisze:Tacchinardi stracił conajmniej połowe swojej wartosci pod wodzą Capello. Nic nie ujmując temu jakze wybitnemu trenerowi oczywiscie, ale Alessio gra mało.
Prawde rzeczesz Tomislawie :roll: W Juve kierowanym przez Capello Tacchinardi stosunkowo malo gra, i to moze byc powodem jego 'obnizenia lotow', jak to ktos okreslil. Moze gdyby gral wiecej. Szkoda, bo pamietam go jako swietnego defendywnego pomocnika. A petardy mial takie ze niekiedy sam sie zaskakiwal chyba :D Np w meczu z Baselem, pamietacie, strzelil wlasnie taka nieprawdopodobna bombe.. i gdy wpadla do siatki, sam zlapal sie za glowe :smile: nie moglem znalezc tego zdjecia niestety, ale jest niezle.. Mysle, ze Tacchinardi dalej ma takie zdolnosci, tylko nie ma gdzie i kiedy ich pokazac. Nie raz kilkadziesiac minut lub pojedynczy mecz nie wystarczy zeby wszystko pokazac. Ale mam nadzieje, ze jeszcze nie raz bedziemy pisac o Tacch'u w superlatywach. Bo jest to na pewno wartosciowy pilkarz.

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 21:37

docent pisze:Mam pytanie do Manuele czy ale Alessio?
Naprawdę :shock: Mógłbyś pisać po polsku a nie po zulusku :P

A jesli chodziło Ci o to kto ma grać Blasi czy Tachcinardi, to moim zdaniem miejsce w składzie nalezy się Alessio. Słabe występy Manuele nic nie zmieniają - Capello jest w niego zapatrzony. Pewnie kiedy uświadomi sobie że z Blasim to błąd zmieni taktykę na 4-3-3 i nawet nie da szansy TAcchinardiemu spróbować na dłuzej zagościć w pierwszym składzie :roll:
pozdro
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2005, 21:53 przez Coolfi, łącznie zmieniany 1 raz.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 21:47

Coolfi pisze:
docent pisze:Mam pytanie do Manuele czy ale Alessio?
Naprawdę :shock: Mógłbyś piasąć po polsku a nie po zulusku :P
Popatrz jakie statystyki ma ten Pan- srednio jedna kartka na post :smile: przynajmniej w tej chwili :roll:

Jesli mam wybierac miedzy Tacchinardim a Blasim- w sumie Blasi to tez "walczak", nogi nie odstawia, obaj panowie czesto zarabiaja kartki za 'walecznosc' :wink: , ale mimo wszystko na miejscu Capello postawilbym na Tacchinardiego. Zwlaszcza po ostatnim meczu Juve z Liverpoolem.. :?

ODPOWIEDZ