Bójka piłkarzy Newcastle

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Forza_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 00:51

Do niecodziennego zdarzenia doszło podczas sobotniego spotkania 31. kolejki angielskiej Premiership. Dwaj piłkarze Newcastle United, Kieron Dyer i Lee Bowyer zostali usunięci z boiska za bójkę.

W 81. minucie meczu Gareth Barry wykorzystał drugi w tym spotkaniu rzut karny dla Aston Villa Birmingham, podwyższając prowadzenie gości na 3:0. Po chwili dwaj zawodnicy niepokonanego od 12 spotkań Newcastle Kieron Dyer i Lee Bowyer starli się na środku boiska. Przepychających się piłkarzy próbowali rozdzielić inni gracze "Srok" oraz strzelec dwóch bramek dla gości, Barry.

Prowadzący mecz sędzia Barry Knight bez namysłu usunął agresywnych piłkarzy z boiska.

Według menedżera zespołu z St. James' Park, Graeme Sounessa, prowodyrem bójki był Lee Bowyer. Działacze Newcastle zapowiedzieli wyciągnięcie konsekwencji wobec krewkich piłkarzy.

Na pomeczowej konferencji prasowej Bowyer i Dyer przeprosili za swoje zachowanie wszystkich kibiców i osoby związane z klubem.

I PYTANIE:
wiecie skąd można ściagnąć filmik z tą bójką?

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 01:27

masz tu zdjecia (lipa bo Regulamin nie pozwala wklejac zdjec powyzej 10 kb... wiec musze podac linki :( a szkoda bo by lepiej wygladalo 8) ):

http://www.nufc.transweb.pl/forum/image ... /villa.jpg

http://news.bbc.co.uk/media/images/4098 ... _fight.jpg

http://news.bbc.co.uk/media/images/4098 ... irt300.jpg

http://news.bbc.co.uk/media/images/4098 ... red300.jpg

a tu masz filmik:

http://hem.bredband.net/jenslindmark/bowyer_vs_dyer.mpg

filmik wazy 4.5 MB...

no ale to juz dawno bylo :roll: .. zdarzyli juz zagrac ze Sportingiem w PUEFA i z Tottenhamem ... z tego co wiem to prawdopodobnie zaczal Bowyer, ale kto to tam wie.... w sumie z filmiku widac, ze to Dyer podchodzi do Bowyera, ale ten mu pewnie wczesniej nie szczedzil slow... :-D no 4 mecze dla Bowyera dyskwalifikacji to musial byc cios dla kibicow "Srok", ciekawe czy mu wybacza.. hehe...
P.S. Alan Shearer rulezzz 8)

Juve per Sempre
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 08:00

hehee, niezła bójka :). Fajna Bowyer miał po niej koszulke :)

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 09:14

Okrągła kartka??? Czy ja coś przespałem??? :prochno:
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2005, 10:05 przez Martin, łącznie zmieniany 1 raz.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 09:22

lool, nie zauważyłem tego :) taki bajer pierwszy raz widze :-D

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 12:37

Właśnie szukalem tego filmiku :P trochę słabo widać ale.. 8)

W każdym razie już są pogodzeni.
W meczu pucharowym ze Sportingiem Bowyer zastąpił ...Dyera i przybili sobie ,,5''.

co do OKRĄGŁEJ czerwonej kartki. Ponad rok temu zalozyłem o tym temat, gdy zobaczyłem, że okrągłą czerwoną kartką został ukarany Viera 8) Jak widać w premirship może stać się to codziennością, niemniej jednak śmiesznie to wygląda :D

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 14:56

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Ponad rok temu zalozyłem o tym temat, gdy zobaczyłem, że okrągłą czerwoną kartką został ukarany Viera 8) Jak widać w premirship może stać się to codziennością, niemniej jednak śmiesznie to wygląda :D
Ale mnie to uderzylo :shock: hieh hieh okragla kartka. Moze oznacza dyskwalifikacje na dluzej niz prostokatna? :D

Co do tej bojki- zacytowalbym tekst z "Poranku Kojota": "No to trafil pan na niezla akcje!" :roll: Ale sie tluc zaczeli, nie ma co... koledzy z druzyny. Juz pal licho ze sie pobili, "morda nie szklanka", ale najgorzej ze pewnie poszlo (pojdzie?) to w plecy calej druzyny...
Nie ma co, na meczu to jeszcze nie widzialem zeby sie prali ludzie z jednej druzyny, dotychczas widzialem jedynie np bojki na treningach Arsenalu, z Ljunbergiem w jednej z rol glownych.. :roll:

PS: Ciekawe czy tych kolesi z Newcastle wystawia jeszcze kiedys w jednej jedenastce.. :D

BVB

Dortmundczyk
Dortmundczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 19:12

duzo jestem w stanie zrozumiec ale zeby pilkarze tej samej druzyny? haha, glupota nie zna granic

Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 20:13

no niecodzienna sytuacja, aczkolwiek juz takie rzeczy sie zdarzaly. nie dziwi mniee to ze bowyer dostal najwyzsza z mozliwych kar. bo to zachowanie ktore nie powinno miec miejsca na boisku, poza tym morale druzyny i almosfera musi bnyc straszna jesli zawodnicy bija sie na boisku

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 21:11

no dziwna sytuacja........do tego może to pogorszyć sytuacje klubu, którego a'propos darze dużą sympatią :? no ale muszer sie przyznać że rozumiem taką sytuacje, ponieważ sam biłem sie z qmplem podczas meczu i to z powodu tego że........ nie podaje :? znaczy od tego sie zaczęło :? no ale powracając do tematu to mam nadzieje że szybko poprawi sie sytuacja w klubie..... :)

Forza_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2005, 23:29

forza bianco-neri pisze: a tu masz filmik:

http://hem.bredband.net/jenslindmark/bowyer_vs_dyer.mpg
ten link mi nie dziala :( - jak ktos moze to podajcie na maila - werlos@gmail.com (spakujcie zipem wpierw)

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 03:12

Forza_Juve: dla Ciebie i pozostalych userow, ktorzy nie zdarzyli sciagnac tego filmiku podaje nowy link, ktory powinien dzialac bardzo dlugo:

link do filmiku Bowyer VS Dyer
Adu pisze:no niecodzienna sytuacja, aczkolwiek juz takie rzeczy sie zdarzaly. nie dziwi mniee to ze bowyer dostal najwyzsza z mozliwych kar. bo to zachowanie ktore nie powinno miec miejsca na boisku, poza tym morale druzyny i almosfera musi bnyc straszna jesli zawodnicy bija sie na boisku
atmosfera wcale nie musi byc straszna - wcale nie jest powieziane, ze o konflikcie wiedziala cala druzyna, a moze konflikt narodzil sie w czasie meczu?

Juve per Sempre
Gustaw

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 20:17

ja bym proponowal zeby Bowyer robil kariere boksera :D . Dobrze bije sierpowym :lol:

"TOTUS TUUS" PANIE, "Niech będzie wola Twoja"
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2005, 20:28

Heheh super bojka tylko moze wie ktos dlaczego sie bili :?:
Filmik nienajlepszej jakosci ale mozna zobaczyc jedna runde :wink:
Niewiem jak to jest mozliwie ze zawodnicy jednego zespolu ukladaja sie nawzajem :?

Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2005, 19:24

Radidam pisze:Heheh super bojka tylko moze wie ktos dlaczego sie bili :?:
Cytuję z tego co pisalo w teleazecie.

,,...ponieważ Dyer ...nie podał mu piłki...'' :roll: :wink:

Obrazek