Nastepca Nedveda z niedalekiej Słowacji??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Jołki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 00:17

Słowak na celowniku wielkich klubów

AC Milan, Juventus Turyn i FC Liverpool są zainteresowane pozyskaniem ofensywnego pomocnika FC Nuernberg, Marka Mintala - poinformował jeden z piłkarskich serwisów.

Przedstawiciele dwóch czołowych drużyn włoskiej Serie A obserwowali Słowaka podczas spotkania grupy 3. eliminacji mistrzostw świata 2006 z Portugalią. Mintal, który w 26 meczach obecnego sezonu Bundesligi zdobył 21 bramek, zrobił na Włochach niesamowite wrażenie.

Działacze Juventusu widzą w Słowaku idealnego następcę dla borykającego się z kontuzjami Pavla Nedveda. Z kolei w Milanie Mintal miałby zastąpić portugalskiego weterana, Rui Costę.

Już wcześniej duże zainteresowanie Mintalem, którego kontrakt z Nuernberg obowiązuje do 2008 roku, wykazywał klub Jerzego Dudka, FC Liverpool.

Źródło-http://sport.onet.pl/1020297,249,220874 ... yplina.htm
2i) Przy cytowaniu informacji z innych portali nalezy podawać DOKŁADNY ODNOŚNIK aby forumowicze i administatorzy mogli sprawdzić jej wiarygodność.
Na drugi raz prosze o tym pamiętac, male przeoczenie, nie bede rzucal kartkami. Akurat widzialem ten artykuł na onecie to sam zmienilem źródło.
Kornknot

No no czyzby juz Jue mialo na zamiarze sprowadzenie tego ofensywnego pomocnika?? Szczerze mowiac to mam dylemat pomiedzy nim a Rosickim. Jednak dla mnei najlepiej bylo by sprowadzic na Delle Alpi oby dwoch :D :D :lol: .Mam nadzieje ze JUve kupi kogos z tej dwojki i niedaaby Milan badz inny klub z Serie A a nawe chlopaki Romka lub panowie z Anfiel Road "zabrali" JUve taka wschodzaca gwiazde. Mysle ze zarowno Rosicky jak i Mintal wypadli by niezle w Serie A.
Pozdrawiam jolki91 :) 8)

matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 07:56

Ja jestem na tak! Bardzo dobry zawodnik, który wielokrotnie pokazywał swoje umiejetności. Co do Rosicki/y'ego, to niestety sie trzeba pożegnać :(

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 14:33

Słyszałem o tym zawodniku wiele dobrego, al nie widziałem go w akcji.
Jeżeli rzeczywiście zrobił na naszych scoutach wrażenie, to może trzeba go kupić, tym bardziej że interesuje się nim Milan. Chyba nie chcemy oddać kolejnego zawodnika bez walki który potem okazałby się gwiazda, tak jak to było choćby z Cassano.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
wojtekk03

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2005, 15:38

Eeech coś mi się nie chce wierzyc... On jest co prawda najlepszym strzelcem w bundeslidze chyba ale to nie bedzie następca Nedveda. Wg mnie sobie nie poradzi w Serie A, ale obym się mylił :-D

i sie zaczęło SCHOOLTiME :/
FORZA JUVe FORZA ALEX
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 17:30

Najlepiej było by mieć odu :D ale wiadomo że to mało realne chociaż jakaś szansa jest. Sam wolał bym T. Rosicky'ego wdaje mi się bardziej wartościowym graczem. Czecha widziałem w akcji a Mintale nie bardzo więc tez nie moge tego ocenic w 100%. Ale spoko mam nadzieje że Nedved odejdzie w przyszłym roku :)

Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 18:08

jakos nie chce mi sie w to wierzyc, poza tym nie sadze zeby lucek go sciagnal, nie wiem dlaczego ale mysle ze on jakos nie pasuje do juve i nie sadze zeby sie u nas sprawdzil, poza tym to jest zbyt duzy przeskok z nurynbergi do juve. z nedvedem bylo zupelnie inaczej. mial on juz doswiadzczenie w lidze wloskiej i mniej wiecej wiadomo bylo czego mozna sie po nim spodziewac a zakup mintala to bylby zakup troche na slepo, takie chociaz jest moje zdanie

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Arek15juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 18:36

z Rosickym to nigdy nie wiadomo w reprezentacji gra dobrze a w BVB gra zle a czasami nawet zalosnie a Mintal gra caly sezon znakomicie i co najwazniejsze jest bardzo skuteczny wiec jestem za Mintalem

SHADY, AFTERMATH, GGGG G-UNIT
darel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 19:33

Mintal - następca Nedveda. Na takie porównania jeszcze duzo za wcześnie.
Po pierwsze sa to tylko kolejne plotki transferowe, których w tym czasie bardzo wiele i droga Słowaka do Juve jest bardzo daleko, jesli wogóle realna.
Kolejne pytanie to to, jakby zaaklimatyzował sie we Włoszech, w Turynie. W Bundeslidze gra dobrze, ale przenosiny do innej ligi często wiąża sie z trudnosciami, dostosowaniem do gry, taktyki innego zespołu.
A jesli juz teraz mówi sie o nim, jako o nastepcy Nedveda, nie trudno wyobrazić sobie, jakie wiązałoby sie z nim oczekiwania, to on miałby byc głównym motorem napędowym Juve. A nie ch nie wyjdzie mu jeden, drugi z poczatkowych meczów - juz zacznie sie lawina krytyki. Czy poradziłby sobie z nią??
Nawych pomocników napewno trzeba szukac, może niech nawet bedzie to Mintal, ale nie mówmy że szukamy nastepcy Nedveda. Pavel to wielki piłkarz, którego bardzo trudno zastapić. Szukajmy dobrych pomocników, a ich gra w przyszlości może spowoduje to, że będą potrafili godnie zastąpic ewentualny brak Nedveda.

na zawsze wierni turyńskiej drużynie
Radidam

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 23:00

Jak od trzech lat ciagle sledze poczynania Transferowe juventusu to widze ze kazdym zawodnikiem Juventus jest zainteresowany :!: Ale nikogo niesprowadza :!: Juz w tyn roku przeszly nazwiska :

1.Julio Baptista 2.Bonera 3.Gilardino 4.Miguel 5.Barzagli 6.Bovo
7.Jankulovski 8.Maxwell 9.Rosicky 10.v.d.Vaart 11.Jimenez
12.Cassano 13.Chivu 14.C.Zanetti 15.Lucio 16.Ze Roberto
17.R.Kovac 18.Koffour 19.Vieira

a teraz numer 20 Marek Mintal :? Czy on bedzie dobrym transferem hmmm niewiadomo napewno Juventus moze go zakupic za niecale 5 mln Euro to i tak duzo jak na lige niemiecka :!: Jest bramkostrzelny :!:

Obrazek
enbea

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 23:00

ja bym go nie porownywal do nedveda bo to ze gra dobrze w norymbergii nie znaczy ze bedzie tak dobry w juve poziom gry obydwu druzyn jest zupelnie inny...

ENBEA
juve_pany

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 23:06

widzialem jego mecze. naprawde dobry gra swietnie, ale w lidze niemieckiej jest inna mentalnosc niz we wloskiej i inny poziom nie wiem czy by sobie poradzil i nie wiem czy bylby "drugim Nedvedem" :?:

Juvanello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 23:11

Dokładnie popieram Twoje zdanie.

Marek Mintal dobrze spisuje sie w Bundeslidze natomiast we Włoszech ciężko jest się wybić przytocze choćby przykład Henry'ego który na półwyspie Apeninskim wyraznie sobie nie radził!

W tym momencie gra w Arsenalu i jest jednym z najlepszych piłkarzy na świecie !!

Jołki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2005, 23:45

Napisalem ze Mintal moze byc nastepca Nedveda bo uwazam ze nastepca tzw. Słowiana moze byc inny Słowian. A jak wiadopmo Czechy Slowacja(nawet Polska) to narody SŁowianskie. Nie zadne WŁoch ani pilkarz z innej narodowosci tylko Slowan oni maja taka mentalnosc mysle ze wlasnei dlatego poradzilby sobie w JUve vi baaa nawet uwazal bym go na poczatku za nadziej a po 2 udanych sezonach moglibysmy wszyscy na niego mowic, ze jest nastepca Pavla. Cos ci Slowianie maja takeigo ze maja charaktery przywodcze chodzi mi tu o tych lepszych graczy i najczesciej bardzo duzo walcvza i podrywaja swoj zespol.. no oprocz Pavla i M Mintala to jescze jest napenwo Martin Petrov(Bułgar)choc nei wiem czy ma krew Sklavinska, ale to juz mniejszy detal....Moim zdaniem Mintal godnmie by zastapil Nedveda. No bo tak warunki ma, szybki jest no technicznei nei najgorzej a co najwazniejsze jest bramko strzelny cos jak Nedved w lidze wloskiej pare lat temu... Choc prawda, ze liga wloska jets bardzo trudna to jedenk ni jest to liga, w ktorej kazdy nowy kreatywny gracz sobie nie poradzi...Tak jak mowie Słowianie sobie poradza reszta no nie wiem....Pozdrawiam jolki91 :) :D :D :P :P

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2005, 10:48

To napastnik!

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2005, 14:20

Jołki masz racje. Nie można go skreślać, żę sobie nie poradzi. Nie widziałem go w akcji, ale z tego co mówią to jest bardzo dobry. Nedved jest Słowianem i sobie poradził to i Mintal też powinien. Zresztą ma dobre warunki i potrzeba nam kogoś kto pociągnie grę a on mógłby się nadać. Jeśli posiada te cechy, o których mówił Jołki to brać go!

PS. To w końcu pomocnik ofensywny czy napastnik?

Z Juve na dobre i złe!
ODPOWIEDZ