Tajemnice Fatimskie

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 14:38

Mam takie pytanie czy mógłby ktoś napisać coś o tajemnicach fatimskich?? Szukałem troche w internecie, ale znalazłem tylko treści, a raczej interesuje mnie to czy są jeszcze jakieś nieujawnione?? lub jakies konkretne interpretacje...

Słyszałem że trzecia odwołuje się do Jana Pawła II, ale w tajemnicy było powiedziane o zabiciu "białego biskupa" przez żołnierzy... Nie do końca to rozumiem więc jeśli ktoś zna jakieś ciekawe artykuły bądź własne przemyślenia, to niech napisze o nich....

Obrazek
Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 15:10

Ja-JUVE-nek pisze:Słyszałem że trzecia odwołuje się do Jana Pawła II, ale w tajemnicy było powiedziane o zabiciu "białego biskupa" przez żołnierzy... Nie do końca to rozumiem więc jeśli ktoś zna jakieś ciekawe artykuły bądź własne przemyślenia, to niech napisze o nich....
Wydaje mi się, że trzecia się spełniła tylko w części o zabiciu "białego biskupa" przez żołnierzy. Zamachowiec wynajęty był najprawdopodobniej przez KGB, albo jakieś inne Tajne Służby działające w Rosji by zabić Papieża. Jan Paweł II przeżył, ale ucierpiało znacząco jego zdrowie co pokazał organizm na starość. Być może jeszcze przez kilka lat byłby z nami, gdyby nie zamach.

Ciekawy temat, sam się coś chętnie dowiem.

Marcello Lippi ritornare!
gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 15:22

pomogę wam i podaje stronę : http://katolikos.republika.pl/fa.htm

Ale swoją drogą rzeczywiście ciekawy temat i sam z czystej ciekawości zacząłem o tym czytać. a Najbardziej zaniepokoiły mnie ostatnie zdania III tajemnicy których część się już sprawdziła tzn: Papież nie żyje a wielka wojna jest ( Irak) podobnie też Nostradamus przepowiadał. Ponadto słyszałem iż Łucja wyjawiła Papieżowi nie tylko III tajemnicę ale też kiedy umrze ale to są tylko przypuszczenia które nie zostaną już potwierdzone.

howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 15:55

ja slysazalem ze 3 znakiem jest to ze na papieza wybiora czarnoskurego ksiedza i wtedy bedzie koniec swiata :? Mi sie w to jakos wierzyc nie chce

Ps!!czemu mi sie ciagle posty spadaja;/ kilka dni temu mialem 200 teraz 192
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2005, 15:56 przez howik, łącznie zmieniany 1 raz.

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 15:56

gosciu pisze:pomogę wam i podaje stronę : http://katolikos.republika.pl/fa.htm
wszystko fajnie tylko stronka nie dziala :]

Tajemnice fatymskie jest to niezmiernie ciekawy temat ale mnie od dluzszgo czasu interesuje "Całun turynski".
Jedyni uwazaja to za sredniowieczny obraz badz pdrobke inni za plotno ktorym okryty byl Jezys Chrystus po swojej smierci.
Jedna z najwiekszych tajemnic naszego swiata ktorej uczeni nie potrafia rozwiazac.

zdjecia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
twarz Chrystusa wedlug "Całunu"

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 16:00

DjJuve pisze:Tajemnice fatymskie jest to niezmiernie ciekawy temat ale mnie od dluzszgo czasu interesuje "calun turynski".
Jedyni uwazaja to za sredniowieczny obraz badz pdrobke inni za plotno ktorym okryty byl Jezys Chrystus po swojej smierci.
Jedna z najwiekszych tajemnic naszego swiata ktorej uczeni nie potrafia rozwiazac.
Wczoraj ogladalem reportaz na ten temat, gdzie byla mowa o eksperymentach na tym plotnie, m.in. jakims czyms ze srebrem, badano tez jakies starozytne malowidla i ryciny, gdzie byla o nim rzekomo mowa. Nad samym calunem nigdy sie nie zastanawialem, ale ten program byl nawet ciekawy.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 16:01

DjJuve pisze:Tajemnice fatymskie jest to niezmiernie ciekawy temat ale mnie od dluzszgo czasu interesuje "calun turynski".

Ja słyszałem że jest bardzo możliwe że to Leonardo DaVinci, który był ateistą chcąc ośmieszyć kościół katolicki stworzył całun...

To tylko pewna teza, ja mówiąc szczerze nie znam się zupełnie na tym, nigdy tego nie widziałem i nie mam własnego zdania na temat całunu...

Obrazek
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 16:02

mnowomiejsky pisze:
Wczoraj ogladalem reportaz na ten temat, gdzie byla mowa o eksperymentach na tym plotnie, m.in. jakims czyms ze srebrem, badano tez jakies starozytne malowidla i ryciny, gdzie byla o nim rzekomo mowa. Nad samym calunem nigdy sie nie zastanawialem, ale ten program byl nawet ciekawy.
No to widze ze ogladamy podobne programy :wink:

Dla zainteresowanych: http://www.calun.org
a w szcegolnosci polecam: http://www.calun.org/strony/gazeta/wyborcza.htm

EDIT:
Ja-JUVE-nek pisze: Ja słyszałem że jest bardzo możliwe że to Leonardo DaVinci, który był ateistą chcąc ośmieszyć kościół katolicki stworzył całun...
Takiej teori akurat nie slyszalem.

Trzeba zaznaczyc ze kazda teoria ma swoje za i przeciw.
Doskonalego argumentu za autentycznoscia Całunu dostarczyla we wczorajszym programie kobieta ktora miala odpowiadaca za jego renowacje. Odnalazla ona charakterystyczny rodzaj szwu ktory uzywany byl glownie w I w.n.e.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 16:21

wybiora czarnoskurego ksiedza i wtedy bedzie koniec swiata Confused
Nie koniec świata, a chrześcianstwa co nawet jest możliwe w teorii tzn ludzie nie beda chcieli słuchac czarnoskórego człowieka, lub wszystkich papieży beda porównywać do Jana Pawała II(nikt sie z nim nie moze równac) i tez sie odwrócą w co BARDZO wątpie. Co do całunu czytałem jakis reportaż gdzie są wrażenia papieża po wizycie w owym miejscu gdzie leży ta szata , ale nie moge sobie przypomniec co mówił :roll:. Osobiscie wierze w autentycznosc szaty.

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 16:25

co do czarno skórego księdza to akurat przepowiedział Nostradamus i wtedy nastąpi załamanie się religii chrześcijańskiej.
Dj Juve- strona działa przed chwilą sprawdzałem

Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 17:22

O Całunie Turyńskim miałem w tym roku na lekcji realigi. Jest on ponoć wykonany metodą fotografii odkrytą dopiero w 20 wieku. Osobiście wiem, że wszystko jest zależne od nas, Jan Paweł II wykonał misję, pokazał nam, młodym jak mamy żyć. Musimy tak, żyć. Pierwsza część 3 tajemnicy się nie spełnia, nie ma wielkiej wojny. Wyścig zbrojen między Rosją a USA mógł do tego doprowadzić, ale nie doprowadził. Sam nie wiem zbyt wiele o tym, jednak ostatnie dni naprowadziły mnie na wiarę.

Marcello Lippi ritornare!
ARM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 19:50

W kpncu jakis ciekawy, niebanalny temat.
Co do tajemnic fatimskich to Łucja przepowiedziala smierc Jana Pawla II i... sprawdzilo sie. Przepowiedziala mu ze odejda razem z tego swiata( w tym samym czasie). Jak wiadomo Lucja zmarla pare tygodni temu a teraz niestety nasz Papiez.
Calun turynski jest rownie ciekawy. Ten program ogladalem juz go dwa razy. W/g tego programu jedynym argumentem przeciw prawdziwosci tej relikwi jest badanie na wykrycie chocby sladowych ilosci srebra na materiale ktor sie tam znalazly przy tworzeniu odbicia w sredniowieczu przy pomocy camery obscury. Ale pozniej powiedzilei ze podczas pozaru calun byl przechowywany w srebrnej skrzyni ktora pod wplywem temperatury roztopila sie i wypalala dziury na materiale w wyniku czego sladowe ilosci srebra moga sie tam znalezsc wiec sami sobie mogli zaprzeczyc. Po ogladnieciu dwa razy tego programu dwa razy doszlem do wniosku ze calun jest prawdziwy a i lekcje religii mnie w tym utwierdzily.
A co do czarnoskorego Papieza i rozlamu kosciola chrzescijanskiego... przypomnijcie sobie slowa Jezusa " na tej opoce zboduje swoj Kosciol, a bramy piekielne Go nie przemoga". Wyjasniajac "bramy piekiene" to sily zla, a zlo to rozlam Kosciola.

322

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 22:10

Wiem ze moze wezmiecie mnie za idiotę. Ale proszę wytlumaczcie mi o co chodzi z tą szatą?

Obrazek
preclix

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 22:22

chodzi o calun turynski a co do czarnoskorego papieza to glosno sie o tym dopiero zrobilo jak kandydatem jest nigeryjczyk, a wczesniej nic o tym nie mowili i ze koniec chcrescijanstwa czy swiata zaden czlowiek ci nie przepowie o wszystkim za decyduje Bóg.

Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 22:29

Cyrklus pisze:Pierwsza część 3 tajemnicy się nie spełnia, nie ma wielkiej wojny. Wyścig zbrojen między Rosją a USA mógł do tego doprowadzić, ale nie doprowadził. Sam nie wiem zbyt wiele o tym, jednak ostatnie dni naprowadziły mnie na wiarę.
Jak nie spełniła się??? Przecież chodziło o 2 wojne światową, objawienie Fatimskie miało miejsce na początku XX wieku chyba lata dwudzieste więc bardzo możliwe że chodziło o 2 wojne światową lub moze i chodziło o 3 niedoszłą wojne, przecież zabojstwo papieża też nie spełniło się dzięki jego modlitwie do Maryji!!!

Obrazek
ODPOWIEDZ