Papież Jan Paweł II zmarł
- M.
- Juventino
Zgadza się. Wy za to za wszelką cenę robicie takie działania, żeby wyszło właśnie 13 :roll: .Jacol pisze:Ty za wszelką cenę chcesz zrobić takie działania, aby 13 nie wyszło.
Nie zastanawiałem się nad tym :roll: .Jacol pisze:Może jeszcze zpierwiastkujesz, dodasz do potęgi, obliczysz ciągi arytmetyczne, geometryczne, obliczysz całki?
A moje mnożenie i dzielenie to rzeczywiście matematyka wyższa :roll: .Jacol pisze:mati________ ciekawie to wszystko ujął. I żadnej wyższej matematyki nie stosował. Tylko pododawał. Raz tylko odjął.
Nie wierzę. I masz rację. To moja sprawa.Jacol pisze:Nie chcesz to nie wierz. Twoja sprawa.
A Wy to może liczycie sensownie? :roll:Jacol pisze:Tylko bezsensownie nie licz.
A Wasze 13.Jacol pisze:Bo Twoje obliczenia wykazują inne liczby.
Oczywiście. Weźmy np. mnie 8) . Urodziłem się 16.05.1988r. 9+8-5+1+1=14 o godzinie 14:00. Jeśli dodam do siebie ilość liter z mojego imienia, imienia z bierzmowania, nazwiska i odejmę od tego ilość liter mojego nicku otrzymam 14. Na teście kończącym Gimnazjum otrzymałem 77 punktów (7+7=14). Przez trzy lata Gimnazjum miałem następujące numery w dzienniku: 5, 5, 4 (bo odeszła jedna koleżanka, która miała numer 2.), więc 5+5+4=14! I czy to znaczy, że jestem kimś wyjątkowym, że zawsze mi wychodzi 14 (a używałem tylko dodawania i odejmowania! (zrezygnowałem z matematyki wyższej).mati__________ pisze:Jeśli sądzisz że te liczby można łatwo poukładać to podaj mi inny przykład świeckiego człowieka znanego i nie 2pac'a żeby też wychodziło to samo.Przecież łatwo poukładać...
Chodzi mi o to, że liczby można dowolnie układać i jeśli ktoś się uprze, że mam mu wyjść 7, 13 czy 14 to to otrzyma. Jednak według mnie takie obliczenia nic nie dają. Czy to, że wychodziła mi czternastka świadczy o tym, że jestem lepszym człowiekiem od innych? Nie. Takie liczenie nie ma po prostu najmniejszego sensu.
:roll:
- Gustaw
- Juventino
Będzie nam Cię brakowało Ojcze Święty :płaczę: :płaczę: :płaczę: , wiemy jednak ze bedziesz z nami cały czas. Łączymy się z Tobą w modlitwie i wiemy że Jesteś z nami cały czas!!
"TOTUS TUUS" PANIE, "Niech będzie wola Twoja"
- BVB
- Dortmundczyk
Diego ładnie Ci to wyszło przyznaje, ale wy nie rozumiecie, to tylko liczby, nikt nie kaze wam wierzyc, ze te liczby to znak. Wierzcie w Boga i to wystarczy.
- koksu_klb
- Juventino
Papa :płaczę:
czuję wielki żal i smutek z powodu jego śmierci
można powiedzieć, że nie jestem zbyt praktykującym chrześcijaninem, ale po smierci Karola Wojtyły cos się we mnie odmieniło. Teraz gdy idę do kościoła to nie po to aby przesiedziec na "murku" przed kosciolem godzine i wrócić do domu, ale po to aby pomodlić się do Jana Pawła Wielkiego i pomyśleć nad swoimi poczynaniami.
Drugiego takiego Polaka i papieża nie będzie.
czuję wielki żal i smutek z powodu jego śmierci
można powiedzieć, że nie jestem zbyt praktykującym chrześcijaninem, ale po smierci Karola Wojtyły cos się we mnie odmieniło. Teraz gdy idę do kościoła to nie po to aby przesiedziec na "murku" przed kosciolem godzine i wrócić do domu, ale po to aby pomodlić się do Jana Pawła Wielkiego i pomyśleć nad swoimi poczynaniami.
Drugiego takiego Polaka i papieża nie będzie.
- BVB
- Dortmundczyk
- Shadow_Alex
- Juventino
http://www.osloskop.net/r/12427.html
Tutaj jest link do e-booka..
edit: Jeszcze jedna sprawa, jak ktos nie umie sciagac ed2k to ja nie jestem helpem, tak wiec nie bede odpisywal na pytania jak to sciagnac !!!
Tutaj jest link do e-booka..
edit: Jeszcze jedna sprawa, jak ktos nie umie sciagac ed2k to ja nie jestem helpem, tak wiec nie bede odpisywal na pytania jak to sciagnac !!!
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2005, 10:57 przez Shadow_Alex, łącznie zmieniany 1 raz.
- BVB
- Dortmundczyk
tu tez macie bo widze ze kolega nie lubi sluzyc pomocaShadow_Alex pisze:http://www.osloskop.net/r/12427.html
Tutaj jest lunk do e-booka..
www.krzyniu.texasnet.pl/Kwiatki_Jana_Pa ... p.net).pdf
- Shadow_Alex
- Juventino
heh... Nie to ze nie lubie, wiele osob sie przekonalo o tym ze... Nie lubei tylko leni ktorym sie nie chce ruszyc glowa i zajrzec do helpa! Ja wiem ze latwiej jest napisac do kogos na gg "Jak skopiowac link do osla?", ale ja na to nie mam czasu !!!BVB pisze:tu tez macie bo widze ze kolega nie lubi sluzyc pomoca
- DeeJay
- Juventino
Cała ta sytuacja zaczyna mnie po prostu irytować. Zaczyna się robić po prostu cyrk
Jak już wspomniał Martin, wszystko jest robione w imię papieża. Ludzie zapominają już o samym papieżu a próbują tylko jak najbardziej zwrócić na siebie uwagę. Bo Ci zapalili największy znicz, tamci najwięcej świeczek... Ma to coraz mniejszy związek z samym uczczeniem pamięci po Janie Pawle II! Tego co się działo i nadal dzieje w Tv nie bede komentował. Po drugie większość z tych ludzi, którzy tak bardzo opłakują papieża wogóle nie zna Jego słowa, tego, co głosił nie tylko przez czas pontyfikatu, ale przez całe życie! Smutne to jest, bardzo...
Już za życia stawionu Papieżowi pomniki, teraz nadal chcą to robić. Dzisiaj jednak usłyszałem piękne słowa: "Sami bądźmy pomnikami Jana Pawła II, budujmy je w sobie! Budujmy je modlitwą"...

Już za życia stawionu Papieżowi pomniki, teraz nadal chcą to robić. Dzisiaj jednak usłyszałem piękne słowa: "Sami bądźmy pomnikami Jana Pawła II, budujmy je w sobie! Budujmy je modlitwą"...
- DamKam
- Juventino
Mysle ze jest w tym troche prawdy (niestety)... a dlaczego mowie ze troche ?? bo uwazam iz nie wszyscy przez to ze np. daja avatary na forum Papieza czy pisza opisy na GG robia to tylko i wylacznie zeby sie pokazac czy przez to bo wszyscy tak robia- mysle ze sa osoby ktore pokazuja jak bardzo kochaja Papieza !!! Ja mam takie wewnetrzne przekonanie ze sam robie to wlasnie dlatego... zeby pokazac ze Papiez znaczyl dla mnie bardzo wiele !!!DJ Juventinho pisze:Cała ta sytuacja zaczyna mnie po prostu irytować. Zaczyna się robić po prostu cyrkJak już wspomniał Martin, wszystko jest robione w imię papieża. Ludzie zapominają już o samym papieżu a próbują tylko jak najbardziej zwrócić na siebie uwagę. Bo Ci zapalili największy znicz, tamci najwięcej świeczek... Ma to coraz mniejszy związek z samym uczczeniem pamięci po Janie Pawle II! Tego co się działo i nadal dzieje w Tv nie bede komentował. Po drugie większość z tych ludzi, którzy tak bardzo opłakują papieża wogóle nie zna Jego słowa, tego, co głosił nie tylko przez czas pontyfikatu, ale przez całe życie! Smutne to jest, bardzo...
Co do TV: no tutaj wydaje mi sie ze nasza Polska telewizja ciut przesadza.... jest jakby juz taki przesyt tych materialow i informacji.
http://www.um.gliwice.pl/pub/pliki/Gliwice.mp3 - Pamiętny dialog Ojca Świętego z pielgrzymami na gliwickim lotnisku !!! Tego nie zapomne do konca zycia (bylem tam...) !!!
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
Chciałbym coś napisać...
Przed chwilą wróciłem do domu, jeździłem na rowerze, na moim osiedlu (w moim mieście - Radomiu) jest ulica Jana Pawła II - około 1km długości, i prawie cała z dwóch stron była pokryta zniczami, ludzie wychodzili i z własnej inicjatywy zapalali kolejne znicze, cos niesamowitego!!!
W tym samym czasie w "Naszym" Kościele katedralnym odbyła się msza, ołtarz został wystawiony przed Kościół i wokół kościoła ( na całym placu!!!) i w parku (na przeciwko kościoła) nie było gdzie ztanąć, około 30 tysięcy ludzi!!! tyle ludzi nie przyszło nigdy na impreze żadną w naszym mieście ( WOŚP, mecz Radomiak - POLSKA, koncerty, i inne)!!!
Myśle, że naprawde moje miasto oddało prawdziwy HOŁD wielkiemu człowiekowi, największemu z Polaków, jednemu z największych ludzi na świecie w dziejach ludzkości!!!!!!
Przed chwilą wróciłem do domu, jeździłem na rowerze, na moim osiedlu (w moim mieście - Radomiu) jest ulica Jana Pawła II - około 1km długości, i prawie cała z dwóch stron była pokryta zniczami, ludzie wychodzili i z własnej inicjatywy zapalali kolejne znicze, cos niesamowitego!!!
W tym samym czasie w "Naszym" Kościele katedralnym odbyła się msza, ołtarz został wystawiony przed Kościół i wokół kościoła ( na całym placu!!!) i w parku (na przeciwko kościoła) nie było gdzie ztanąć, około 30 tysięcy ludzi!!! tyle ludzi nie przyszło nigdy na impreze żadną w naszym mieście ( WOŚP, mecz Radomiak - POLSKA, koncerty, i inne)!!!
Myśle, że naprawde moje miasto oddało prawdziwy HOŁD wielkiemu człowiekowi, największemu z Polaków, jednemu z największych ludzi na świecie w dziejach ludzkości!!!!!!
- 322
- Juventino
czy moglbym sie dowiedziec skad mozna sciagnac taka fajna piosenke co papiez spiewal po wlosku/lacinie i dodali do tego profesjonalna muzyke i wyszla extra piosenka i strasznei chcialbym ją miec bo jest extra. Ostatnio bardzo czesto ja puszczaja

- bblackk
- Juventino
Zakładam, że chodziło Ci o Abba Pater - Pater Noster... http://www.abbapater.com/ w dziale music, powinieneś znaleźć ową piosenkę i nie tylko. Naprawde fajnie to wyszło, też sobie ściągnąłem.

- Martin
- Juventino
Co do tych liczb to dzisiaj dobila mnie informacja o zacmieniu. Ponoc w dniu pogrzebu ma byc zacmienie ksiezyca. Czy tam slonce ma byc zacmione przez ksiezyc. No i oczywiscie juz ze to jedyne takie zacmienie na parenascie lat, i ze to zwiazek z papiezem.
Tyle, ze zacmienie bedzie widoczne tylko z oceanu. Juz widze jakby wszyscy kwiczeli gdyby bylo widoczne z terenu wloch. A najbardziej dobilo mnie stwierdzenie. "Zacmienie bedzie mialo miejsce okolo godziny 21:30 (czy jakos tak) a przeciez w chwile pozniej umarl papiez"...
Oto przyklad jak mozna naginac fakty tak aby pokazac ze wszystko co cudowne kreci sie wokol Jana Pawla II.
Co do tych liczb to faktycznie niektore daja do myslenia. Jesli chodzi o to co wylistowal mati to zgodze sie z 1) 2) 3) 4) 6) 9) 13) i to wszystko. Bo jesli mam traktowa reszte to powinna byc jakas konsekwencja. Jesli w dacie dodajemy wszystkie cyfry to powinnismy dodawac wszystkie. Jesli mnozymy to mnozymy. Bo faktycznie na sile mozna wiele tak uzyskac.
Aczkolwiek te pare przykladow to juz jest wiele... tak sadze.
A co do kultu maryjnego zostal on stworzony przez czlowieka i narosl wlasnie w okresie pontyfikatu JPII. Nigdzie w biblii nie jest napisane zeby czcic matke Jezusa. Nawet nie jest napisane zeby czcic Jezusa, ale ojca jego.
Tyle, ze zacmienie bedzie widoczne tylko z oceanu. Juz widze jakby wszyscy kwiczeli gdyby bylo widoczne z terenu wloch. A najbardziej dobilo mnie stwierdzenie. "Zacmienie bedzie mialo miejsce okolo godziny 21:30 (czy jakos tak) a przeciez w chwile pozniej umarl papiez"...
Oto przyklad jak mozna naginac fakty tak aby pokazac ze wszystko co cudowne kreci sie wokol Jana Pawla II.
Co do tych liczb to faktycznie niektore daja do myslenia. Jesli chodzi o to co wylistowal mati to zgodze sie z 1) 2) 3) 4) 6) 9) 13) i to wszystko. Bo jesli mam traktowa reszte to powinna byc jakas konsekwencja. Jesli w dacie dodajemy wszystkie cyfry to powinnismy dodawac wszystkie. Jesli mnozymy to mnozymy. Bo faktycznie na sile mozna wiele tak uzyskac.
Aczkolwiek te pare przykladow to juz jest wiele... tak sadze.
A co do kultu maryjnego zostal on stworzony przez czlowieka i narosl wlasnie w okresie pontyfikatu JPII. Nigdzie w biblii nie jest napisane zeby czcic matke Jezusa. Nawet nie jest napisane zeby czcic Jezusa, ale ojca jego.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013