Papież Jan Paweł II zmarł
- mnowo
- Qualità Juventino
Pogrzeb Jana Pawła II odbędzie się w piątek 8 kwietnia o godzinie 10.00, a zostanie on pochowany w krypcie pod bazyliką św. Piotra - poinformował rzecznik Watykanu Joaquin Navarro-Valls. Decyzja o dacie pogrzebu zapadła podczas pierwszej przedpołudniowej ogólnej kongregacji kardynałów.
Joaquin Navarro-Valls, zapytany przez jednego z dziennikarzy, dlaczego papież nie zostanie pochowany w Polsce, jak wcześniej wielokrotnie sugerowano, odparł: Ponieważ nie wyraził takiej woli. Powiedział, że Jan Paweł II nie zostawił żadnego testamentu.
Żródło
To bedzie chyba jeden z rekordowych pod wzgledem liczby obserwatorow pogrzeb...
Joaquin Navarro-Valls, zapytany przez jednego z dziennikarzy, dlaczego papież nie zostanie pochowany w Polsce, jak wcześniej wielokrotnie sugerowano, odparł: Ponieważ nie wyraził takiej woli. Powiedział, że Jan Paweł II nie zostawił żadnego testamentu.
Żródło
To bedzie chyba jeden z rekordowych pod wzgledem liczby obserwatorow pogrzeb...

- Mati
- Juventino
Chciałem wszystkie te znaki z liczbą 13 zapoczątkowane przez Pelsona zebrać w jednym miejscu gdyż to naprawdę wydaje się ciekawe.Choć może i nie czas na takie rzeczy...ale sprubuje wszystkie te znaki wypisać.
1.Papież został postrzelony13maja.
2.Suma cyfr daty śmierci papieża (02.04.2005)również daje 13.(02 + 04 + 2005 = 13).
3.Papież zmarł w wieku (rocznikiem) 85 lat.Suma tych daje 13 (8+5=13
4.Papież umarł w 13 tygodniu roku.
5.13 to dzień Maryjny.Papiez byl najwierniejszym Jej sługą, umarł w Jej święto.
6.Matka papieża zmarła 13 dnia kwietnia
7.Pozwolę sobie dodać coś od siebie choć nie jest to aż tak jednoznaczne jak reszta ale zawsze.No może teraz przesadzam...Matka Papieża zmarła w wieku 45 lat w miesiącu kwietniu.Jest to czwarty mięsiąc z kolei.Jeśli by te liczby zsumować to wyglądało by to tak: 4+5+4=13
8.Urodził się 18.05.Różnica tych liczb daje 13( 18-5 = 13
9.Zostal Papiezem wieku 58lat.Suma tych liczb daje 13( 5+8=13
10.Trzecia tajemnica fatimska mówiła o zamachu na Papieża więc myślę że te sprawy mogą się łączyć.W Fatimie Maryja objawiała się 3 Pastuszkom 13 dnia każdego miesiąca, o 13 godzinie.
11.Ostatnia siostra z tych dzieci zmarła tego roku 13 dnia miesiąca
12.Pogrzeb Papieża odbędzie się w piątek,który (zakładając że pierwszym dniem tygodnia jest poniedziałek) jest piątym dniem tygodnia,8 dnia miesiąca.Sumując 5 jako piąty dzień tygodnia z 8 bo ósmego będzie pogrzeb też wychodzi 13 (5+8= 13) (tutaj penie znowu przegiąłem)
13.Jan Pawel Wielki zmarl o godzinie 21.37.Iloczyn tych liczb daje
777(21*37 = 777 ) (jest to liczba Boga)
----------------------------------------------------------------------------
Trochę dziwne wydaje mi się też to że tych znaków naliczyliśmy wszyscy wspólnie właśnie 13 zakładając że wszystkie mogą coś oznaczać w związku z tą sprawą i że nie przyjdzie wamjeszcze coś do głowy.Według mnie nie może być to zbieg okoliczności i te liczby coś znaczą.
1.Papież został postrzelony13maja.
2.Suma cyfr daty śmierci papieża (02.04.2005)również daje 13.(02 + 04 + 2005 = 13).
3.Papież zmarł w wieku (rocznikiem) 85 lat.Suma tych daje 13 (8+5=13
4.Papież umarł w 13 tygodniu roku.
5.13 to dzień Maryjny.Papiez byl najwierniejszym Jej sługą, umarł w Jej święto.
6.Matka papieża zmarła 13 dnia kwietnia
7.Pozwolę sobie dodać coś od siebie choć nie jest to aż tak jednoznaczne jak reszta ale zawsze.No może teraz przesadzam...Matka Papieża zmarła w wieku 45 lat w miesiącu kwietniu.Jest to czwarty mięsiąc z kolei.Jeśli by te liczby zsumować to wyglądało by to tak: 4+5+4=13
8.Urodził się 18.05.Różnica tych liczb daje 13( 18-5 = 13
9.Zostal Papiezem wieku 58lat.Suma tych liczb daje 13( 5+8=13
10.Trzecia tajemnica fatimska mówiła o zamachu na Papieża więc myślę że te sprawy mogą się łączyć.W Fatimie Maryja objawiała się 3 Pastuszkom 13 dnia każdego miesiąca, o 13 godzinie.
11.Ostatnia siostra z tych dzieci zmarła tego roku 13 dnia miesiąca
12.Pogrzeb Papieża odbędzie się w piątek,który (zakładając że pierwszym dniem tygodnia jest poniedziałek) jest piątym dniem tygodnia,8 dnia miesiąca.Sumując 5 jako piąty dzień tygodnia z 8 bo ósmego będzie pogrzeb też wychodzi 13 (5+8= 13) (tutaj penie znowu przegiąłem)
----------------------------------------------------------------------------
Trochę dziwne wydaje mi się też to że tych znaków naliczyliśmy wszyscy wspólnie właśnie 13 zakładając że wszystkie mogą coś oznaczać w związku z tą sprawą i że nie przyjdzie wamjeszcze coś do głowy.Według mnie nie może być to zbieg okoliczności i te liczby coś znaczą.
- 322
- Juventino
hmm...chcialem kurde zaznaczyc ze dzis po szkole powiedzialem mojemu koledze ze pszesladuje mnie dzis "13". No więc omawialismy dzis na polskim wiersz Papieża który był na...13 stronie. Potem poszlismy na galke i zanim poszlismy na boisko to kolega musial cos zalatwic w domu. To na klatce z drugim kolegą zaczelismy se popodawac tak lekko. Nagle "Soczek" uderzył troche mocniej i pilka walnela w dżwi. Z tego domu wyskoczyl jakis koles i zaczą nas ochrzaniac ze jest zaloba i nie powinnismy grac. Potem zatrzasna dzwi, i jak spojrzalem na numer to mnie krew zalała. To była 13
. No i teraz widze mati__________'ego.
mysle ze zos w tym jest to co mowi mati__________.

- Wojtom
- Juventino
Moze powinienes zacząc sie bac, zwlaszcza, ze teraz w Twoim liczniku jest liczba 13 !!!322 pisze:hmm...chcialem kurde zaznaczyc ze dzis po szkole powiedzialem mojemu koledze ze pszesladuje mnie dzis "13". No więc omawialismy dzis na polskim wiersz Papieża który był na...13 stronie. Potem poszlismy na galke i zanim poszlismy na boisko to kolega musial cos zalatwic w domu. To na klatce z drugim kolegą zaczelismy se popodawac tak lekko. Nagle "Soczek" uderzył troche mocniej i pilka walnela w dżwi. Z tego domu wyskoczyl jakis koles i zaczą nas ochrzaniac ze jest zaloba i nie powinnismy grac. Potem zatrzasna dzwi, i jak spojrzalem na numer to mnie krew zalała. To była 13. No i teraz widze mati__________'ego.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- M.
- Juventino
Bzdura. Liczby można poukładać tak, żeby wyszło 13. Papież urodził się 18.05.1920. Po zsumowaniu wszystkich cyfr wychodzi 26. Jednak jeśli na siłę chciałbym otrzymać 13 zrobię 18-5=13. Papież zmarł 02.04.2005. 2+4+2+5=13. Ale np. 4-2=2, 2*4*2*5=80, 2*4*5/2=40. Zmarł o 21:37?Jacol pisze:[*] JAN PAWEŁ WIELKI. Nie potrafię opisać jednym słowem to co czuję, a co dopiero w kilku słowach... Najlepsze w takim momencie jest milczenie. Jest teraz przynajmniej w lepszym Świecie... [*]
To są po prostu znaki. I prosze nie mówić, że to przypadek. To są znaki od Boga. W Fatimie Maryja objawiała się 3 Pastuszkom 13 dnia każdego miesiąca, o 13 godzinie i chyba także 13 minucie (jak dobrze pamiętam). W tym roku ostatnia siostra z Fatimy, która została, zmarła 13 dnia miesiąca (nie pamiętam którego miesiąca), o godz. 13 (bodajże). W 3 tajemnicy fatimskiej była mowa właśnie o tym zamachu na Papieża. Przesądni nie lubią tej cyfry. Moją oprócz 3, 7 właśnie 13 jest ulubioną cyfrą. Ja wierzę, że to są znaki z Góry.Machnes pisze:Urodzil Sie 18.05 18-5 = 13Pelson pisze:Nie chce być dociekliwy ale !
13 Maja Papież został postrzelony i tą cyfrę należy zapamiętać 13!
02.04.2005 - Data śmierci Papieża - 02 + 04 + 2005 = 13!
21:37 - Godzina Śmierci Papieża -
2 + 1 + 3 + 7 = 13!
Jak By tego było mało Papież gdy zmarł miał 85 lat - 8+5 = 13!
i Na sam Deser umarł w 13! Tygodniu Roku
Co o tym myślicie ?? myśle że moze być jeszcze wiele kontrowersji co do tego??
Zostal Papiezem wieku 58lat 5+8=13
JAK TU NIE WIERZYC W BOGA
2+1+3+7=13, ale 2*1*3*7=42. W Bukareszcie była wtedy 22:37, a w Buenos Aires 16:37. Więc Wasze obliczenia się nie zgadzają. Takie obliczenia nie mają sensu. Czy myślicie, że Bóg patrzał na zegarek, gdy zabierał Papę z tego świata :roll: ?
:roll:
- Gianni_Marciano
- Juventino
Jak umarł 2Pac to była z kolei magia 7...
- Jacol
- Juventino
Mam pytanie? Czy nie chcesz tego widzieć czy też nie możesz? Ty za wszelką cenę chcesz zrobić takie działania, aby 13 nie wyszło. Może jeszcze zpierwiastkujesz, dodasz do potęgi, obliczysz ciągi arytmetyczne, geometryczne, obliczysz całki? mati________ ciekawie to wszystko ujął. I żadnej wyższej matematyki nie stosował. Tylko pododawał. Raz tylko odjął. I raz pomnożył tylko po to aby wyszła Boża doskonałość, czyli 777. Żadna filozofia. A z czasem to chyba przesadziłeś. Gdzie umierał? W np. USA. Chyba nie. Tylko w Watykanie, a tam był czas 21:37! Kiedyś babcia opowiadała mi o Fatmie. I tam była niemal cały czas mowa o 13. Kilka lat temu odkryto 3 tajemnicę fatimską, która mówiła, że będzie zamach na Zwierzchnika Kościoła (dosłownie o zamachu nie było mowy, ale...). Skoro w latach 30 XX wieku Maryja objawiła się 3 Pastuszkom i dała 3 tajemnice, które wszystkie się sprawdziły. Wszystko na Górze jest napisane jaka ma być ta przyszłość, tylko, że my tej przyszłości nie znamy. Skoro Maryja 3 Pastuszkom przepowiedziała wojny, zamach na Zwierzchnika Kościoła to ma być przypadek? Skoro Fatima z Papieżem ma wiele wspólnego. Nie chcesz to nie wierz. Twoja sprawa. Tylko bezsensownie nie licz. Bo Twoje obliczenia wykazują inne liczby. A 13 często wychodzą. Tylko trzeba umieć szukać tych znaków.Diego pisze:Bzdura. Liczby można poukładać tak, żeby wyszło 13. Papież urodził się 18.05.1920. Po zsumowaniu wszystkich cyfr wychodzi 26. Jednak jeśli na siłę chciałbym otrzymać 13 zrobię 18-5=13. Papież zmarł 02.04.2005. 2+4+2+5=13. Ale np. 4-2=2, 2*4*2*5=80, 2*4*5/2=40. Zmarł o 21:37?
2+1+3+7=13, ale 2*1*3*7=42. W Bukareszcie była wtedy 22:37, a w Buenos Aires 16:37. Więc Wasze obliczenia się nie zgadzają. Takie obliczenia nie mają sensu. Czy myślicie, że Bóg patrzał na zegarek, gdy zabierał Papę z tego świata :roll: ?
"Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości." - Gianni Agnelli
- Darek tifosi
- Interista
Pomnożyłeś te cyfry, ale nie dodałeś ich do siebie. 21:37 - 2+1+3+7=13 :idea:mati__________ pisze:(...)
Jeszcze jedno: Jan Paweł II był Papieżem 9301 dni; 9+3+0+1=13 :idea:
PS Urodziłem się 13-go dnia miesiąca 76-go roku... (7+6). Sam nie wiem, czy mam się bać, czy co...?
- Mati
- Juventino
Niby tak.Działania nie były takie aby we wszystkich dodawać tylko żeby wyszukać te 13.Jeśli sądzisz że te liczby można łatwo poukładać to podaj mi inny przykład świeckiego człowieka znanego i nie 2pac'a żeby też wychodziło to samo.Przecież łatwo poukładać...Co do godziny,może Bóg daje znaki właśnie nam i Włochom,u nas była godzina 21.37.Poza tym Darek tifosib] dał kolejny przkład.Więc teraz bez liczby Boga 777 wychodzi 13 trzynastek a to 777 może być jakby zatwierdzeniem że to znak od Boga.[/list]Diego pisze:Bzdura. Liczby można poukładać tak, żeby wyszło 13. Papież urodził się 18.05.1920. Po zsumowaniu wszystkich cyfr wychodzi 26. Jednak jeśli na siłę chciałbym otrzymać 13 zrobię 18-5=13. Papież zmarł 02.04.2005. 2+4+2+5=13. Ale np. 4-2=2, 2*4*2*5=80, 2*4*5/2=40. Zmarł o 21:37?
2+1+3+7=13, ale 2*1*3*7=42. W Bukareszcie była wtedy 22:37, a w Buenos Aires 16:37. Więc Wasze obliczenia się nie zgadzają. Takie obliczenia nie mają sensu. Czy myślicie, że Bóg patrzał na zegarek, gdy zabierał Papę z tego świata ?
- Splimer
- Juventino
Między nami nie ma już najwspanialszej osoby na tym świecie, człowieka-Ojca-Polaka, który wbrew wszystkiemu zmieniał ten swiat na lepsze. Idźmy jego śladem, a zmienimy ten świat na lepszy.
Na początku nawet nie chciałem myśleć o tym, że może go nam zabraknąć aż tak bardzo, kiedy jednak to się stało w sercu pozostała pustka, pustka po kimś kogo cały świat kochał i nigdy nie zapomni.
Nigdy nie zapomne chwili w której zobaczyłem tą smutna wiadomość...(siedziałem sobie przed kompem nie dopuszczając smutnych myśli, mój brat oglądał jakiś serial, cały świat modlił się o zdrowie naszego Ojca, w jednej chwili na ekranie telewizora pojawiła się najgorsza z możliwych wiadomosci, a diody na mojej klawiaturze zaczeły szaleć.... :!:
:!:
)
Na początku nawet nie chciałem myśleć o tym, że może go nam zabraknąć aż tak bardzo, kiedy jednak to się stało w sercu pozostała pustka, pustka po kimś kogo cały świat kochał i nigdy nie zapomni.
Nigdy nie zapomne chwili w której zobaczyłem tą smutna wiadomość...(siedziałem sobie przed kompem nie dopuszczając smutnych myśli, mój brat oglądał jakiś serial, cały świat modlił się o zdrowie naszego Ojca, w jednej chwili na ekranie telewizora pojawiła się najgorsza z możliwych wiadomosci, a diody na mojej klawiaturze zaczeły szaleć.... :!:

- Martin
- Juventino
nie bede zakladal osobnego tematu bo i po co, ale chcialbym sie zaptyac czy ktos z Was moze posiada zdjecie jana pawła II jak robi sobie jaja z fotoreporterow i podczas gdy oni robia mu zdjecie on z palcow robi sobie na oczach czapke pilotke?
Bardzo mi na nim zalezy. szukalem na google'ach, na innych serwisach poswieconych papiezowi ale nie trafilem. W gazetach tez... jakby ktos mial takie cos to niech da mi znac albo poda linka.
dzieki.
Bardzo mi na nim zalezy. szukalem na google'ach, na innych serwisach poswieconych papiezowi ale nie trafilem. W gazetach tez... jakby ktos mial takie cos to niech da mi znac albo poda linka.
dzieki.
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Andryk
- Juventino
martin poczekaj jakiś czas, bo ja to zdjecia gdzieś miałem w necie albo w gazecie.... niech tylko je znajde...
edit: juz znalazłem, ale ktoś mnie wyprzedził...
zdjęcie jest z 1980 roku zrobione w Rzymie
jak co ja moge zeskanować:)
Papież zawsze pozostanie w Moim Sercu...
[']['][']
edit: juz znalazłem, ale ktoś mnie wyprzedził...
zdjęcie jest z 1980 roku zrobione w Rzymie

Papież zawsze pozostanie w Moim Sercu...
[']['][']
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2005, 19:59 przez Andryk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Darek tifosi
- Interista
Mówisz i masz: