Papież jest w bardzo ciężkim stanie

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 15:57

eh... no cóż tacy ludzie jak Karol Wotyła tam- na górze też są potrzebni... :| jeżeli miałby juz umrzeć to mam nadzieje, że odejdzie w spokoju bez niepotrzebnego cierpienia. Zrobił dla całego świata bardzo, bardzo wiele. Takiego Polaka jeszcze nie było i na pewno długo nie będzie. Nam pozostaje tylko modlić się za "naszego" papieża. Bardzo chciałbym, aby jeszcze zył, ale szczerze mówiąc zaczynam powątpiewać w to jego nagłe uzdrowienie... :|

Wener

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 16:08

A ja Wierzę , ciagle Wierzę i bedę Wierzyl,ze moze byc lepiej ze zdrowiem Papieza........

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 16:31

O boe co się dzieje z naszym papieżem :cry: oby tylko wyszedł ze swojego bardzo ciężkiego stanu prawie cały czas modle się o jego zdrowie no , ale z tego co slyszalem to z papieżem jest coraz lepiej bo odzyskał przytomnośc po zawale no trzymaj się nasz papiezu

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 16:34

Martin pisze:Nie przepadam za papiezem ale kiedy przed chwila dowiedzialem sie ze do watykanu przybyl kardynał ogłaszajacy smierc papieza to mi ciarki przeszły po plecach :(
Na razie papiez jeszcze zyje ale obecnosc tej osoby wiele wyjasnia. Nalezy liczyc sie ze wszystkim...
Nie bede dociekal dlaczego "nie przepadasz za Papiezem" bo to oczywiscie indywidualna sprawa od kazdego.... ale powiem szczerze ze zaskoczyly mnie te slowa Martin !!!

Nie bede sie rozpisywal na temat Ojca Swietego bo mam takie samo zdanie jak wiekszosc z Was: jest to niesamowity czlowiek, zywy przyklad dobroci i poswiecenia... mozna by dlugo wymieniac wspaniale cech Papieza !!!
Mam ogromna nadzieje ze wyjdzie z tego...

Tak na marginesie: bylem na wizycie Papieza w Gliwicach w 1999 roku i musze powiedziec ze to bylo niesamowite przezycie i zostalo mi w pamieci te ogromne poswiecenie Papieza ktory byl chory a jednak przylecial...

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 17:43

Papież jest ciężko chory. Człowiek który całe życie poświęcił innym znajduje się na łożu śmierci. Jesteś katolikiem muzułmanine, protestantem czy buddystą wszystko jedno pomódl się za niego w swoim obrządku. A jeśli jesteś ateistą to po prostu życz mu zdrowia odwagi i siły. Nie istotne czy jesteś zwolennikiem kościoła i czy jego przeciwnikiem. Na pewno nie jesteś przeciwnikiem życia. W związku z ciężkim stanem zdrowia papieża dziś wszyscy zmieniają opis na "zdrowie dla papieża" + coś od siebie. To nie jest zwykły idiotyczny łańcuszek. Chodzi tu o człowieka, dobrego, uczciwego kochającego innych. Moza to być jedyna okazja aby ludzie zjednoczyli swoje myśli dla tego wspaniałego polaka. wyślij to wszystkim których masz na gadu-gadu, jak nie wyslesz i masz to gdzieś to sie człowieku nad sobą zastanów...
Być może już to dostaliście, ale mimo to upewnijcie się że wysłaliście wszystkim - trzeba się jednoczyć.........

Cały dzień jestem w niepewności, wciąż zaglądam na wp w poszukiwaniu nowych wiadomości, których tak naprawdę się obawiam. Czytając komentarze i inne wypowiedzi ludzi sam upewniłem sie ile papiez dla mnie znaczy - bardzo wiele. Jest człowiekiem który potrafił wybaczyć temu, który nie chciał już go na tym świecie.............
FORZA PAPIEŻ !!!!! Będzie dobrze........... musi być !!!
pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
robson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:02

Bardzo szkoda Mi go jako czlowieka ktory tyle zrobil a teraz tak Cierpi jest wielka osoba i mozemy sie modlic i wspolczuc mu przy tym cierpieniu szkoda osoby bo naprawde zrobil bardzo bardzo duzo dla tego swiata niewyobrazam sobie twarzy wiekszosci ludzi na tym swiecie a najbardziej Polkow jak przyjdzie ten dzien ... :płaczę:

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:25

Coolfi pisze:Cytat:
Papież jest ciężko chory. Człowiek który całe życie poświęcił innym znajduje się na łożu śmierci. Jesteś katolikiem muzułmanine, protestantem czy buddystą wszystko jedno pomódl się za niego w swoim obrządku. A jeśli jesteś ateistą to po prostu życz mu zdrowia odwagi i siły. Nie istotne czy jesteś zwolennikiem kościoła i czy jego przeciwnikiem. Na pewno nie jesteś przeciwnikiem życia. W związku z ciężkim stanem zdrowia papieża dziś wszyscy zmieniają opis na "zdrowie dla papieża" + coś od siebie. To nie jest zwykły idiotyczny łańcuszek. Chodzi tu o człowieka, dobrego, uczciwego kochającego innych. Moza to być jedyna okazja aby ludzie zjednoczyli swoje myśli dla tego wspaniałego polaka. wyślij to wszystkim których masz na gadu-gadu, jak nie wyslesz i masz to gdzieś to sie człowieku nad sobą zastanów...

Być może już to dostaliście, ale mimo to upewnijcie się że wysłaliście wszystkim - trzeba się jednoczyć.........
co to jest? jak mnie takie rzeczy dobijaja :evil: chcesz nawracac ludzi? dzieci takie rzeczy sobie wysylaja, a kazdy w miare madry i dobry czlowiek sam wie co ma zrobic. jak ktos sie nie pomodlil to raczej sie nie pomodli. co ci do sumienia innych ludzi? to co kazdy zrobi w tej i innej sprawie to jego prywatna sprawa, a nie twoja i osob wysylajacych takie bździo i zaden bzdurny lancuszek nic tu nie zmieni :!:

Juve per Sempre
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:34

Brawo forza bianco-neri!
Idiotyczne lancuszki w niczym nie pomoga.
Ludzie sa zjednoczeni a tego typu akcje sa kretynskie nawet jak dotycza samego Papy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:35

forza bianco-neri pisze:
Coolfi pisze:Cytat:

co to jest? jak mnie takie rzeczy dobijaja :evil: chcesz nawracac ludzi? dzieci takie rzeczy sobie wysylaja, a kazdy w miare madry i dobry czlowiek sam wie co ma zrobic. jak ktos sie nie pomodlil to raczej sie nie pomodli. co ci do sumienia innych ludzi? to co kazdy zrobi w tej i innej sprawie to jego prywatna sprawa, a nie twoja i osob wysylajacych takie bździo i zaden bzdurny lancuszek nic tu nie zmieni :!:
Czy ja Ci coś kazałem zrobić ?? Nie chcesz to nie wysyłaj - twoja sprawa !!! Ja uważam to za jakiś choćby mały znak zjednoczenia ludzi modlących się o zdrowie papieza i jesli tego nie akceptujesz to poprostu nie wysyłaj !!! Rozumiem że to nic nie zmieni i nie musisz mi tego tłumaczyć. Poza tym moje nastawienie do łańcuszków także jest negatywne, ale raz mogę to zrobić.......... EOT
pozdro

Każdy.
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:37

Martin pisze:Zreszta przed chwila podali ze papiez jest w śpiączce.
Naszczęście Watykan zdementował te informacje, Papież jest w cięzkim ale stabilnym stanie. Chyba najbardziej znany Polak obecnie żyjący. Uważam papieża za wzór, za mojego idola. Co prawda kościół omijam z daleka ale to juz inna historia. Widziałem tylko raz Jana Pawła II na oczy, na placu Świętego Piotra w Watykanie, niesamowite uczucie, nie zapomniane. Miejmy nadzieję że pokona po raz kolejny śmierć i znowu zobaczymy go w swoim oknie...

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:40

Ja uważam to za jakiś choćby mały znak zjednoczenia ludzi modlących się o zdrowie papieza
Zadne lancuszki nie sa do tego potrzebne, ludzie na calym swiecie modla sie bezinteresownie za zdrowie Ojca.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:44

DjJuve pisze:
Ja uważam to za jakiś choćby mały znak zjednoczenia ludzi modlących się o zdrowie papieza
Zadne lancuszki nie sa do tego potrzebne, ludzie na calym swiecie modla sie bezinteresownie za zdrowie Ojca.
Ok przyznaję się do błędu........ten łańcuszek to bardzo głupi pomysł :oops:
Sorry jesli kogoś uraziłem :wink:
Przecież wiadomo i tak że ludzię się modlą o zdrowie, choć jak któś juz wcześniej wspomniał to niewiadomo czy modlić sie o powrót czy już tylko o spokojną śmierć..............

Każdy.
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:58

Od samego rana jak przyszedłem ze szkoły nasłuchuje wiadomości z Watykanu. SZok... poprostu szok. Nie pozostaje nam nic innego jak modlić się za Papieża, ale ja modlę się za Jego zdrowie a nie spokojną śmierć. Nie dopuszczam myśli że może umrzeć....

Dziś cały dzień pokazywali filmy na TVP 1 i TVP 2 o Ojcu Świetym. Gdy je oglądałem to aż mi się łezka w oku kręciła... :płaczę: Jakbym chciał żeby jeszcze kiedyś do Polski przyjechał... Papieża Polaka już mieć nie będziemy... :(

Za pół godziny wiadomości, będe ogladał może powiedzą coś więcej...

PS. Ktoś gdzieś powiedział że Papież dogasa... Nie... nie wierze...

Obrazek
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 18:59

Szkoda go bo to papież, ważna osoba na świecie i nie tylko w chrześcijaństwie ale i we wszystkich religia czynnie uczestniczy. No ale ma juz swoje lata a w tym wieku duzo rzeczy ze zdrowiem moze sie wydarzyc. Życzmy mu zdrowia !!!! :? P.S Ja tam za bardzo w te informacje podawane przez dziennikarzy nie wierze. Jak zeszłym razem bylo z nim źle to w piatek podali że jego stan jest stabilny, a w sobote zalożyli mu jakiś aparat który zakłada sie przy ciężkim stanie zdrowia (Moja mama jest lekarzem). Pozdroweinia

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2005, 19:15

Telewizja Sky Italia podała iż Papież Stracił świadomośc, jego stan bardzo sie pogorszył, lada moment jest przewidywany raport o stanie zdrowia papieża ... W nocy można sie spodziewać najgorszego ... :płaczę:

ODPOWIEDZ