Jak powinno grać Juve? -taktyka
- Corcky
- Juventino
Ostatnio zauważyłem zę w komentarzach, czesto komentujecie taktykę, jaką Juve powinno grać. Teraz dodatkowy smaczek temu tematowi dodaje powrót Nedved. Jak myślicie? Jak zagra Juve 4-4-2 a mozę inaczej? Jak to bedzie wyglaać na boisku, bo schemat nie zawsze musi oddawać taktykę. Jak wy byscie zagrali an miejcu Capello? Bo ja zdecydowanie
Buffon
Zeb.Thuram.Cannavaro.Zabrotta
Emerson(cofniety pomocnik)
Camoranesi(prawy scodzący do boków)
Nedved(lewy schodzacy do srodka)
Del Piero(skrzydłowy napastnik(lewy)schodzi do lewego boku)
Ibrahimovic(na srodku, za Trezeguetem)
Trezeguet(Wysuniety, egzekutor :lol: )..co wy na to?
Buffon
Zeb.Thuram.Cannavaro.Zabrotta
Emerson(cofniety pomocnik)
Camoranesi(prawy scodzący do boków)
Nedved(lewy schodzacy do srodka)
Del Piero(skrzydłowy napastnik(lewy)schodzi do lewego boku)
Ibrahimovic(na srodku, za Trezeguetem)
Trezeguet(Wysuniety, egzekutor :lol: )..co wy na to?

Alessandro Del Piero ole!
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Wydaje mi sie ze ta zmiana bedzie polegala na zastapieniu Blasiego Nedvedem. Chociaz ciekaw jestem co wymysli Capello. Co do taktyki to jest ok tak jak gramy, wazne zeby wyrobic sobie jeden, dwa style gry i opracowac je do maksymum a nie skakac po rozwiazaniach taktycznych.
pozdr
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- Coolfi
- Juventino
Teraz juz trochę za późno na próby różnych taktyk. Uważam że do końca sezonu powinniśmy zagrać 4-3-3. To ustawienie zdaje się być bardzo ofensywne, ale majac taką obronę możemy sobie pozwolić na tochę szaleństwa.
Co do taktyki na przyszły sezon, to wszystko będzie zależeć od transferów. Ale Wydaje mi się że nadal będziemy stosować 4-3-3 ale z nieco innymi zawodnikami
pozdro
Co do taktyki na przyszły sezon, to wszystko będzie zależeć od transferów. Ale Wydaje mi się że nadal będziemy stosować 4-3-3 ale z nieco innymi zawodnikami

pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- nookie
- Juventino
ja tez uwazam ze JUVE powinien stosowac taktyke 4-3-3 poniewaz atak w tym sezonie nie jest az tak skuteczny jak np. na poczatku poprzedniego...poza tym nie mamy az tak dobrego srodkowego pomocnika, ktory dorownywalby umiejetnosciom Emersonowi..byc moze Tacchinardi moglby taka role odgrywac ale wydaje sie ze Capello nie bardzo uwaza go za godnego partnera dla brazylijczyka..tak wiec w srodku Emerson na ktorym ciążylaby wielka odpowiedzialnosc...a w napadzie po srodku Alex Treze i Ibrahimovic...w pomocy tak jak juz mowilem Emerson w srodku..na lewej Nedved i z prawej Camor..o obronie juz nie trzeba mówic kazdy wie jaka 
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Iver.pk
- Juventino
No nie wydaje mi sie :? Blasi gral jak Nedved byl zdrowy. Gralismy wtedy 4-4-2 z Nedvedem na lewej flance jako glownym rozgrywajacym, A Blasi z Emersonem grali w srodku pola jako def. pomocnicy. Co prawda nie mialbym nic przeciwko takiej zmianie bo dalej bysmy grali ofensywnie (nawet bardziej niz teraz) ale sadze ze Nedved wejdzie jako glowny rozgrywajacy za Alexa i razem z Camorem beda organizowac nasze poczynania w ofensywie.tomcatmi6 pisze:Wydaje mi sie ze ta zmiana bedzie polegala na zastapieniu Blasiego Nedvedem.

- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Moim zdaniem ustawienie 4-1-2-1-2
Bramka i obrona to rzecz jasna a dalej przed oboncami powinien grac Emerson ewentualnie Tacchinardi przed nim na skrzydlach odpowiednio Nedved na lewej i Camoranessi na prawej przed nimi jako gowny rozgywajacy i caly mozg zespoly Alex Del Piero a przed nim oczywiscie Trezeguet i Ibrahimovic czy czasami Zalayeta mysle ze to ustawienie pokaze naj bradziej nasze najwieksze cechy i kazdy kto powinien bedzie grac
Bramka i obrona to rzecz jasna a dalej przed oboncami powinien grac Emerson ewentualnie Tacchinardi przed nim na skrzydlach odpowiednio Nedved na lewej i Camoranessi na prawej przed nimi jako gowny rozgywajacy i caly mozg zespoly Alex Del Piero a przed nim oczywiscie Trezeguet i Ibrahimovic czy czasami Zalayeta mysle ze to ustawienie pokaze naj bradziej nasze najwieksze cechy i kazdy kto powinien bedzie grac

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- El Nino
- Juventino
Wydaje mi sie ze najlepszą taktyką jest ustawienie 1-4-3-3, nie dlatego zeby gral del piero (lubie go 8) ) tylko dlatego że w paru meczach grając tak juventus grał bardzo dobrze, lepiej od meczy przy ustawieniach 1-4-4-2. Poza tym też jest super trio IBRAHIMOVIC-TREZEUGET-DEL PIERO. Gdy grali np. z Udinese to super sie rozumieli. Trezeuget wrzucał Ibrahimovicowi na główkę, lub odwrotnie, Del Piero strzelał i wykańczał akcje. Wszytskie z tych rzeczy wychodziły im po prostu super i wydaje mi się że ze składem: Buffon-Zebina-Cannavaro-Thuram-Zambrotta-Nedved-Emerson-Camoranesi-Ibrahimovic-Trezeuget-Del Piero :-D :-D . Skład marzenie !!! Wtedy nie byloby problemu ze srodkowym pomocnikiem (jesli jaki problem w ogole jest)
- Cyrklus
- Juventino
Ktoś pisał o opanowaniu dwóch ustawień do perfekcji. Chyba bym popierał kolegę. Juventus powinien opanować dwa ustawienia, dość ofensywny 4-3-3 na słabsze zespoły i 4-4-2, czyli klasyczny na mecze typu z Realem Madryt (wiem, wiem wygraliśmy wtedy 4-3-3). Spotkanie, takie jak mecze z Messiną, Atalantą, Sampdorią, Interem, Parmą itd. musimy grać ofensywnie. W takich meczach nas nie powinny interesować remisy, strzelić i do tyłu. Jestem zwolennikiem Del Piero. Lubię gościa, jest skromny i niezły. Forma mu wraca powolutku. Marzy mi się Juve z Nedvedem, Del Piero i Trezeguetem tworzącymi magiczne trio. Niestety nie wiem jak to wszystko pogodzić...
W ustawieniu 4-3-1-2:
Bramkarz
Obrona
Camoranessi Emerson Nedved
Del Piero
Ibra Trezeguet
Tak by to mniej więcej wyglądało. W ustawieniu 4-4-2 byłbym za zdjęciem Ibry, Del Piero to mniej ofensywny piłkarz, czasami się wraca, poza tym Ibra z Treze grają podobnie, wykańczają akcje, Del Piero obsługiwałby Treze. Na szczęście do mnie to zadanie należy tylko w FIFIE
.
W ustawieniu 4-3-1-2:
Bramkarz
Obrona
Camoranessi Emerson Nedved
Del Piero
Ibra Trezeguet
Tak by to mniej więcej wyglądało. W ustawieniu 4-4-2 byłbym za zdjęciem Ibry, Del Piero to mniej ofensywny piłkarz, czasami się wraca, poza tym Ibra z Treze grają podobnie, wykańczają akcje, Del Piero obsługiwałby Treze. Na szczęście do mnie to zadanie należy tylko w FIFIE

Marcello Lippi ritornare!
- koki90
- Juventino
Ja proponuje do końca sezonu 4-3-3 z obroną kazdy wie jaką ( Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta ) w pomocy Nedved, Emerson, Camoranesi w napadzie Ibrahimović, Del Piero (cofniety) i Treze, a potem któregoś w napadzie zmienić na Mutu
oczywiście nie mówie, że na stałe ale warto zastosować troche rotacji oraz wypróbować nabytek
Przez wakacje spróbowałbym ustawienia 3-4-3 w zależności jakich zawodników kupilibyśmy :lol:

Przez wakacje spróbowałbym ustawienia 3-4-3 w zależności jakich zawodników kupilibyśmy :lol:
- bartus
- Juventino
czyli co mamy zrezygnowac z jednego obroncykoki90 pisze:Przez wakacje spróbowałbym ustawienia 3-4-3 w zależności jakich zawodników kupilibyśmy :lol:

Buffon-Zebina, Thuram, Canna, Zambro- Camor, Emerson,Nedved-Del Piero-Zlatan, Treze
DP najbardziej z trojki Zlatan, Treze,Alex pasuje mi na ofensywnego pomocnika 8)

- DamKam
- Juventino
Mnie sie wydaje ze juz do konca sezonu bedziemy grac taktyka 4-3-3 !!! Capello ustawia tak Juve juz od wielu wielu meczy i chyba nie ma zamiaru z tego rezygnowac... i moim zdaniem slusznie :-D O tyly raczej nie ma co sie bac bo mamy solidna obrone a tak mamy wieksza sile w ofensywie :!:
Gigi
Zebina- Thuram- Canna- Zambrotta
Camor- Emerson- Pavelek
Alex- Treze- Ibrahimovic
Ja tak to widze :-D
Gigi
Zebina- Thuram- Canna- Zambrotta
Camor- Emerson- Pavelek
Alex- Treze- Ibrahimovic
Ja tak to widze :-D
- ADP
- Juventino
Moim zdaniem pasuje tu ustawienie 4-3-3
------------------------------Buffon-------------------------------
----Zebina-------Thuram----------Cannavaro---Zambrotta---
---------Camoranesi--------Emerson--------Nedved-----------
---------Del Piero-----------Trezeguet-------Ibrahimovic------
No i oczywiście Mutu jak juz bedzie mogł grac moze wejsc za Alexa ;]
Mysle ze to układ jakim mozna wygrc LM
------------------------------Buffon-------------------------------
----Zebina-------Thuram----------Cannavaro---Zambrotta---
---------Camoranesi--------Emerson--------Nedved-----------
---------Del Piero-----------Trezeguet-------Ibrahimovic------
No i oczywiście Mutu jak juz bedzie mogł grac moze wejsc za Alexa ;]
Mysle ze to układ jakim mozna wygrc LM

- Gotti
- Juventino
Juve powinno grać ofensywnie bo w ofensywie mamy ogromny potencjał, którego niestety z defensywną taktyką Capello nie wykorzystujemy do końca.
Ja mam dwie taktyki które uważam za bardzo rozsądne.
---------------------------Buffon----------------------------
--------Zebina---------Thuram-----------Cannavaro
Camoranesi------------Emerson---------------Zambrotta
--------------------------Nedved----------------------------
-------------Ibrahimovic-------Trezeguet------------------
Bardzo ofensywne ustawienie, myśle że ci trzej obrońcy spokojnie dali by sobie rade.
--------------------------Buffon----------------------------------
Zebina-------Thuram------------Cannavaro--------Zambrotta
Camoranesi-----------Emerson-------------Nedved------------
---------Ibrahimovic--Trezeguet--Del Piero--------------------
Obecna taktyka Capello, myśle że bardzo dobra.
Ja mam dwie taktyki które uważam za bardzo rozsądne.
---------------------------Buffon----------------------------
--------Zebina---------Thuram-----------Cannavaro
Camoranesi------------Emerson---------------Zambrotta
--------------------------Nedved----------------------------
-------------Ibrahimovic-------Trezeguet------------------
Bardzo ofensywne ustawienie, myśle że ci trzej obrońcy spokojnie dali by sobie rade.
--------------------------Buffon----------------------------------
Zebina-------Thuram------------Cannavaro--------Zambrotta
Camoranesi-----------Emerson-------------Nedved------------
---------Ibrahimovic--Trezeguet--Del Piero--------------------
Obecna taktyka Capello, myśle że bardzo dobra.
- Corcky
- Juventino
Przeciwko Fiorentinie mister Fabio Capello myśli o wystawieniu składu w systemie 4-4-2 z czechem Pavlem Nedvedem, który po kontuzji w Champions z Realem Madryt być może zagra od 1 minuty. Pavel jest już całkowicie wyleczony i mecz z Violą ma być jego próbą generalną przed spotkaniem w Champions League z Liverpoolem.
Capello prawdopodonie zrezygnuje z 3 napastników, napewno w 1 połowie, bo np. Trezeguet grał 2 mecze w narodowym zespole a Zalayeta musi "wyleczyć zmianę czasową".
Oboje z dużą dozą prawdopodobieństwa zaczną sobotni mecz z ławki. Dlatego w środku pola zagrają: Camoranesi, Emerson, Blasi (lub Tacchinardi) i Nedved, w zależności czy czech zagra po lewej stronie pomocy lub jako rozgrywający w ustawieniu 4-3-1-2.W ataku zobaczymy Del Piero i Ibrahimovicia.
Z Fiorentiną ma zagrać od początku Emerson, ale jeśli będzie bardzo zmęczony meczami reprezentacji Seleçao i zmianą czasową Capello wiedząc, że za 3 dni jest mecz w Champions postawi na Tacchinardi'ego.W obronie Juve zagra 4: Thuram, Cannavaro, Zebina i Zambrotta.
źródło.:www.fcjuvenet.pl
Coś nie zaciekawie widzę ten meczyk...
Capello prawdopodonie zrezygnuje z 3 napastników, napewno w 1 połowie, bo np. Trezeguet grał 2 mecze w narodowym zespole a Zalayeta musi "wyleczyć zmianę czasową".
Oboje z dużą dozą prawdopodobieństwa zaczną sobotni mecz z ławki. Dlatego w środku pola zagrają: Camoranesi, Emerson, Blasi (lub Tacchinardi) i Nedved, w zależności czy czech zagra po lewej stronie pomocy lub jako rozgrywający w ustawieniu 4-3-1-2.W ataku zobaczymy Del Piero i Ibrahimovicia.
Z Fiorentiną ma zagrać od początku Emerson, ale jeśli będzie bardzo zmęczony meczami reprezentacji Seleçao i zmianą czasową Capello wiedząc, że za 3 dni jest mecz w Champions postawi na Tacchinardi'ego.W obronie Juve zagra 4: Thuram, Cannavaro, Zebina i Zambrotta.
źródło.:www.fcjuvenet.pl
Coś nie zaciekawie widzę ten meczyk...

Alessandro Del Piero ole!