Kolejny artykuł krytykujący Juventus

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
ola465

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 18:06

No laska chyba trochę przesadziła. Niby Moggi ma szerokie plecy. A jakie nieby plecy ma Berlusconi?? Chyba mutanta!! A co do czterech wymienionych nazwisk: ja znam jeszcze piate Panucci. Zawsze mówi się o sedziach którzy myla sie w meczach Serie A (czytaj Juventusu) A czy już zapomnieliscie O meczu Manchesteru. Przecież Juventusowi tez nie uznano kilku prawidłowo zdobytych bramek. :ball: No ale wydaje mi się, że takie przegadywanie sie w tych komentarzach zawartych pod felietonem i tak nic nie da, bo przeciez kto da sobie cos złego powiedziec na temat ulubionego klubu. Każdy i tak powie "Ja i tak wiem swoje" No i po co to wszystko??

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 18:23

Horche pisze:To chyba nie temat i miejsce temu poświęcone prawda? Wydaje mi się, że powinieneś napisać z pytaniem do odpowiednich osób a nie mieszać to w tym temacie.
Pisze do odpowiedniej osoby, wkoncu Agnieszka jest aministratorem forum.
Horche pisze:Skoro jednak nalegasz nietrudno zapomnieć osobę, która pisała takie rzeczy jak poniżej:
CENZURA
Myślę, że starczy :?
Nie mam do niej pretensji ze zbanowala kogos tak ograniczonego. Chodzilo mi tu glownie o to ze podobna kara powinna spotykac takze innych kibicow (niezaleznie od tego jakiemu klubowi kibicuja).
Horche pisze:A jakie to "wierszyki" to widać powyżej, brawa za bardzo wybiórcze czytanie, i Ty Agnieszce zarzucasz pisanie rzeczy mało wspólnych z prawdą. Może warto zacząć od siebie?
Zupelnie mnie nie zrozumiales, chodzilo mi o rowne traktowanie.
Co do tego ze tamten gosc powinien dostac bana chyba wszyscy jestesmy zgodni.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 19:05

Ta jałowa dyskusja z wami (w większości z ludźmi, którzy nie ukończyli 18 roku życia, czyli z dziećmi)
O prosze znalazla sie dorosla osoba :D , czyli jesli jestes odemnie mlodsza o rok to moge Cie traktowac jak dziecko? Pozatym wielu uzytkownikow ponizej 18 roku zycia pisze skaldniejsze i bardziej nasycone trescia teksty niz niejeden 20-25 latek. Jesli doroslosc mierzysz wiekiem to gratki ;) .
Nie wiem jaki cel mieliście w zamieszczeniu linku do mojego felietonu na tym forum (które moderują ludzie na codzień demolujący puby) i pastwieniu się nad moją osobą
Jedne z uzytkownikow chcial pokazac Twoj artykul innym userom, aby wspolnie go omowic ;) ,a ze rozpetala sie burza to trudno. Biedna jestes jak tak sie nad Toba pastwia ...
:cry:
Jeśli łudzicie się, że pisząc pod moim adresem epitety na Waszym poziomie, spowodujecie, iż jak pokorna owieczka schowam się w kąt i przestanę pisać, to grubo się mylicie. Nawet podsunęliście mi nowy temat na felieton, o fanatycznych kibicach. W tekście oczywiście zamieszczę błyskotliwe wypowiedzi zaczerpnięte z tego forum, a konkretnie z tego tematu Wink
Pisz, czy ktos Ci broni? Nie zapomnij dodac ze tylko kibice Juventusu to niewyzyci frustraci demolujacy puby, przesiaknieci zlem i oznaczeni przez szatana, bo bronia swoj klub przed publicznym oskarzeniem na podstawie plotek.
Felieton to kontrowersyjny, często złośliwy, uszczypliwy tekst, który ma budzić emocje. Mój w Waszych szeregach wywołał burzę, więc powinnam się cieszyć, bo odniosłam pewnego rodzaju sukces.
Mozesz zaczac sie cieszyc swoj cel osiagnelas w 100%.
Zdecydowana większość postów uderza we mnie. Jeżeli teraz tak mnie atakujecie, to boję się myśleć, co by było gdybyśmy przypadkowo się spotkali. Pewnie na rozmowie by się nie skończyło. Może przy odrrobinie szczęścia wróciłabym do domu cała i zdrowa...
Rozszarpalibysmy Cie na kawalki bo kibice Juve w Polsce to zwierzeta trzymane na uwiezi w zakladach ... -_-, wez mnie nie rozbrajaj... Co do tego jakbysmy sie przypadkowo spotkali to watpie abym z Toba gadal i wisi mi co Ty sadzisz o Juve. Za innych mowic nie moge, wszak to dzikie zwierzeta nieznajace litosci.
powiem Ci tyle, jakby Fakt miał kiepskiego naczelnego to nie czytało by ich tylu ludzi
ile czyta.
Nad tym ile ludzi czyta to szmatlawe pisemko pelne plotek i "goracych" newsow chyba ponad w polowie niezgodnych z prawda, mozna tylko ubolewac, jesli wzorujesz sie na tym periodyku to gratuluje wzoru.
A to wyrok, nawet jeśli nie prawomocny na jakiej podstawie zapadł?
Jak nie jest prawomocny to moze sobie byc jaki chce. Skonczy sie sprawa-wtedy mozna mowic o winnych i niewinnych w niej.
Wszyscy mamy prawo do analizy sytuacji i wyrabiania własnego zdania ale tutaj widzę tylko niezrozumiałe dla mnie ataki na autorkę tekstu
Wszyscy mamy prawo do komentowania Waszej analizy i wyrabiania wlasnego zdania podczas dyskusji z Wami.

Idz napisz felieton o "Polskich potworach w bialoczarnych strojach", o tym ze niektorzy widzieli jak okradaja staruszki idace z wyplata. Ktos mowil tez ze demolowali sklepy wracajac pod wplywem alkocholu i naroktykow z rozroby meczowej, oczywiscie po uprzednim pobiciu obslugi pubu i kibicow druzyny przeciwnej. Albo napisz ze Juventus to dzielo szatana i czyste zlo, ktore robi z ludzi krwiozercze potwory -_-
pozdr

EDIT:
Pozwole sobie wkleic odnosnik do tematu o Catenaccio, specjalnie dla Szanownej Pani Redaktor Agnieszki :
http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=9406
Przyjemnej lektury
Ostatnio zmieniony 28 marca 2005, 20:11 przez tomcatmi6, łącznie zmieniany 1 raz.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2005, 20:00

Agnieszka pisze: Jeśli już tak skrupulatnie dodajesz wypowiedzi trenera Zemana, to dlaczego nie zamieściłeś tych wcześniejszych, w których wiele czasu i miejsca poświęcił Juventusowi :?:

Zamiesc je wiec, wszyscy z checia poczytamy :P
Agnieszka pisze: Nie wiem jaki cel mieliście w zamieszczeniu linku do mojego felietonu na tym forum (które moderują ludzie na codzień demolujący puby)
Wiesz jak jest, jedni demoluja puby inni rzucaja na stadionach skuterami :lol:
Agnieszka pisze: Jeśli łudzicie się, że pisząc pod moim adresem epitety na Waszym poziomie, spowodujecie, iż jak pokorna owieczka schowam się w kąt i przestanę pisać, to grubo się mylicie.
Chyba zartujesz!! Alez my absolutnie tego nie chcemy! Twoje felietony to swietna rozrywka, przynajmniej jest sie z czego posmiac :-D
Agnieszka pisze: Nawet podsunęliście mi nowy temat na felieton, o fanatycznych kibicach. W tekście oczywiście zamieszczę błyskotliwe wypowiedzi zaczerpnięte z tego forum, a konkretnie z tego tematu :wink:
Nie moge sie doczekac! :lol:
Agnieszka pisze: Felieton to kontrowersyjny, często złośliwy, uszczypliwy tekst, który ma budzić emocje. Mój w Waszych szeregach wywołał burzę, więc powinnam się cieszyć, bo odniosłam pewnego rodzaju sukces.
No jasne, po trupach do celu :lol:
Nie wazne czy felieton jest wiarygodny wazne zeby wywolywal burze :lol:
------------------------------------------------------------------------------------

A teraz dwa slowa na temat Twojego artykuliku.

"Z jednej strony znakomici pilkarze, swietne druzyny, wielkie pieniadze, z drugiej skorumpowani arbitrzy, afery dopingowe, defraudacja "

Prosze mi podac dowody na to, ze we Wloszech arbitrzy sa skorumpowani.

"Wloskie catenaccio po przerwie znowu nadaje ton pilce starego kontynentu."

Nie zauwazylam. :shock: Wiesz w ogole co to jest catenaccio? :shock:

"Sprawa Juventusu mimo skazania klubowego lekarza Ricardo Aggricoli (Agricola pisze sie przez jedno g) nadal sie nie zakonczyla. W chwili obecnej Europejski Trybunal Sprawiedliwosci TAS zastanawia sie jakie konsekwencje tego niemoralnego czynu powinien poniesc sam klub."

CONI i FIGC oddaly sprawe do Trybunalu w Lozannie po to zeby dal swoja opinie na temat uzasadnienia wyroku sedziego Casalbore (kryterium i sposob aplikacji regul sportowych).

TAS w tym przypadku pelni funkcje: referente giuridico (zdajacego relacje prawna) a nie giudicante (sadzacego).

O czym jest napisane pod koniec artykulu:

http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 79210.html

Krotko mowiac TAS zastanawia sie nad aplikacja regul sportowych a nie nad konsekwencjami jakie ma poniesc klub jak Ty napisalas.
TAS nie bedzie osadzal tylko wyrazi opinie na ten temat.
Jasne?

"Zawodnicy sa przekonani ,ze sam mocz na badania wystarczy , ale Federacja Pilkarska ma na ten temat inne zdanie. Czesc niedozwolonych wspomagaczy w tym slynne EPO mozna wykryc tylko poddajac dokladnej analizie plynna tkanke czyli po prostu krew."

Nie, EPO mozna wykryc rowniez w moczu. Roznica polega tylko na tym, ze we krwi zmienione wartosci utrzymuja sie dluzej, ok 15 dni podczas gdy w moczu tylko 4-5 dni. Po co wiec badania krzyzowe moczu i krwi?
Badania krwi sa znacznie tansze i prostsze i jesli walory krwi beda w normie to testuje sie mocz tylko na obecnosc zakazanych srodkow, jesli natomiast sa zbyt wysokie to dopiero wtedy na obecnosc erytropoetyny. Jesli zawodnik nie zgodzi sie na pobranie krwi to automatycznie bada sie w moczu obecnosc EPO.

"Dotychczas 10 pilkarzy nie zgodzilo sie na tego typu kontrole, ale co ciekawe ujawniono tylko nazwiska czterech z nich i kazdy ma cos wspolnego z Milanem. Gattuso, Seedorf, Pancaro (...) a Samuele Dalla Bona mimo iz grywa w Lecce caly czas formalnie pozostaje zawodnikiem Rossonerich. Pytanie brzmi dlaczego pozostala szostka buntownikow pozostaje anonimowa. Czysty przypadek? Jesli wyciaga sie na zewnatrz wszystkie brudy to naprawde wszystkie , a nie tylko te , ktore wpadna nam w rece. Chyba , ze ktos ma interes w ukrywaniu tozsamosci reszty zawodnikow."

Twierdzisz, ze opierasz swoje artykuly na newsach, to wyobraz sobie, ze kilka dni temu na www.goal.com
pojawil sie news ktory nie tylko podal mecze po ktorych zawodnicy odmowili oddania krwi ale rowniez wyjasnia, ze zawodnikow bylo szesciu a nie jak podawano wczesniej dziesieciu.
A nazwiska dwoch pozostalych to Bonanni i Moscardi.

Napisalas, ze nie sugerowalas , ze pozostali to moga byc zawodnicy Juve, w takim razie oswiec nas co sugerowalas?

Nie przyszlo Ci do glowy, ze nazwisko Gattuso wyszlo na jaw ze wzgledu na to, ze kilka dni pozniej mial byc mecz kadry narodowej, wiec powolujac sie na slowa Gallianiego Gattuso powinien zostac odsuniety od kadry?
Nie, bo po co, lepiej wyjezdzac z teoriami spiskowymi, wtedy artykul jest przynajmniej kontrowersyjny co jak widac najbardziej Cie cieszy.

Co do oskarzen panow Baldini i Pieroni to nawet nie ma co dyskutowac, raz, ze nie podali zadnych konkretnych zarzutow, dwa, ze Baldini powinien sobie przypomniec co wyrabiala Roma kiedy Davidsowi w Juve konczyl sie kontrakt, i niech nam wyjasni jakie zasady lamie Moggi naklaniajac zawodnikow do zmiany klubu. Bardzo jestem ciekawa.

Na temat pana Racalbuto nie bede sie wypowiadac , juz Ci to wyjasnil 10 Szymon.

I jeszcze odbiegajac od tego artykulu, gdybys byla laskawa wyjasnic mi jedno zdanie, ktore napisalas na forum w temacie o dopingu Juve, a dokladniej skad masz taka informacje:

"pod stadionem Juventusu Turyn Delle Alpi odkryto nielegalną aptekę w której było wiele zakazanych środków wspomagających."

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 11:28

No to moze pare rzeczy ode mnie... Mozesz sobie pisac co tylko sie tobie zywnie podoba. Nikt ci tego nie zabrania. Ale podpieraj to faktami a nie domyslami. Zreszta widac ze pisac felietony umiesz po potrafisz tak skonstruowac zdania aby niedopowiedzi kierowaly sie w odpowiednim kierunku. Tutaj nalezy sie podziw. Nie kazdy tak potrafi.
Ja osobiscie nie odebralem tego jako tylko atak na Juve. A jestes znana z tego, ze nie przepadasz za Juventusem. Raczej malo znam fanow ktorzy sa kibicami Interu i pisza o Juve. Szkoda, ze nie poswiecilas jakiegos fajnego felietonu o pokonaniu przez Bianconerich "galaktyczny" Real. W koncu pilka.pl nie powinna ograniczac sie tylko do czarnych stron calcio.
Wracajac do twojego felietonu/artykulu - problem polega, ze odpowiednia forma spowodowala takie a nie inne odczucia u wiekszosci fanow. A fakty, ktore sa troche przekrecone dolały tylko oliwy do ognia.

Moje pierwsze pytanie brzmi. Kto wg ciebie (skoro jestes obeznana w tym temacie to zapewne masz jakis swoj poglad) ma interes w ukrywaniu tozsamosci zawodnikow, ktorych nazwisk nie podano?

Moggi. Wg ciebie to pociaga za sznurki i rozdaje Juventusowi punkty tam gdzie nie ma ich zdobyc. Tylko dlaczego tak naglasnia sie przypadki kiedy Juventus dostaje punkty a nic nie mowi sie o tych gdzie mu je zabrali? Przypadek?

Arbitrzy. Wg ciebie w kazdej kolejce sa jakies przekrety. To powiedz mi dlaczego skupiasz sie tylko na meczach Juventusu? Skoro w kazdej kolejce to co tydzien tyczy sie to Juventusu - wg ciebie. A jesli nie to inne druzyny powinny odebrac to jako atak w ich strone.
Podajesz dwa przyklady. Cagliari i Romę. Z pierwszym sie zgodze. Bramka nieuznana. Ale moze spojrzmy to przez pryzmat normalnego bledu sedziego. Nie dopatrujmy sie w kazdej pomylce afery. A juz podajac przyklad Romy przeszlas sama siebie. Wg ciebie w ktorym momencie arbiter wypatrzyl wynik? Bo ja tez moge powiedziec. Mowisz fanom Juve, ze cie atakuja nie podajac zadnych faktow a prawda jest taka, ze ty tez nic konkretnego o tym mecuz nie napisalas. A dlaczego nie podalas innego przykladu... z innego boiska. Skoro w kazdej kolejce cos sie dzieje. JA jakos nie zauwazylem zeby co tydzien na raidue rozpatrywali tylko sprawy Juventusu...

I jeszcze jedna kwestia. Oto jak Agnieszka potrafi z igly zrobic widły. Otoz dowiedziala sie ze podczas jednej z wizyt w pubie jeden z uczestnikow widowiska zbił lustro. Lustro bylo duze wiec i koszta byly niemałe. Nie wiem czy Agnieszka nie chciala juz tego napisac czy moze jej nikt nie powiedzial, ale naleznosc uregulowalismy od razu, co nie spowodowało niepotrzebnych niedomowien i pretensji. Nawet w pubie byli zdziwieni ze sprawa szybciej sie zakonczyla niz zaczela. Ale co tam... lepiej to przemilczec. Najwazniejsze zeby obrocic kota ogonem i pokazac jakimi to fani Juventusu sa wandalami. Oto cytaty ktore z przypadkowego zbicia lustra zrobily z fanow Juve brutali rozbijajacych kazdy napotkany pub:

Agnieszka pisze: Uregulowany rachunek za rozwalenie pewnego elementu w pubie podczas spotkania Juventus Real??
Agnieszka pisze: Rozumiem alkohol i emocje w połączeniu tworzą mieszankę wybuchową i przeciętny czlowiek nie jest w stanie tym zapanować, ale żeby demolować pub?? Wstyd.
Agnieszka pisze: Nie wiem jaki cel mieliście w zamieszczeniu linku do mojego felietonu na tym forum (które moderują ludzie na codzień demolujący puby)
To wybitnie pokazuje, ze wystarczy malutkie info, nie do konca dopowiedziane i juz jest pomysl na tekst. Ale przeciez po co zbadac dokladniej temat? Przeciez jest fan Juve, jest piwo, jest zbite lustro. Czy trzeba wiecej?

I o to wlasnie kibice maja do ciebie żal. Dlatego zastanow sie czasami zanim zaczniesz fanow Juve nazwyac fanatykami.

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 12:26

Agnieszka pisze: Uregulowany rachunek za rozwalenie pewnego elementu w pubie podczas spotkania Juventus Real??
Agnieszka pisze: Rozumiem alkohol i emocje w połączeniu tworzą mieszankę wybuchową i przeciętny czlowiek nie jest w stanie tym zapanować, ale żeby demolować pub?? Wstyd.
Tak jak napisał Martin, cos gdzies uslyszysz i juz twojej chorej glowie wydaje sie, ze mozesz odrazu za pisanie tekstow sie brac. Tak jak nie masz pojecia o pilce, tak nie masz pojecia co sie tam stalo. My chociaz potrafimy sie zebrac i spotkac na meczu i to w kilku miastach. Wy to pewnie spotykacie sie tylko ze smiechem oosb ktore widzac wasze barwy nie potrafia sobie przypomniec kiedy to byliscie mistrzem po raz ostatni. A lustro bylo juz nastepnego dnia dziewczynko...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 12:35

nie mam juz sily do czytania takich tematow.
wiem ze za chwile ktos mi tu wyskoczy z txt ze jestem za mlody i nie znam sie na pilce i na innych rzeczach w ogole nie zwiazanych z tematem(ale czemu ma mi sie za nie nie zebrac?) i posadzi mnie o subiektywizm...ale nie moge juz tego czytac.

pani Agnieszka specjalistka od felietonow i wspomagajacy ja Horche (czy jak to sie tam pisze) wywolali burze na forum.
ja bym najpierw pzreanalizowal glupoty ktore pA napisala a dopiero pozniej sprzeczal sie z opiniami innych.a sugerujac sie domyslami mozna wywnioskowac ze zawodnicy Juve cpaja pzred kazdym meczem ale plecy Moggiego ich chronia, ale mozna rowniez wywnioskowac ze Milan to banda alkoholikow ale Berlusconi nie pozwoli zeby wlos im spadl z glowy.
ale mentalnosc nietykalnych widac nawet po wypowiedziach pilkarzy.takich wypyskowanych jak w Milanie i Romie nie ma chyba w calych Wloszech.a jaki pan taki kram.
wiec nie czepiaj sie zgryzliwa babo ludzi na forum i nie wyjezdzaj z textami ze sa fanatykami bo sama jestes subiektywna fanka Interu.nie potrafisz podac dowodow tylko ludzi denerwujesz piszac <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.zalozeniem felietonu bedziesz sie bronic-tylko ze felieton tzreba umiec napisac a nie opireac sie na jego zasadach.a jesli masz pisac kolejne o podobnej tematyce o poziomie to daruj sobie to to szmira i szajs.ale widze ze lubujesz sie w tandecie.
ktos tam wczesniej czepiel sie FAKTU ze niby taki poczytny dziennik i dobzry redaktorzy--> widac ze kolega kolejny milosnik kultu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> szeroko ogarniajacego nasz kraj.
denerwuja mnie takie glupie rozmowy o czyms czego nie ma a co mogloby byc.
pani Agnieszce sygeruje podwyzszenie aspiracji, bo sukces tego felietonu o ktory sie tu rozchodzi moze pania troszke pzrerosnac i otepic.a tego bysmy nie chceli.w koncu "tak wielu" podobne felietony czyta i sugeruje sie informacjami w nich zawrtymi.
w podobnym do FAKTU szicie "SUPER EXPRESS" ostatnio wyczytalem jak to Boniek spec od wloskiej pilki rozpracowal Juve i pzrewidzial wygrana Liverpoolu bo "bramkarz szpanuje","obrona niezgrana","pomocnicy graja w kratke" a "napastnikow nadmiar ale klasy brak"...wiec wnioskuje ze zobaczymy final Liverpool PSV...zalosne...
nie chce mi sie tego komentowac nie z czystego leniestwa ale z braku potzreby komentowania tak niedozrecznych wypowiedzi.
forza JUVE :!: forza remisy Interu :!: :twisted:

sorki ze poprawiane tyle razy ale jeszcze nie wydobylem sie ze swiatecznego letargu :-D

... żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek ... F. Nietzsche
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 13:40

Powiem tak : jest to kolejny artykuł "krytykujący" Juventus ... i powiem szczerze że "coś" w tym musi być ... Juventus to nie tylko drużyna ,tradycje ,piłkarze ale też show-biznes , więc szczerze mówiąc nie wiem czy pieniądze idą tylko na "słuszne" cele ... chodż wolałbym mieć jakieś konkrety na oszczerstwa , narazie oglądam z boku i komnetuje 8)

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
Horche

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 14:59

forza bianco-neri pisze:(...) skoro Horche to kibic Juventusu od wielu lat (...)
:shock:
forza bianco-neri pisze:Co do wiadomosci na GG do Alexxxxxa to niezly kolo napisal pewnie Horche a;bo Juventus(...)
:shock: A te wnioski to skąd :?: :?

Boss pisze: We mnie twój felieton nie wywołał żadnej burzy tylko dobrze się ubawiłem, bo najlepiej jest śmiać się z głupoty :mrgreen:
A najłatwiej dostrzegać głupotę wszędzie dookoła tylko nie u siebie.
DjJuve pisze:Pisze do odpowiedniej osoby, wkoncu Agnieszka jest aministratorem forum.
Ale nie tego forum i nie o tym forum/serwisie mówiłeś, więc myślę, że stosowniej byłoby umieścić/przekazać swoje uwagi w inne/innym miejscu. W końcu to nie temat o pilka.pl a o pewnym felietonie.
DjJuve pisze:Nie mam do niej pretensji ze zbanowala kogos tak ograniczonego. Chodzilo mi tu glownie o to ze podobna kara powinna spotykac takze innych kibicow (niezaleznie od tego jakiemu klubowi kibicuja).
Jak na mój gust w przypadku zauważenia takiej sytuacji warto zwrócić osobom władnym w danym miejscu by zrobiły z tym porządek.
DjJuve pisze:Zupelnie mnie nie zrozumiales, chodzilo mi o rowne traktowanie.
Co do tego ze tamten gosc powinien dostac bana chyba wszyscy jestesmy zgodni.
Co do bana to tak ale dlaczego w takim razie napisałeś że był wierszyki, pisząc parę słów dalej o rzekomej nieprawdzie pisanej przez Agnieszkę? Hipokryzja?
Równe traktowanie? To jest raczej piękne hasełko trudne do wdrożenia w życiu codziennym.

tomcatmi6 pisze:Nad tym ile ludzi czyta to szmatlawe pisemko pelne plotek i "goracych" newsow chyba ponad w polowie niezgodnych z prawda, mozna tylko ubolewac, jesli wzorujesz sie na tym periodyku to gratuluje wzoru.
Nie wiem ile nieprawdy jest w Fakcie, bardzo rzadko go przeglądam i nie dysponuje wiedzą/materiałami by jednoznacznie wydawać tego typu sądy. Wiem jednak, że Fakt wykrył trochę podejrzanych interesów i machlojek np. u obecnie rządzących.
Całe szczęście, że dodałeś słowo "jeśli" inaczej byłbym znów pod wrażeniem pewnej rzeczy.
tomcatmi6 pisze:Jak nie jest prawomocny to moze sobie byc jaki chce. Skonczy sie sprawa-wtedy mozna mowic o winnych i niewinnych w niej.
Czyli wszyscy do samej góry wróżą z fusów a dopiero sąd najwyższej instancji zajmuje się faktami :mrgreen:

tomcatmi6 pisze:Wszyscy mamy prawo do komentowania Waszej analizy i wyrabiania wlasnego zdania podczas dyskusji z Wami.
Własnego zdania na jaki temat? Moich słów czy mojej osoby? Gnojenia Agnieszki lub mnie, które nie ma nic wspólnego z dyskusją nad poglądami? O rpawie do tego mówisz?
Medi pisze:Twierdzisz, ze opierasz swoje artykuly na newsach, to wyobraz sobie, ze kilka dni temu na www.goal.com pojawil sie news ktory nie tylko podal mecze po ktorych zawodnicy odmowili oddania krwi ale rowniez wyjasnia, ze zawodnikow bylo szesciu a nie jak podawano wczesniej dziesieciu.
Korzystając z Twojej terminologi: "Nie przyszlo Ci do glowy, ze" Agnieszka napisała tekst przed pojawieniem się tych informacji lub też nie wiedziała, że akurat ten serwis podał takie informacje?
Medi pisze:Nie, bo po co, lepiej wyjezdzac z teoriami spiskowymi, wtedy artykul jest przynajmniej kontrowersyjny co jak widac najbardziej Cie cieszy.
Stwierdzenie zostało użyte do dowolnej interpretacji, a że od razu założyliście że to o Juventus chodzi to już tylko wasza sprawa
Medi pisze:Nie, EPO mozna wykryc rowniez w moczu. Roznica polega tylko na tym, ze we krwi zmienione wartosci utrzymuja sie dluzej, ok 15 dni podczas gdy w moczu tylko 4-5 dni. Po co wiec badania krzyzowe moczu i krwi?
Badania krwi sa znacznie tansze i prostsze i jesli walory krwi beda w normie to testuje sie mocz tylko na obecnosc zakazanych srodkow, jesli natomiast sa zbyt wysokie to dopiero wtedy na obecnosc erytropoetyny. Jesli zawodnik nie zgodzi sie na pobranie krwi to automatycznie bada sie w moczu obecnosc EPO..
Pare słów o EPO, żeby nie było najmniejszych niejasności. Popularność EPO zawdzięcza temu, że szybko jest rozkładane i usuwane z organizmu a jego działanie jest dużo dłuższe. Ponadto nasz organizm produkuje hormon bardzo poodobny do EPO co w połączeniu ze zwykłymi testami czy to moczu czy to krwi powoduje, że trudno jest go wykryć nawet w ciągu kilkudziesięciu godzin po ostatnim zażyciu. Dlatego też trzeba stosować dokłądniejsze badania krwi i nie chodzi tu o koszta czy ich prostote ale o to by w ogóle można było coś podejrzewać. Bo nawet określenie poziomu hemoglobiny, hematokryt czy retikulocytów nie daje stuprocentowej pewności, że EPO zostało wykryte. Co ciekawe organizacje próbują wymyśleć jakiś sposób na wykrycie po dłuższym czasie syntetycznych form EPO a już są opracowywane genetyczne wspomagacze oparte właśnie na EPO. Wówczas będzie to dopiero gigantyczny problem nie tylko z zażywaniem ale i z wykrywaniem.
AgisDeluxe pisze:wiec nie czepiaj sie zgryzliwa babo ludzi na forum i nie wyjezdzaj z textami ze sa fanatykami bo sama jestes subiektywna fanka Interu
a ty się możesz czepiać subiektywny fanie Juventusu?

AgisDeluxe pisze:ktos tam wczesniej czepiel sie FAKTU ze niby taki poczytny dziennik i dobzry redaktorzy--> widac ze kolega kolejny milosnik kultu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> szeroko ogarniajacego nasz kraj.
:lol: Skąd ten wniosek? Nauczcie się dokładniej czytać to co ktoś pisze i pomyślcie dwa razy nim zostaną wyciągnięte, nie pierwszy raz tutaj, niesamowite wręcz wnioski. Nie wiedziałem, że jestem miłośnikiem kultu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.

I taka uwaga dla piszących do Agnieszki:
Agnieszka pisze: Moja przygoda z Juvepoland dobiegła końca.
Więc chyba nikt nie liczy na odpowiedź z jej strony.

Co zaś tyczy się sprawy barowej. To o co chodzi? Skoro podobno lustro zostało zbite to po co te wydumane komentarze?

Muszę stwierdzić ponadto że pora powoli kończyć te niezbyt wyuzdane intelektualnie szturchańce i jałowe próby dyskusji gdyż zabiera to mi coraz więcej czasu. Naturalnie spojrzę co się będzie tu działo ale nie obiecuję jak wiele jeszcze napiszę :mrgreen:

Martin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 15:14

Horche pisze:Co zaś tyczy się sprawy barowej. To o co chodzi? Skoro podobno lustro zostało zbite to po co te wydumane komentarze?
O to ze przez jedno lustro zostalismy nazwani "ludzmi demolujacymi puby" w dodatku "na codzien"... Jakbys mogl przekazac Agnieszce to powiedz jej ze bardzo miloby bylo gdyby zglosila sie i sprostowala swą bezpodstawną analizę.
Chyba ma na tyle odwagi...

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
bagg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 15:42

Wiecie co dla mnie to Szanowna Pani "Redaktor" Agnieszka leczy Swoje niespełnione ambicje i wyżywa się na innych klubach Serie A za to, że Interowi od dawna się nie powodzi, z drugiej strony ma prawo pisać w felietonach c jej się tylko podoba, prosiłbym tylko aby jej felietony były oparte na faktach, a nie na domysłach, niespełnionej kibicki Interu.

Obrazek
Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 16:38

Horche pisze:
Medi pisze:Twierdzisz, ze opierasz swoje artykuly na newsach, to wyobraz sobie, ze kilka dni temu na www.goal.com pojawil sie news ktory nie tylko podal mecze po ktorych zawodnicy odmowili oddania krwi ale rowniez wyjasnia, ze zawodnikow bylo szesciu a nie jak podawano wczesniej dziesieciu.
Korzystając z Twojej terminologi: "Nie przyszlo Ci do glowy, ze" Agnieszka napisała tekst przed pojawieniem się tych informacji lub też nie wiedziała, że akurat ten serwis podał takie informacje?
Oczywiscie, ze przyszlo mi to do glowy dlatego tez sprawdzilam, Agnieszka napisala felieton 25.03 a newsy pokazaly sie dwa dni wczesniej, 23.03, jeden na goal.com a drugi na gazzetta.it w dodatku nie sa to portale ktore nalezy odkopywac na google, kazdy szanujacy sie kibic je zna.
Agnieszka napisala jednemu z naszych userow:
Agnieszka pisze:To poszukaj ;) Internet to nieskończone źródło informacji.
Szkoda tylko, ze ona tego nie robi.
Horche pisze:
Medi pisze:Nie, bo po co, lepiej wyjezdzac z teoriami spiskowymi, wtedy artykul jest przynajmniej kontrowersyjny co jak widac najbardziej Cie cieszy.
Stwierdzenie zostało użyte do dowolnej interpretacji, a że od razu założyliście że to o Juventus chodzi to już tylko wasza sprawa
:lol: takie kity to mozesz wciskac na pilka.pl, tam moze ktos da sie na to nabrac :lol:
Horche pisze:
Medi pisze:Nie, EPO mozna wykryc rowniez w moczu. Roznica polega tylko na tym, ze we krwi zmienione wartosci utrzymuja sie dluzej, ok 15 dni podczas gdy w moczu tylko 4-5 dni. Po co wiec badania krzyzowe moczu i krwi?
Badania krwi sa znacznie tansze i prostsze i jesli walory krwi beda w normie to testuje sie mocz tylko na obecnosc zakazanych srodkow, jesli natomiast sa zbyt wysokie to dopiero wtedy na obecnosc erytropoetyny. Jesli zawodnik nie zgodzi sie na pobranie krwi to automatycznie bada sie w moczu obecnosc EPO..
Pare słów o EPO, żeby nie było najmniejszych niejasności. Popularność EPO zawdzięcza temu, że szybko jest rozkładane i usuwane z organizmu a jego działanie jest dużo dłuższe. Ponadto nasz organizm produkuje hormon bardzo poodobny do EPO co w połączeniu ze zwykłymi testami czy to moczu czy to krwi powoduje, że trudno jest go wykryć nawet w ciągu kilkudziesięciu godzin po ostatnim zażyciu. Dlatego też trzeba stosować dokłądniejsze badania krwi i nie chodzi tu o koszta czy ich prostote ale o to by w ogóle można było coś podejrzewać.
Bo nawet określenie poziomu hemoglobiny, hematokryt czy retikulocytów nie daje stuprocentowej pewności, że EPO zostało wykryte.
Ja sie trzymam tego co napisala Agnieszka, czyli, ze EPO jest wykrywalne tylko poprzez testy krwi co jest bzdura, pozniej mozemy sie wglebiac w temat, ze testy trzeba robic praktycznie zaraz po zastosowaniu dlatego, ze substancja szybko sie rozklada itd..
Dlatego tez tlumacz to Agnieszce, ktora najwyrazniej nie ma zielonego pojecia o tym co pisze (tak jak w przypadku TAS) a nie mi, bo to nie ja napisalam felieton.
Ach, jak juz jestes to przy okazji wytlumacz to tez dott. D'Onofrio bieglemu w procesie Juve, ktory ma zupelnie inne zdanie na ten temat, i tylko dzieki jego orzeczeniu sedzia skazal Agricole, moglbys sie przyczynic do jego uniewinnienia.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 16:52

Horche pisze:Ale nie tego forum i nie o tym forum/serwisie mówiłeś, więc myślę, że stosowniej byłoby umieścić/przekazać swoje uwagi w inne/innym miejscu. W końcu to nie temat o pilka.pl a o pewnym felietonie.
Wybacz, ale nie udzielam sie na forum pilka.pl ani nie utrzymuje kontaktow z pania Agnieszka. Zrobilem to w tym miejscu nie dostalem odpowiedzi i koniec. Nie widze powodu zeby sprzeczac sie o takie idiotyzmy.
Horche pisze:Jak na mój gust w przypadku zauważenia takiej sytuacji warto zwrócić osobom władnym w danym miejscu by zrobiły z tym porządek.
Brawo, tylko szkoda ze pani Agnieszka nie zareagowala gdy kilku kibicow poprosilo o zrobienie porzadku z jednym userem (For_zaza Milan).
Horche pisze:Równe traktowanie? To jest raczej piękne hasełko trudne do wdrożenia w życiu codziennym.
Nie wiem co w tym trudnego ze zbanowac nie jednego lecz dwoch "malo inteligentnych". Tym bardziej ze obydwoje "wyrozniali sie" na tle madrzejszych kolegow.

]

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Horche

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2005, 13:01

Martin pisze:O to ze przez jedno lustro zostalismy nazwani "ludzmi demolujacymi puby" w dodatku "na codzien"... Jakbys mogl przekazac Agnieszce to powiedz jej ze bardzo miloby bylo gdyby zglosila sie i sprostowala swą bezpodstawną analizę.
Chyba ma na tyle odwagi...
W zasadzie to raczej na pewno tego nie zrobię. Proponuję natomiast przejrzeć ten temat i spojrzeć na podstawie jakich słów określano mnie <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, gnojono, wyzywano od kłamców i grożono, podobnie rzecz ma się z Agnieszką. Chylę czoła przed tymi analizami stojącymi na glinianych nogach.
Medi pisze:Oczywiscie, ze przyszlo mi to do glowy dlatego tez sprawdzilam, Agnieszka napisala felieton 25.03 a newsy pokazaly sie dwa dni wczesniej, 23.03, jeden na goal.com a drugi na gazzetta.it w dodatku nie sa to portale ktore nalezy odkopywac na google, kazdy szanujacy sie kibic je zna.
Ja znam całą masę portali sportowych ale nie zaglądam na każdy z nich po kilka razy dziennie, nawet na te na które zaglądam nie czytam wszystkich informacji z danego dnia. Nie mam na to czasu, a czasu przy komputerze spędzam całkiem sporo. Jak widać nie wszystko przyszło do głowy.
Medi pisze::lol: takie kity to mozesz wciskac na pilka.pl, tam moze ktos da sie na to nabrac :lol:
Cóż, tam trafiam na ludzi o szerokich horyzontach, którzy wiedzą, że świat nie kończy się na jednym klubie. Juventus nie jest pępkiem świata i pomyśl o tym zanim zaczniesz coś wyśmiewać.
Medi pisze:Ja sie trzymam tego co napisala Agnieszka, czyli, ze EPO jest wykrywalne tylko poprzez testy krwi co jest bzdura, pozniej mozemy sie wglebiac w temat, ze testy trzeba robic praktycznie zaraz po zastosowaniu dlatego, ze substancja szybko sie rozklada itd..
Odnosnie testów mam pytanie &#8211; o jakich testach krzyżowych pisałaś?
Medi pisze:Dlatego tez tlumacz to Agnieszce, ktora najwyrazniej nie ma zielonego pojecia o tym co pisze (tak jak w przypadku TAS) a nie mi, bo to nie ja napisalam felieton.
Ale pisywałaś inne i nie są one bez skazy, ale przecież nie da się inaczej prawda? Tylko trzeba to zrozumieć.
DjJuve pisze:Wybacz, ale nie udzielam sie na forum pilka.pl ani nie utrzymuje kontaktow z pania Agnieszka. Zrobilem to w tym miejscu nie dostalem odpowiedzi i koniec. Nie widze powodu zeby sprzeczac sie o takie idiotyzmy.
Do kontaktu z odpowiednimi osobami nie potrzeba wielkiego udzielania się, ale zapewne skoro tam nie bywasz to Ci bez różnicy co się tam dzieje. Jeśli komuś się coś nie podoba może przecież na wiele sposobów zostawić o tym wiadomość.

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2005, 13:31

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=27883

Widze ze koleżanka Agnieszka nie daje za wygraną :roll:

ODPOWIEDZ