Czy mozna kupic sobie sukces i kibiców ??

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 18:12

Jezzo pisze:Coolfi jeśli ktoś poczuł się urażony to pierwszym zdaniem to przepraszam (śmieszni są oczywiście co poniektórzy, nie wszyscy)

to w nawiasie nie obraża narazie nikogo, jeszcze nikt nie napisał, że za żadne pieniądze nie będzie kibicował innemu klubowi :)

chciałem też zauważyć, że wielu nierozróżnia pojęcia kibic od zwykłego dzieciaka zafascynowanego piłką nożną i podniecającego się piłkarzami (mowa tu o grajdzie dzieciaków "kibicujących" czelsi)
trzeba też zauważyć, że każdy z nas kiedyś zaczynał swoje kibicowanie...

wypowiedź 015 (i nei tylko jego, ale nei chce mi się szukać nicka z poprzedniej strony :) ) była zbytnim uógolnieniem i stąd moje oburzenie ale już EOT, peace, rozmawiajcie dalej :)
Ok, rozumiem. Ale uważam że twój pierwszy post był trochę za ostry i chyba nie dziwisz sie że tak zareagowałem :wink:
peace !! pozdro

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Jezzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 18:45

a wiesz czemu ostro zareagowałem?
najpierw spojrzałem na wypowiedz Ja-JUVE-nka: "...zdecydowanie sukces można kupić, potwierdza to Real Madryt..."

i potem pana z 015 w nicku... dziwisz się mojej reakcji?

tylko ktoś kompletnie nie znający się na piłce nożnej może takie głupoty pisać, Real sukcesu nie kupił! Na ten sukces zapracowała rzesza ludzi którzy przez cały XX wiek tworzyli, rozwijali i uczynili ten klub najlepszym klubem poprzedniego wieku, dumą i wizytówką narodu hiszpańskiego

aż dziwie się, że takie oczywiste rzeczy muszę wyjaśniać, ale to tylko potwierdza kwestię, że mamy tu sporo bardzo młodych kibiców

aLe MaDriD aLe !!!
K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2005, 19:18

Jezzo pisze:a wiesz czemu ostro zareagowałem?
najpierw spojrzałem na wypowiedz Ja-JUVE-nka: "...zdecydowanie sukces można kupić, potwierdza to Real Madryt..."

i potem pana z 015 w nicku... dziwisz się mojej reakcji?
Mamy tu problem ze zrozumieniem. Każdy liczący się klub kupuje zawodników i na tym polega zabawa. Chelsea można zarzucić, że kupowała kogo popadnie [Crespo, Mutu, Veron] a Real'owi, że sprowadzał nazwiska [Beckham], a nie potrzebnych piłkarzy.
Jezzo pisze:Real kupił także wspaniała 100-letnią historię, 9 pucharów europy, 29 mistzrostw Hiszpanii, wspaniały stadion, 100 tys. socios którzy płacą składki, pełne trybuny co mecz
Można nie lubić Realu [Forza Athletico! 8) ] ale ich historia faktycznie budzi szacunek. Nie powinniśmy mieszać tych dwóch rzeczy - polityki transferowej ostatnich lat i zasłużonych dokonań Realu o wiele wcześniej.

Obrazek
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2005, 15:46

Ludzie oczekują sukcesów i chcą dostawać co najlepsze ,dlatego nie ma się co widzić że ludzie "przebierają" w kibicowaniu różnym drużynom ...Piłka nożna (kluby piłkarskie) to nie tylko tradycje, historia i piłkarze ,ale też czysty "show-biznes" i ich to nie interesuje czy kibicujesz klubowi od 10 lat czy od 3 miesięcy ...ważne że wydasz pieniądze które przyciągną następne pieniądze ... normlana kolej rzeczy :|

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
JuveQL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2005, 16:24

Jezzo pisze:a wiesz czemu ostro zareagowałem?
...i potwierdza to również zdecydowana większość zespołów osiągających sukcesy, w tym oczywiście Juventus. W dzisiejszym futbolu na sukces składa się również niestety w dużej mierze wątek finansowy. Nie ma się co oszukiwać, że każdy klub może wygrac LM lub osiągnąć inny znaczący sukces, bo wszyscy wiemy, że jest to niemożliwe. Nie mówcie również, iż takie zespoły jak Monaco, czy Porto to zespoły bez pieniędzy :shock: Prawda jet taka, że każdy zespół osiągający sukces (na skalę europejską) ma solidne zaplecze finansowe. Drugą kwestią jest to, że niektore kluby mają duzo pieniędzy, a inne bardzo dużo. I tutaj własnie pojawia się problem, jak zaplanować wydatki mając mniej pieniędzy od innych, aby od nich nie odstawać, a wręcz przewyższać ich poziomem sportowym. Dobry prezydent/prezes/dyrektor klubu to już połowa sukcesu, jednak nie oszukujmy się - z próżnego to i salomon nie naleje 8)

Druga sprawa to kibice. Na pewno jest trochę racji w stwierdzeniu, iż kibiców można kupić. Bo kluby w większości "kupują" kibiców. A od samego kibica zależy, czy zostanie od z drużyną na dobre i na złe, czy odejdzie kibicować innym. Najlepszym przykładem jesteśmy my - kibice Juve. Wystarczy spojrzec na temat "Kiedy zacząłeś kibicować Juve" Czy zaczęliśmy dopingować ich, kiedy byli w dołku, zupełnie bez formy lub kiedy mieli w skłądzie średnich piłkarzy? Nie - kibicowaliśmy im bo zobaczylismy, ze odnoszą sukcesy, wygrywają mecze, wznoszą puchary itp. To własnie przyciąga młodych ludzi. Dopiero po pewnym czasie okazuje się, czy jest to miłość, czy chwilowe zauroczenie (jak w życiu :D )

ODPOWIEDZ