Zdublowanie nazwy klubów
- filippo
- Juventino
Założyłem ten temat gdyż irytuje mnie dublowanie nazw klubów. Pomijam wszystkie ,,orły'' ,,huragagany'' ,,torpeda'' ,,spartaki'' chodzi mi np. o Wisłe. Jestem kibicem Wisły Kraków a ta z Płocka to zmienia nazwy jak rękawiczki! Petrochemia, Orlen, Wisła... Pożniej jakis ARSENAL ale nie Londyn tylko....KIJÓW. ALE NAJBARDZIEJ MNIE ZIRYTOWAŁO TO ZE JAKIS KLUB DZIS GRAŁ O NAZWIE....JUVENTUS ZURYCH !!!! jak ktos nie wierzy to niech wpadnie na livescore'a.
Ręce opadają
a co wy o tym sądzicie?!
Ręce opadają

a co wy o tym sądzicie?!
- matt16
- Juventino
Ja myśle, że nie powinni dublować nazw
Sprawa z Petrochemią/Wisłą Płock jest bardzo ciekawa
, bo zapewne za każdą zmiane nazwy sponsor płaci zarządowi (Petrochemia np.)
A co do Juventusu -> może mamy jakąś "filie" w Zurychu ;-)

A co do Juventusu -> może mamy jakąś "filie" w Zurychu ;-)
- BIGGI
- Qualità Juventino
Kijów to jest ArsenaŁfilippo0 pisze:Założyłem ten temat gdyż irytuje mnie dublowanie nazw klubów. Pomijam wszystkie ,,orły'' ,,huragagany'' ,,torpeda'' ,,spartaki'' chodzi mi np. o Wisłe. Jestem kibicem Wisły Kraków a ta z Płocka to zmienia nazwy jak rękawiczki! Petrochemia, Orlen, Wisła... Pożniej jakis ARSENAL ale nie Londyn tylko....KIJÓW. ALE NAJBARDZIEJ MNIE ZIRYTOWAŁO TO ZE JAKIS KLUB DZIS GRAŁ O NAZWIE....JUVENTUS ZURYCH !!!! jak ktos nie wierzy to niech wpadnie na livescore'a.
Ręce opadają
a co wy o tym sądzicie?!
No wlasnie....ale ten Zurich to faktycznie przegięcie.
Nie powinno byc takich dziwoląg-ów.....trzeba by opatentować nazwe
- Yari
- Juventino
Spokojnie , przynajmniej się źle nie kojarzy .
W Polsce jest klub : ,, Inter Gnojnica" . Także bywa gorzej panowie
A co do nazw. W Małopolsce działa firma ochroniarska ,,Juwentus " , jej plakaty są prawie wszędzie w Krakowie i Katowicach ( szkoda że nie w Tarnowie:)) , a to już się dobrze kojarzy
W Polsce jest klub : ,, Inter Gnojnica" . Także bywa gorzej panowie
A co do nazw. W Małopolsce działa firma ochroniarska ,,Juwentus " , jej plakaty są prawie wszędzie w Krakowie i Katowicach ( szkoda że nie w Tarnowie:)) , a to już się dobrze kojarzy
Ostatnio zmieniony 26 marca 2005, 23:21 przez Yari, łącznie zmieniany 1 raz.
- adrian_markuś
- Juventino
Nie widzę nic w tym dziwnego.W anglii jest mnóstwo klubów nazywających się united.Np.są zjednoczeni z Manchesteru,Newcastle.
Forza Juve!!!
- Boss
- Juventino
W Polsce mamy też klub Milan Milanówek :twisted:
Różnie to z tym bywa, według mnie kluby powinny zastrzegać swoje nazwy, by one sie nie powtarzały. Bo to troche wkurzające, że jakiś drugoligowy klub w Szwajcarii też nazywa się Juventus :? :x

- Coolfi
- Juventino
Napewno jest to trochę irytujące, ale nie na tyle aby od razu patentować nazwy !!!
Co Wisły Płock, to nazwa tego klubu zmieniała się razem z nazwą głównego sponsora czyli Orleny, jednak ostatnio niewiem czemu ale Orlen zmienił sie w Wisłę :? Może sponsor się wycofał ??
Arsenał Kijów o ile mi wiadomo jest jakoś "spokrewniony" z Arsenalem Londyn. Myślę że chodzi tu o wymianę młodzieży itp.
pozdro
Co Wisły Płock, to nazwa tego klubu zmieniała się razem z nazwą głównego sponsora czyli Orleny, jednak ostatnio niewiem czemu ale Orlen zmienił sie w Wisłę :? Może sponsor się wycofał ??
Arsenał Kijów o ile mi wiadomo jest jakoś "spokrewniony" z Arsenalem Londyn. Myślę że chodzi tu o wymianę młodzieży itp.

pozdro
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Pavel87
- Juventino
No to jak ja wam teraz coś powiem to wam dopiero ręce opadnaą.
Niedaloeko mojej miejscowości (jakieś 20 km) istnieje klub "Juventus Poraż", a ten Poraż to wiocha na jakieś 300 mieszkańców. Grają chłopaki w Klasie C. Serio, nie ściemniam
Niedaloeko mojej miejscowości (jakieś 20 km) istnieje klub "Juventus Poraż", a ten Poraż to wiocha na jakieś 300 mieszkańców. Grają chłopaki w Klasie C. Serio, nie ściemniam
Ostatnio zmieniony 24 marca 2005, 20:48 przez Pavel87, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Squadra Bianconera
- P!otr
- Juventino
W Ameryce Poludniowej jest duzo klubow ktore maja zaporzyczone nazwy europejskich klubow! Jest to spory sukces chyba ze inne klubu chca miec w swojej nazwie Juventus, Inter czy tez Utd... to znaczy że kluby są znane i każdy chce chociaż "poczescie" wysławic juz i tak dobrze znany klub. Ja tam co to tego nie mam sprecyzowanego zdania! I mnie jest to obojetne
- DamKam
- Juventino
Ja rowniez widzialem mnustwo plakatow tej firmy ochroniarskiej JuwentusYari pisze:A co do nazw. W Małopolsce działa firma ochroniarska ,,Juwentus " , jej plakaty są prawie wszędzie w Krakowie i Katowicach ( szkoda że nie w Tarnowie:)) , a to już się dobrze kojarzy
Co do tematu: mnie sie wydaje ze takie cos jak nazwa klubu powinna byc objeta prawami autorskimi czy cos w tym stylu :!: Troche to glupie jak na swiecie jest dajmy na to dziesiec Juventusow... :lol:
- gosciu_Muranista
- Juventino
z jednej strony głupie ale z drugiej strony można spojrzeć na to z tej strony że takie klubiki chcą się wzorować na najlepszych. A jeśli w nazwie mają np. Juventus to nie wierze w to że nazwa im wpadła do głowy ot tak i nie wiedzieli że już Juventus istnieje. Jak dla mnie jest to chęć wzorowania się. Trenerzy potem mogą mówić piłkarzom : w nazwie macie Juventus to zagrajcie jak ten wielki Juventus TurynDamKam pisze: Co do tematu: mnie sie wydaje ze takie cos jak nazwa klubu powinna byc objeta prawami autorskimi czy cos w tym stylu :!: Troche to glupie jak na swiecie jest dajmy na to dziesiec Juventusow... :lol:

- Ole(k)Juve!
- Juventino
w brazylii jest juventude
mysle ze z tym dublowaniem nazw to nieraz jest tak jak z juve i juventude wynikaja z podobienstwa jezykow. juventus po włosku zanczylo cos z mlodzieza. moze w brazylii tez tak chcieli zrobic a nie cos dublowac
mysle ze z tym dublowaniem nazw to nieraz jest tak jak z juve i juventude wynikaja z podobienstwa jezykow. juventus po włosku zanczylo cos z mlodzieza. moze w brazylii tez tak chcieli zrobic a nie cos dublowac
Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
- BOOM
- Juventino
no tak, tyle ze juventude nie pisze sie i nie wymawia (chybaOle(k)Juve! pisze:w brazylii jest juventude

Mysle, ze nie powinno dochodzic do takich sytuacji, moze nie jest to jakis wielki problem, ale co to malo mozna nazw wymyslic?? Jezeli nazwa jest dublowana z jakiegos 3 ligowca to nie ma problemu, w koncu ciezko bedzie kazdemu nowemu klubowi (lub zmieniajacemu nazwe) dochodzic, czy aby na pewno zadna druzyna nie ma takiej samej nazwy. Natomiast jesli chodzi np. wlasnie o taki JUVENTUS to nie powinno tak byc. Juve jest zespolem znanym i bardzo liczacym sie w swiatowej pilce - wiec nie powinno sie kopiowac nazw. Takie "sciaganie" wedlug mnie tylko niszczy "charakter" druzyny (tej co kopiuje