UEFA wyrzuci Chelsea z Ligi Mistrzów?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2005, 11:56

Rzeczywiscie, konsekwensje moga zostac wyciagniete, ale nie wiem osobiscie, jaka 'kara' bylaby tu najodpowiedniejsza.. finansowa? Dla Chelsea? Abramowicz taka kase pewnie na oranzade wydaje.. takze pewnie nawet tego by nie odczul :roll:
Co do wykluczenia Chelsea z rozgrywek- to mysle z kolei byloby troche przesadzone i skrajne.. :| to tak jak ta cala afera z wnioskiem o odebranie trofeow Juve.. :roll:
A tak naprawde to mysle, ze dojdzie tylko do tej bezsensownej w tym wypadku kary finansowej dla klubu i ewentualnie dla Murinho. I na tym sie skonczy.

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2005, 12:55

Sorry ale trafic kogos w glowe nozem a nabluzgac to dwie rozne sprawy
trzeba kolego czytac i rozumiec zarazem co sie czyta

Moja wypowiedz miala na celu uswiadomienie ze prawo jest dla maluczkich tj. Wisla. A wielkim tj. Chelsea zapewne nie zrobia nic, co najwyzej kara finansowa. Dla abramowicza to wielkie NIC

Dlatego przyrównałem mecze Wisły i Romy i kary nałożone na obydwa zespoły. Zgadzam sie, że nóż to wieksze zlo od zapalniczki. Ale tego typu zachowania trzeba tepic jak najbardziej surowo. Kara nałożona na Rome nie nauczyła ich kibiców niczego. Dalej pozwalaja sobie na za wiele.

Zreszta ta sytuacja byla w polskich mediach porywnywana do tej z meczu wisla - parma i również spekulowano co by było gdyby to nie byla roma a mniejszy klub ?

Chelsea powinna zostac bardzo surowo ukarana. Nie mozna dopuscic do tego, ze sedziowie beda zastraszani bo dojdzie do tego, ze beda im grozic juz przed meczem :|
To tyle na ten temat. Poczekajmy na ruch UEFA
Pozdrawiam :wink:

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 marca 2005, 15:33

Ja uwazam tak jak wiekszosc: Chelsea powinna zostac surowo ukarana finansowo i to wszystko :!:
Owszem, zachowanie Mourinho jest karygodne, ale chyba nie jest to znow powod do wyrzucenia klubu z LM...
A np. co do ewentualnego powtorzenia meczu z Barca ??!! To tez chyba praktycznie nie mozliwe. Przeciez juz dawno sa wylosowane pary Cwiercfinalowe :|
Poczekamy, zobaczymy... ja jestem bardzo ciekaw co zrobi w tej sprawie UEFA.

Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 marca 2005, 23:57

Bardzo mnie ciekawi jaką kare wymierzy Chelsea UEFA.Osobiście wątpie by była to kara wyrzucenia klubu z rozgrywek. Pewnie skończy się na karze finansowej, a to dla Chelsea żadna kara przy takich pieniądzach jakie wpompował w ten klub Abramowicz. UEFa może jedynie jeszcze ukarać pojedynczymi dyskfalfikacjami członków sztabu Chelsea, którzy brali udział w awanturze na Stamford Bridge. ZTakże wydaje mi się, że raczej w Londynie mogą spać spokojnie :roll:

K.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 07:35

Nie sądzę żeby wyrzucili Chelsea z CL. Zapewne kara finansowa i co ostatnio słyszałem Mourinho ze dwa mecze na trybunach. I to chyba byłoby najsprawiedliwsze.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 09:13

kyle666 pisze:Nie sądzę żeby wyrzucili Chelsea z CL. Zapewne kara finansowa i co ostatnio słyszałem Mourinho ze dwa mecze na trybunach. I to chyba byłoby najsprawiedliwsze.
To Dobrze Słyszałeś:

Europejskie władze oskarżają José Mourinho i jego współpracowników o kłamstwo. Chelsea grozi, że w ćwierćfinale Ligi Mistrzów zagra z Bayernem Monachium bez trenera.

Londyńczyków oskarżono o "niszczenie reputacji futbolu", kiedy po meczu z Barceloną Mourinho oświadczył, iż w przerwie sędzia Anders Frisk spotkał się w szatni z trenerem rywali Frankiem Rijkaardem. Zasugerował też, że doszło do jakichś ustaleń, czego dowodem miała być czerwona kartka - pokazana tuż po wznowieniu gry - dla Didiera Drogby. Chelsea prowadziła w tym momencie 1:0, ale ostatecznie przegrała 1:2.

10 dni później szwedzki arbiter ogłosił, iż kończy karierę, bo po wspomnianym wieczorze kibice zaczęli grozić mu śmiercią. Szef sędziów UEFA obwołał wówczas Mourinho wrogiem futbolu. "Rozpowszechniając nieprawdę, Chelsea z premedytacją zatruwa atmosferę rywalizacji między klubami i wywiera presję na sędziów" - brzmi oświadczenie UEFA, która wszczęła procedurę dyscyplinarną wobec Mourinho, jego asystenta Steve'a Clarke'a i oficera ochrony Lesa Milesa. Według rzecznika europejskich władz wszystkim trzem grożą grzywny lub kary zawieszenia, czyli "to samo, co spotyka piłkarzy". Decyzja zapadnie 31 marca.

źródło: http://chelsea.pl/?function=show_all&no=2768

Myśle że to się może źle odbić dla gry Chelsea podczas meczu cenne wskazówki Mourinho będą niezbędne .. a taka kara nalezy mu się najbardziej :twisted: Będzie Tam Na trybunach panokcie objadał : :twisted: aha i kara że ich wyeliminują z Ligi mistrzów jest nie możliwa , czytałem taki kodex o LM 8)

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 16:01

tomcatmi6 pisze:W pierwszym meczu byly dwa etapy : do czerwonej kartki dla Drogby i pozniej gdy Chelsea sie bronila.
W pierwszym etapie, Barcelona miala jeden strzal na bramke Chelsea, a nieudolnosc Didiera spowodowala ze nie bylo 2:0 juz w pierwszej polowie meczu (sytuacja sam na sam - przestrzelona). Po zejsciu Drogby, Chelsea bronila sie 10 zawodnikami, wiec ciezko aby istniala... pozatym z bodajze 35 strzalow w bramke wpadly 2 - skutecznosc boska wrecz.
Chelsea broniła się od pierwszego gwizdka aż do końca. Takie sprostowanie. Zgadzam się jednak ,że były dwa etapy ,jeden trwał właśnie do czerwonej kartki dla Drogby ,kiedy to on osłabił swój zespół. Taktyka Mourinho była prosta - nie stracić bramki w pierwszym meczu i w pierwszej połowie wychodziło to The Blues znakomicie. Chelsea nie oddała żadnego celnego strzału na bramkę w pierwszej połowie ( bramka to samobój ,a Drogba przestrzelił) ,a obie dogodne sytuacje były kontrami po błędach Barcy (zresztą na początku drugiego meczu było tak samo :)).

Co do samej sytuacji - to raczej niemożliwe jest wykluczenie Chelsea z 1/4 LM. Pociągnęło by to za sobą całą lawinę innych zdarzeń i zmian ,co mogło, by nawet wywołać niejeden pozew do sądu. UEFA nałoży pewnie jakąś karę na Londyński klub, którą zapewne błyskawicznie ureguluję Abramowicz i na tym się skończy.

Pershing

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 21:31

Prowokacyjne zachowanie zawodników, oszczerstwa Mourinho wobec arbitra czy chamstwo działaczy i ochroniarzy - to wszystko ma na sumieniu londyński klub.
Jestem przekonany, ze CfC nie wyrzuca z dalszych rozgrywek, powtorzenie meczu, szanse:0.00000001%. Kara finansowa, co to dla nich, male piwo. Moim zdaniem kara powinna polegac na: do konca tej edycjii LM-Mourinho na trybunach, a nie na lawce trenerskiej, mecze na Stamford Bridge bez publiki. Poza tym powinni wyrzucic swoja ochrone, bo jeden z nich nazwal Eto "malpa" a Wy tylko widzieliscie w Tv jak Ronaldinho niby fikal do nich, on poprostu bronil swego kolege z druzyny.

Ps. Ale pewnie skonczy sie na karze finansowej, bo UEFA boi sie karac wielkie kluby, ktore przynosza dochody, napedzaja ten biznes :evil:

JUVEmen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 22:35

Wykluczenie Chel$i z LM jest wręcz niemożliwe :? :? Chociaż miło by było gdyby powtórzyli mecz Chel$i-Barca :D :D .Co do kary pienięrznej,sądzę że Chel$i i Murinhio mają tyle kasy że wzasadzie tego nie zauiważą :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Juve i tylko JUVE!!!!!!
ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 23:01

Wiem jedno ze na 100% niewyzuca ich z LM.A jezeli chodzi o kare pieniezna to Abramowicz wyłozy ile tam ma kasy i to i tak dla niego sa grosze.Z drugiej strony gdyby juz chelsi odpadła i za nia zagrała by barcelona znowu było by nagłośnienie sprawy przez media i kibice chelsei tez pewnie bo cos nieciekawego zrobili w takich okolicznościach chodzi mi o burdy na stadionach itp.na czym działaczom FIFA i UEFA napewno niezalezy :D

raptorb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2005, 09:10

Szczerze to bardzo w to wątpie. Na pewno będzie jakaś kara finansowa lub coś w tym rodzaju

Obrazek
FORZA JUVE FORZA ALEX
Boss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2005, 12:50

Wykluczenie Chelsea Z Champions League jest tak prawdopodobne jak odebranie Juve wszystkich trofeów zdobytych w latach 1994-1998 :D 8)
Skończy się na karze pięniężnej, ale bardziej bym chciał by Mourinho musiał siedzieć na trybunach a nie naławce trenerskiej w kilku meczach za swoje skandaliczne zachowanie :x
A tych porządkowych i współpracowników co obrażali Eto tymi rasistowskimo tekstami dożywotnio bym zdyskfalfikował dla przykładu, bo rasistowskich zachowań nie można tolerować :evil:

bartus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2005, 16:14

UEFA podjęła decyzję w sprawie Chelsea

Europejska Unia Piłkarska (UEFA) wydała werdykt w sprawie przeciwko Chelsea Londyn i jej menedżerowi Jose Mourinho - poinformowała jedna z agencji.

W czwartek w siedzibie UEFA w szwajcarskim Nyonie odbyło się przesłuchanie przedstawicieli londyńskiego klubu. Działacze Chelsea i menedżer Jose Mourinho oskarżali trenera Barcelony Franka Rijkaarda o próbę wpłynięcia na decyzje sędziego Andersa Friska podczas spotkania 1/8 finału Ligi Mistrzów.

Przedstawiciele UEFA podjęli decyzję o nałożeniu na portugalskiego menedżera "The Blues" kary finansowej (8,9 tys. funtów) oraz zakazem prowadzenia drużyny z ławki rezerwowych w dwóch kolejnych meczach Ligi Mistrzów.

Ponadto, londyński klub będzie musiał zapłacić 33 tysiące funtów za niewłaściwe zachowanie asystenta Mourinho, Steve'a Clarka i odpowiedzialnego za bezpieczeństwo Lesa Milesa oraz za nieobecność Mourinho na pomeczowej konferencji prasowej.

no niektorzy (przede wszystkim chyba fani Barcy) liczyli na zdyskwalifikowanie the blues :roll: dla mnie decyzja sluszna ale nie do konca. wiadomo ze abramowicz ma duzo kasy tak wiec zaplacenie kilku "marnych" tysiecy funtow nie sprawi problem, to samo z murinho, zarabia tyle ze 9 000 funtow go nie zbawi. ale ze nie bedzie mogl zasaisc na lawce rezerwowych :roll: dziwna decyzja, ale chyba bedzie mogl siedziec na trybunach albo ogladac mecz w TV i przekazywac swojemu asystentowi swoje decyje :| .

http://sport.onet.pl/1075461,wiadomosci.html

Obrazek
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2005, 16:26

Decyzja dość surowo, ale Murinho zasłużył chyba sobie na te 2 mecze z trybun. Cieszę się że to nie skończyło się dyskwalifikacją Chelsea bo to by była tragedia dla europejskiego footballu. Jose jest bardzo dobrym trenerem, ale powinien panować nad sobą i bardziej uważać co mówi. Pewnie będzie miał jakieś pretensje, bo w końcu to już ćwierćfinał, ale może się chociaż czegoś przez to nauczy

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
P!otr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2005, 17:14

Hmm decyzji inne sie nie spodziewałem. Dla mnie Uefa jest zbyt łaskawa dla co niektorych klubów... taki klub jakim jest Chelsea to taka kara jest niczym. Co to jest 33 tys. :shock: A to ze Mourinho nie będzie mógł im pomagac z ławki i to też mała kara. Dlatego coś powinno się ruszyć w tym kierunku i sprawy które będą kierowane do Uefa powinny być bardzo surowe karane!

ODPOWIEDZ