Zlatan..zlituj się....
- Corcky
- Juventino
Korciło mnie by zacząć ten temat....Chodzi o to, co sadzicie o Zlatanie. Czy ten piłakrz jest juz na tyle dobry by rac w pierwszym składzie?...BO moim zdaniem, "winowajca" wszystkich porazek Del Piero..jest od neigo lepszy. Owszem Zlatan jest bardziej dynamiczny, młodszy.....ale Del Piero....nie udeża piłek....zamiast na bramkę..to an róg,...nie trafia Panu BOgu w okno....No i mimo zę zagrrał xzdecydowanie mniej w tym sezonie...strzelił juz więcej goli. Nie twierdze że Zlatan jest zły. Jego gra naprawdę sie przydaje, ale myśle że powinien jeszcze nad skutecznosci sporo popracować...MArcelo i Tregol są skuteczniejsi......co wy na to?

Alessandro Del Piero ole!
- Gotti
- Juventino
Zlatan według mnie w pełni zasługuje na gre w pierwszy składzie!
Ibrahimovic nie jest tak bramkostrzelny jak np. Trezeguet, ale za to świetnie drybluje, podaje i rozgrywa piłke z partnerami.
Gdybyśmy kupili Gilardino to on by na pewno strzelił więcej goli, ale nie potrafi robić z piłką tego co szwed.
Ibrahimovic nie jest tak bramkostrzelny jak np. Trezeguet, ale za to świetnie drybluje, podaje i rozgrywa piłke z partnerami.
Gdybyśmy kupili Gilardino to on by na pewno strzelił więcej goli, ale nie potrafi robić z piłką tego co szwed.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
:shock: trzymajcie mnie, znow szukanie zlej formy DP u innych pilkarzy...
Dobr postaram sie mowic na temat, moim zdaniem Zlatan jest dobrym zawodnikiem jest cholernie przydatny na boisku (nie musi strzelac wieej bramek niz DP zeby byc lepszym zawodnikiem ) duzo podaje, czasami potrafi ladnie wkrecic w ziemie zawodnikow, pozatym jest mlody. Teraz porownujac do Del Piero, ostatnio zauwazylem ze DP nie podaje, woli sam pobiec do przodu probujac sie przedrzec przez mur zawodnikow, niz podac do innego napastnika. Czasy jego dryblingu juz minely, teraz na takie zwody moze nabierac skutecznie zawodnikow klubow z nizszych polek. A trzecia cecha opisywana przezemnie to to ze jest juz dosc stary, nie tak zeby od razu konczyc kariere ale uwazam ze powinien sie pogodzic z rola jaka pelni w klubie i tym ze bedzie zmieniany.
W jednym temacie sie skonczylo to teraz bedzie batalia w drugim, w sumie tlumaczyc cos fanatykom DP jest jak bicie glowa w mur. Jakby DP odszedl to niektorzy by mieli spory dylemat.
pozdr
Dobr postaram sie mowic na temat, moim zdaniem Zlatan jest dobrym zawodnikiem jest cholernie przydatny na boisku (nie musi strzelac wieej bramek niz DP zeby byc lepszym zawodnikiem ) duzo podaje, czasami potrafi ladnie wkrecic w ziemie zawodnikow, pozatym jest mlody. Teraz porownujac do Del Piero, ostatnio zauwazylem ze DP nie podaje, woli sam pobiec do przodu probujac sie przedrzec przez mur zawodnikow, niz podac do innego napastnika. Czasy jego dryblingu juz minely, teraz na takie zwody moze nabierac skutecznie zawodnikow klubow z nizszych polek. A trzecia cecha opisywana przezemnie to to ze jest juz dosc stary, nie tak zeby od razu konczyc kariere ale uwazam ze powinien sie pogodzic z rola jaka pelni w klubie i tym ze bedzie zmieniany.
Ten tekst mnie po prostu rozlozyl na lopatki -_-, no tak w sumie to wszystko przez Zlatana, najlepiej go wywalic wtedy DP znow bedzie gral niezaleznie od swojej formy i fanatycy Alexa beda mogli sie radowac jego "gra na najwyzszym poziomie". To chyba nie Zlatan radzi Capello jak ma grac, kogo zmieniac? Druga sprawa zauwaz ze Ibra jest bardziej wytrzymaly fizycznie od Alexa, jest mlodszy i potrafi wiecej grac bez zmeczenia.BO moim zdaniem, "winowajca" wszystkich porazek Del Piero..
Dobrze powiedziane.ale Del Piero....nie udeża piłek.
Pokaz mi statystyki asyst , bierz pod uwage ze Alex o ile sie nie myle strzelil 4 bramki z karnych. Czekam az ktos znajdzie statystyke asyst, wtedy bedzie mozna rozwinac ten watek.No i mimo zę zagrrał xzdecydowanie mniej w tym sezonie...strzelił juz więcej goli.
Na jakiej podstawie wysuwasz taka teze? Rzuc statystykami, one wyjasniaja wiele, zarowno skutecznosc jak i % celnosci i inne rozne ciekawe szczegoly.myśle że powinien jeszcze nad skutecznosci sporo popracować...MArcelo i Tregol są skuteczniejsi.....
W jednym temacie sie skonczylo to teraz bedzie batalia w drugim, w sumie tlumaczyc cos fanatykom DP jest jak bicie glowa w mur. Jakby DP odszedl to niektorzy by mieli spory dylemat.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- rad3k88
- Juventino
No i dobrze, moze wrescie w siebie uwierzyl :] i jak kogos okiwa to przynajmniej trafi w bramke, z czym Zlatan ma duze problemy :lol:ostatnio zauwazylem ze DP nie podaje, woli sam pobiec do przodu probujac sie przedrzec przez mur zawodnikow, niz podac do innego napastnika
- P!otr
- Juventino
Wydaj mi się że on bardzo zasługuje na miejsce w pierwszym składzie! Dawno nie widziałem w Juve zawodnika po Zidane który tak potrafi zamieszac obrońcami! On jak wyrobi sobie skuteczność bedzie nie do zatrzymania! Jak by wykorzystał połowe swoich szans z Real'em to 3-0 było by i to przed 90 min
Ja tylko czekam jak dojdzie do takiej dyspozycji ze większość jego uderzeń znajdzie miejsce w bramce.

- Cube - fan Juve
- Juventino
Zlatan powinien być w pierwszym składzie, ale nie kosztem innych świetnych zawodników.
- KAcper123
- Juventino
Może Zlatan nie strzela dużo bramek ale za to poważnie zagraża bramce przeciwnika, świetnie rozgrywa i naprawde "czaruje" pod jego polem karnym. Przez to zmusza go do skoncentroaniu się na obronie. Del Piero jest świetnym i doświadczonym zawodnikiem, ale juz ma swoje lata za sobą. On już nie wróci do swojej wspaniałej formy i mozna go porównać do takiego Ronaldo 8) - 4 lata temu strzelał w każdym meczu. Był szybki, zwinny i światnie dryblował a w ostatnim meczu z juve... nic nie pokazał poprostu już się postarzał i tak samo jest z Del Pieo. On już ma swoje najlepsze lata za sobą
.
- felix jaegar
- Juventino
to znaczy ze co?? ze powienien byc w pierwszym squadzie ale nie kosztem del piero? :lol: nie czaje... Del Piero jak najbardziej powienien grac ale jesli jego forma bedzie wskazywala na to ze lepiej sobie poradzi od ibry lub trezegueta... no chyba ze dalej bedziemy grali 4-3-3, wtedy wszyscy beda szczesliwi (oprocz zalayety)Cube - fan Juve pisze:Zlatan powinien być w pierwszym składzie, ale nie kosztem innych świetnych zawodników.

EDIT: tomcat :arrow: tak moj blad, jasne ze chodzilo o 4-3-3

Ostatnio zmieniony 19 marca 2005, 11:13 przez felix jaegar, łącznie zmieniany 1 raz.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
-- Julian Tuwim (1894 - 1953) --
- kurdt
- Juventino
bo ostatnio woli ja stracic w jakimś mało dynamicznym dryblingu, po czym przeciwnik wychodzi z kontratakiem. tak było w meczu z realem przynajmniej ze 3 razy(patrz słupek ronaldo).ForzaDelPiero pisze:ale Del Piero....nie udeża piłek.
Może i Zlatan nie grzeszył skutecznością w tamtym meczu ale prawie każda jego akcja mogła się podobać i wprowadzała dużo zamieszania w szeregach realu.
Zdanie jest świetne :-D No to kosztem kogo?? To może Juve powinno grać w 13 albo 15?? Bez sensu...Cube - fan Juve pisze:Zlatan powinien być w pierwszym składzie, ale nie kosztem innych świetnych zawodników.
Grają najlepsi w danym momencie i tyle
- seba99
- Juventino
A ja uważam, że Zlatan w pełni zasługuje na grę w pierwszym składzie!! Jeszcze chyba w życiu nie widziałem napastnika, któremu jest tak ciężko odebrać piłkę (prawdziwy viking). Owszem, obecnie wszyscy napastnicy Juve prezentują wyborną formę, ale Zlatan świetnie zaaklimatyzował się w ataku Juve i w pełni zasługuje na grę w pierwszej jedenastce. Opinia ta wydaje się być tym bardziej wiarygodniejsza, iż jestem, byłem i będę wielkim fanem Alexa.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
i jak kogos okiwa

No.. przy grze 4-3-3 to jedynym swietnym zawodnikiem ktory zostaje przez zlego, bardzo zlego, Zlatana wykluczony z gry jest Zalayeta.... a teraz gdy Treze jest kontuzjowany to chyba mowiles o jakims zawodniku z Primavery.Zlatan powinien być w pierwszym składzie, ale nie kosztem innych świetnych zawodników.
Hm a to ciekaweno chyba ze dalej bedziemy grali 3-4-3,

Dokladnie, zgadzam sie. Moim zdaniem lepiej stracic pilke wykopujac ja za linie, wtedy jest czas na powrot albo jakakolwiek reakcje, a przez to ze zawodnik traci bezposrednio pilke na rzecz przeciwnika, wychodza z kontry a skutki sa wiadome. Nie wiem czy wbieganie z pilka w kilku przeciwnikow i wywracanie sie tylko jak zawodnik odbierze pilke,jest dobrym sposobem i oznaka wyszkolenia technicznego.bo ostatnio woli ja stracic w jakimś mało dynamicznym dryblingu, po czym przeciwnik wychodzi z kontratakiem. tak było w meczu z realem przynajmniej ze 3 razy(patrz słupek ronaldo).
Zescie sie czepili Zlatana, to nie on gra w Juve pol zycia, a przyszedl do klubu w tym sezonie. Zobaczymy jak bedzie w nastepnym sezonie, mysle ze w analogicznym czasie bedzie mial dwa razy tyle bramek co ma.
pozdr
"cane che abbaia non morde"

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
dokładnie. Choćby DP grał jak źle to jego wierni fani tego nie zauważają i ciagle traktują go jak Boga :lol: to już nawet nie jest śmieszne... to jest żałosne :?tomcatmi6 pisze:W jednym temacie sie skonczylo to teraz bedzie batalia w drugim, w sumie tlumaczyc cos fanatykom DP jest jak bicie glowa w mur. Jakby DP odszedl to niektorzy by mieli spory dylemat.
pozdr
Co do Zlatana to tak jak napisał wyżej tomcatmi6. Wykonuje on na boisku kawał dobrej roboty. Szukalem statystyk z tego sezonu, ale niestety nie mogłem nigdzie znaleźć. One wiele by powiedzialy. Zlatan ma bardzo dużo asyst i jest zdecydowanie bardziej przydatny na boisku niż DP. Pozatym jest od Dp dużo młodszy i jeszcze się piłkarsko rozwinie pod okiem Capello. Za to DP ma już trzydziestke na karku i nie sądze, żeby odnalzał swoją starą świetną forme sprzed kilku lat.
- Coolfi
- Juventino
Ja jestem wiernym fanem Del Piero, ale to nie znaczy że mam go za BogaUlTrAs pisze:dokładnie. Choćby DP grał jak źle to jego wierni fani tego nie zauważają i ciagle traktują go jak Boga :lol: to już nawet nie jest śmieszne... to jest żałosne :?tomcatmi6 pisze:W jednym temacie sie skonczylo to teraz bedzie batalia w drugim, w sumie tlumaczyc cos fanatykom DP jest jak bicie glowa w mur. Jakby DP odszedl to niektorzy by mieli spory dylemat.
pozdr

Uważam go za świetnego piłkarza, który mimo nagonki ze strony mediów i niełaski trenera gra swoje :lol: Może nie ma on takkich kiwek jak Zlatan ale za to jest celniejszy 8) 8)
Wg mnie Ibra powinien zajmować miejsce w ataku Juve razem z DP i Trezem. Zastosowanie "potrójnego ataku" to wg mnie optymalna taktyka :lol: Oczywiście że kosztem pomocy, ale ja bym wolał DP w ataku niż Blasiego w pomocy 8) Bądź co bądź ale nawet kiedy Capello będzie grał dwójką w ataku powinien Zlatana wystawić

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- x_men_1988
- Juventino
Oj kolego Del pieor stracił piłke bo zle ją przyją , a nie mail wtedy żadnego rajdu . Jeśli chodiz o rajdy to raczej Zlatan cześto woli isc sam i traci pilke , napewno częsciej niz DP .kurdt pisze:bo ostatnio woli ja stracic w jakimś mało dynamicznym dryblingu, po czym przeciwnik wychodzi z kontratakiem. tak było w meczu z realem przynajmniej ze 3 razy(patrz słupek ronaldo).ForzaDelPiero pisze:ale Del Piero....nie udeża piłek.
Może i Zlatan nie grzeszył skutecznością w tamtym meczu ale prawie każda jego akcja mogła się podobać i wprowadzała dużo zamieszania w szeregach realu.Zdanie jest świetne :-D No to kosztem kogo?? To może Juve powinno grać w 13 albo 15?? Bez sensu...Cube - fan Juve pisze:Zlatan powinien być w pierwszym składzie, ale nie kosztem innych świetnych zawodników.
Grają najlepsi w danym momencie i tyle
Uważam że dla Zlatan lepiej by byo gdyby czasem usiadl na ławce od pierwszych minut , ponieważ wtedy wiedizl by ze tlyko dobra grą zapewni sobie miejsce w 11 , ale to jest ( tak mi sie ydaje) pupilek Capello i raczej on bedzie wychodizl w pierwszym składzie.
Nie uważma go za złego napastnika , ale napastnik jest od strzelania goli a on psuje zbyt duzo sytuacji , bo gdyby nie gol Trezegeut , to przy odpadnięciu z LM , wszyscy obwinaili by Zlatan za sytuacje z 6 min , bo tma powinna byc bramka . Sądze że bramka w ważnym meczu dała by mu wiekszą pewność i grął by zdecydowanie lepeij .