Wybory nowego Pele ;)

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2005, 20:12

Za kilka dni jedna z brazylijskich stacji telewizyjnych rozpocznie emisję programu, którego uczestnicy będą walczyć o miano „nowego Pele” – poinformował dziennik „Clarin”.

W programie weźmie udział około trzech tysięcy piłkarzy w wieku 14-15 lat. Uczestnicy będą oceniani przez jury złożone z zawodowych piłkarzy i trenerów, w tym Mario Lobo Zagallo, pracującego w sztabie trenerskim reprezentacji Brazylii.

Kolejne etapy programu wyłonią szóstkę finalistów, która rozpocznie treningi z juniorską reprezentacją Brazylii. Widzowie w głosowaniu zadecydują, który z młodych piłkarzy jest godny, by założyć koszulkę z numerem 10 i nosić miano „nowego Pele”.

żródło: http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,10 ... plina.html

Wg mnie to trochę śmieszne - przecież wszyscy wiemy że Pele nie da się zastąpić :D poza tym robić takim dzieciakom nadzięję - kiedy okaże się że nie wygrają mogą się załamać :wink:
Co o tym sądzicie :?: 8)

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2005, 20:22

ciekawe jak ma wygladac proces majacy na celu wylonienie zwyciezcy? na poczatku moga sprawdzac szybkosc, technike itp, ale przeciez pilkarz swoja wartosc pokazuje podczas meczu, jest rozliczany z tego jak gra, na ile jest pozyteczny druzynie, a nie z ilosci zrobionych zonglerek... czy wszystkich 3000 pilkarzy sprawdza w meczach? co do samego pomylsu to w Polsce by sie taki przydal, ale to tylko marzenie... ciekawe czy jakas z polskich TV bedzie transmitowala poszukiwania brazylijskiego "nowego Pele" ?

Juve per Sempre
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2005, 20:55

ludzie przecież takiemu dzieciakowi kiedy wygra uderzy woda sodowa do głowy i sie po prostu zmarnuje :? dla mnie jest to bezsensowne :evil:

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 marca 2005, 23:12

forza bianco-neri pisze: ciekawe czy jakas z polskich TV bedzie transmitowala poszukiwania brazylijskiego "nowego Pele" ?
No to tylko mógłby transmitować TVN i ewentualnie Polsat..........
Po Miriam i tej ruletce to ja się po nich wszystkiego spodziewam :D
No ale przecież to całkiem fajne by było :-D Ja bym to ogladał :P
Tylko kto by w polskiej edycji był jurorem ? Myśle że taki pan co niedługo umrze bo już jest stary................(wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :D)
Tak więc nadal uważam to za śmieszny pomysł bo nowego Pele się nie da znaleźć i już 8)

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Cross

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 marca 2005, 23:50

Dla mnei to szczyt bezsenus .Nabory tak to super pomysl ,ale tv i caly ten cyrk to tylko zle zrobi tym dzieciakom,a poza tym taki pilkarski idol to nic jak tylko proba zrobienia kasy a te dzieciaki maja gdzies.

bartusek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 marca 2005, 18:18

Hmm no to kolejny program z cyklu Big Brother...
Myślę, że w tym wieku nazywanie piłkarza II Pele jest nadwymiar ryzykowne bo nigdy nie wiaodmo co z niego wyrośnie..
Zreszta drugim Pele ostatnio ogłosili Robinho , wieć kto wie..
Pamiętajmy o tym jak gra ostatnio Adriano...
Tak wiec pretendentów jest coraz więcej, ale Pele był tylko jeden !!!

ODPOWIEDZ