Kibice Juve (06 Clan) a... Legia..

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:41

Jeżeli ktoś nie lubi Legii, albo przynajmniej nie umie zachować postronności i wypowiedzieć się jako kibić piłkarski, to niech omija ten temat z daleka i najlepiej się tu nie wypowiada...
Polscy kibice powinni być dumni z fanów Legii, że udało im się nawiązać przyjazne kontakty z ekipą Juve. Wywieszenie "naszej" flagi na "ich" meczu to nielada wyczyn. Zgadzam się z Dionizosem, jeżeli ktoś uważa że wywieszenie "polskiej" flagi na meczu Juve, to żaden wyczyn, niech pojedzie i spróbuje (powodzenia!).
Mam nadzieję, że na meczu z Interem flaga JP nie będzie jedynym "flagowym", polskim akcentem na meczu Juve i kolejny raz zobaczymy flagi Legii :)

Obrazek
howik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2005, 13:46

Legła i Den Haag - gorzej wybrać nie mogli ci nasi juventini !
O Legii nie będe się rozpisywał, bo mamy tu paru stoliczniaków
Den Hagg - o gorszych hamach nie słyszałem od dawna, chyba przebijają nawet lazio i romowców Nie pamiętam dokładnie o co chodziło, ale mówili o tym nawet w polskich wiadomościach. Podobno to "bydło" wykrzykiwało rasistowskie hasła w kierunku pilkarzy przeciwnika (bodajże PSV), co za chołota ... Wspomniano także o tym, że na jednym z meczów Ajaxu wyzwano siedzącego na trybunach Van der Varta, a dokładniej jego dziewczynę.
Tacy sa kibice.To sie nie tylko tam dzieje ale na calym swiecie i nic nie zmienisz :twisted:

Co do zgody Juve+Legia to mi zabardzo nie na reke.Kocham JUve ale nie nawidze Legie :wink:
POzyjemy zobaczymy.Mysle jednak ze zgody nie bedzie

CLK 320...........350Z
www.butybialystok.za.pl posiadam wiecej modeli
marsiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 18:21

Jeden temat zalozylem bez sensu. To teraz ten moze odswierze 8)

Tu sa zdecia z wczorajszego turnieju kibicow za przyjaznionych z Legia klubow min. Juve.

http://www.legia.net/fotoreportaz.php?id=205

mario

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2005, 01:41

marsiu pisze:Jeden temat zalozylem bez sensu. To teraz ten moze odswierze 8)

Tu sa zdecia z wczorajszego turnieju kibicow za przyjaznionych z Legia klubow min. Juve.

http://www.legia.net/fotoreportaz.php?id=205
Oj marsiu, Ty ciagle z ta Legia 8)

mario
marsiu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 02:01

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 05:21

ale lipa, ze jest zgoda 06 Clanu Jentusu z Legia, chyba tego nie wytrzymam... nie mogli po prostu zebrac flag od fanklubow z roznych panstw i je powiesic na meczach... moglibysmy sie zrzucic na flage JP i przeslac ja do Turyna, a Juve by ja wywieszalo na co wazniejszym meczu.. a nie jakas tam Legia...

Juve per Sempre
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 10:29

forza bianco-neri pisze:ale lipa, ze jest zgoda 06 Clanu Jentusu z Legia, chyba tego nie wytrzymam... nie mogli po prostu zebrac flag od fanklubow z roznych panstw i je powiesic na meczach... moglibysmy sie zrzucic na flage JP i przeslac ja do Turyna, a Juve by ja wywieszalo na co wazniejszym meczu.. a nie jakas tam Legia...
Albo mi się zdaje albo widzę w tej wypowiedzi zazdrość. Ja jako kibic obu tych klubów cieszę się że jest zgoda. Zresztą nie tylko ja DjJuve też napewno jest z tego zadowolony i jeszcze parę osób z tego forum...

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 10:37

Póki co to nie mówcie o żadnej zgodzie... do tego to jeszcze pewnie daleko. I nie mówie to z tego powodu, że nie lubie Legii i wole Krakowską piłke :wink: Ja osobiście chciałbym, aby fani Legii mieli dobre kontakty z kibicami Juventusu.

Macie link do włoskiego forum Juve i tamat o Legii :wink: Jeżeli ktoś kto zna włoski móglby mniej wiecej wytłumaczyć o czym piszą kibice Juve to bylbym wdzieczny :wink:

http://www.pianetabianconero.com/forum0 ... ic=17763.0

BaDeJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 11:12

Wiem co napisalem wczesniej i przepraszam za to. Emocje mnie pochlonely. Teraz jestem zdania ze ja kocham Juve a nie jego kibicow. I miomo ze Legii nie daze symaptii to nie ma to nic do rzeczy.

stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 11:25

smieszne są reakcje zazdrosnych kibiców z innych miast polski ktorzy nie moga sie pogodzic z tym ze tak przez was znienawidzona Legia znow kibicowsko ucieka reszcie polski.

przyjaźń z fanami juve moze tylko na dobre wyjsc nie tylko Legii ale całej polskiej scenie kibiców... dość powiedziec ze juz od tej rundy Legia przechodzi na włoski system opraw

Obrazek
Cyrklus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 12:06

Cóż ... ktoś pisał, że do zgody jeszcze bardzo daleka droga. Polemizowałbym ... Juventini systematycznie odwiedzają naszą Legię i wspierają ich na meczach, tak było np. na meczu z GKS'em Katowice. Nasi Legioniści też parę razy już byli na Delle Allpi. Zgoda jest bardzo blisko. Właściwie z czasem zostaną tylko formalności.

Mnie osobiście nie bawi zgoda kibiców Juventusu z Legii. Wiadomo, że we Włoszech jesteśmy znienawidzeni, podobnie jak w Polsce Legia, którą kocha się tylko w Warszawie i podmiejskich wsiach ;). (Broń Boże! Nie mam na celu obrażania!).

Z czasem wyjdzie tak, że np. w Gdynii chłopak kupi sobie szaliczek Juventusu i będzie w nim chodził, a chłopaki z Arki go zabiją za to. Tam są najbardziej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>*i kibice. Jak oni armatkę ręczną wnieśli na stadion. Rzucają czym popadnie, rzeź, chlew i ubustwo (i tutaj też nie mam zamiaru nikogo obrażać - przedstawiam oczywiste fakty).

Nasi Juventini wybrali tak, przez Den Haag, które poleciło Juventusowi naszych kibiców Legii. Właściwie to w całej Europie Środkowo - Wschodniej ponoć ten klub z Warszawy ma najlepszych i nagroźniejszych kibiców, więc być może to było jednym z czynników.

Marcello Lippi ritornare!
BaDeJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 12:30

stazzorZ pisze:dość powiedziec ze juz od tej rundy Legia przechodzi na włoski system opraw
Moim zdaniem gdyby polacy mieli takie stadiony jak wlosi to oprawy byly by najlepsze w Europie :)

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 12:37

Cyrklus pisze:Nasi Juventini wybrali tak, przez Den Haag, które poleciło Juventusowi naszych kibiców Legii. Właściwie to w całej Europie Środkowo - Wschodniej ponoć ten klub z Warszawy ma najlepszych i nagroźniejszych kibiców, więc być może to było jednym z czynników.
Zdeka śmieszne ostatnie zdanie. Dobrali sobie kibiców ze względu tylko na to ze są groźni ? Nie pojmuje tego, i jak tu mówić o bezpiecznych stadionach kiedy to sztamy zawiera się przez kategorie "Najgroźniejsi kibice"

W sumie mi to wszystko objetne kto z kim, za ile, i kiedy ;] Pozdrawiam

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 12:46

paku pisze: Zdeka śmieszne ostatnie zdanie. Dobrali sobie kibiców ze względu tylko na to ze są groźni ? Nie pojmuje tego, i jak tu mówić o bezpiecznych stadionach kiedy to sztamy zawiera się przez kategorie "Najgroźniejsi kibice"

W sumie mi to wszystko objetne kto z kim, za ile, i kiedy ;] Pozdrawiam
O ile odbrze kojaze to jest "sztama" ultrasow a nie kibicow typu ojciec z trojka dzieci. Kibice Legii widocznie budza strach i dzieki temu szacunek. Nikt tu nie mowi o bezpiecznych stadionach, a sztamy zawsze beda zawierane przez najgrozniejszych kibicow... skad Ty sie urwales?:P
pozdr

BaDeJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 marca 2005, 13:38

Cyrklus pisze: Właściwie to w całej Europie Środkowo - Wschodniej ponoć ten klub z Warszawy ma najlepszych i nagroźniejszych kibiców, więc być może to było jednym z czynników.
:shock: Dziwne ze w Europie Środkowo - Wschodniej a nie w Polsce :lol:
Moze nie najgrozniejsi a wywolujacy najwiecej burd w przeszlosci bo teraz to juz chyba tak nie jest mysle(i bardzo dobrze).
Ja jestem oczywiscie przeciwko burdom na stadionach. Juz lepiej niech sie zabijaja w lasach niz psuja piłkarskie widowisko

ODPOWIEDZ