Rywal dla Buffona

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2005, 17:31

Chyba rośnie wielki rywal dla Buffona jest nim bramkarz reprezentacji Czech, i Chealse Londyn - Petr Cech, myśle że to z nim właśnie bramkarz Juventusu będzie musiał stoczyć "bój" o miano najlepszego bramkarza na naszym globie...

Ci, którzy odglądali wczorajszy mecz chyba się nie dziwią. Oglądałem go już w akcji na ME w Portugalii i już wtedy zapowiadał się na gwiazde światowego formatu, ale nie przypuszczałem, że stanie się to tak szybko. Po przejściu do Chelsea stał sie pewnym punktem tego zepsołu i "wygryzł" z bramki świetnego włocha Cudiciniego ( chyba tak pisze się jego nazwisko).

We wczorajszym meczu potwierdził to, że należy go brać poważnie. Kilkoma interwencjami naprawde bardzo pozytywnie się pokazał, nie wiele brakowało a "wyjąłby" karnego strzelanego przez najlepszego obecnie piłkarza świata - Ronaldinko, mimo że skapitulował dwókrotnie pozostawił, przynajmniej na mnie, fantastyczne wrażenie, chętnie będe obserwował dalszą karierę tego piłkarza....

PS Największą pomyłką bramkarską jest bramkarz Barcelony Victor Valdes...ten zawodnik (bez urazy) przypomina małpe, w dodatku kiedy żuje gumę na boisku to aż mnie krew zalewa...skąd oni go wzięli??? Przecież ten zawodnik nie powinien grać w tak silnej kadrowo drużynie!!! Kiedyś słyszałem że Barca interesowała się Dudkiem, szkoda la nich i dla Dudka że gonie kupili.....

Więcej razy nie dało się założyć tego tematu?! /swiergot

Sorki, ale laga miałem z netem....

EDIT: Specjalnie dla inteligentnego i nieomylnego Dionizosa poprawiłem kilka przypadkowych błędów....
Ostatnio zmieniony 11 marca 2005, 17:23 przez Ja-JUVE-nek, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2005, 17:41

wlasnie tez sie zastanawialem nad Petrem...podczas wczorajszego meczu komentator wychwalal go jak najlepszego bramkarza Swiata...jednak sadze ze brakuje mu duzo do Buffona..przede wszystkim doswiadczenia w silnej druzynie i boiskowej agresji i determinacji...
jak na dzien dzisiejszy nie ma co sie nim tak bardzo pzrejmowac..za 3-5 sezonow moze byc zagrozeniem dla Gigiego...na dzien dzisiejszy jest w pierwszej piatce...

ale nawet w 2 dziesiatce nie umiescilbym valdesa...w sumie za wyglad sie nie ocenia..ale jego sposob gry mi wcale nie pasuje...z reszta wczoraj bronil srednio pzrecietnie wypuszczajac pilke z rak i zle sie ustawiajac...uwazam ze taki klub jak barca stac na klasowego bramkarza..np.Frey'a...bo Dudek odpada...wstydu nie robmy panowie :twisted:

... żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek ... F. Nietzsche
Alessandro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2005, 18:04

Po tym co wczoraj pokazał Czech jestem pod ogromnym wrażeniem. Mysle ze bedzie to jeden z najlepszych bramkarzy na swiecie przez kilka ładnych lat. Bardzo dobry zawodnik, wygryzł Cudiciniego (Włoch a nie Argentyńczyk), który 2 czy 3 sezony tem, u był najlepszym bramkarzem w Premiership(?).

bObYjuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2005, 18:18

Sadzę że CZeski bramkarz jest godny do porównywania go z Naszym Buffonem PAnowie mam Pytanie na jakiej strońce można znaleźć piosenke Magica juve coś w tym stylu :?: :?: :?: powracając do tematu następcy buffona myśle że za kilka lat może nim zostać Valades z Barcy jest młody ma warunki potrzebuje ogrania jak i doświadczeniasize

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2005, 19:18

Ja-JUVE-nek pisze:Chyba rośnie wielki rywal dla Buffon jest nim bramkarz reprezentacji Czech, i Chealse Londyn - Petr Cech, myśle że to z nim właśnie bramkarz Juventusu będzie musiał stoczyć "bój" o miano najlepszego piłkarza na naszym globie...
Chyba bramkarza...
Ci, którzy odglądali wczorajszy mecz chyba się nie dziwiom.
Napewno sie nie dziwiOM.
Po przejściu do Chelsea stał sie pewnym punktem tego zepsołu i "wygryzł" z bramki świetnego argentyńczyka Cudiciniego ( chyba tak pisze się jego nazwisko).
Jak nie jestes pewny jak sie pisze czyjes nazwisko to sprawdz to. Poza tym to Włoch nie Argentynczyk
PS Największą pomyłką bramkarską jest bramkarz Barcelony Victor Valdes...ten zawodnik (bez urazy) przypomina małpe, w dodatku kiedy żuje gumę na boisku to aż mnie krew zalewa...skąd oni go wzięli??? Przecież ten zawodnik nie powinien grać w tak silnej kadrowo drużynie!!!
Najwieksza pomylka sa poki co Twoje posty na tym forum...

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 05:10

moim zdaniem aktualnie z Buffonem moga rywalizowac: wlasnie Petr Cech - doszedl on do naprawde dobrej formy co udowodnil nie puszczajac w Premiership bramki przez 961 min - kapitalnie bronil strzaly m.in. Giggsa, Cuinta z wolnego (wyjal pilke lecaco prosto w okienko!), jego wzrost pozwala mu na dobra gre na przedpolu, wylapywanie dosrodkowan, jest tez dosc zwinny; Dida - bramkarz odwiecznych rywali Juve - Milanu ;) - potrafil ustabilizowac forme na przestrzeni calego sezonu, dobrze broni strzaly z dystansu i wylapuje dosrodkowania, obecnie najlepszy bramkarz Ameryki; Iker Casillas - ten bramkarz nie jest zbyt wysoki, lecz nadrabia to nieprawdopodobna zwinnoscia, potrafi wygrac pojedynek sam na sam, nie boi sie przyjac na swoje cialo mocnego strzalu. Wg mnie to na dzien dzisiejszy najlepsza czworka na swiecie... do tego grona w najblizszym czasie maja szanse dolaczyc 23-letni Victor Valdes z Barcy (swoja sylwetka oraz gra przypomina Casillasa - ale moze przesadzam...) oraz... 24-letni Heurelho da Silva Gomes z PSV...;)

Juve per Sempre
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 07:44

Cech jest naprawdę dobry, ale myślę że do Gigiego mu jeszcze trochę brakuje. Jest napewno jednym z najlepszych na świecie.
Co do Valdesa to nie wiem skąd oni go wzięli, ostatnio w meczu ligowym puścił taką szmatę między nogami że aż się zaśmiałem, zresztą Barca od jakiegoś czasu miała problemy z bramkarzami. Najpierw Bonano, który był przciętny i puszczał głupie gole, Rustu też miał być pewnym punktem w Barcelonie, ale widocznie nie wypalił, a teraz Valdes.
Jeśli miałbym ustawiać bramkarzy wg. rankingu to na 1 miejscu byłby oczywiście Buffon. Na 2 Dida o którym nie jest raczej głośno ale pewnie broni w bramce Milanu. 3 byłby chyba Cech, bardzo dobry, a wszystko jeszcze przed nim. 4 Casillas. A 5 chyba Lehman ale tutaj można się spierać.
Nie wiem czy jest czym się denerwować, każdy robi błędy, przejęzyczenia też się wszystkim zdarzają, a jego nie są tak liczne i rażące. Z tym Argentyńczykiem to rzeczywiście trochę gafa, ale reszta? ...

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 08:31

Wiadomo, super Gigi jest niezastapiony, narazie jest najlepszym bramkarzem świata. Buffon będzie jeszcze wiele lat grał na wysokim poziomie. Myślę, że konkurentem nr. 1 jest Petr Cech. Każdy chyba widział jego interwencje w meczu Chelsea-Barcelona. Jest bardzo młody jak na barmkarza. 2 Nelson Dida nie jest taki medialny jak Gigi czy Cech ale jest waznym ogniwem drużyny Milanu. 4 Ikier Casillas jest dobrym barmkarzem ale jak sie ma taką galaktyczną obronę w swojej drużynie.....
Rysiek pisze:Co do Valdesa to nie wiem skąd oni go wzięli
Valdes jest wychowankiem Barcelony 8)
Rysiek pisze:Barca od jakiegoś czasu miała problemy z bramkarzami
To tak jak Arsenal, który po odejciu Seamana szuka idealnego zawodnika na tę pozycję, i doszukać nie moze....
Rysiek pisze:Rustu też miał być pewnym punktem w Barcelonie
Rustu raczej okazał się niewypałem, grał tylko dobrze na Mistrzostwach Świata 2002

Pozdrawiam

Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 19:28

mysle ze buffonowi nie dorowna. ale kto go tam wie. taki popularny nie jest. ale strzaly ciagnie nieprzecietnie. moim zdaniem on jest i bedzie swiatowym numerem 2 :!:

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
sebast

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 19:39

teraz jest dobry , ale tak naprawde to sredniak , przeciez chelsea tez ma super obrone , pamietacie jak dudek bronil w pierwsz. sezonie w anglii ? byl super , bramkarze na wyspach zawsze mają 1 sezon swietny , puki co nieporównywalbym go z buffonem , gdyby był taki super to chelsea niekupila by go z rennes za 8mln euro tylko za 20,30 a moze nawet wiecej , poczekajcie rok poltora i zobaczycie jak chlop bedzie wymiękał .

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 19:40

Mnie osobiście Petr Cech jakoś nie przekonuje. Jak zobaczyłem Jego ocene za mecz z Barcą to mocno się ździwiłem. Jeżeli Buffon dostaje za mecz z Bayernem 7.5 a Cech 9 za spotkanie z Barcą to to jest jakjaś paranoja. Zresztą jak można porównywać ,,The Sun" z np Gazzetta Dello Sport :).
Widziałem wiele interwencji Cecha a meczy ligowych czy pucharowych , jest solidnym bramkarzem, bardzo solidnym , ale nie ma takiego refleksu jak Buffon czy Dida ( którego uważam za godnego konkurenta Buffona ).

Cech swoje czyste konto w wielu meczach zawdzięcza w 80% świetnej obronie Chelsea.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 19:49

Cech jest dobry ale moim zdaniem większym konkurentem jest Casillas czy Dida. Potrafi zachwicić świetnymi interwencjami ale w porównaniu do Buffona musi sie jesce wiele nauczyć.....

sebast mugłbyś chociaż napisać że parafrazujesz słowa szpaqa :D

Cube - fan Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 19:51

Buffon obecnie nie ma konkurenta godnego sobie na tej planecie. :D Chyba, że go sklonują. :D

xerror

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 20:23

Dionizos pisze:
Ja-JUVE-nek pisze:Chyba rośnie wielki rywal dla Buffon jest nim bramkarz reprezentacji Czech, i Chealse Londyn - Petr Cech, myśle że to z nim właśnie bramkarz Juventusu będzie musiał stoczyć "bój" o miano najlepszego piłkarza na naszym globie...
Chyba bramkarza...
Ci, którzy odglądali wczorajszy mecz chyba się nie dziwiom.
Napewno sie nie dziwiOM.
Po przejściu do Chelsea stał sie pewnym punktem tego zepsołu i "wygryzł" z bramki świetnego argentyńczyka Cudiciniego ( chyba tak pisze się jego nazwisko).
Jak nie jestes pewny jak sie pisze czyjes nazwisko to sprawdz to. Poza tym to Włoch nie Argentynczyk
PS Największą pomyłką bramkarską jest bramkarz Barcelony Victor Valdes...ten zawodnik (bez urazy) przypomina małpe, w dodatku kiedy żuje gumę na boisku to aż mnie krew zalewa...skąd oni go wzięli??? Przecież ten zawodnik nie powinien grać w tak silnej kadrowo drużynie!!!

dionizos wnerwiles mnie tymi postami co do niego masz wogle jak chcesz tez moge znalesc jakies gafy twoje tak sie niezachowuje uzytkownik bys przeprosil a nie jak malpa sie zachowujesz wiesz co masz u mnie wielkiego minusa za to :!: :twisted: :twisted: powiem krotko niepodoba mi sie twoje zachowanie

sebast

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 21:02

shickit hehe troszke , no ale przeciez to jest prawda , co do tego ze to dopiero jego pierwszy rok :-D , i tak dlugo znowu niebedzie na topie ,
dla mnie konkurenci na przyszlosc buffona to casillas i frey , no dobra moze jeszcze Artur Boruc hehe zartuje !!! to będą DOBRZY BRAMKARZE
ale do takich umiejetnosci jakie ma gigi im bedzie brakowac zawsze , taki bramkarz zdaza sie raz na kilka lat w europie jak niekilkanascie .

ODPOWIEDZ