HipHopowa strona Forum.

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2005, 06:28

Pelson pisze:P.S: Andrew :) Co to sa flash w sigu co :D , widze że zaczynasz lubieć 2Paca

Edit: Niedawno kolega pożyczył mi składankę na której mił nagrane różne fajne piosenki Hip Hopowe była tam też taka gdzie pewienkoleś (ze stanów) wyzywał wszystkich raperów Snoopa , 50 , Xzibita itp w pewnym momencie doszedł do 2Paca i zaczął śpiewać cos takiego:
OnePac
TuPac
ThrieePac
FourPac
FuckPac

Jak ktoś zna tą piosenkę to niech mi poda tytuła ale lepiej wykonawcę to sobie ściagnę i ją troche przekształcę w niektórych Miejscach :D:D
zawsze lubiłem Tupaca, to jest geniusz, a teraz jak zamawiam ksiażki o nim to sobie jeszcze wiecej przeczytam, ale to pewnie dopiero za kilka miesiecy bo teraz dużo nauki mam.
a co do dissu to szukaj gdzieś w okolicach wywtórni bad boys, puffa daddy, mobb deep, nasa czy chino xl, ale nie wiem dokładnie ktoby mógł nagrać coś takiego, bo nawet teraz niektórzy jada po tupacu :(

EDIT: THE GAME NIE JEST JUŻ W G-UNIT!!!!!
50 Cent wyrzucił go za nie lojalność. Chodzi tu pewnie o plany nagrania game'a piosenki w raz z Nasem....
coś czuje ze bedzie niezły beef :? oby nie taki jak Tupac z Biggie

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 marca 2005, 20:07

Andrewtbg pisze:

EDIT: THE GAME NIE JEST JUŻ W G-UNIT!!!!!
50 Cent wyrzucił go za nie lojalność. Chodzi tu pewnie o plany nagrania game'a piosenki w raz z Nasem....
coś czuje ze bedzie niezły beef :? oby nie taki jak Tupac z Biggie
No to się porobiło :o game napewno będzie chciał sie zemścic na Fiftim napewno cos an niego nagra:!: ale Fifty nie pozostanie mu dłużny co do beefu to myśle że nie będą mieszać się do tego osób trzecich i załatwia to między sobą choć śmiem w to wątpić! Andrew co ty móisz o beefie Tupac-Biggie jak przecież wiesz gdzie jest Tupac :D:D bo napewno nie tam gdzie wszyscy myslą :D:D ale to moja skromna tajemnica!!! :twisted:

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2005, 16:55

Andrewtbg pisze:coś czuje ze bedzie niezły beef :? oby nie taki jak Tupac z Biggie
Tupac vs Biggie to juz historia.. Nigdy juz czegos podobnego nie bedzie. Nikt po pierwsze nie pozowli na cos takiego 2 raz. Po drugie to byla wojna miedzy wybrzezami a jak wiadomo takowej juz nikt nie prowadzi.

A wracajac do Tupaca... To i tak on zawsze byl gora i zawsze nia bedzie...

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2005, 18:34

ALE JAJA

3.03.2005 w audycji Bless Da Mic w radiu RMI FM, Mezo jako gospodarz programu zaproscil Peje i Decksa! Nikt sie jednak nie spodziewal co sie stanie! Peja publicznie zaczal jechac na Meza, ze robi gowno, ze jest porąbany (oczywiscie przekszałcił to zdanie). Takim oto drzacym i wystraszonym glosem Mezo probowal dowiedziec sie od Peji o co konkretnie chodzi, jednak ten nie chcial odpowiedziec, bo stwierdzil ze z nie rozmawia... ciekawa sprawa... byc moze niedlugo bedziemy mogli uslyszec jakiegos nowego Beefa!! Ale Jazz Mezo myślał że jak Peja zaprosił go do piosenki ''Moje Miasto......' To jest Jego Ziomem a tu prosze chciałbym to widziec!! może ktoś ma link do audycji :?:

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2005, 18:57

Pelson pisze:ALE JAJA

3.03.2005 w audycji Bless Da Mic w radiu RMI FM, Mezo jako gospodarz programu zaproscil Peje i Decksa! Nikt sie jednak nie spodziewal co sie stanie! Peja publicznie zaczal jechac na Meza, ze robi ###, ze jest porąbany (oczywiscie przekszałcił to zdanie). Takim oto drzacym i wystraszonym glosem Mezo probowal dowiedziec sie od Peji o co konkretnie chodzi, jednak ten nie chcial odpowiedziec, bo stwierdzil ze z nie rozmawia... ciekawa sprawa... byc moze niedlugo bedziemy mogli uslyszec jakiegos nowego Beefa!! Ale Jazz Mezo myślał że jak Peja zaprosił go do piosenki ''Moje Miasto......' To jest Jego Ziomem a tu prosze chciałbym to widziec!! może ktoś ma link do audycji :?:

Po raz 1 w zyciu musze przyznac ze PEJA dobrze gada... mimo wszystko i tak go nie lubie... dla mnie to on robi taki sam chlam jak Mezo... Jednak za to ze zjechal Mezo wielki + dla niego...

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2005, 19:29

Co do Peji to jego nowa płyta jest zaj... . Po prostu az miło posluchac jak on rapuje.Co do innych przedstawicieli tego gatunku w Polsce to mają powazne tyły tak jak w USA mają tyły do legendy rapu 2Paca.
Mezo to nie jest wg mnie raper nie wiem jak on sie moze tak nazywac,chyba sam sie nie slyszy co nagrywa.Tak jak Jeden Osiem L oni tesh chyba nie wiedzą gdzie zakwalifikowac swojej musyki.
Apropo rapu amerykanskiego to slyszeliscie utwór 50Centa z The Game??"This his how we" jest ognisty ten utwór po prostu jest nie do przebicia!!!!
50 Cent teraz dominuje i jego grupa G-unit.Oni są rewelacyjni.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Ja-JUVE-nek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2005, 19:56

Pelson pisze: Ale Jazz Mezo myślał że jak Peja zaprosił go do piosenki ''Moje Miasto......' To jest Jego Ziomem a tu prosze chciałbym to widziec!! może ktoś ma link do audycji :?:
Przecież Mezo jeździł już wcześniej z Peją na koncerty!!! Jak powstało UMC to dzięki Pei wydał płyte, a że była pedalska to go Peja wyśmiał! Taka prawda....

Jak ktos ma link do tego nagrania to niech poda, bo dobrze by było usłyszeć pełną wersje :)

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 19:16

ROZEJM NIE BĘDZIE BEEF'U

Koniec beef’u. Wydawało by się, że 50 Cent i Game na dobre wkroczyli na wojenną ścieżkę ale szybko z niej zeszli. W wywiadzie jakiego 50 Cent udzielił Angie Martinez w radiu Hot 97, raper powiedział, że chce się pogodzić z Game’m. 50 chce wyciągnąć rękę do rapera z Compton, ponieważ jak mówi obawia się eskalacji przemocy, że cały ten beef może się przerodzić w kolejną wojnę między wschodnim a zachodnim wybrzeżem.
Game szybko zareagował na wypowiedź 50 Cent’a i przystał na propozycje jaką zaoferował raper G-Unit. Zadzwonił do Angie Martinez i na antenie Hot 97 zapowiedział zwołanie konferencji prasowej na której obaj raperzy oficjalnie zakopią topór wojenny. Konferencja obędzie się dziś w rocznicę zastrzelenia Notorious’a B.I.G.

źródło: http://www.raptheory.com/index.php?plik ... all&no=300

Info troche nie akutalne bo konferencja była wczoraj podobnie jak śmierć B.I.G 'a ale to nei istotne ważne to ze sie pogodzili!

Miejmy nadzieje że Game powróci do G-Unita!

Slim

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 22:35

Andrewtbg pisze:
Pelson pisze:Edit: Niedawno kolega pożyczył mi składankę na której mił nagrane różne fajne piosenki Hip Hopowe była tam też taka gdzie pewienkoleś (ze stanów) wyzywał wszystkich raperów Snoopa , 50 , Xzibita itp w pewnym momencie doszedł do 2Paca i zaczął śpiewać cos takiego:
OnePac
TuPac
ThrieePac
FourPac
FuckPac

Jak ktoś zna tą piosenkę to niech mi poda tytuła ale lepiej wykonawcę to sobie ściagnę i ją troche przekształcę w niektórych Miejscach :D:D
Powiem Ci ze taki diss wystapil w 8Mili spiewany przez EMINEMA w roli RABITTA... stamtad pochodzi ten diss... jednak nijak odnosi sie to do 2paca to raczej freestyle o tym ze kazdy by chcial zostac 2pacem a jest to niewykonalne...

Hashologik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 10:16

A ja tam oprócz tego, że kocham Juventus, uwielbiam THA ALKOHOLIKS i polecam wszystkim osobom, które potrafią sie wyluzować pozytywnie przy ciekawych bitach i rozbrajających na kolana tekstach 3kolesi z LA. POZDRO

...dont't give a fuck...
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 marca 2005, 10:33

Nie chcialbym tutaj zgrywac jakiegos pseudo znawce, ale przykro mi sie robi, jak skomercjalizowana scena wzbudza u Was, tak wielki poklask i zainteresowanie. Siegnijcie do korzeni, rap w stanach sie juz dawno skonczyl.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 16:54

_Jah myślisz, że my słuchamy tylko samych nowych produkcji??? heh mylisz się, ale prawda jest to, że w stanach komercha odgrywa dużą role :P
PS. zależy co Ty nazywasz siegnac po rap do korzeni...:) czasy n.w.a ?:D

wbijajcie na tą stronke!
ona jest poświecona aftermath/shady/g-unit records
chodzi mi głównie o forum i dział dissy :D
jako, ze ja w raz zkolega mamy fajny beef, a goście pouciekali, więc jak ktoś chciałby freestyle to zaprszam :D
http://www.eminempl.er.pl/

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 19:30

Jeżeli chodzi o mnie to głównie słucham klasyki zarówno w polskim jaki i amerykańskim rapie nowych produkcji słucham tlyko i wyłacznie żeby je sprawdzic!!

Dobra , Andrew ten beef jest świetny widać że sie nie nawidzicie ale czasami tam coś piszecie ''Było Spoko , jutro może też tak będzie '' itp :D:D ogólnie to spoko jest sam poszukam zaraz jakieś forum i rozpętam beefa :D:D

Andryk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 20:33

Pelson pisze:Jeżeli chodzi o mnie to głównie słucham klasyki zarówno w polskim jaki i amerykańskim rapie nowych produkcji słucham tlyko i wyłacznie żeby je sprawdzic!!

Dobra , Andrew ten beef jest świetny widać że sie nie nawidzicie ale czasami tam coś piszecie ''Było Spoko , jutro może też tak będzie '' itp :D:D ogólnie to spoko jest sam poszukam zaraz jakieś forum i rozpętam beefa :D:D
no to może sie przyłaczysz do mojego... :D ja jestem z moim kumplem. Ja przynajmniej biore to na poważnie. Jak Ci nie bedzie szło to ja ich zjade jeszcze bardziej :D narazie nas jest 2 a ich 3 ale i tak jedziemy ich jak chcemy!
zapraszam wszystkich!

kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 marca 2005, 21:43

Ja też wole stare produkcje :) Ogolnie wole polski RAP, a teraz w Polsce prawdziwego rapu jest malo przyklad - Verba, Jeden Osiem L, Doniu... :D
Z amerykańskich raperow najbardziej lubie 50 Centa, 2paca, Gangstarr i Ema. Bardzo podobaja mi sie bity Eminema!
OLDSQL

ODPOWIEDZ