JUVENTUS (1-0) 2-0 Real M.

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 16:34

Radość jest nie do opisania ! Apokalipsa Juventusu zniszczyła real. Po za 2 rajdami ronaldo, real nie pokazał nic więcej. A Juve ? Świetnie zagrali ! Widać lezy nam real w Turynie :D Jeszcze nie ochłonołem po meczu, to chyba dobrze. Wkoncu Juve zagrało bardziej ofensywnie, i pokazali ze grac tak umieją ;) A na koniec

GRANDE JUVE ! ADIOS REAL !

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 16:38

no cóż mogę powiedzieć? mecz w Naszym wykonaniu był świetny... genialnie zagrała obrona, pomoc na dobrym poziomie(bo tak naprawdę tylko Camor stwarzał zagrożenie bramki Realu, a Emerson robił swoje w destrukcji), a atak jak zwykle stwarzał mnóstwo sytuacji... szkoda sytuacji Zlatana z 6 min. trońkę się zdziwiłem, kiedy zszedł Alex, bo naprawdę rozgrywał dobry mecz... ale jak się okazało, to była słuszna decyzja Capello... wg. mnie genialną partię rozgrywali Gigi, Lilian i Fabio... "koledzy z Parmy" przypomnieli sobie stare dobre czasy... no i w końcu jak siępo raz kolejny okazało zupełnie bez formy są "gwiazdy"... mówię tutaj przede wszystkim o Raulu i Ronaldo... pierwszy zupełnie nie widoczny... drugi odwrotnie... a jakże... ale niestety gdy tylko dostawał piłkę w śmieszny sposób ją tracił... jedynymi, którzy się cokolwiek starali, byli Zidane(po kontuzji :? ) oraz Luis Figo i Casillas... reszta Galacticos, nie istniała... gdyby nie postawa tego ostatniego wynik mógłby być zupełnie inny... mam na myśli oczywiście, że dużo wyższe było by Nasze zwycięstwo... no ale cóż... trzeba poprostu pochwalić drużynę za ducha walki... FORZA JUVE :!: i oby do Finału...
P.S. a brameczka Treze przypomniała mi tę sprzed dwóch lat... bardzo, bardzo podobna... aż się łezka w oku kręci...

Obrazek
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 17:02

Wielka euforia :D Ta bramka Treze to po prostu piękno w krystalicznej postaci :D :wink:
Cała drużyna zagrała bardzo dobrze, chociaż stać ich na więcej :wink:
Wspaniale spisała się defensywa i to im głownie należą się podziękowania, w szczególności Cannavaro, który będzie się śnił teraz w najgorszych koszmarach Ronaldo :twisted: Trochę mało widoczny jak na niego był Zambrotta ale też zagrał bardzo dobrze. W pomocy natomiast brylował Camoranesi - świetny mecz w jego wykonaniu.
W ataku podobała mi się gra Alexa i Treze, Zalayeta też grał dobrze, ale 8 według niektórych gazet to chyba przesada. A co do Ibrahimovica to mam poważne zastrzeżenia, miał kilka bardzo dobrych zagrań, kilka razy takze zaprezentował ładną technikę, ale te jego strzały to katastrofa, pozostaje mu tylko trenować strzały na bramkę.
Podsumowując to był wspaniały mecz dla nas, Juventinich :)
P.S. Ja się tu rozpisuję a tego i tak pewnie nikt nie przeczyta :D 8)

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 17:11

Grande Juve :!:
Radosc nie do opisania.... :D
Caly Juventus zagral bardzo bardzo dobrze. Przewyzszalismy Real pod kazdym wzgledem: akcje, strzaly, wola walki, determinacja no i bramki co najwazniejsze :!: Wspaniala bramka Treze i Zalayety... no i wypelnione trybuny Delle Alpi :D
Co do poszczegolnych zawodnikow:
Buffon- wzorowo. Jak zawsze pewny punkt Juve !!!
Zebina- bardzo dobrze i w defensywie jak i w ofensywie !!!
Thuram- wzorowo. Pewny punkt srodka obrony !!!
Cannavaro- tak samo jak Thuram !!!
Pessotto- dobrze. Mnie osobiscie milo zaskoczyl swoja gra !!!
Zambrotta- dosc dobrze. Choc nie byl to jego najlepszy wystep !!!
Camoranesi- bardzo dobrze. To on byl takim motorem napedowym Juve. Najwiecej biegal, podawal !!!
Emerson- przecietnie. Niczym sie nie wyroznil !!!
Zalayeta- bardzo bardzo dobrze. Ten chlopak ma talent !!! Ogromna ambicja i umiejetnosci !!!
Ibrahimovic- no i tutaj mam problem... z jednej strony to on asystowal przy bramce Treze, zas z drugiej zmascil bodajze cztery 100 % sytuacje !!! Zamiast pomyslec to on walil ile sil w nogach na bramke Realu !!!
Del Piero- przecietnie. Nie byl to jego najlepszy, choc i nie najgorszy wystep !!!
Tacchinardi- slabo. Niepotrzebnie otrzymal czerwona kartke i ogolnie nie gral najlepiej !!!
Olivera- a on wogole byl na boisku ??!!

Zbysio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 17:11

Spoko meczyk :D Macie gdzies moze jakiś skrót lub brameczki bede wdzieczny :D
FORZA JUVE !!!!

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 17:24

Wspaniały mecz !!!
Taki Juventus chce ogladać !!! Real nie istniał w tym meczu ! Przewazalismy w kazdym elemencie gry, a obrona zagrała przepięknie, podobnie jak Camor i atak, zresztą cały zespol rozegrał coś pięknego ! Rozbiłem sobie noge po pierwszej bramce Treze, a sam francuz wygladał jakby płakał ze szczescia, ale czemu sie dziwic !!! EKSTAZA !!!

Przy tylu okazjach do 75 minuty dla nas, bylem mocno zdenerwowany i zestresowany, ze jeszcze nic nie weszło ! Real zagrozil tylko 3 razy : rajd ronaldo, i wolne carlosa i figo. Ale Buffon pierwsza klasa. Potęzny strzal sparował jedną ręką ! Wiele okazji dla nas niewykorzystanych. Moglobyc spokojnie 4-0. Ale i tak jestem totalnie podniecony i szaleje ze szczescia !! Wierzyłem, modlilem sie i stało się to faktem !! JUVE w ćwiercfinale !! Bałem sie z kazdą stratą piłki przez nas i z kazdą akcją realu, jednak nasza obrona grała wspaniale !

Jak sie mocno chce, to sie da !! I o to chodzi !!
Mam nadzieje, ze po tak wspanialym meczu dojdziemy do finalu, a w 1/4 chcialbym trafic na Liverpool, natomiast niechcialbym na Chelsea, Milan i Bayern.

:D !!! GRAZIE JUVENTUS !!! :D

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 17:29

Zbysio pisze:Spoko meczyk :D Macie gdzies moze jakiś skrót lub brameczki bede wdzieczny :D
FORZA JUVE !!!!
Właśnie bardzo by sie przydał jakiś ślad tak pamiętnego meczu 8)
A wracajć do tematu Juve zagrało dobre spotkanie, o niebo lepiej od Królewskich!! Królewscy zagrali markotnie bez polotu i szaro za to Juventus zagrał bardziej ofenzywnie niż nas do tego przyzwyczaił i sie opacało!! Zalayeta zagrał jeden z lepszych meczy w karierze a Zlatan mógł przesądzić losy spotkania jeszcze przed dogrywką tylko pokazał że nie zawsze potrafi zachować zimną krew 8) ale trzeba tesh powiedzieć że majdał czasami jak dzieci!!!
Jak to ktoś powiedział coś sie w piłce kończy coś sie zaczyna a nie ubłaganie kończy sie era "tego" Realu (może właśnie sie skończyła wczorajszego wieczoru :D ).
Ale oprócz tego że Juventus grał dobrze z przodu to przede wszystkim grał bardzo solidnie i konsekwentnie (nie wiem jak to sie pisze :| ) z tyłu!! Cannavaro i Thuram przechodzili samych siebie i niedawali nic do powiedzienia Ronaldo i spółce!!
Nio Juventus jest zasłużenie w ćwierćfinale i czeka teraz na losowanie w którym pozna sowjego rywala!! Niestety mam złe przeczucie że będzie to Chelsea :evil: ale miejmy nadzieje że niewykrakam (Prosze Boże!!!). Mam nadzieje że będzie to Liverpool albo PSV bop to są chyba najsłabsze zespoły które doszły do tej fazy rozgrywek.
POZDRO 4 ALL JUVE FANS!!!

Grande Juve, Vinci Per Noi
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 17:53

Specjalnie dla tych ktorzy nie widzieli :]

Obrazek

Jeszcze gdyby ktos przetlumaczyl ten napis: Scacco matto al Re.....al.

p.s.
i jeszcze pliczek
http://www.juventus.fr/jeve%20real%20video.MPG
http://www.juventus.fr/video%20inno%20juve.MPG

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 18:07

Piekne foto Dj ;) Kibice na Delle Alpi nareszcie pokazali na co tak naprawde ich stac, czyli na bardzo duzo :-D Sam mecz stal na wg mnie na dobrym poziomie. Bardzo dobra gra Camora, ktory zostal bohaterem meczu. Slabszy mecz Zlatana (moja mama powiedziala, ze to przez te pomaranczowe buty tak pudlowal :D Zreszta Ronadlo tez w takich gral i kazdy widzial co robil :lol: ) Emerson tez nie zachwycil. Obroncy rozbijali praktycznie kazdy atak galaretos, chociaz boczni obroncy rowiniez nie zachwycili. Zambro chyba notuje jakis spadek formy, a Zebina popelnil kilka bledow. Warto poczytac komentarze na Onecie dotyczace tego meczu. "Juve gralo KATENACZIO" :lol: :lol: :lol: albo inny: "Juve gralo ustawieniem 1-10, to jakis antyfutbol" :lol: ITP. :)

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 18:11

Nie będe orginalny, że to co przeżyłem wczorajszego wieczora jest nie doopisania... poprostu cudowne uczucie i przeogromna radość! Szkoda, że TVP puściło meczyk z opuźnieniem i nie mogłem zobaczyć tego co przygotowali tifosi Juventusu, no ale cóż... pocieszeniem może być fakt, że inne stacje nadawały meczyk z kilku sekundowym opuźnieniem ;) Wczorajszy mecz można porównać do jakiegos filmu który trzymał w napięciu do ostatniej minuty i nie można było być pewnym tego co się wydarzy. Czy Juventus strzeli w końcu tego gola?! To pytanie kołatało mi się po głowie aż to 75 minuty :) Kiedy to Trezeguet strzelił cudowną brameczkę. Na początku myslałem, że nie wystawienie Davida od 1' to był błąd i w końcówce może być za późno, ale Capello przemyslał to i wypuścił Treze na wymęczonych obrońców Realu. Serce raz podeszło mi do gardła kiedy to nagle Ronaldo urywa się Thuramowi i Cannavaro i Buffon koniuszkami palców broni jego strzał, który trafia w słupek (do tej pory zastanawiam się jak on odpalił tego speeda). Ogólnie Juventus był zdecydowanie lepszy w tym meczu, ale strasznie raził nieskutecznością. Ibrahimovic, mógłby bez problemu w pojedynkę wygrać ten mecz, gdyby wykorzystał swoje wszystkie sytuacje. Strasznie też żal mi było naszych "wolnych", które w wykonaniu Ibry czy Camora, raczej zagrozić Casillasowi nie mogły. Brakowało Nedveda, ale to tylko w tej kwestii. Martwiłem się, że nie będzie miał kto ciągnąć naszej gry, ale zawodnicy podzielili ten obowiązek równo między siebie i z rajdami na barmkę nie było problemu. Camoranesi najbardziej wczuwał się w rolę, ale denerwowały mnie jego częste straty. Martwi mnie też predyspozycja Zambrotty, który gra już któryś mecz z rzędu poniżej oczekiwań. Mógłbym rozpisywa się jeszcze wiecej na temat tamtego meczu, ale za dużo pisania i za dużo emocji jeszcze we mnie siedzi :D Czekam na następne taki mecz w wykonaniu Juve tyle, że chciałbym zobaczyć o 1 bramkę więcej i wszystkie strzelone w regulaminowym czasie gry. Bo bez problemu tą druzynę stać na wyższe wyniki niż 1-0.

Obrazek
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 18:15

Piękne foto ! ;) Swoją drogą widzieliście flage Legii? :P Pozdrawiam :>

pieny

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 18:20

Oto co napisali na www.lechsport.pl
Po długim przerzucie w polu karnym piłkę zgrał głową do tyłu Ibrahimovic, a wprowadzony na boisko kilka minut wcześniej Argentyńczyk david Trezeguet uderzeniem z przewrotki umieścił piłkę pod poprzeczką bramki Realu. W ten sposób Juventus odrobił straty z pierwszego spotkania
David z małej i jeszcze ... Argentyńczyk ... :shock: widac sie sie znaja na piłce .... A Juve .. coraz bardziej je kocham ... :P Swietny mecz Mauro .. a bramka Treze i przede wszystkim cała akcja przepiekna świetne zmiany Capello ... Tach i Treze zrobili swoje a wystawienie od pierwszej do ostatniej minuty Zalayety okazało sie genialne Wręcz genialne przyjęcia piłki Ibrahimovica i wogle piłkazry Juve zero odskoku czy czegos podobnego... Mecz był świenty po prostu takie Juve chcem oglądac zawsze... CO BĘDZIE JAK NIEDŹWIEDŹ WRÓCI...???... :twisted:

OLSZAN
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 18:36

paku pisze: Swoją drogą widzieliście flage Legii? :P
A jak 8)

Obrazek

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 19:28

Oj Boże jak ja chciałbym tam być.... Co za atmosferka.... ALE' LA JUVE LA JUVE LA JUVE ALE' SOLO LA JUVE E' GRANDE LA JUVE ALE'

Jeszcze nie ochłonąłem po meczu. Jeszcze raz go dziś oglądnąłem i mimo że się mówi że Zlatan ładnie ale nieskutecznie to był to zawodnik który najbardziej mi się podobał z całego Juve ( wszyscy byli świetnie ale on najbardziej). Jego dryblingi, poprostu miodzio, każda górna piłka jego, świetne panowanie, robił z galacticos co chciał, szkoda że trochę samolubnie potem...

I te piękne zdjęcia....
Obrazek
:D
Obrazek
Tak tak Panie Figo na KOLANA!!!!
Obrazek
:D
Obrazek
:twisted:

Edit. Jeszcze kilka, bo naprawdę piękne:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
To mam na tapecie :D
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 marca 2005, 19:57 przez leniup, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2005, 19:29

Wplywy finansowe z tego meczu tez moga imponowac, 3,5 miliona euro piechota nie chodzi. Szkoda tych biednych ludzi ktorzy musieli wylozyc TAKA kase. To sie musi zmienic. Bo tak naprawde powodem niskiej frekwencji sa ceny biletow a nie ta biedna bierznia

Zablokowany