Chelsea nie odpuści Mutu

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 marca 2005, 19:32

Chelsea Londyn żąda ośmiu milionów funtów rekompensaty za swojego byłego napastnika Adriana Mutu, doniósł w piątek "Evening Standard".

26-letni Rumun w styczniu br. podpisał umowę z Juventusem Turyn, po tym jak w październiku 2004 został zwolniony z "The Blues" za zażywania kokainy. Władze Football Association (angielski związek piłkarski) nałożyły na piłkarza siedmiomiesięczne zawieszenie.

Teraz Chelsea występuje z wnioskiem do trybunały apelacyjnego FA Premier League, który zostanie rozpatrzony pod koniec marca, z żądaniem rekompensaty za Mutu i ukarania piłkarza, zgodnie z 42 artykułem regulaminu Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA) dotyczącego statusu i transferów zawodników.

FAPL rozstrzygnie czy są podstawy do tego, aby sprawę przekazać FIFA, która może spełnić żądania londyńskiego klubu. Chelsea w 2003 roku zapłaciła AC Parma 15,8 miliona funtów za Mutu i liczy na odzyskanie przynajmniej połowy z tej kwoty.

Chociaż wniosek "The Blues" jest skierowany przeciwko piłkarzowi, rekompensatę musiałby zapłacić Juventus, który podpisał z Rumunem umowę.

Chelsea uzasadniając swoje żądania powołuje się sprawę Ariela Ortegi. Argentyńczyk został zwolniony przez swój klub, Fenerbahce Stambuł, za odmowę powrotu ze zgrupowania reprezentacji, a FIFA uniemożliwiła mu podpisanie kontraktu z Newell's Old Boys, wpierw rozpatrując skargę tureckiego zespołu. W efekcie Ortega musiał zapłacić Fenerbahce sześć milionów funtów i został ukarany sześciomiesięcznym zawieszeniem.

http://pilka.interia.pl/news?inf=599179

A wydawało się ze epizod z Chelsea jest zakończony. Chelsea gra na upartego, choć sie nie dziwie. Pozostaje miec nadzieje ze Juve nie zapłaci za niego ...

gosciu_Muranista

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 10:18

z jednej strony nie dziwie się Chelsea w końcu troche za niego kasy wyłożyła ale z drugiej strony sami go z klubu wyrzucili bo nie chcieli mieć z nim nic wspólnego a teraz zobaczyli że dobry klub podpisał kontrakt z Mutu to chcą kase wysępić. Jakby pomyśleli to poprostu by go zawiesili w prawach zawodnika a kiedy sankcja by mineła to wtedy mogliby go sprzedać. A tak mają teraz za swoje. oby nic nie dostali.

adrian_markuś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 11:12

Chealsea zaczyna mnie wkurzać :evil: Wylali go więc czemu mamy za niego płacić?

Forza Juve!!!
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 11:32

paku pisze: 26-letni Rumun w styczniu br. podpisał umowę z Juventusem Turyn, po tym jak w październiku 2004 został zwolniony z "The Blues" za zażywania kokainy.
no to chyba wystarczy za cała odpowiedź...zwolnili go wiec nie powinni żądac od JUVE zadnych pieniedzy..mysle ze sprawa Ortegi była troche inna od tej i JUVE nie zostanie ukarane..bo jesli tak sie stanie to bedzie wyrok niesprawiedliwy..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 11:41

Nie wiem o co tej Chelsea chodzi???Abramowicz ma tyle siana że mógłby odpuścić. Najpierw go zwolnili a teraz chcą pieniądze za niego.O nie panie Abramowicz, wracaj pan do Rosji a nie sie pan panoszy po Eurpie i sieje zamęt w futbolu.Football przez takiego goscia jak "Czerwony Romek"
stracił swojego ducha.

...Taka miłość jest jedna...Juve
Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 12:05

Ale ja jeszcze Mutu na boisku nie widziałem to niech i oni go sprzedają i bendzie kasa za niego i tak nie gra !!!! :ball:

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 12:12

SAJAN pisze:Ale ja jeszcze Mutu na boisku nie widziałem to niech i oni go sprzedają i bendzie kasa za niego i tak nie gra !!!! :ball:
Tylko że Mutu ma dyskwalifikację i nie moze grac do Maja :wink:
Paku pisze:26-letni Rumun w styczniu br. podpisał umowę z Juventusem Turyn, po tym jak w październiku 2004 został zwolniony z "The Blues" za zażywania kokainy.
Chelsea niby taka bogata a o pieniędze sie kłócą. Przeciez oni go zwolnili, nie należał do żadnego klubu. Juve podpisał z nim umowę w czasie kiedy nie był związany z zadnym klubem. Wiec nie wiem o co Chelsea robi z siebie....

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 12:49

Szymek pisze:Chelsea niby taka bogata a o pieniędze sie kłócą. Przeciez oni go zwolnili, nie należał do żadnego klubu. Juve podpisał z nim umowę w czasie kiedy nie był związany z zadnym klubem. Wiec nie wiem o co Chelsea robi z siebie....
Nio właśnie przecież go zwolnili i nie powinni żadać żadnych pieniędzy. Z drugiej strony to nie wiem czy mutu jest nam aż tak potrzebny :? mamy przecież czterech klasowym napastników a Mutu jush dawno nie grał w żadym meczu i nie wiadomo jak gra.
Mutu najwcześniej będzie mógł zagrać w finale Ligi Mistrzów jeśli Juve dojdzie tak daleko (miejmy nadzieje :wink: ) i nie wiem czy opłacało by sie go wystawić. Więc Capello powinien sie głeboko zastanowić czy Mutu jest nam aż tak potrzebny jeśli prawie do końca maja nie może grać a kase trzeba będzie wyciągnąc!!!

Grande Juve, Vinci Per Noi
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 13:05

w sumie to sie im nie dziwie, bo troche kaski na tym stracili. bo chcieli pokazac jak to oni moga sobie wyrzucic zawodnika, a teraz jednak zmienili zdanie, bo po co wzmacniac rywali za darmo

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 11:22

JA tego nie rozumiem!!!
Wystawili go na wolny transfer i chłopak znalazł sobie porządny klub i teraz chcą za to kase.

bblackk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 12:11

Tak to już jest w dzisiejszym futbolu, wszystko kręci się wokół $$$. Dla nich nieliczą się jakieś zasady moralne. Chelsea zamiast wesprzeć swojego piłkarza w trudnym momencie jego życia i kariery zawodowej, to rozwiązuje z nim kontrakt i zostawia go na lodzie. Teraz nadażyła się okazja zarobienia na tym piłkarzu i bez skropułów korzystają z tego. Zakładam, że nawet jeżeli ta Angielska Federacja przychyli się do roszczeń Chelsea, to FIFA i tak to odrzuci. Przynajmniej mam taką nadzieję...

Obrazek
AgisDeluxe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2005, 20:07

nie ma co sie dziwic Chelsea bo wlozyli duzo kasy w transfer Mutu..ale sadze ze to wina klubu ze zawodnik zaczal sie szprycowac hera...z przesytu zabolala ich glowka...dobrze ze tak sie stalo..w Anglii Mutu by sie zmarnowal.a tak pod krytycznym okiem Capello moze jeszcze byc z niego jeden z najlepszych napastnikow Swiata..jesli powroci do formy jaka prezentowal w Parmie, a Treze do swojej optymalnej...Zlatan zagra lepiej bo i tak jest w dobrej dyspozycji..to sadze ze wspomagani Zalayeta i Alexem beda najlepszym atakiem na Swiecie...tylko trzeba troche czasu....oby tak sie stalo... :twisted:

... żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek ... F. Nietzsche
Di_Maggio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2005, 21:27

Własnie to jest jakas bzdura wyrzucili go a teraz chcą kase, yhy fajnie ze dostaną :-)

DHL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2005, 11:11

Myślę że nawet jeśli te roszczenia Chelsea są zasadne (w co wątpię) to UEFA i tak je odrzuci a to ze względu na ostatnie zachowanie Mourinho. Jest jednak sprawiedliwość na tym świecie hehe...

"Na ręce nam patrzą a nie widzą swoich..." - O.S.T.R.
ODPOWIEDZ