Roma 1-2 Juventus

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 22:37

Szkoda że tylko 2-1, ale i z tego trzeba się cieszyć, sędzia nie uznał prawidłowo zdobytego gola przez nas, ale co tam pomyłki się zdarzają i nie mam mu tego za złe, zresztą i tak wygraliśmy.
Trochę się zdenerwowałem jak Alex zszedł bo przypomniała mi się sytuacja z zesżłego roku właśnie z meczu z Romą na Delle Alpi, ale zapomniałem że Roma nie ma już Capello ani Zebiny :lol: .
Ja się bardzo cieszę z tego wyniku, mam nadzieję że zagramy dobry mecz z Realem dzięki czemu będzie to dla nas szczęśliwy tydzień.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 22:38

Brawo! Ale teraz widzimy ze Del Piero jest bardzo mocnym punktem Juve po jego zejściu na boiku była już tylko Roma!! i jeszcze to Catenaccio pod koniec! uff! Pięknie 2 razy pokonaliśmy Rome w tym sezonie i teraz sobie przypominam słowa Tottiego po odejściu Emersona do Juve!

''Emerson jest zdrajcą , teraz jeszcze milej będzie pokonac Juventus w tym sezonie''

No to widać że zostaliśmy pokonani!! wkońcu pokonaliśmy Romę na ich obiekcie!! Nareszcie! Cannavaro i Del Piero po golu! Super!! Szkoda tylko że nei graliśmy w drugie połowie tak jak w pierwszje kiedy to zdominowalismy cały mecz! odlatujemy od peletonu razem z Milanem i to mecz na San siro będzie meczem o Mistrzostwo ehh ile bym dał żebyśmy tam wygrali tyle co dziś! sory ze taki chaotyczny ten post ale pisze pod wpływem emocji i wniebowzięcia!! dobra idę sobie poczytacwypowiedzi Romanistów :D:D na tamtejszym forum :D:D

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 22:42

Juventus wygrał ale w szalenie kontrowersyjnych okolicznościach poniewaz obydwa strzelone przez nas gole według komentatorów nie były zdobyte w prawidłowych okolicznościach.Mecz ten był szalenie trudny do prowadzenia,piłkarze co rusz wymierzali sobie nawzajem sprawiedliwość i nieustannie stosowali różnorakie prowokacje.W pierwszej połowie trudno jest wskazać drużyne lepszą ponieważ zaróno Roma jak i Juventus skupiały się przede wszystkim na faulach i walce.Druga połowa to dominacja Romy i doskonała gra obronna naszej drużyny.Warta jest podkreslenia akcja,po której padł nieuznany gol Ibrahimovica,właśnie takich akcji oczekuje w rewanżowym meczu przeciwko Realowi.Zwycięstwo nad Romą jest znakomitym wynikiem ze względu na kolejne szczęśliwe zwycięstwo Milanu,a także znakomitą gre jaką zaprezentowali Rzymianie.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 22:47

Pelson pisze:Pięknie 2 razy pokonaliśmy Rome w tym sezonie i teraz sobie przypominam słowa Tottiego po odejściu Emersona do Juve!

''Emerson jest zdrajcą , teraz jeszcze milej będzie pokonac Juventus w tym sezonie''
Hehe no tak :twisted: :D

Jestem bardzo zadowolny z tego zwyciestwa. Cieżko jest okonać romę na ich terenie. Nam się to udało i liderujemy z Milanem. Cieszy gol Cannavaro. Del Piero jak zapomniał jak sie strzela wolne, tak nigdy nie zapomni jak się egzekfuje karne.
Ostry mecz. Zadużo kartek dla naszych zawodników. Ogólnie jest bardzo dobrze. Wraca passmo zwyciestw. Musimy w środę pokonać Real i awansować!

Mimo wszystko pozostaje spory niedosyt. Po dzisiejszym dniu powinniśmy powrócić na fotel lidera. Niecchę nic krakać, ale nie wygramy ze szczęsciem Milanu naszymi umiejętnościami, musi ono ich wkońcu opuścić ile moźna! :evil:
Szkoda, że nie uznali gola Zlatana, tak mielibyśmy lidera. Jednak już lada chwila :twisted:

GRAZIE JUVENTUS!

P.S Padł rekord zarejestrowanych użytkowników na forum 8) Zresztą na czacie też, ile było osób, wie ktoś moze?
Ostatnio zmieniony 05 marca 2005, 22:54 przez Dragon, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 22:47

No brawo!!

Bardzo, bardzo ładnie. Jestem szczęśliwy i cieszy mis ie micha :D. Ten mecz pokazał, jak to ładnie zauważyłli koledzy, ze Alex jest bardzo ważnym ogniwem naszej drużyny... po jego zejściu cofnęliśmy sie... a potem sędzia nie uznał prawidłowej brameczki Zlatana... no ale pamiętajmy, że karny również był kontrowersyjny. Co of coz nie zmienia faktu, że powinno być wtedy 1-3!

Ale nieważne, wygraliśmy i bez tego. Fajnie że nasza obrona zagrała bardzo dobrze, bronić się skutecznie 20min przed Romą w full squadzie to jest coś :). Atak poprawnie - po zejściu Alexa troche słabiej, ale co można przy defensywnym usposobieniu... ano można, ale już nie będę tego roztrząsał :wink: .

Jak najbardziej optymistycznie patrzę w przyszłość... na mecz z Realem :twisted: !!

FORZA JUVE !!!

hania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 22:55

Ładny meczyk, bardzo emocjonujacy szczegolnie w koncowce. Ale Juve nie jest jeszzce w szczytowej formie, a raczej w dalekiej od tej jaką prezentowalo np w meczu r Realem przed dwoma sezonami. Tamty styl gry wydawal mi sie idealny. Dwa ostatnie mezce pokazuja takze przydatnosc Alexa dla zespolu. W dwoch meczach 3 bramki. Widzimy jak mocny to punkt dla Juve podczas gdy Treze chory, Ibrahimovic przemeczony.

Mecz ładny ale oczywiscie nawet najlepsze widowisko potrafią zepsuc komentatorzy. Powtarzalam to wielokrotnie i powtorze to teraz takze. Bo jak to byc moze ze czlowiek chce ogladnac mecz swojej ukochanej druzyny a a dwoch inteligentnych panow powoduje ze odechciewa mi sie ogladania. Nie bede wdawac sie kolejnym razem w szczegoly bo dosc juz napsulam sobie nerwow podczas meczu. No ale coz, skoro sędziowie wypaczyli wynik spotkania, a gdy sedzia podyktowal karnego padlo cos w stylu: a tak dobrze zaczęło isc... . Nie bede przytaczac wiecej bo musialabym nagrac caly komentarz a nastepnie slowo w slowo tu napisac. Panowie komentatorowie nawet pana Szaranowicza przerastają... Rece opadają...moze komentatorowie z Premiership albo primera Division przerzuciliby sie na Serie A?

IL BELLO DEL CALCIO

Macie bowiem wiedzieć, że są dwa sposoby walczenia...

Wygraj wyjazd do Madrytu i potrenuj z Beckhamem. Moze go czegos nauczysz...
Adu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:02

no i piknie. grali dobrze, 3 punkty wywalczone to najwazniejsze. gdyby nie fart milanu, to bysmy powrocili na fotel lidera, ale coz ta kolejka na pewno jest na plus. teraz mamy real i mysle ze taka sama taktyka powinna byc na to spotkanie. powinno byc ciekawie

wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:04

Mecz bardzo brutalny około 60/70 fauli :shock: W drugiej połowie wyśmienite widowisko w pierwszej 3 bramki zadowolony jestem z postawy Camoranesiego oraz o dziwo Blasiego który niecodziennie zajmował się porzadną grą a nie brutalnymi faulami. Zambro (prawie) nie wiedzoczny Thuram na swoim poziomie. Reszta wypadła róznie

romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:17

Przy bramce Romy chyba Thuram popelnil WIELKI blad :oops:

Ogólnie mecz wyczesany

2 gole nie za bardzo prawidlowe na rzecz Juve, za to prawidlowa bramka Zlatana nie zostala uznana

Bardzo dobra gra naszych, Roma 3 meczy z rzedu raczej nie przegrywa wiec za tydzien Milan mam nadzieje straci w koncu punkty

Mam nadzieje ze ich szczescie zakonczy sie juz na Man UTD

Obrazek
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:31

BIANCONERI pisze:Juventus wygrał ale w szalenie kontrowersyjnych okolicznościach poniewaz obydwa strzelone przez nas gole według komentatorów nie były zdobyte w prawidłowych okolicznościach.
Moze to ktos rozwinac?
grr...jak ja nieniawidze tych kontrowersji..ilekroc wygramy cos musi byc nie tak..

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:32

Bardzo dobry wynik, zwlaszcza, ze Milan jak zwykle pofarcił i udało im sie wywiezc komplet punktow z Bergamo.

Ogladnąłem własnie Sabato Sprint i musze powiedziec, z tego co widzialem, ze mecz byl brutalny. Doszło do kilku starc takich jak Zebina - Totti, czy Dacourt-Blasi. Nie załowali sobie w faulach piłkarze Romy, a w drugiej polowie i Juve zaczęlo się odwdzięczac za przewinienia.

Mecz bardzo kontrowersyjny. Duzo dyskusji odnośnie wszystkich zdobytych bramek, odziwo ! Po dwie bramki nie uznane, Montelli i Zlatana, jednak uważam, ze bramka dla nas powinna zostac uznana. Jednak 2-1 dla nas to i tak dobry wynik i w tym sezonie romanisci są od nas zdecydowanie gorsi, ulegając nam 2-0 i 2-1 pokazali to. Bardzo ciesze się z kolejnej bramki Alexa, ktory jest coraz bliżej pozostania najlepszym strzelcem w historii Juventusu ! Zaliczył kolejny dobry występ, a Capello go zciągnął, chcąc zapewne oszczedzic go na Real.
Cieszy powrot Trezegueta, ktory, miejmy nadzieje, bedzię zdrow juz do konca sezonu.

Cięzki mecz, na cięzkim gruncie, ale jednak dalismy rady i pokazało to, ze wracamy do formy z początku sezonu. Teraz nalezy czekac na potkniecie Milanu w lidze, a takowe na pewno nastąpi, bo nie mozna ciągle strzelac bramek w 94 minucie ! :?

W środe bardzo ważny mecz z Realem i nasi piłkarze, na pewno czują się lepiej po tej wygranej i powinni podejsc do spotkania maksymalnie zmobilizowani ! Wierze, ze uda nam się osiągnąc korzystny dla nas wynik !
Grazie i Forza Juve !!!

white_wolv pisze:
BIANCONERI pisze:Juventus wygrał ale w szalenie kontrowersyjnych okolicznościach poniewaz obydwa strzelone przez nas gole według komentatorów nie były zdobyte w prawidłowych okolicznościach.
Moze to ktos rozwinac?
grr...jak ja nieniawidze tych kontrowersji..ilekroc wygramy cos musi byc nie tak..
Pierwsza bramka została zdobyta ze spalonego-Zlatan uderzył głową, bramkarz odbił prosto na pod Cannavaro, ktory umiescil piłkę w siatce, ale nei znajdował się na przepisowej pozycji.

Druga bramka, Alexa z karnego wzbudzac moze kontrowersje poniewaz akcja rozpoczęła się od podania Emersona do Zlatana, a ten pozniej do Zalayety, ktory zostal sfaulowany w polu karnym. Jednak samo podanie Emersona do Zlatana bylo nieprzepisowe, bo Zlatan był na spalonym i całej akcji nie powinno byc.

Mimo tych sprzecznosci wygralismy i juz. Do gola Cassano tez mozna się doczepic, bo 2 romanistow bylo na spalonym, gdy wyszło podanie, a ze nie brali udzialu w akcji to juz inna sprawa + zdobylismy gola z pozycji prawidłowej - Zlatan, ktorego sędzia nie uznał.
Ostatnio zmieniony 05 marca 2005, 23:39 przez Wojtom, łącznie zmieniany 2 razy.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:34

Niewątpliwie był to jeden z najcięższych meczów Juve w tym sezonie.
Od pierwszej do ostatniej minuty temu meczowi towarzyszyły niezwykłe emocje,które udzielały się każdemu.Był to mecz pełen ostrych zagrań i brutalnych starć,stąd tyle żółtych kartek.Po golu dla Juve którego zdobył Cannavaro byłem dobrej myśli że uda się po raz pierwszy od 1999 roku Juventusovi uda się wywieźć 3 punkty z Rzymu.Po tym golu piłkarze Juve byli rozluźnieni i pewni siebie.Jednak po golu Cassano na 1:1, już zacząłem się obawiać.Zresztą gol Cassano był zdobyty dzieki mądrosci sędziego i dwóch zawodników Romy, którzy stanęli po podaniu Tottiego nie uczesticząc dalej w akcji i Cassano wykorzystal sytuacje sam na sam z Buffonem.Po tym golu myślałem że Roma rzuci się do ataku aby zdobyć gola na 2:1.Jednak Juve zachowało sie bardzo dobrze i to oni zaatakowali,skutkiem był gol Del Piero z rzutu karnego.Lecz karny Juventusovi się nie należał.Było widać dokładnie że faul na Zalayecie nastąpił jeszcze przed polem karnym.Sytuacja ta podgrzała atmosferę w tym meczu.Del Piero podszedł do piłki i nie dał szans Pelizzolemu.
Druga połowa zaczęla sie od kartki dla Blasiego.Później Roma zaczęła nacierac i zmusiła Juve do obrony(zresztą prawie bezbłednej).Jednak Roma nacierała coraz bardziej.Następnie Juve wyprowadziło kontrę i Zlatan strzelił gola na 3:1 jednak wg. liniowego ze spalonego,a na powtorkach było widać ze gol zdobyty był jak najbardziej prawidłowo.Końcówka była jeszcze bardziej nerwowa.Już nie mówie ile zdrowia mnie to kosztowało.Jednak Juve wygrało i trzyma się Milanu.
To są oceny piłkarzy Juve wg. mnie w skali od 1-10:
Buffon-7 (miał kilka interwencji,ale nie były one jakies szczegolne)
Zebina-8,5(miał on ogromny wpływ na wygraną Juve,świetnie rozbijał ataki Romy i włączał sie w akcje ofensywne,dając przewage Juventusovi)
Thuram-8,5(piękny mecz,bezbłedne interwncje w obronie,poprostu klasa sama w sobie)
Cannavaro-8,5(obok Thurama jeden z lepszych zawodników Juve,zresztą zdobył gola ktory dal nam prowadzenie)
Zambrotta-8(dobra gra w obronie,ale troche słabiej w ataku,stać go na wiecej)
Camoranesi-8(dobry mecz Mauro,ładnie wchodził prawą stroną,tylko szkoda ze dostal kartke)
Blasi-7(jak zwykle z kartką,a poza tym grał zbyt brutalnie)
Emerson-8(zagrał dobry mecz,rządził w srodku pola,aczkolwiek mógł zagrać lepiej,czasami znikał z pola widzenia)
Del Piero-ledwo 7(słaby mecz Alexa,poza tym karnym i kilkoma faulami jakie popełnił był niewidoczny)
Zlatan-7,5(nie zachwycił,ale duzo walczył i prawie wpisal sie na liste strzelców,po jego strzale głową gola zdobył Fabio)
Zalayeta-8(zdecydowanie najlepiej się zaprezentował z trójki napastnikow,dużo walczył i wogóle bardzo widoczny)
Pessotto-7(po wejsciu na boisko miał kilka udanych zagrań w obronie)
Trezeguet-(tutaj bez oceny grał za krótko,ale miał sytuacje do zdobycia gola).

To tyle ode mnie.pzdr

...Taka miłość jest jedna...Juve
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:35

Moja radosc po tej wygranej jest nie wiarygodna. Wkoncu wrocilismy z dalekiej podrozy jaka bylo pasamo nie udanych spotkan. Pokazalismy, ze potrafimy grac. Mimo, ze romanisci twierdza, ze sedzia nam podarowal wygrana, jest to bzdura. Mielismy duzo wiecej dogodnych sytuacji, pozatym sedzie nie uznal nam prawidlowo strzelonego gola Zlatana i nie jeden pan na miejscu Racalbutto zatrzymal by gre przy golu Cassano. Zwlaszcza, ze Montella stal tylko na poczatku akcji. Mimo wszytsko nie mozna byc nie zadowolonym. Swietna gra w obronie zawsze bylo cecha rozpoznawcza naszej druzyny, dzisiaj to zaprezentowalismy. Wyroznil sie zwlaszcza Thuram. Wielokrotnie blokujac strzaly romanistow i rozgrywajac swietna partie. Bardzo dobre wejscie mial Pessotto. Do tego Cannavaro strzeli swojego pierwszego gola w Juve:)
Ostatnio zmieniony 06 marca 2005, 12:22 przez juveluck, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 marca 2005, 23:41

Trzy punkty cieszą przede wszystkim :D
Szczególnie w kontekście środowej potyczki z "Los Galaretos"... Nieźle "smakuje" zwycięstwo w Rzymie na Olimpico... :twisted:

A jak ktoś mi powie że Milan nie ma farta.....Grrrr!!!! :evil:

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 marca 2005, 00:09

aleksander1986 pisze:Lecz karny Juventusovi się nie należał.Było widać dokładnie że faul na Zalayecie nastąpił jeszcze przed polem karnym.Sytuacja ta podgrzała atmosferę w tym meczu.Del Piero podszedł do piłki i nie dał szans Pelizzolemu.
Szczerze mówiąc to ta sytuacja jest mocno kontrowersyjna, wcale tak dokładnie nie widać, nie wiem czy karny był słusznie podyktowany.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Zablokowany