Transwestyta w kadrze Nigerii U-20!

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 22:08

Co to sie dzieje na tym swiecie normalnie juz czasem to mi rece opadaja:

"Dzięki operacji chirurgicznej piłkarka Nigerii Iyabo Abade będzie mogła być powołana do młodzieżowej reprezentacji mężczyzn. Będzie występować pod nazwiskiem James Johnson - poinformowała w piątek gazeta "Punch".

Operacja zmiany płci, przeprowadzona w klinice w Los Angeles w ubiegłym miesiącu, powiodła się i nic nie stoi na przeszkodzie, by byłą piłkarkę powołać do młodzieżowej reprezentacji kraju.

Koszt operacji, niemal 45 000 dolarów, pokryły władze miasta Abudży, ponieważ w stołecznym klubie grała Iyabo. Przed operacją potwierdzono, że piłkarka była hermafrodytą.

W najbliższych dniach 19-letni James Johnson oczekiwany jest w Nigerii i ma grać w narodowej drużynie do lat 20, która cieszy się dobrą marką w świecie."

zrodlo: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=6 ... 1868442661

Nic tylko, jak sprowadzic go (ja) do Juve... :roll: Kurde normalnie mnie to niektorzy ludzie zadziwiaja. Coz, zyjemy w naprawde oryginalnym swiecie. :| [/url]

Luiza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 22:11

Jedna uwaga: ona (on) nie jest tranzwestyta(tka)!!

Ten czlowiek ( tak neutralnie :D ) to hemafrodyta! a to jest roznica!
Przed operacją potwierdzono, że piłkarka była hermafrodytą.
źródło:http://sport.onet.pl/1052491,wiadomosci.html

Życie to surfing wiec nie boj sie fal.......wstawaj!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 22:19

Co sie dzieje z tym futbolem i światem :shock:
Rozumiem że medycyna sie rozwija, o takich operacjach słyszałem wcześniej, ale to naprawde...... nie wiem jak to nazwać.
Kurde, chyba zadużo sie naoglądał programów typu "wszystko o Miriam" :lol:
Az ręce opadają.... :roll: :?

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 22:25

Hehe nic dodać nic ująć. Druga bądź tesh drugi Miriam tylko tyle że teraz w odwrotną stronę. :)

Luiza

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lutego 2005, 22:27

nieprawda!

Ja wiem, ze to szokuje, ale jesli ten ktos byl naprawde hemafrodyta?! To co nie ma prawa sie w koncu zdecydowac? wiem to toche dziwne, ze tak pozno bo takie operacje przeprowadza sie we wczesnum dziecinstwie, teraz to ciut niebezpieczne, ale coz w koncu odkryl kim naprawde jest i trzeba to uszanowac!
A ze dobrze gra w pilke!? No troche szkoda ze wolal byc facetem bo
football zenski potrzebuje talentow ale coz........... :wink:

Życie to surfing wiec nie boj sie fal.......wstawaj!
2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lutego 2005, 10:26

po pierwsze i najważniejsze !! :evil:
ZABRONIĆ dożywotnie grać KOBIETOM w piłke nożną :evil:
- przecież to jest dosłownie profanacja i obraza tej dyscypliny - mi sie chce płakać jak ja widze baby kopiące piłke :| Zrozumiem wszytko inne ale piłke nożną !! może to i żywa dyskryminacja ,ale co mnie to - chce ratować piękno tego sportu , a kobiety robią z niego "podwórkową kopanine - bo tak to wygląda" :evil:

A co do zmiany ,to OK - chcesz grać w piłke ?? musisz być mężczyzną !! i to mi sie podoba :D Przechodzisz odpowiednie operacje ,zmieniasz poglądy ,dane i kopiesz :lol:

Sam mógłbym zmienić płeć dla gry w WNBA (NBA kobiet) i myśle że zrobiłbym tam wielką furore :D:D:D

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
stazzorZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 15:50

2MAN pisze:po pierwsze i najważniejsze !! :evil:
- przecież to jest dosłownie profanacja i obraza tej dyscypliny - mi sie chce płakać jak ja widze baby kopiące piłke :| Zrozumiem wszytko inne ale piłke nożną !! może to i żywa dyskryminacja ,ale co mnie to - chce ratować piękno tego sportu , a kobiety robią z niego "podwórkową kopanine - bo tak to wygląda" :evil:
nie wiem ile w tej wypowidzi zartu a ile na serio ale chodzilem 3 lata do klasy z dziewczyna grajaca na srodku pomocy w kadrze polski u16 i u17 i marysia by cie tak wkręciła w ziemie ze nie wiedziałbys co jest grane.

choc z drugiej strony to fakt ze nie raz patrząc na mecz mistrzostw swiata kobiet mam wrazenie ze gdybym wszedl na plac to byłbym najlepszy na boisku : P

Obrazek
Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 16:06

pewnie niedługo (z całym poważaniem) kupi go (ją) Real bo jest baaardzo medialna.... :D ........ 8)
pozdroo

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 00:36

Jak dla mnie to chyba duzo osob w tym watku myli pojecia. PRzeciez to nie byla dziewczyna ktora zmienla plec tylko hermafrodyta ktora mozna powiedziec pozbyla sie jednej plci bo czuła sie mezczyzna... To jak dla mnie duza roznica

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 14:15

e tam zrobila co chciala, tylko zeby wszystko zmienila, a nie oszukiwala, jak Miriam :evil: co do gry kobiet w pilke to czemu nie mialyby grac? przeciez pilka to wspaniala zabawa i radosc z gry.. :D kiedys mialem przyjemnosc grac z dwoma dziewczynami z klubu Checz Gdynia, ale mialy technike, to bylo dawno, ale zrobily wrazenie !! mialem paru kumpli w szkolkach pilkarskich, ale technicznie to chyba one byly lepsze :o no a druga sprawa to ogladac taka kopanine w TV... gorzej (w wiekszosci przypadkow) byc nie moze :?

ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 15:09

2MAN pisze:po pierwsze i najważniejsze !! :evil:
Nie wiem o co ci chodzi, przecież są kobiety które bardzo lubią piłkę nożną, parę jest na tym forum. Jak chcą to niech sobie grają, a co ciebie to obchodzi, jak ci się nie podoba to nieoglądaj.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2005, 21:14

Jak dla mnie to nie ma w tym nic złego...jeżeli po takiej operacji powołano go do reprezentacji to nie sądzę ze grac słabo..wiec tutaj rozmowa o kobiecym futbolu jest troche nie na miejscu :wink: a co do meczow to my jestesmy przyzwyczajeni w TV do ogladanie celnych podan i szybkiego biegu..a kobiety sa z natury ciut słabsze od mezczyzn..tym to nalezy tlumaczyc..ale nie powinno sie im zabraniac grac w noge...to by bylo chamstwo..ajkby mi np ktos zabronil grac to po tygodniu juz by mnie nosilo... :wink:

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ODPOWIEDZ